• Dorama: 12418
  • Titulků: 10569
  • Uživatelů: 27339

Hodnocení doramy

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Zheng Ren Lex-san 8.00/10 12345678910 21.01.2017

   »    Film o tom, jaké je to být ve špatnou dobu na špatném místě. To pak svědomí neodlehčí nic.Zheng Ren byl k mému překvapení docela dost dobrý detektivní thriller, který měl spád, zajímavě špinavé prostředí, vhodný hudební podkres a ne zcela černobílé postavy - 8b.

Lan Ling Wang Himari 10.00/10 12345678910 19.01.2017

   »    Dobre.. po Empress Ki je to moja druhá naj historické dorama. Veľmi sa mi páčil príbeh, aj hlavné postavy. Obľúbila som si ich, aj ked sa musím priznať, že princa som nemala rada tak, ako cisára. Proste jednoznačne bol cisár najlepšia postava, prešiel vývojom, vplyvom kňažky sa menil a bolo to úžasne vidieť. Koniec ma trochu mrzel, ale tak je to historická, asi som nič iné čakať nemohla. No aj tak, kto máte radi historické, boje a romantiku odporúčam, je to fest dobré.

Yeokrin Lex-san 8.00/10 12345678910 19.01.2017

   »    Opravdu to byl pro obyvatele paláce dlouhý den. Musím se přiznat, že nebýt titulků od Ainny, tak si na tenhle film asi netroufnu. Mám pocit, že bych se v něm utopil. Takhle jsem měl záchranné lano a film jsem si mohl vychutnat. Byla to opravdu podívaná s velkým P a já musel párkrát dát stopku a od monitoru během sledování odejít, abych  to vše trochu vstřebal. Silný zážitek za 8b.

Sukina Hito ga Iru Koto Lex-san 7.00/10 12345678910 18.01.2017

   »    Není nad to pustit si letní romantickou komedii, když za okny poletují vločky a velmi brzo se stmívá. Možná proto mi to káplo do noty a já odcházím od příběhu celkem spokojený. Jak už psala Zíza, Sukina Hito ga Iru Koto má snad všechny atributy svého žánru – typické pánské obsazení (milý a pozorný nejstarší bratr, nabručený prostřední bratr a nejmladší Cassanova); ostýchavější, ale milou hlavní hrdinku, které nelze nefandit; milostný n-úhelník, ve všem dokonalou rivalku; nevyřčené věci v minulosti, letní ohňostroj atd. Pokud máte na takovou to podívanou náladu, tak vás A Girl & Three Sweethearts nezklame. A pokud máte tak jako já rádi Kiritani Mirei, tak zhlédnutí doporučuji. Jen mám o svoji oblíbenou herečku trochu strach. Měli by dát holce pořádně najíst, protože má ruce a nohy jako párátka a ani volné oblečení její až moc velkou útlost nezamaskovalo.

Aiamuahiro Miike 9.00/10 12345678910 17.01.2017

   »    Spokojenost nadevše. Miluju zombie filmy a tento mě opravdu dostal. Výborný příběh, vyobrazení vzniku zombie apokalypsy, hlavní i vedlejší hrdinové a nakonec samotné zombie -- skokan - pecka ;-). Nejvíc mě asi zaujala postava Hiromi - pro mě trošku zklamání, že nedostala více prostoru, ale možná je to dobře. Jinak nemám si na co stěžovat.

Hibana Ziza 7.00/10 12345678910 17.01.2017

   »    Myslím, že člověk by měl u tohoto seriálu vědět, do čeho jde. Pokud si to předem zjistí a bude to chtít vidět, líbit by se mělo, ale pokud do toho člověk půjde jen proto, že tam hraje ten či onen, aniž by věděl, že je to velmi pomalý, spíš umělecký seriál, tak bude těžce zklamán. Ačkoliv příběh vypráví o dvojici, která se chce stát komickým duem, chce dělat tzv. manzai, tak seriál není moc vtipný. Naopak je poměrně těžký a častokrát se v něm ukáže beznaděj, která může na diváka dopadnout. Dostanete pomalou všednost, plno dlouhých scén a záběrů, co ne každému jsou po chuti. Herecké výkony jsou velmi minimalistické, ale jejich tvůrci jsou zkušené ve svém řemeslu, takže nebudete zklamaní. Je to lidské drama. Povedené. Se silnými scénami, které k člověku opravdu umí promluvit. Jestli chcete vidět, co Japonci chtějí točit, tak se podívejte. Zde totiž dostali od Netflixu volnou ruku.

Ie uru onna Ziza 6.00/10 12345678910 17.01.2017

   »    Začíná to poměrně svižně, zábavně a lehce. V podstatě se neřeší složité vztahy a nedochází k žádným emočně vypjatým proslovům. Robotická Keiko byla fajn, ale její neměnný obličej se prostě nedá sledovat celých deset dílů, tu změnu chcete a když na chvilku přijde, tak to působí jako pohlazení. Bohužel těsně za polovinou tomu dochází dech a přestává to být tak zábavné jako na začátku. Některé postavy jako by zamrzly v čase, některé se někam trošku posunuly. Ale řekla bych, že to není seriál, který by chtěl předvést vývoj postav, spíš jen dopřát divákovi odreagování. A tohle splnil. Je to prostě seriál o ženě, co neumí používat mimické svaly, ale prodá jakýkoliv dům.

Moksoom Gun Yeonae kubka4 9.00/10 12345678910 16.01.2017

   »    Ještě teď se směju, když si vzpomenu na Jane Han a vlastně všechny ostatní z téhle skvělé komedie. Že Ha Ji-won dokáže hrát i v komediích dokázala už v Secret Garden a později to potvrdila v The Huntresses. Jane je však její pravděpodobně nejvtipnější role, ve které hrála, a že to stalo za to. :-) Ani ta detektivní část nebyla vůbec špatná, ba dokonce mě autoři zmátli natolik, jako se to nikomu už dlouho nepovedlo... Zkrátka velmi povedená oddechová záležitost, které přidávám bonusové body nejen za vždy úžasně vypadající a hrající Ha Ji-won, ale také za na komedii překvapivě dobrý děj.

Sonyeo Ziza 4.00/10 12345678910 16.01.2017

   »    Byly tam chvíle napětí, kdy si člověk říkal, co za tím vším asi vězí. Hádanky kolem bruslící slečny byly vystavěny obstojně. Ale to všechno ničila prázdná místa. Ačkoliv někdy ta místa chtěla něco povědět a třeba na konci se sem tam něco z nich hodilo, tak to nestačilo. Tajemná atmosféra nevydržela. A nestačila. Upřímně mi přišlo, že hlavní hrdinka neumí zahrát víc než jeden a půl výrazu, takže ani od ní jsem se ničeho moc nedočkala. Jak to nedokázalo upoutat pozornost tajemnou atmosférou, ani hereckým výkonem, tak mi film přešel děsně dlouhý, ačkoliv nemá ani dvě hodiny. Tohle žití na vesničkách, šikana, pomluvy a zlo je v korejských filmech a seriálech tak častá věc, že tato úroveň prostě ani na průměr nestačí.

Taeyangeui Huye kubka4 10.00/10 12345678910 15.01.2017

   »    Další z mnoha případu, kdy něco odsuzujete aniž byste to viděli na vlastní oči a ono vám to pak div nevyrazí dech. Doby, kdy jsem div nenadával, když tohle drama bralo jednu cenu za druhou, je už nenávratně pryč... "Potomci slunce" přišli a zanechali ve mě nesmazatelnou stopu. Neočekával jsem prakticky nic, ale dostal toho opravdu mnoho - skvělý příběh, famózní OST, kvalitní herecké výkony, velmi zajímavé postavy a mnoho dalšího. Je sice pravda, že byste v ději mohli najít hned několik nereálných momentů, ale to je něco, s čím u seriálů a filmů tohohle typu počítám už předem, a nic z toho nebylo tak nesmyslné, aby se to nějak promítlo do mého hodnocení. Opravdu mě potěšilo rozhodnutí autorů dát druhému páru dostatek prostoru, protože musím přiznat, že mě zaujali více, než hlavní pár. Je velmi osvěžující, když pro jednou v seriálu není žádný vztahový troj-, či čtyřúhelník a prostě se zaměřují...

Cheot Kiseuman Ilgob Beonjjae kubka4 7.00/10 12345678910 13.01.2017

   »    Krátké, oddechové, prakticky bez příběhu. Přesně takové jsem to čekal a přesně takové to bylo. 7/10 tomu dávám ne protože by to bylo nějak špatné, ale protože se to prostě nemůže rovnat mnoha lepším seriálům.

Iljimae eliza56 8.00/10 12345678910 12.01.2017

   »    Tak fajn, přiznám se, že tohle dorama jsem si pustila tak před měsícem. Nudilo mě asi do šestého dílu, a tak jsem to vzdala. Jenomže mi to nedalo a před 14 dni jsem si to pustila znova. Kupodivu jsem neměla tu velkou potřebu pouštět si to díl za dílem, naopak pustila jsem si tak dva díly denně. Možná díky tomu mě to i nutilo více přemýšlet nad postavami a samotným příběhem. Definitivní zlom nastal někdy v devátém díle, tehdy jsem věděla, že už jsem tomu ,,propadla". Asi bych ještě před nedávnem dala hodnocení nižší, jenomže ono to prostě vážně bylo dobrý. Všechno krásně promyšlené a hezky to do sebe zapadalo. Postavy se mi zalíbili, hlavně samotný Iljimae, bavil mě jako lupič a i jako běžný kluk. Jeho nevlastní bratr, ač mu v podstatě až do konce šel po krku, měl taky mnohé do sebe. Každopádně hlavní hrdinka /resp. ta ,,první", jež Iljimae miloval/ mě nebavila od počátku, tuším, že hned v krajních...

Xiao Zi Nu Hai Xiang Qian Chong kubka4 9.00/10 12345678910 10.01.2017

   »    Moje první taiwanské drama. Musím říct, že jsem příjemně překvapen, protože jsem předtím slyšel ne úplně kladné ohlasy na drama z této země. Drama Office Girls mi však ukázalo, že i Taiwan dokáže vytvořit velmi příjemné a zábavné seriály. Dokonce mě jsem díky němu překonal počáteční odpor z čínštiny, která se mi během sledování opravdu zalíbila. Ale teď už k hodnocení samotného drama... Klobouk dolů před herci, ti předvedli velmi dobrý výkon. Většina charakterů byla dostatečně zajímavá a měla i dost prostoru se projevit. Jen tak nezapomenu na ztřeštěného manažera, který dokázal vždy oživit i tu nejobyčejnější scénu a mnohokrát mě naplno rozesmál (mimochodem, tolika jazyky jsem ještě nikoho v seriálu mluvit neviděl). Příběh byl možná trochu moc protažený a některé pasáže by se dali vynechat, ale jinak celkově byl povedený. Skvělá hudba byla bohužel místy pokažena nevhodným vložením,...

Zhuan Jiao * Yu Dao Ai Lex-san 5.00/10 12345678910 09.01.2017

   »    Corner with Love je klasickou tchajwanskou romantickou komedií se všemi ztřeštěnostmi i líbivými písničkami. Oproti jiným kouskům má kvalitnější počáteční zápletku, takže jako divák jsem sympatizoval s ústředními postavami a chápal jejich rozhodnutí. A když přirovnávám Corner with Love ke klasice, tak to se vším všudy – máme tady tak kupu nedorozumění, předstíraný vztah, neustálé odcházení a přicházení, milostný n-úhelník i dějové odbočky, které vlastně nikam nevedou. Plusem je ale ústřední dvojice, která si vyměnila typické povahové vlastnosti, tj. tím, kdo po emoční stránce táhne příběh je Qin Lang. I tak jsem musel ke konci děj popohánět myší, protože se lehkost z příběhu vytrácela a nastoupilo drama, které mě moc neoslovilo - 5b.

Cinderellawa Ne Myungui Gisa Lex-san 7.00/10 12345678910 08.01.2017

   »    Oklepával jsem se z nachlazení a měl jsem chuť na nenáročnou podívanou, kterou Popelka slibovala, a musím říct, že jsem od ní odcházel spokojený. Čekal jsem více méně pohádku a tu jsem taky dostal. S líbivými písničkami a příjemným hereckým obsazením. Jediná postava, která mě trochu točila, byla Park Hye-Ji, protože jí na můj vkus trvalo až moc dlouho, vymotat se z minulosti a nečekat na budoucnost. V průběhu sledování jsem byl odhodlaný dát 8b, ale ke konci se postavy začaly motat v kruhu a plácat se v sebelítosti, takže nakonec z toho vyšlo 7b – ale hodně silných a zasloužených. Malé P. S. – nevím jak vy, ale mě příběh tak do třetiny držel dost v napětí s kým vlastně hlavní hrdinka nakonec skončí. S její volbou jsem byl ale spokojen ;)

Hooayoo - Hakgyo 2015 lioncel 8.00/10 12345678910 07.01.2017

   »    Upřímně, docela jsem se těšil. Během sedmi dní mé letošní druhé dorama a opět se středoškolačkami v jejich slušivých školních uniformách - jenže tentokrát jsem se tak nějak preventivně nervózně klepal už dopředu, protože - píšou tu: Mysteriózní - takže bude nějaké tajuplné temné ubližováníčko ? = prostě jsem se o holky bál (citlivka) ... Nu, popravdě úplně zbytečně, a v tom je právě kámen úrazu .. klepat jsem se přestal poměrně záhy a na něco mysteriózního, až na jednu jedinou, i když uznávám že hodně nadějnou kratičkou scénku, čekal jinak marně vlastně po celou dobu sledování .. K tomu navíc, jedna zásadní a dost důležitá skutečnost zůstala tak nějak bokem úplně nevysvětlená a kupodivu to vůbec nikomu nevadilo .. a ještě, celý ten závěr byl takový divný a dosti nepravděpodobný - úplně na konci to autoři prostě slušně zazdili, což je tedy škoda ... Takže mírné...

Death Note NEW GENERATION Ziza 5.00/10 12345678910 06.01.2017

   »    Průměrné představení hlavních postav, které tu pravou párty rozjedou až ve filmu. Nic víc než seznámení s postavami to není, takže není radno od toho očekávat třeba zajímavý příběh. Průměrný úvod, doufám, k velké jízdě.

Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu Ziza 9.00/10 12345678910 05.01.2017

   »    Víte, já strašně ujíždím na schématu, kdy jsou dva nuceni se za určité situace vzít, ačkoliv to není rozhodně z lásky. Většinou tohle schéma začíná nějakým nedorozuměním, kvůli kterém se ti dva musejí vzít, přestože se vlastně nesnášejí. Ale postupem času prohlédnou skrze předsudky a zamilují se do sebe. Ale pozor! Tenhle seriál není ten případ. Zde si Mikuri a Hiramasa „manželství“ domluví, aniž by k něčemu takovému došlo a aniž by se museli nesnášet. Všechna klišé toho schématu jsou zahozena a NigeHadži přichází s něčím úplně novým a, světe div se, mně se to děsně líbilo. Protože jejich vztah se zahládá na vzájemném porozumění už od začátku. Seriál má spoustu předností – scénář napsala má momentálně nejoblíbenější scénáristka, což zaručuje spoustu zajímavých dialogů, něžný (spíše slovní) humor provázející nás celým seriálem, zajímavé postavy, ending od Hošina...

Cinderellawa Ne Myungui Gisa Ivuse 9.00/10 12345678910 05.01.2017

   »    Moc krásná pohádka! Seriál je hned od začátku nabitý hodně vtipnými situacemi, hlavní hrdinka není žádná křehká květinka, se kterou by mohli mladí páni tak lehce zametat. Ano stává se, že ji vyvedou z míry a ona v dané chvíli nic neudělá, ale zanedlouho jim to krásně vrátí. Hlavní hrdina zase není žádný rozmazlený fracek a už od začátku přispěchá vždy, když to hlavní hrdinka potřebuje. Přišlo mi, že to bylo postaveno spíš na formě škádlení a žádného k slzám vedoucího trápení. Jistě, komplikace být musí, obzvlášť když se jedná o chudou dívku a svět boháčů, ke konci linka opět zvážněla, ale nebylo to nic dramaticky přehnaného. Já vám nevím, ale zatím mi přijde, že jediný, kdo ze CN Blue neumí moc hrát, je jediný Yong Hwa, Jung Shin mě příjemně překvapil, byl mnohem přirozenější, než jsem očekávala. Rozhodně bych tento seriál doporučila.

Nareul Itji Malayo Ziza 5.00/10 12345678910 04.01.2017

   »    Celou dobu se tak vleče-nevleče. Člověk u toho vydrží, ale že by něco pociťoval, to se ani moc říct nedá. Ale jakmile vyplave napovrch úplně všechno, tak to dokáže s divákem zatočit a konečně mu zvedne příval emocí a konečně si s filmem i trochu zalaškuje. Ale ono to tím nekončím, ono to pak poměrně rychle diváka zase zchladí, takže jak začnou běžet závěrečné titulky, nezůstane vám v duše emoční mix, ale spíš takové to „hm“. Jako u každého korejského filmu se člověk rád podívá, pozlátko je to pěkné, ale ten obsah je spíš neuspokojivý. Znovu si to určitě nepustím.

Busanhaeng Genji01 9.00/10 12345678910 02.01.2017

   »    První film, který jsem letos zhlédla. A musím říct, že předčil má očekávání. Dvě hodiny utekly jako voda a já (citlivá jako pařez) jsem ke konci musela stírat z očí slzy. Tak moc se mi to líbilo. Možná proto, že na rozdíl od americkejch filmů nebyly všechny boje založené na brutalitě, ale hrdinové zapojili i mozek. Prvních dvacet minut sice nuda, ale pak už akce jela na plné obrátky a až do konce se nezastavila. Asi nejlepší zombie film, jaký jsem dosud viděla.

Cold Case Ziza 7.00/10 12345678910 01.01.2017

   »    Pokud nemáte v paměti Odložené případy, přidejte si bod dva navíc. Já jsem si je zopákla nedávno a jelikož případy jsou úplně totožné, tak jsem si to zase tolik neužila. Ale zpracování a technická stránka seriálu jsou na velmi dobré a vysoké úrovni. Myslím si, že pokud nejste obeznámeni s předlohou, tak si to užijete. Opravdu je to velmi kvalitní dílo a má smysl se na něj podívat, protože člověk pak zjistí, že Japonsko dokáže natočit i po technické stránce velmi dobrý seriál. A samozřejmě co mám na tomto seriálu nejraději je použitá hudba. To prostě nelze nemilovat.

Gwaenchanha, Sarangiya Atemi 10.00/10 12345678910 01.01.2017

   »    Skutočne najlepšia dorama akú som kedy videla! Je až neuveriteľné ako intenzívne sa vás dokáže dotknúť seriál, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako typická romantická dráma. I keď som už videla mnoho seriálov, medzi ktorými mám aj svoje obľúbené kusy, po zhliadnutí tohto sa môžu všetky do jedného niekam schovať. Veľa z nich má buď veľa chýb, nevhodné obsadenie hercov, nezaujímavé a fádne prostredie alebo v najhoršom prípade niektoré nechajú diváka tápať v nezodpovedaný otázkach. No v tomto prípade sa stalo to, že bez zaváhania možno povedať, že je bezchybný (aspoň z môjho pohľadu). Táto dorama má perfektné obsadenie hercov, ktorí podali naozaj ten najpresvedčivejší možný výkon, čo rozhodne pridalo na jej kvalite, pretože aj keď šlo o stvárnenie emocionálne ťažkých situácií, herci si s tým vedeli poradiť a osobne som im verila všetko až do poslednej časti. Nehovoriac o deji, ktorý mal hladký priebeh,...

Ingyeogongjoo Baalberith 6.00/10 12345678910 30.12.2016

   »    Velmi jsem se u sledování pobavila. Skvělý děj, zábavné situace, dobře zahrané. Pro mě za dlouhou dobu něco skvělého po komediální stránce. Celé jsem to shlédla jedním dechem a rozhodně bych se na to podívala znovu.

Goyangyi Baalberith 5.00/10 12345678910 30.12.2016

   »    Jako valná část hororů byl někdy předvídatelný a osobně mi do hororového žánru sedne jenom z části. Na druhou stranu mě ale zaujal zajímavý nápad a provedení.