• Dorama: 13322
  • Uživatelů: 26499
  • Hostů: 187

Hodnocení doramy

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Okami Shojo to Kuro Oji GingerHimari 6.00/10 12345678910 22.06.2018

   »    Slušný průměr. Kdysi dávno jsem četla i viděla předlohu a nyní konečně i film. Hlavní hrdinka má chválabohu i trošku té sebeúcty, takže úplná onuce z ní není. Matně si vzpomínám, že v anime bylo více zásadních věcí pro jejich vztah a ve filmu tedy tolik nevyzní ten probíhající přerod Černého prince. Jednou vidět stačilo. 

Jigeum Mannareo Gabmida ainny 9.00/10 12345678910 22.06.2018

   »    Neznajíc japonskou předlohu, ale naopak trpíc úchylkou na Božskou, jsem maximálně spokojená. Son Ye-jin komentovat netřeba, ale výkon So Ji-suba ano. Ten mě hodně překvapil, protože ho znám z úplně jiného typu rolí a byl opravdu výborný. Film sám má krásný příběh, kterému se dá, navzdory fantasy prvku, věřit od začátku do konce. Patos je dávkován tak citlivě, že mě jenom zaštípalo v nose, ale kapesníky jsem nepotřebovala. Naopak humor mi nejenom vykouzlil na tváři úsměv, ale rozesmál mě i nahlas, což jsem u romantiky tohoto typu vůbec nečekala. Kameraman si s deštěm a scenériemi chvilkami krásně vyhrál a scéna z letního kina, neměla skulinu. Byla - pro mě - originální a parádní. Hudba byla přesně taková, jaká má být. Nerušila a zbytečně nepřebíjela děj. Možná se někdy kouknu na japonskou verzi, ale zítra to rozhodně nebude. Tahle mi stačí.

Zhi qing chun: yuan lai ni hai zai zhe li GingerHimari 7.00/10 12345678910 22.06.2018

   »    Jsem lehce na vážkách jestli mě to vlastně bavilo nebo ne...Hlavní hrdinové jsou vcelku sympaťáci, člověk jim to přeje, jen něžnější polovička, kdyby nebyla tak hrdá...no co už, když člověk nemá peníze, zbude mu asi jen ta hrdost. Konec mě neuspokojil, nemám moc ráda otevřené verze příběhu. Zajímavá je i dějová linie kamarádky hlavní hrdinky. Na jedno zkouknutí takhle večer, třeba když venku prší, asi dobrý.

Yibun Saengeun Cheoeumira Moonbyul 10.00/10 12345678910 18.06.2018

   »    Príbeh bol neštandardný a nebola to celkom oddchyovka. Ak nepochopíte pointu, tak vás to baviť nebude. Mne našťastie došlo, že tu vôbec nešlo o lásku a preto som si seriál užívala. Pretože som počula to, čo mi chceli postavi povedať ale nepovedali to nahlas. Bolo to skvelé. Ak vám mentalita v Kóreii nič nehovorí, tak toto fakt nepochopíte a nie je to seriál pre vás. Pre mňa to bolo malé nahliadnutie za oponu, ktoré som si vychutnala všetkými desiatimi a práve toľko si tento seriál zaslúži. A tlieskam aj vedľajším postavám. Ich príbehy odkrývali ďalšie problémy spoločnosti. Naozaj skvelý seriál s odkazom.

Yibun Saengeun Cheoeumira Sasuke07 4.00/10 12345678910 14.06.2018

   »    Pro tohle dílo jsem se rozhodla, abych si dala něco lehkého..Nápad je to odlehčující a líbivy. Zdálo se, že by to mohlo vyjít a mohla by to být sranda. Opak se stal pravdou. Tohle je propadák. U posledních dílů jsem myslela, že na hlavní hrdinku vyletím.  Stále jsem čekala na něco zajímavého, ale nic se nestalo. SPOILER Jen vlastně se zjistilo, že je tu bývalá ženuška a s ní je potom Ji Ho nejlepsi kamarádka? SPOILER   Takže mám 10 hvězdiček. Jednu hvězdičku ubírám za posledni díl toho příběhu. Nejhorší díl ze všech těch seriálů.  Druhou hvězdičku za postavu Ji Ho na konci. Měla asi problém mluvit rychleji. Rekla jedno slovo za minutu, potom to dělali všichni. Hrozný scénář! Třetí hvězda za Ji Ho jako postavu. Nebavila mě. Ke konci byla moudro samo, osvitil ji duch svatý a najednou všechno věděla.  Čtvrtá za průběh příběhu. Celé to bylo hektické, ale přitom nudné.  Pátá hvězda za hudbu. No,...

Innocent Days Ziza 5.00/10 12345678910 11.06.2018

   »    Temné, dobře zahrané i ozvučené, tajemné, ale bohužel mě to absolutně nezasáhlo a vlastně mě to nijak zvlášť nebavilo. Objektivně je to dobrý seriál, těžký, nic odpočinkového, subjektivně je to zívačka bez špetky adrenalinu.

Suo Yi...... He Hei Fen Jie Hun Le EunB 5.00/10 12345678910 08.06.2018

   »    Tešila som sa na ten film lebo som vedela, že tam hrá Chanyeol (a podľa môjho názoru je veľmi dobrý herec) . Ale po pár minútach som nevedela zhodnotiť či ma na tom filme viac irituje samotný "dabing" čínštiny Chanyeola alebo herecký výkon Yuan Shanshan.  Pri niektorých filmoch si ho chcete pozrieť raz a úplne vám to stačí - tak ako to platí aj o tomto filme.  Ale je 100 ľudí a 100 chutí samozrejme :)

Naze Todoin Seiya 16sai wa kanojo... dupidup 1.00/10 12345678910 08.06.2018

   »    Shoduji se s předešlým komentářem. Vůbec ně to nebavilo a bylo to značně pitomé. Po 4 dílech jsem to zabalila a to má jeden 20 minut, které mi přišly nekonečné.

Saiki Kusuo no Sainan Ziza 6.00/10 12345678910 08.06.2018

   »    Film se mi líbil o kapánek víc než seriál. Asi proto že mi chování postav díky tomu, že byly z masa a kostí, přišlo ještě o něco absurdnější, a proto jsem se dokázala mnohem lépe a snadněji naladit na vlnu totálního zmagoření. Absurdní podívaná, ksichtění, neksichtění, pitoreskní postavičky a jedna velká středoškolská slavnost. Hlavně pro lidi, kteří zvládají absurdní a do extrému vyhnaný humor. Řekla bych, že takové filmy jsou hůř stravitelné pro klasického diváky zvyklé na „jemné“ komedie.

Miss Sherlock Ziza 5.00/10 12345678910 05.06.2018

   »    Nevybočuje. Nenadchne. Obsazení je sice pěkné, ale tím to tak nějak končí. Nezaujalo, nevtáhlo a případy mě nebavily. Škoda, na ženského Sherlocka jsem se těšila. Průměrné, nenáročné. Od sledování neodrazuji, ale nečekejte od toho zázraky.

Beulraek Lex-san 7.00/10 12345678910 01.06.2018

   »    Black se může pochlubit netradičním příběhem a zajímavými postavami. Ale uznávám, že jak příběh, tak postavy nemusí sednout každému. Dorama, kde jde z počátku o dopadení uprchnuvšího smrťáka, se záhy rozjede a stane se z toho propletenec vztahů a motivů. Z toho důvodu nelze Blacka sledovat jako maraton, protože příběh od diváka očekává soustředění na věc, poněvadž ne vše vypadá tak, jak se na první pohled zdá. Romantická linka se sice proplétá celým seriálem, ale oproti vyšetřování hraje druhé housle a v tomto případě je krapet upozaděna. A postavy? Hlavní duo mi zpočátku přišlo nesourodé a jejich interakce skřípala, v průběhu sledování se pak tento pocit poddal, ale zatím to vypadá, že Go Ah Ra se mojí oblíbenou herečkou asi nestane. (Zkusím jí ale v budoucnu dát ještě šanci.) To Song Seung Hun tentokrát zaválel, klobouk dolů. Smekám i před vedlejšími postavami, protože jak celý...

Hapimari ~ Happy Marriage!? Ziza 4.00/10 12345678910 01.06.2018

   »    Má to mou oblíbenou premisu, ale tak nějak jsem zjistila, že i když to umí být roztomilé a ti dva mají mezi sebou moc příjemný vztah a seriál se dokonce ani nebojí sexu, tak to zase tak moc dobré není. Nějaká ta romantika tam je, napětí, rodinné drama, ale je to všechno ta prázdně podané, dokonce i herecké výkony, že sice možná na to je ok koukat, když chcete čistou hlavu a nechcete něco, co vás nadchne, abyste náhodou nekoukali celou noc, ale jinak je to spíše podprůměrné dílo. Do toho ten na hlavu postavený konec, který přišel odnikud... Dokoukala jsem to s hořkou pachutí v ústech. Jednou a dost, vzpomínat na to nebudu.

Singwahamkke: Joewa Beol pokoj 10.00/10 12345678910 31.05.2018

   »    Wau prostě wau tenhle filmy mi vyrval oči z hlavy prostě nádhera efekty příběh dokonce sem i plakal no prostě nádhera.

Bab Jal Sajuneun Yeppeun Nuna Ziza 7.00/10 12345678910 26.05.2018

   »    Seriál mě hned ze začátku chytl, protože konečně to vypadalo na skutečný pár, nic vybájeného a extravagantního. Konečně pár, který si užíval přítomnost toho druhého, aniž by bylo nutné chodit na pouť, kupovat oblečení do páru, … Jejich randění prostě bylo přirozené, dokonce i vývoj jejich vztahu. Byli spolu tak roztomilí, že jsem z nich měla dobrou náladu. Bohužel pak se to všechno hroutit a místo blahodárného deště přišlo ničivé slunce. Kolem desátého dílu mě to fakt přestalo bavit a najednou jsem si říkala, kam šlo to jejich racionální uvažování. Ke konci jsem to už nějak doklepala a nejsem zklamaná, v podstatě to je velmi poeticky natočený seriál, který je bohužel zasazen do standardního vypravěčského rámce. Líbí se mi, že to bylo dospělé – sexu se nevyhýbali, bavili se spolu (alespoň na začátku) o svých problémech, probírali spolu spoustu věcí, do toho se prolínal vliv z práce, skrze...

14 Sai no Haha / Juyon-sai no Haha Himari 8.00/10 12345678910 23.05.2018

   »    Veľmi pekne spracovaná dorama ukazujúca problémy dnešnej doby. Pekne sa zameriavala na pocity, aké prežíva dievča, keď otehotnie v mladom veku, na pocity jej rodičov a samozrejme pocity budúceho otecka. Páčilo sa mi, že to nebolo nejaké umelé, že sa hneď všetci nemali radi a netešili sa hned na dieťatko, ale práve naopak, boli šokovaní, boli zmetení, nevedeli, čo robiť.Miura Haruma odviedol opäť skvelú úlohu, ale nie len on, ale aj ostatné postavy samozrejme.

Good morning call Ziza 7.00/10 12345678910 22.05.2018

   »    Taková soft verze Itazura na kiss. Až na to, že tady ti dva spolu občas i mluví. Plné šódžo klišé. Ale na zabavení dobré. V rámci žánru určitě nadprůměr. V rámci seriálů obecně průměr.

Kimi ni Todoke Himari 10.00/10 12345678910 21.05.2018

   »    Jeden z najkrajších romantických teen filmov, ktorý každému odporúčam vidieť. Videla som aj anime, (trochu ma mrzelo, že v dorame nebol ten blondiačik) a bolo veľmi pekné. Dobre vybrali aj hercov, ktorým role neskutočne sadli a bolo to brutálne uveriteľné. Nevinné, pekné, vtipné, romantické, zo skutočného života. Skvost.

Neko Nanka Yondemo Konai Himari 7.00/10 12345678910 21.05.2018

   »    Na prvý pohľad úplne obyčajný nízkonákladový film, v ktorom hrá prevažne jeden človek a dve mačky. A aj tak bol príjemný, oddychový, vtipný a rozkošný. Dokonca mal aj príbeh, ktorý vo vás zanechal istú filozofiu a dokázal namotivovať. Hoc neviem, či ho ešte niekedy skuknem, kedže mi raz stačilo, neľutujem, že som ho pozrela.

Jigueseo yeonaejung Himari 10.00/10 12345678910 19.05.2018

   »    Veľmi pekný romantický film. Postavy sa mi veľmi páčili, obľúbila som si všetky. Hlavný pár bol naprosto úžasný. Našli sa tu vtipné, romantické ale aj vážne a akčné scénky. Nádherny filmík, odporúčam.

Geonbbangseonsaengkwa Byeolsatang Himari 9.00/10 12345678910 18.05.2018

   »    To bolo milé! Mám úchylku na teacher-student vzťah a tuto to bolo o to iné, originálne, vtipné, vážne, romantické. Žrala som všetko! od postáv, cez ich príbehy až po ich problémy. Veľmi sa mi táto dorama páčila, posúvam ju na svoj zoznam rewatchov, pretože toto si určite ešte niekedy pozriem :)

Naeui Ajeossi Himari 7.00/10 12345678910 17.05.2018

   »    Popravde, čakala som od toho viac. Páčilo sa mi, aké temné to bolo, ako bola hlavná hrdina záhadná, ako menila svoj charakter a vyvíjala. Tam to ale skončilo. Zvraty boli dobré, často sa stalo, že ma niečo prekvapilo. Aj koniec bol pekný. Ale neviem, moje pocity po konci sú zmiešané. Nemala som od toho veľké očakávania, ani neviem, čo som čakala ale nejako ma to nechytilo. Musela som si aj kontrolovať, či je 16 diel koniec alebo nie.

Himssenyeoja Dobongsoon Pethushka 8.00/10 12345678910 16.05.2018

   »    Takže si to zrekapitulujeme. V čele skvělá hlavní hrdinka, kterou (skoro) nic nerozladí. Mužskému obsazení jsem zpočátku moc nevěřila, ale že jsem se spletla, jsem pochopila už po prvních dílech (miluju Hyung Sika, haha). Hlavní roli tady měla jednoznačně love story, a bylo to super, roztomilý a já se u toho každou chvíli hihňala a rozplývala zároveň. Řekla bych, že se tvůrci vyhnuli řadě běžných klišé, aspoň co se týká vztahu hlavních hrdinů. Jako divačka jsem ve velké míře dostávala to, co jsem chtěla a nemusela jsem kroutit očima nad hloupými nedorozuměními a dalšími malichernostmi. Dokonce někdo konečně pochopil i načasování prvního polibku. Navíc se jim pěkně dařilo - snad až na dvě epizody - odlehčovat dramatické chvilky slušným humorem. Obdivuji, jak dokázali přirozeně skákat z jednoho žánru do druhého, aniž by se to jako celek rozsypalo. Naopak to působilo přirozeně, a to říkám i přesto, že...

Oboreru Knife GingerHimari 9.00/10 12345678910 16.05.2018

   »    Já mám prostě tenhle typ divnofilmů a styl vyprávění fakt ráda, takže asi to nebude moc objektivní hodnocení. Líbilo se mi všechno, od výběru herců hlavních rolí, lokace, hudba, která nádherně dokreslovala scény, kamera i příběh, který ke konci sice nebyl podle mého vkusu, ale aspoň překvapil. Jsem ráda, že jsem film viděla a rozhodně ne naposled, emocemi je tento kousek opravdu napěchovaný. Některé scény mi braly dech. Děkuji za překlad, vyplatilo se počkat. :)

Asa ga Kita Ziza 8.00/10 12345678910 15.05.2018

   »    Veselé, neuvěřitelně dobře obsazené, dokonce i ta část v dětství se mi líbila (a to ji většinou na asadorách shledávám jako nejslabší, ale tady to bylo fajn, Suzuki Rio je neuvěřitelně roztomilá). Pokaždé jsem si nechala zahrát opening, protože ten mi k celému příběhu také velmi seděl. Nedivím se, že se to v Japonsku tak líbilo, protože oni fakt dokáží vlézt pod kůži a když si chcete prohřát ráno, tak není nad to si tyhle truhlíky pustit, protože Asa fakt jela. Člověk prostě v životě potřebuje inspiraci, potřebuje tahouna, který ho dobije. Tohle Asa uměla. Moc pěkné.

Saki Himari 9.00/10 12345678910 15.05.2018

   »    Skvelá dorama. Zo začiatku som ani nevedela o čom je príbeh a dala sa na to iba kvôli Nakama Yukie, ktorú mám dosť rada. No bolo to neuveriteľne peckové. Postavy, dej, vývoj, rozuzlenie... Všetko na jednotku. Hlavnú postavu - Saki, som žrala od začiatku do konca.  každú chvíľu som sa pýtala o čo jej vlastne ide a všetko pochopila až v posledných častiach. Nebolo to predvídateľné. Bolo to príjemné, dramatické, romantické, vtipné. Bolo tam všetko. Naozaj ma to milo prekvapilo.