• Dorama: 13203
  • Uživatelů: 25547
  • Hostů: 206

Hodnocení doramy

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Byeoreul Ttada Jwo belbor 6.00/10 12345678910 26.04.2018

   »    Úvod mě docela odradil. Žena ze sice bohaté, ale ne mafiánské rodiny, která dokáže během 5 minut po telefonu zorganizovat skoro dokonalou vraždu, která navíc vypadá jako nehoda na mě byla trochu moc. K seriálu jsem se vrátil po asi šesti měsících a moc se mně nechtělo. Kupodivu mě to chytlo. Sledovat společné bydlení tolika různých lidí v jednom domě byla zábava. Bylo to vtipné a i vývoj vztahů mezi jednotlivými postavami byl fajn. Bohužel poslední třetina už tak dobrá není. Nejmladší bratranec, který je ze začátku vtipný, už je pak pouze patetický. Hlavní hrdina se nechá vydírat ne úplně zásadní informací a je ochoten si kvůli tomu zkazit zbytek života. Nechybí dokonce ani těžká nemoc. Na konci se hlavní postavy začnou chovat úplně nesmyslně. Je přece logické když chci pomáhat chudým lidem, vzdát se veškerého majetku, protože pak to půjde určitě líp. Pro mě lehký nadprůměr.

Beulraek Mellisek 5.00/10 12345678910 24.04.2018

   »    Mě se strašně líbil, sestřih na YTB, který se mi dostal do doporučených... no, ale seriál by takový všelijaký SUPER námět, který mě zaujal byť to byl boj o holé přežití každého jedince seriálu. Ovšem co mě mrzí, že tvůrci rozvinou to, že (SPOILER) smrtka měla dítě s člověkem a proto ona vidí ty stíny. A to samé flashback z minulosti její matky na to když to zjistila a jak vyhřožuje, jak se k tomu postaví její dcera. Tak sakra proč to tam nedali bum bum bum - stará babička ( nereálná ) sedí na lavičce... no ten konec je za všechny prachy.. :D ^^ škoda škoda.. 

Dangshini Jamdeun Saie meggi 7.00/10 12345678910 24.04.2018

   »    Popravdě se mi tohle doramko líbilo (asi jako jediné mezi hodnotícími :-D ) Přečetla jsem si nejdřív hodnocení tady na akihabaře a nic moc jsem od toho nečekala. Neviděla jsem upoutávku, nečetla jsem recenzi. A asi jak jsem nic nečekala, tak mě nic nezklamalo. Plusy: Není tam moc takových těch rozhovorů mimo hlavní postavy, které jsou totálně nudné. Bylo to napínavé a vždy po dokoukání epizody jsem si chtěla pustit další. Mínusy: První 4 epizody jsou totální guláš. Zvažovala jsem tady, že s tím seknu. Nevěděla jsem, co je sen a co realita. Hlavní hrdinka byla totálně švihlá, ale zase neznám u této herečky, že by někdy hrála něco normálního. Mělo to daleko větší potenciál, něž předvedli. Podle mě by se nápad dal lépe uchopit. Vymazat nějaké "čumící" scény a příběh víc rozvinout. 

Deo Keitu meggi 6.00/10 12345678910 24.04.2018

   »    Tohle doramko mě dost zklamalo. Asi když jsem viděla upoutávky, čekala jsem něco víc - nebo možná něco míň? Pro hlavního hrdinu nebylo nic nemožné a očividně pro něj neplazily ani žádné fyziologické omezení. Taktéž měl nějakým způsobem potlačené centrum bolesti. Posledních pár epizod jsem přeskakovala na hlavní scény a měla jsem co dělat abych seriál dokoukala. Hodnocení 6-7, nemůžu se rozhodnout :-) 

Nemureru Mori Ziza 5.00/10 12345678910 23.04.2018

   »    Strašně dlouho se to táhlo, i když bylo od poloviny jasné, kdo to byl, protože prostě nikdo jiný už nezbýval. Všichni měli své psychické jizvy a my diváci na to koukali a občas s nimi trpěli. Ano, je to rozhodně zajímavý námět, ale i na to, že Japonci obvykle natáčejí kratší seriály než Korejci, tak to mělo dílů až moc, o dva méně a hned by to bylo lepší. V podstatě to celé byla tragédie. Nijak zvlášť špatná, ale ani žádná zázrak. Nozawa uměl líp.

Toowikseu lyraell 8.00/10 12345678910 23.04.2018

   »    Možná bych to z "Two weeks" zkrátila na "Ten days" - seriál by klidně snesl trochu méně času, který hlavní protagonista strávil na útěku. Jinak to ale byla celkem pecka! Krom cca dvou dílů, kdy jsem si říkala, že je toho už moc a pořád dokola, mě to dost bavilo. :) Určitě stojí za zkouknutí.

Fu Shi De Wei Xiao Mellisek 8.00/10 12345678910 22.04.2018

   »    Na Tchaj-wan pecka. Opravdu se mi seriál líbil. OST padlo jak mělo a říběh nebyl melodramatický. Trošičku natáhnutý, ale tak už to u TW bývá. Hlavní herec mi doslova padl a mrzí mě že není v dorama uveden jako herec - jednak je to zpěvák, skladatel, ale i jeho herecký výkon stál na TW za to. Stál mi za to ho sledovat i s ENG sub. ))

Hwaryeohan Yuhok Himari 7.00/10 12345678910 21.04.2018

   »    50 dielov ma takmer zabilo, ale príbeh za to stál. Hoc neviem prečo, oceňujem vždy dobre zrobenú zápletku, ktorá vás šokuje a nenechá chladnými, pri veľkom počte dielov ma tieto politické ťahanice a intrigy nudia. Ale postavy boli skvelé a koniec taktiež. 

Sekando Rabu GingerHimari 5.00/10 12345678910 17.04.2018

   »    Bylo to na můj vkus takové prapodivné. :D Postarší neprovdaná učitelka se tahá se ženáčem kolegou a do toho přijde mladý, ambiciózní a vlastně dosti sobecký tanečník, nezáviděníhodný trojúhelník. Nesmím zapomenout započítat ještě vyšinutou (traumatizovanou) matku hlavní hrdinky. Nejsympatičtější byla nakonec kolegyně učitelka, která na stará kolena zahořela láskou k zajíčkovi. Kdybych tento seriál neviděla, o nic bych nepřišla, asi tak.

HIStory2- Shi Fei Lex-san 9.00/10 12345678910 16.04.2018

   »    Je libo příjemná BL romantika na deštivé odpoledne? HIStory2: Right or Wrong byl svěží a sympatický příběh, který problémy řešil lidskou cestou. Ústřední dvojici snad nešlo nefandit a malá dcerka jen jasně ukazovala, co znamená pojem rodina a na čem vlastně doopravdy záleží. Fanoušci BL tématiky si pak mohou mnout ruce, protože o pěkné momenty není nouze – 9b.

Hwayugi Mellisek 6.00/10 12345678910 16.04.2018

   »    Nevím, když pominu fakt, že hlavní zápletka byla o snězení hlavní hrdinky tak se mi to líbilo. A na to jak byla v celém seriálu krásné udělaná grafika mi přijde až k zasmání konec aneb ztvárnění draka. Na mě natáhnuté, ale svým způsobem se mi to líbilo byť jsem po trailerech očekávala úplně něco jiného.

Saengdongsung Yeonae GingerHimari 8.00/10 12345678910 15.04.2018

   »    Kraťoučký seriál který neurazí. Yoon Dong Gu umí hrát přiblblé a neatraktivní mladíky velice dobře, to se mu musí nechat. O to lepší jsou pak jeho proměny. :) Příběh o tom, jak se zvrtne jeden medicínský experiment a jak je život prostě někdy nefér, i když se snažíte až do roztrhání těla. Skvělé titulky od DoramaQueen. 

Shinira Bulriwoon Sanai Himari 9.00/10 12345678910 15.04.2018

   »    Tak toto bola pecková dorama! Od začiatku do konca ma držala v napätí. Čakala som, či dajú rozuzlenie a koniec také, aké som tušila alebo ma šoknú. Hlavný herec sa mi zo začiatku veľmi nepáčil, ale čím častejšie sa na obrazovke objavoval, tým viac som ho žrala. Dokonalá postava. Vivien som vôbec nemala rada ale... Ach zase odbočujem. Proste všetko TOP. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi akciu a sem-tam aj kúsok romantiky.

Chong sheng zhi ming liu ju xing Himari 8.00/10 12345678910 15.04.2018

   »    Ma Ke v hlavnej úlohe a jedna z mojich obľúbených kórejských herečiek tiež. Príbeh od začiatku veľmi zaujímavý, nápad síce menej originálny, lebo som také už videla, ale spracovanie bolo dobré. Páčilo sa mi skoro všetko, vyzeralo to tak dôveryhodne, nádejne a potom prišiel koniec. Fakt. Chcela by som vidieť človeka, ktorý spravil taký úžasný príbeh a tak ho dodrbal tým koncom. Dala by som mu na hlavu korunu za debilizmus. Normálne neviem, ako mám hviezdičkovať. Vyzeralo to, že dám 10/10 ale koniec ma dosť zabil, pretože bol úplne odveci, takže to bohužiaľ moje hodnotenie zníži.

Kiseki - Ano Hi no Sobito Ziza 6.00/10 12345678910 12.04.2018

   »    Greeeen a jejich Kiseki je moc fajn, dozvědět se něco o jejich vzniku bylo také moc fajn. Suda je prostě herec, který zřejmě umí, tak jen doufám, že v záplavě projektů, které dělá, se nepřepálí. Příjemný snímek s biografickými prvky, ale vzhledem k textu písně to bylo takové moc chladné – bylo to moc skutečné, chybělo mi tam to nadšení a verva, o které se zpívá, kterou mám spojenou s písní. Ale jestliže chcete poměrně uhlazený snímek, žádné přehrávání a velká gesta, tak tohle je určitě ono. Lehký spoiler! Díky tomuhle filmu jsem se vlastně dozvěděla, že skupina Greeeen přes svou popularitu je vlastně neznámá, nikdo neví, jak členové vypadají, protože jsou to všichni zubaři. Kchůl. Rozmýšlela jsem se mezi 6 a 7, ale nakonec to moji pozornost zase tak dobře neudrželo.

Maenmomui Sobanggwan GingerHimari 7.00/10 12345678910 11.04.2018

   »    4 díly jsou naprosto dostačující pro tento miniseriál. Hlavní hrdina je sice trochu rapl, ale jinak je to dobrá a čistá duše...nebo ne? Všechno do sebe krásně zapadá a před námi se rýsuje jasná podoba vraha. Nebýt toho přehnaně dramatického konce dala bych lepší hodnocení. Pěkná oddychovka.

Busanhaeng GingerHimari 9.00/10 12345678910 11.04.2018

   »    Brečela jsem jak malá holka u závěrečných minut tohoto filmu, ne, nečekala jsem, že to dopadne tak jak to dopadlo. Jak mi nevadí zombie v americké produkci, tak tihle hnusáci mě dost znervózňovali. Gong Ji Cheol i Kim Soo Ahn podali skvělý výkon. SPOILER! Vím, že je zcela nelogické aby zombie vzhledem ke stavu jejich těl běhaly, ale lidi, fakt mě to děsilo a sledovala jsem tenhle boj o přežití nastartovaná utíkat taky, kdyby se nedajbože ukázaly u mě v obýváku. :)

Liteul Poleseuteu Ziza 6.00/10 12345678910 10.04.2018

   »    Jako v japonské verzi - krásné obrazy všechny čtyř období, ale jak píše Jirka, tahle verze je více zaměřená na příběh. Japonský film je o náznacích, co se asi tak mohlo hlavní postavě přihodit, je spíše zaměřený na jídlo, přírodu, souznění, klid v duši. Je málomluvný. Na druhou stranu korejský film má toho hodně na srdci, nemá tolik klidu. Jestli vám jde o příběh, který je jasný, sáhněte po tomhle, jestli jste spíš na vaření, klid, silnější pouto s přírodou, tak sáhněte po japonské verzi. Ucházející slice of life, takže pro někoho to může být pekelná nuda – bacha na to. :-)

Code Blue Eti 9.00/10 12345678910 08.04.2018

   »    Bezpochyby nejlepší doktorský seriál, co jsem viděla. Soustředí se hlavně na medicínu, a lékařské problémy zobrazuje velice věrohodně. Osobním životům jednotlivých představitelů se moc nevěnuje, romantiky tady není ani trošku, přesto si myslím, že ani laik se u toho nudit nebude. Čtveřice mladých doktorů jsou totiž osobnosti, a i když seriál není vztahové drama, jejich charaktery ukazuje velice detailně a divák má šanci, se s nimi ztotožnit. Jejich starší kolega je ztělesněním jednoho doktora, co působí v naší nemocnici - opravdu ohromující podoba. Holt je tahle povaha asi pro podobnou pozici nutná. Epizody jsou kratší a dynamické. Jeden bod musím odebrat za scénu, kdy jeden z hlavních herců brečí a já mu to vůbec nevěřila. 

Jojo no kimyou na bouken: Diamond wa... Ziza 7.00/10 12345678910 08.04.2018

   »    Rozhodně se mi to líbilo víc jak seriál z roku 2012, kde silnými slovy mávají macha. Hezky stylované, schůdné, zábavné a poměrně dobře obsazené. Bohužel na to jde také vidět nešvar toho, že je to film a předloha je dlouhá – řekla bych, že spousta věcí je vypuštěná a občas něco nedává úplně smysl a troufám si věřit, že v manze to všechno smysl má. Film je dělaný tak, že bude následovat další díl, zda to tak opravdu bude, je asi zatím ve hvězdách, ale určitě bych se mu nebránila. Efekty se mi i přes svou jednoduchost (v porovnání s USA blockbustery) líbily a po Jamazakiho グレートだぜ (guréto da ze) ho chci tak za patnáct let vidět v novém zfilmování GTO v roli Onizuki. :-D Pro fanoušky fajn, pro někoho, kdo to nezná, trošku zmatené, postav je dost, ale dostane se nám poměrně dobré představení (ne všech tedy). Vyzdvihuji Makkenjúa, ten si mi zdá z nové generace mladých herců asi nejlepší –...

Survival Family Ziza 5.00/10 12345678910 07.04.2018

   »    Na Jagučiho až moc vážné, ale v podstatě sále tak trochu postavené na hlavu. Přiznávám, že jsem během sledování zažívala muka, protože jsem nedokázala vystát tu jejich rodinu – rozhodnutí, která dělala, byla prostě strašná (nejde ani ta o ignoranství během začátku výpadku proudu, jako spíš to, co se dělo posléze). Do toho se tam objevovala spousta nelogických věcí. Pokud se nad tohle dokážete povznést, mohli byste si film užít. Rozhodně se na to pak snáze kouká. Nápad zajímavý, pro mou hlavu špatně provedený. Ale určitě je zajímavé se na to podívat a sám se zamyslet nad tím, co by člověk v takové chvíli dělal. Film rozhodně umí rozproudit debatu.

Sanpo Suru Shinryakusha Ziza 4.00/10 12345678910 07.04.2018

   »    Poměrně nezáživný film o tom, kterak Zemi chtěli dobýt mimozemšťané. Přesto nelze čekat nějakou mimozemskou technologii. V podstatě mi to jen přijde jako satyra na současnou japonskou společnost, ve které jsou jevy, které je nutné vymýtit. Bohužel celé je to nemastné neslané, moc dlouhé a ani zajímaví herci to nezachrání. Chyběl tomu náboj, aby si to člověk doopravdy užil. A v podstatě to dopadlo stejně jako u Murakamiho 1Q84 – je to vlastně jen romantika schovaná pod nánosem špíny.

Kazoku wa tsurai yo Ziza 6.00/10 12345678910 07.04.2018

   »    Pohodová podívaná, na kterou si Jamada přizval herce již z Tokijské rodiny (ten film byl ovšem lepší). Tohle je spíše náhled do takové normální rodiny, kde to poměrně klape, až na to, že to vlastně neklape, ale vlastně klape. Tedy má to prostě své mouchy a divák se v nich může vidět a říkat si, že je to všude stejné. Čili na filmu je dobré, že se s ním starší divák dokáže ztotožnit. Jinak je to průměrný film, který má skvěle ozvučené závěrečné titulky. Rodinná podívaná na klidný večer či odpoledne.

Sandome no Satsujin Ziza 6.00/10 12345678910 06.04.2018

   »    Já jsem za ta léta stejně pořád tomu Kore`edovi na chuť úplně nepřišla. On má pěkné filmy, civilní, všední, obyčejné, ale řemeslně poměrně pěkné a navíc si docela dobře umí ošéfovat herce, takže ti mu na placce nepředvádí kraviny (viz třeba Hirose, podobný charakter hrála ve filmu Sensei, ale zde byl podaný věrohodněji)). To samé platí i o tomto filmu. Detektivka to samozřejmě není, sice tam asi probíhá nějaké minimální pátrání, ale přesto bych to v tom žánru neviděla, natož v thrilleru. Pro mě je to obyčejné drama, které ukazuje jen jakýsi výňatek ze života pár lidí (především obžalovaného a obhájce). Na filmu je dobré, ale i špatné to, že je tak vícevrstvý – divák si ho může vysvětlit po svém, konec si také může domyslet, vzít v potaz všechny indicie, co mu byly předloženy a poskládat si vlastní obraz. A jak bude spokojený, tak to prostě bylo a basta. V tomhle je sice krásná svoboda,...

Areugon Lex-san 6.00/10 12345678910 05.04.2018

   »    Názor na Argon jsem snad díl co díl měnil a poupravoval. Zpočátku mě seriál moc nenadchnul a u sledování mě drželo především hlavní duo (ani mi zde nevadilo, že hlavní hrdinka byla trochu ten kuňkací typ, líbilo se mi na ní totiž to, že se jen tak nevzdávala). K vedlejším postavám jsem měl zprvu výhrady, ale nakonec i ony dostaly trochu prostoru a já si na ně i zvykl. Zvyknout jsem si musel i na pojetí samotného námětu seriálu. Mrzelo mě totiž, že se seriál hodně soustředil na boj o moc uvnitř televizní stanice a samotné reportáže a kauzy byly upozaďovány. Hudba byla protentokrát sice stažena na minimum, ale i tak byla zajímavá. V tomto případě je škoda, že měl Argon jen 8 dílů, když se totiž začínal seriál zdát zajímavým a postavy sympatickými, tak byl konec – 6b.