akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14254
  • Uživatelů: 32199
  • Hostů: 21 + 1877

Hodnocení doramy

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Ansatsu Kyoshitsu Roby 9/10 12345678910 16.09.2019

   »    Podle mě se tohle docela povedlo. Tvůrci zvládli napodobit atmosféru anime/mangy a možná, kdyby tam bylo o krapet více ponurosti a melancholitosti, ať už z toho, že jsou studenti v konečné třídě nebo kvůli tragickému životu některých postav. Samozřejmě, že toho oproti anime dost osekali, ale to podstatné myslím zvládli vypíchnout a vložit do filmu.

Hotel Delluna Eti 8/10 12345678910 15.09.2019

   »    Seriál mě mile překvapil. Zaprvé tím, jak dobře se k sobě IU s Jin Gooem hodily, zadruhé nevšední zápletkou, zatřetí krásnými kostými, začtvrté krásně ponurou až hororovou atmosférou, za páté humorem a za šesté koncem, který se mi konečně v nějakém dramatu líbil. Měla bych malou výtku k nekonzistentnosti používání těch nadpřirozených schopností a k chování postav vůči sobě. Nejzajímavější částí pro mě bylo odhalení minulosti hlavní hrdinky, ovšem příběh tím vygradoval a potom už měl mírně sestupnou tendenci.

Hagane no Renkinjutsushi Roby 8/10 12345678910 15.09.2019

   »    Mezi japonskýma Live Action filmama podle anime/mangy je ocelový alchymista špičkový film s vydařenými speciálními efekty. Když je rozpočet tak to vizuálně i nějak vypadá, takže tady OK. Scénář a herci taky ujdou, takže ve výsledku z toho udělali dobrý film. Mě to bavilo.

Juuninin No Shinitai Kodomotachi Ziza 6/10 12345678910 11.09.2019

   »    Vůbec to není špatný film, ale čekala jsme trochu víc napětí. Je to plné vycházejících hvězd, nových Oguri Šunů a Horikit Maki, takže pokud chcete vidět, co nám v Japonsku vyrůstá za hvězdičky, už jen z toho hlediska má ten film svoji cenu. Na druhou stranu nedostávají všichni úplně prostor předvést to nejlepší v nich. Někteří umí i lépe – třeba Sugisaki Hana i Makkenjú. Příběh není zase tak složitý, jako se tváří, rozuzlení je takové pěkné japonské a v podstatě pokud jste obdobných příběhů moc neviděli, neznáte je, tak se vám to bude líbit. Pokud už podobné schéma znáte jako své boty, nepřekvapí, nenadchne, ale ani neurazí.

Naeddal So-yeongi Eti 8.5/10 123456789.5 11.09.2019

   »    Tento seriál měl v Korei velice vysokou sledovanost a naprosto chápu proč. Na to, jak dlouhé to je, má velice málo hluchých míst, flashbacky nejsou neustále opakované scény, co už jsme viděli, ale důležité události z minulosti postav, které dávají všemu nový rozměr. 50 epizod mi uteklo jako voda a já teď můžu napsat tuhle recenzi.

Geombeomnamnyeo 2 Lex-san 6/10 12345678910 09.09.2019

   »    Na pokračovaní seriálu Investigation Couple jsem se docela těšil, výsledek byl ale pro mě mírným zklamáním. Vyšetřované případy byly pořád hodně zajímavé, členové prokuratury i NFS měli mezi sebou tu správnou chemii, ale celkové vyznění příběhu mi bohužel úplně nesedlo. Z části za to mohlo politické pletichaření na prokuratuře a z části postava Dr. Chula, který na můj vkus dostal až moc prostoru. I přes to si počkám na potenciální pokračování, protože finále opět něco zajímavého slíbilo a já jsem zvědavý, zda to dodrží – 6b.

Juhan Shuttai! Roby 10/10 12345678910 09.09.2019

   »    Nemívám ve zvyku přehánět, ale tahle dorama je neobjevená perla. Příběhy mangaků a editorů jsou tu tak dobře vykresleny, že se člověk do jejich životů točící se kolem mang doslova ponoří. Už jsem viděl spoustu dobře napsaných seriálových postav, ale ještě nikdy jsem neviděl tolik dobře napsaných charakterů v jednom seriálu. Superlativů bych tady vypsal dozajista více, ale nemyslím si, že na mou slohovou práci je někdo zvědavý :-D. Možná nejlepší japonská dorama co jsem zatím viděl.

Peurodyusa Roby 9/10 12345678910 31.08.2019

   »    Hodně vyzrálá dorama s hvězdným obsazením. Popravdě to je docela realistický seriál z prostředí, které asi nikdo z nás nezná a nemá ani možnost nahlédnutí. Potěšili mě hostující hvězdy jako Lee Seung Gi, Go Ara nebo Jang Hyuk, protože byly příjemným zpestřením.

Wo Men Bu Neng Shi Peng You Ziza 7/10 12345678910 29.08.2019

   »    Pro mě lehce rozporuplný seriál. Těšila jsem se na něj každý týden, přestože jsem se vlastně ne vždycky úplně bavila. Koukala jsem, bylo to zajímavé, ale někdy lehce neuspokojivé. Byl to velmi lidské seriál a spousta chvil, které si postavy zažívaly a prožívaly, bylo ukázáno velmi realisticky. Patologický dlouhodobý vztah, který neumí ukončit ani jedna strana, zvláštní vztah založený ne úplně na lásce, ale na společných plánech, které když se změní, tak vztah úplně nefunguje. Čtyři hlavní charaktery dvou „nepovedených“ vztahů jsou určitě zajímavé, mají něco do sebe a v čase se opravdu vyvíjejí. Ať už tím lepším nebo horším směrem. Dá se naprosto pochopit, proč se hlavní hrdinka chová, jak se chová: má tříletý vztah, nechce ho zničit, ale táhne ji to k jinému, a tak se pokouší chytat každého stébla, aby zůstala s tím, s kým si naplánovala budoucnost. I když občas si člověk může říkat, že už toho bylo, že už se drží až moc dlouho a měla by podlehnout, ale zase si říkám, že by to pak...

Gisaengchoong ainny 9/10 12345678910 28.08.2019

   »    Ty kráso, tak tohle bylo dost těžký. Tak těžký jako ten balvan, co měl druhou hlavní roli. Ono by to bylo v podstatě vtipný, kdyby to nebylo tak hrozně smutný... Zábavný film (viz popisek) bych tomu asi neříkala. Spíš film hodný zamyšlení, který počáteční absurditu a lidskou naivitu dovedl k takovému konci, jaký má. A to je asi to, v čem je jeho síla.

Hanazakari no Kimitachi e Roby 8/10 12345678910 27.08.2019

   »    Kdybych neměl nakoukáno několik desítek anime, tak by mi humor tohoto seriálu přišel až zvráceně ujetý, ale jako anime veterán mě takový seriál nerozhází. Těžko srovnávat s korejskou verzí, která je pojata dosti jinak, ale i tak mi ta korejská verze sedla o něco více než tahle japonská. V této doramě jsou zase mnohem sympatičtější vedlejší postavy, které mi přišli mnohdy zajímavější než některé hlavní. Ujetá japonská zábava... Zpracování slavné Shoujo mangy v klasickém ztřeštěném japonském stylu.

Butterfly Sleep Himari 7/10 12345678910 24.08.2019

   »    Úžasný príbeh. Pozrela som si ho, zo začiatku, iba preto, že tam hrá jeden z mojich naj hercov. No príbeh sa mi dosť páčil, ja na tejto forbiddenlove neustále fičím a tentoo príbeh mal v sebe všetko úplne dokonalé.

Minami Shineyo Roby 9/10 12345678910 23.08.2019

   »    Ze všech korejských seriálů z prvního desetiletí 21.století co jsem viděl je tahle dorama jednoznačně nejlepší. Ona to je vážně hodně dobrá komedie, která netlačí na pilu a jde si svým tempem vstříc romantickému mnohoúhelníku, který je dobře a zábavně zpracovaný, že i japonské shoujo příběhy můžou jenom závidět. I hlavní herci to zvládly dobře a to i dnes už legendární „plačící královna“ Park Shin Hye, která svou roli zahrála velmi přesvědčivě. Pokud si chcete oddechnout a pobavit se, tak touhle doramou nešlápnete vedle.

Yeolhyeolsaje meggi 10/10 12345678910 22.08.2019

   »    Tak tohle bylo boží! Skvěle napsaná komedie, která měla spád od začátku až do konce. Skvěle dosazení herci. Jako nemohli snad vybrat lepší kombinaci. Do půlky jsem hledala kde bude ta love story - překvapivě opravdu není, což není dle mého úplně zvykem. Ke konci už trošku vážnější, ale musela se rozuzlit zápletka, takže pochopitelný. Děkuji Ainny za titulky, moc jsem si doramku užila :-)

HIStory2- Shi Fei Yuri22 10/10 12345678910 19.08.2019

   »    3 hodiny utekly ani nevím jak. Happy end je už jenom sladká tečka :-D

Chen Qing Ling Lex-san 10/10 12345678910 19.08.2019

   »    Na ukázku z Mo Dao Zu Shi jsem asi před rokem narazil na youtubu. V té době mi ale nezbylo nic jiného než si povzdechnout, protože do překladu čínského anime se nikdo dvakrát nehrnul. Jaké bylo proto mé překvapení, když jsem zjistil, že je anime nejen přeložené (a že druhá řada je na spadnutí), ale že na motivy novely vznikla i dorama. Vím, že se mnou nebudou mnozí souhlasit, ale za sebe musím říct, že se mi velice líbí směr, jakým se čínská produkce poslední dobou snaží kráčet. Jak se v rámci restrikcí snaží vybalancovat jednotlivé příběhy a vytěžit z nich maximum. Jistě by bylo více než zajímavé sledovat vztah dvou hlavních protagonistů se vším, s čím přišla předloha, ale právě ona neexplicitnost tomu v mých očích dodává něco více. Stejně tak jako Guardian, či s jistými výhradami i C.S.I., tak i The Untamed přichází se vztahy, které překračují vymezené škatulky a tvoří své vlastní universum. Divákovi tak nezbývá nic jiného než Wei Yingovi a Lan Zhanovi fandit, protože to co jim...

Hwanghuui Pumgyeok Lex-san 6/10 12345678910 18.08.2019

   »    Už od prvního dílu mi bylo jasné, že Last Empress bude úplně jiným seriálem, než za jakým jsem jej při čtení shrnutí považoval. Pletichaření, politikaření a honba za mocí zde prostě hrály první housle. Romantika a komedie byly upozaděny, ale to mi nevadilo, i tak jsem byl totiž zvědavý na celkové vyznění příběhu. Považuji proto za paradoxní fakt, že v průběhu sledování mi postupně začala právě ona odlehčenost v podobě romanticko-komediální linky připadat nepatřičná (byť jsem od Last Empress v počátcích očekával spíše něco takového). Některé situace zde byly vyřešeny elegantněji, jiné už méně. Bohužel jsem se ke konci příběhu neubránil pocitu jistého přetahování se mezi jednotlivými postavami a tím pádem i natahování celého příběhu. Jang NaRa i Choi Jin Hyuk patří mezi mé oblíbené herce a rád jsem je viděl hrát v jednom seriálu, bohužel společných scén měli nemnoho a jejich vztah vyzněl naprázdno. Celkově mi připadá, že celý seriál jaksi vyšuměl do ztracena ještě před svým koncem....

Purinshiparu Koi Suru Watashi wa Hiroin... Denaril 6/10 12345678910 18.08.2019

   »    Středoškolský příběh o hledání první lásky a sama sebe. Hrdinka se dostává do nového města s očekávání, že se konečně zlomí svůj osud osamělosti. Zažívá nesnáze při hledání nových vztahů, hlavně těch kamarádských. Do toho se jí nějak připlete i první láska. ¨Příběh není až tak kompaktní jak by mohl být, ale rozhodně neztrácí časovou linku. Nevyskytují se zde těžkopádné prostřihy do minulosti a vnitřní představy jednotlivých postav. Jednají a reagují na sebe tak jako v reálném životě, nesnaží se vést diváka za ručičku, což je na jednu stranu dobré, na druhou však chybí právě to malé pošťouchnutí. Takže stále při sledování očekáváme ještě trochu více a ono to prostě nepřijde. Film je miý, nezatíží, ale také až tak nezaujme. Určitě spadá domého seznamu, pustím znova třeba ke skládání prádla a nebo jiné činnosti, u které nepotřebuji věnovat plnou pozornost filmu a jinak bez něj je ubíjející.

Hong Gil Dong Roby 7/10 12345678910 16.08.2019

   »    Jedna z těch lepších historických sérií. Mělo to svůj jedinečný humor a je jen škoda, že nevydržel o něco déle i když přerod do vážnější roviny jsem očekával a byl i nevyhnutelný. Neměl jsem zase tolik veliká očekávání před shlédnutím a možná proto jsem byl jen příjemně překvapen 7/10.

Yeolhyeolsaje ainny 10/10 12345678910 15.08.2019

   »    Buď napíšu snůšku superlativů nebo prostě, že to bylo super, i když lehce fekální. Nicméně nevadilo mi to, protože si všichni hraní užívali na sto procent. Bála jsem se, že seriál po polovině zvážní, ale k mému překvapení se to nestalo. Opravdu vážné a poplatné krimi žánru byly snad jenom dva díly. Jinak v každém bylo něco, co mě rozesmálo. Občas i dost hlasitě. Dvojice, která mě tu hlavně zajímala, nezklamala. Honey opět dokázala, že je herečka s talentem na rozdávání a je jí úplně šumák jestli vypadá jako miss nebo jako totální blbka. Nam-gila ani nehodnotím. Před vojnou herec jednoho typu rolí, po vojně mě ještě nepřestal překvapovat. Ale tady byli výborní opravdu všichni, počínaje knězem a konče Mikádem. Druhé a další sezóny obecně moc nemusím, ale tady bych si ji snad i přála, protože jsem se při překladu úplně neskutečně vyřádila. Tohle byl splněný sen.

Soonjunge Banhada Pethushka 6/10 12345678910 14.08.2019

   »    Ono je to na jednu stranu hrozně milý, Kim So Yeon je fajn hlavní hrdinka a Jung Kyung Ho umí být k sežrání. Soundtrack je taky vydařený a atmosféra seriálu je i přes všechno to špatný, co se tam děje, optimistická a pravidelně nutí diváka k úsměvu. Jenom ty zápletky jsou trochu na hlavu, nehledě na to, že všechny machinace spojené s vedením společnosti jsou extrémně nereálné, až úsměvné. I kdybych přešla veškerou laickost a fakt, že by tolik zvratů v reálu žádná společnost neunesla, vůbec mě ten jejich obchodní svět nebavil. Bylo mi úplně šumák, kdo usedne do ředitelského křesla a kdo koho převeze. A to bohužel vedlo k tomu, že jsem se občas nudila. Proto se taky pokazil můj celkový dojem.

Singwahamkke: Joewa Beol Ziza 4/10 12345678910 13.08.2019

   »    Vizuálně to vypadá pěkně. Ale jinak vlastně ani nevím, o čem to bylo. Měla jsme problém se zakoukat a v podstatě jsem to koukala natřikrát. Herci asi dobrý, ale tak nějak mě nezaujal ani jeden. A hasič? Ačkoliv spousta lidí tvrdí, že se Tae-hyeon Cha do té role hodil, tak mně to tak vůbec nepřišlo. Celkově mi postava hasiče byla tak nesympatická, že jsem to vlastně nemohla prožívat, uronit slzu, být napjatá, smát se... Takže za mě to má hodnotu jedině v krásném vizuálu a imaginativním pekle. Toť vše. Film, na který si zítra nevzpomenu.

Feng Qiu Huang Lex-san 7/10 12345678910 12.08.2019

   »    Untouchable Lovers je seriálem, který mě ani přes svojí délku (na čínské poměry se ale jedná o klasický formát) nezačal nudit. Největší zatěžkávací zkouškou mého odhodlání pokračovat ve sledování byl příběhový a charakterový veletoč, který nastal přechodem z 16. na 17. epizodu. Liu Chuxiu jsem měl moc rád, proto jsem si div nerval vlasy, když jsem viděl, co z ní, v rámci tak oblíbené „ztráty paměti“, udělali. Zaťal jsem ale zuby a pokračoval ve sledování, protože jsem byl přeci jen zvědavý, co se bude dít dále, a příběh se netočil jen kolem hlavních dvou protagonistů, ale dokázal pojmout větší množství vedlejších postav. I ty měly své zajímavé příběhy a posunovaly děj neustále dopředu. Politické taktizování střídala romantická a komediální stránka a díly vesele ubíhaly. To, co na asijských seriálech a filmech obdivuji je i vizuální stránka věci, v případě Untouchable Lovers ale musím hodit zpátečku. Kostýmy a hlavně účesy mě neoslovily ani po zhlédnutí posledního dílu. Interiéry a...

Nai He BOSS Yao Qu Wo belbor 3/10 12345678910 11.08.2019

   »    Tenhle seriál měl dvě odlišné poloviny. V první to byla jednoduchá romantická komedie na kterou se dalo docela dívat. V druhé se to bohužel změnilo na drama a to pro mě nefungovalo vůbec. Byla zde hromada logických děr a hlavně nesmyslné chování postav, kterým si scénárista pomáhal, aby se to celé nerozpadlo. Ta druhá polovina to naprosto zabila, takže pro mě podprůměr.

Yeolhyeolsaje Pethushka 8/10 12345678910 08.08.2019

   »    Začala bych tím, že se tvůrcům podařilo dát dohromady fakt skvělou bandu herců, kteří se toho absolutně nebáli. Řekla bych, že občas šli až za hranice, ale stejně to fungovalo. Celý seriál provází značná dávka nadsázky a šíleně bláznivý humor. Ke konci mi nečekaně ukápla slza, a výjimečně za to nemohl smích, kterého jsem si zejména ve druhé polovině užila neskutečně. Za mě celou tu show vedla Honey, ale i ostatní byli skvělí. Neobvyklý žánr, nadstandardní herecké nasazení a jedinečný důkaz, že to Korejci zvládnou i bez love story. Hodně jim fandím.