akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14348
  • Uživatelů: 32983
  • Hostů: 94 + 532

Hodnocení doramy

<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Oneului Tamjung Lex-san 8/10 12345678910 02.01.2019

   »    Na dobrou krimi spojenou s duchařinou se vždy rád podívám. A Ghost Detective nabízí opravdu zajímavou podívanou. Vedle samotného příběhu, který spojuje obvyklé prvky (schopnost vidět duchy…), s těmi méně obvyklými (kritéria pro převzetí vlády nad tělem…) je řeč samozřejmě o postavách. A to o velice kvalitně napsaných a zahraných postavách. Nejen hlavní dvojice, jejichž interakce jsem si opravdu užíval, tak i vedlejší postavy měly mnohé co nabídnout a nebyly jen do počtu. A právě postavy dokázaly podržet seriál, když samotný děj klopýtal nebo se moc zamotával. Za hudební doprovod oba palce hore, Korejci zkrátka umí udělat dobré OST. The Ghost Detective by si tak ode mě odnesl vysoké hodnocení nebýt toho konce. Nevadí mi, že seriál se ubírá jinými cestami, než bych si přál, to je jen můj osobní problém, ale vadí mi zbytečné motanice a natahování. Kupodivu to v mých očích zachránil dovětek „po roce“, který mi obvykle hodně vadí, ale zde mi patřičně zvednul náladu 8b.

Donten ni warau Lex-san 5/10 12345678910 02.01.2019

   »    Předlohu neznám a tak jsem si pravděpodobně neužil film tak, jak bych měl, protože jako neznalého diváka mě Donten ni Warau neoslovilo. Jak děj, tak postavy šly tentokrát mimo mě a než jsem se nadál, tak byl konec – 5b.

Hakuouki SSL: Sweet School Life Lex-san 0/10 12345678910 02.01.2019

   »    Ona je to ve skutečnosti pěkná pitomina, ale v porovnání s anime předlohou, kde se to sice bišíky jen hemžilo, ale jinak to bylo dost nudné, z toho tohle live action vyšlo jako vítěz. Hlavním plusem hrané verze je postava Chizuru, která mě v anime neuvěřitelně točila, ale v zastoupení Ono Miku jsem jí fandil, aby to ve škole plné švihlých postav zvládla. Příběh ke konci kvůli repetitivnosti ztrácí na tempu, ale i tak si to 5b zaslouží.

Houkago wa Mystery Totomo ni Lex-san 4/10 12345678910 02.01.2019

   »    Podprůměrná „detektivní“ podívaná, která se naštěstí nebere nijak vážně. S plejádou klasicky střelených postav a přehnané mimiky se hodí jen jako kulisa k další vykonávané činnosti. Nic jsem od toho nečekal a nic extra jsem taky nedostal – 4b.

Jigribbohaengui Yeoksa Lex-san 6/10 12345678910 02.01.2019

   »    Klasická středoškolská romantika s docela kvalitními postavami a s malým fantasy prvkem jako bonus. Morální dilemata jsou zde podána uvěřitelně a nakonec i trochu vtipně. Mrzí mě jen dvě věci. První – malé využití hrdinčini superschopnosti – a druhou věcí je konec. Tvůrci si mohli vybrat ze dvou možností a zvolili tu třetí, nejvíce rozpačitou – 6b.

Miseuteo Shunshain ainny 10/10 12345678910 02.01.2019

   »    Jsem na začátku posledního dílu, a protože tuším, co to se mnou udělá, tak komentář raději napíšu teď. Že bude seriál stát za to, se dalo tušit už jenom z toho, že hlavní roli po devíti letech od ikonické IRIS podepsal Lee Byung-hun. Ovšem, co netušil asi nikdo, je fakt, že tohle bude jeden z nepropracovanějších korejských seriálů vůbec. Tvůrci nezanedbali absolutně nic. Počínaje výběrem herců (excelentní Yoo Yeon-suk dal své roli tolik, že pozornost velké části publika strhl převážně na sebe a já bych nevěřila, že se do podobného charakteru dokáže tak položit), přes výběr lokací, muziku a... a neuvěřitelným smyslem pro detail. Prolínání záběrů, zátiší s dýmkami, nápis v mouce, kde je místo O prstýnek, to všechno jsou věci, které mi braly dech. Obrovskou zásluhu na všem má scénáristka, které jsem po Heirs nemohla přijít na jméno. Dvacet čtyři dílů bez jediného hluchého místa a s tolika emocemi. Akce, romantiku a napětí střídaly chvilky jemného humoru, který obstarávala většinou hlavní...

Byeoleseo On Geudae Roby 9/10 12345678910 15.12.2018

   »    Jo... tak nějak takhle by se to mělo dělat. Inteligentní klidný chlápek se superschopnosti a hloupá herečka, která těží ze svého vzhledu. Tomu říkám parádní kombinace, která už od začátku zaručovala kopu zábavy. Je to zábavné, ale i napínavé zároveň, akorát bych se obešel bez flashbacků, které nemám rád a přeskakování důležitých rozhovorů, aby se dokončil na konci dílu při dalším flashbacku. Jinak rozhodně doporučuji se na tuto doramu podívat, protože je skvělá.

Oktabbang Wangseja Roby 7/10 12345678910 15.12.2018

   »    Začátek byl skvělý, ale pak do začalo dost upadat, ale i tak jsem si užil úžasnou charakterní záporačku Hong Se-Na a neméně úlisného Yong Tae-Mooa. Takové hajzly snad ani nejsou možní :-D. Nebavilo mě neustále prolínání zábavných momentů s okamžiky a to si dovolím říct i šikany a temných momentů, kdy mi přišlo, že jen tak si někoho zabít je v Soulu pro smetánku vlastně denní chleba. Zábavnost se mísila s odporností což mě mate jak pro tuto doramu hlasovat.

Areumdaun geudaeege Roby 8/10 12345678910 15.12.2018

   »    Snad každá třetí dorama, kterou shlédnu stojí na principu hrdinky co se vydává za kluka. Už je to docela ohrané, ale jestli to herečka dobře a hlavně uvěřitelně zahraje, tak to může být i zajímavá podívaná, jako v tomto případě. Je to docela pohodová oddychová záležitost, takže jsem si sledování užil.

Itazura na Kiss 2: Love in Tokyo Roby 8/10 12345678910 15.12.2018

   »    Druhá řada se nese docela v podobném duchu avšak plně se zaměřuje na manželský život hlavních postav, který z nějakého mě neznámého důvodu funguje. Kotoko pořád neumí prakticky nic, pišťí a sní co pět minut + stále nemám tucha co se Naokimu honí hlavou. Je to docela dobré, ale popravdě jsem čekal od druhé série trochu víc.

Ouran Koukou Host Club Roby 8/10 12345678910 15.12.2018

   »    Tak Ouran je děsná ptákovina, ale anime verze mě kdysi dost pobavila tak jsem byl hodně zvědavý jak to ujetí Japonci dokážou zpracovat. Až na některé přehnané scénky ze začátku se to docela drželo v normálních kolejích čímž mě tvůrci překvapily. Způsob „vypnout mozek a bavit se“ tady prostě funguje.

Naege Geojitmaleul Haebwa Roby 7/10 12345678910 15.12.2018

   »    Souhlasím, že to je docela průměr, ale mělo to své světlé chvilky. U tohoto díla se výjimečně povedla spíše druhá polovina než ta první, ale i v té první polovině to nebylo nějak strašné. Celý seriál jsem zápasil s nesympatickým hlavním protagonistou, kterého hrál stejně nesympatický Kang Ji Hwan, který mi tam neseděl ani na dvě vteřiny. typ herce jako je on mi spíše sedí do nějaké kriminálky nebo akce. Každopádně se to nějak dalo a s odřenýma ušima 7/10.

Qing Yun Zhi 2 Kiriu 9/10 12345678910 15.12.2018

   »    Po dokončení titulků k seriálu Ice fantasy, jsem hledala další seriál, který bych překládala. Podle traileru na Youtube jsem našla seriál The legend of Chusen. Po jeho přeložení a zhlédnutí, jsem přesvědčena, že to byla správná volba. Seriál se mi velmi líbil, uchvátil mne nejen příběhem a zpracováním, ale i obsazením herců. První i druhá sezona na sebe příběhově navazují. Je to vlastně taková fantasy pohádka o dobru a zlu. Nenávisti a lásce. Pomstě a odpuštění. Hlavní postava Zhang Xiao Fan /Gui Li je typická kladná postava. O všech postavách se ale nedá říci, že jsou pouze kladné nebo záporné. V seriálu se objevuje myšlenka, že ne vše zlé je zlé a vše spravedlivé je nutně dobré. Takové rozhodování je někdy velmi těžké. Mezi zlými démony nacházíme velmi hodné a milující a naopak i ve spravedlivých sektách se najdou lidé, kteří nejednají čestně a v rámci dobra ubližují. Mě osobně se například velmi líbila postava ze začátku záporného, později tajemného Pána jedů – Quin Wu Yan. Také jsme...

Saui Chanmi ainny 10/10 12345678910 13.12.2018

   »    Tak tohle mi sedlo jak prdel na nočník. Miluju komorní příběhy bez ohledu na to, jak tragické jsou. Hymn of Death je o velké lásce, těžké době a boji sám se sebou. Oba hlavní hrdinové byli úžasní, ale Shin Hye-sun o maličko víc. Mám ji čím dál tím raději a s každou rolí je úplně jiná. Tragická láska v dobových reáliích, s nádhernou hudbou a vypracovanou kamerou plyne pozvolna a tři díly jsou tak akorát, aby člověk pochopil. No, pochopil... Jsou věci, které u Korejců nechápu ani po té spoustě let, ale už se nad nimi nepozastavuju, i když zrovna těmhle dvěma bych přála, aby se z korzetu předsudků a konvencí dokázali vymanit. No, vlastně to udělali, i když jinak než bych to asi řešila já. P.S. Doporučuji titulky od DoramaQueen, které najedete u ní na webu. Jsou tak jako vždycky naprosto bezchybné. Zhodnotím je, až je sem nahraje.

Fainaru Raifu: Ashita, Kimi ga Kietemo Lex-san 4/10 12345678910 13.12.2018

   »    Final Life je zběsilá detektivka s ještě zběsilejší kamerou. Je to příběh o policejním oddělení, jehož jurisdikci a celkově zaměření jsem moc nepochopil. Ono upřímně jsem nepochopil celý tenhle seriál. Jen jsem se přistihl, jak nevěřícně zírám na monitor počítače a říkám si, o co tady vůbec jde. A asi právě tato snaha nějak uchopit tenhle počin mě u Final Life udržela až do konce – 4b.

He Shen Lex-san 7/10 12345678910 13.12.2018

   »    The Tientsin Mystic na první pohled sice neslibuje žádné velké zázraky, ale pokud mu dáte šanci, tak věřím, že budete mile překvapeni. Stejně jako já. Seriál již od prvního dílu jasně ukáže, v jakém duchu se bude nést celý příběh kolem starobylé sekty a vyvoleného dítěte. Jednalo se o vážně-nevážné ladění, které mi u hodně seriálů vadí, ale The Tientsin Mystic dokázal drama vybalancovat komičnem přesně k mé spokojenosti. U finálních dílů sice přešel na vážnější notu, ale navnadil ke sledování druhé řady, která by měla být vysílána příští rok. Upřímně jsem si tenhle seriál z Číny z počátku 20. století vybral hlavně kvůli Zhang Min Enovi, který mě zaujal již v The Mystic Nine a momentálně i v Tomb of the Sea, ale i zbytek hlavního osazenstva mi kápl do noty. Pánové i dámy se dobře doplňovali a i z toho mála romantiky, která zde prostě nebyla tím stěžejním bodem příběhu, dokázali vytěžit mnoho. Největším zklamáním pro mě byla postava Kazatele, který měl svými schopnostmi strčit do...

Gugaeuiseo Roby 10/10 12345678910 24.11.2018

   »    Na moje první historický kousek jsem si nemohl vybrat lépe. Příběh byl svižný, stále se něco dělo a na některé postavy nezapomenu. Seriál stojí na pevných základech postav, které herci výborně zahráli. Je těžké vybrat ty nejlepší, ale nejvíce mě oslovily charakterní super-záporák Jo Gwan woong v podání Lee Sung Jaeho, který byl doslova perfektní, Dam Yeo woo v podání Suzy byla super roztomilá a velké uznání si zaslouží Lee Seung-gi, který zahrál Choi Kang Chia svým nenapodobitelným charismatickým projevem. Jako už tradičně nešťastně provedený poslední díl tvůrci zachránily poslední pětiminutovkou 10/10.

Miseuteo Shunshain Skarede_Kacatko 7/10 12345678910 22.11.2018

   »    Kvalita je absolútne úžasná, ale ten dej išiel po prvej desiatke dolu vodou....:/

Kaeinui Chwihyang Roby 7/10 12345678910 21.11.2018

   »    Abych pravdu řekl, jsem z toho trochu zklamaný. Začátek se hodně povedl a mělo to dobře našlápnuté, ale postupem času mě začal hlavní hrdina dost srát a jeho míra zbabělosti mě udivuje doteď. Vedlejší postavy se docela povedly, ale i tak seriál patří mezi slabší doramy co jsem zatím viděl 7/10.

Nae Ireumeun Kim Sam-soon Roby 7/10 12345678910 20.11.2018

   »    V průběhu jsem pociťoval mírné Déjà vu, když jsem viděl postavu, kterou hrál Hyun Bin. Až neskutečně podobná té, kterou hrál v Secret Garden. Jedna z mála doram, kde jsem nenašel žádnou slabší část ve, které by měl seriál nudil. I tady se tvůrci nevyhnuly některým zaběhlým stereotypům, ale i tak tam byly prvky, které se jen tak nevidí. Myslím, že tak ráznou a přímou hlavní hrdinku ještě dlouho neuvidím. Série mě bavila a potěšila svou plynulostí a upřímností.

Yibun Saengeun Cheoeumira Ziza 7/10 12345678910 19.11.2018

   »    No jo, tohle už je pro velké holky. Obejdeme se bez velkých dramatických zvratů, matek, které chtějí pro své děti to nejlepší, aniž by je zajímalo, co vlastně ta jejich ratolest chce. Máme tu tři páry, každý je v poněkud jiné situaci, takže kdyby náhodou trable jednoho přestaly mít dech, nahradí to zajímavé dění zase u páru o „dům dál“. Scénáristicky zajímavě řešené, protože to většinou stojí na dialozích a rozličných charakterech, nikoliv na zvratech. Každá postava má nějakou motivaci a nějaký neměnný základ, tj. jádro postavy, díky čemuž se roztáčí dění, protože jsou motivované jinými cíli, dochází ke konfliktu. Tady bych řekla, že byly velmi dobře řešené ženské charaktery, stvořené velmi realisticky, kdežto ty mužské byly sice také kvalitně napsané, ale myslím si, že byly lehce nereálné. Koneckonců je to seriál a ničemu to tu nevadilo. Bylo to zajímavé, skutečné, občas bez dechu, ale zajímavé a člověk dokázal postavám přát šťastný konec, protože působily skutečně. Korejský příběh ze...

Je3ui Maeryeok Skarede_Kacatko 2/10 12345678910 18.11.2018

   »    Je to ako seriálová verzia "On your wedding day".

Itazura na Kiss 2 - Love in OKINAWA Roby 8/10 12345678910 17.11.2018

   »    Pištící Kotoko, kterou na Okinawě nadchne i dlažební kostka a vedle ní stojící věčně nezaujatý Naoki... Úsměvná představa svatební cesty převedená do reality.

Itazura na Kiss - Love in Tokyo Roby 8/10 12345678910 17.11.2018

   »    Nakonec to bylo lepší než jsem původně předpokládal. Bavil jsem se, ale ten konec byl na mě až moc rychlý. Celý seriál jsem stejně jako Kotoko ani za mák nevěděl co se Naokimu honí hlavou a jaký mechanismus pohání jeho přemýšlecí soustavu. Ideální seriál na odreagování a relaxaci, ale to je tak asi vše 8/10.

Nae Yeojachinguneun Gumiho Roby 10/10 12345678910 15.11.2018

   »    Velmi povedená romantická komedie s neskutečně roztomilou Yang Min Ah ze které dostane běžný smrtelník těžkou cukrovku. Musím připustit, že tato dorama je dost odlišná od běžných komedií podobného typu. Nenajdete tu otravné příbuzné, kteří udělají pro rozpad páru cokoliv, žádnou vyloženě zápornou postavu a světe div se si hlavní hrdinové nenechávají tajemství pro sebe a jsou k sobě upřímní. Všechno se motá kolem komediálně-tragicky zápletky, která obstarává doslova 90% celého seriálu... a ono to funguje.