akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14363
  • Uživatelů: 33136
  • Hostů: 31 + 266

Hodnocení doramy

«   <   9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Bab Jal Sajuneun Yeppeun Nuna Ziza 7/10 12345678910 26.05.2018

   »    Seriál mě hned ze začátku chytl, protože konečně to vypadalo na skutečný pár, nic vybájeného a extravagantního. Konečně pár, který si užíval přítomnost toho druhého, aniž by bylo nutné chodit na pouť, kupovat oblečení do páru, … Jejich randění prostě bylo přirozené, dokonce i vývoj jejich vztahu. Byli spolu tak roztomilí, že jsem z nich měla dobrou náladu. Bohužel pak se to všechno hroutit a místo blahodárného deště přišlo ničivé slunce. Kolem desátého dílu mě to fakt přestalo bavit a najednou jsem si říkala, kam šlo to jejich racionální uvažování. Ke konci jsem to už nějak doklepala a nejsem zklamaná, v podstatě to je velmi poeticky natočený seriál, který je bohužel zasazen do standardního vypravěčského rámce. Líbí se mi, že to bylo dospělé – sexu se nevyhýbali, bavili se spolu (alespoň na začátku) o svých problémech, probírali spolu spoustu věcí, do toho se prolínal vliv z práce, skrze který bylo kritizováno současné nastavení korejské společnosti (sexuální obtěžování). Velmi dobře...

14 Sai no Haha / Juyon-sai no Haha Himari 8/10 12345678910 23.05.2018

   »    Veľmi pekne spracovaná dorama ukazujúca problémy dnešnej doby. Pekne sa zameriavala na pocity, aké prežíva dievča, keď otehotnie v mladom veku, na pocity jej rodičov a samozrejme pocity budúceho otecka. Páčilo sa mi, že to nebolo nejaké umelé, že sa hneď všetci nemali radi a netešili sa hned na dieťatko, ale práve naopak, boli šokovaní, boli zmetení, nevedeli, čo robiť.Miura Haruma odviedol opäť skvelú úlohu, ale nie len on, ale aj ostatné postavy samozrejme.

Good morning call Ziza 7/10 12345678910 22.05.2018

   »    Taková soft verze Itazura na kiss. Až na to, že tady ti dva spolu občas i mluví. Plné šódžo klišé. Ale na zabavení dobré. V rámci žánru určitě nadprůměr. V rámci seriálů obecně průměr.

Kimi ni Todoke Himari 10/10 12345678910 21.05.2018

   »    Jeden z najkrajších romantických teen filmov, ktorý každému odporúčam vidieť. Videla som aj anime, (trochu ma mrzelo, že v dorame nebol ten blondiačik) a bolo veľmi pekné. Dobre vybrali aj hercov, ktorým role neskutočne sadli a bolo to brutálne uveriteľné. Nevinné, pekné, vtipné, romantické, zo skutočného života. Skvost.

Neko Nanka Yondemo Konai Himari 7/10 12345678910 21.05.2018

   »    Na prvý pohľad úplne obyčajný nízkonákladový film, v ktorom hrá prevažne jeden človek a dve mačky. A aj tak bol príjemný, oddychový, vtipný a rozkošný. Dokonca mal aj príbeh, ktorý vo vás zanechal istú filozofiu a dokázal namotivovať. Hoc neviem, či ho ešte niekedy skuknem, kedže mi raz stačilo, neľutujem, že som ho pozrela.

Jigueseo yeonaejung Himari 10/10 12345678910 19.05.2018

   »    Veľmi pekný romantický film. Postavy sa mi veľmi páčili, obľúbila som si všetky. Hlavný pár bol naprosto úžasný. Našli sa tu vtipné, romantické ale aj vážne a akčné scénky. Nádherny filmík, odporúčam.

Geonbbangseonsaengkwa Byeolsatang Himari 9/10 12345678910 18.05.2018

   »    To bolo milé! Mám úchylku na teacher-student vzťah a tuto to bolo o to iné, originálne, vtipné, vážne, romantické. Žrala som všetko! od postáv, cez ich príbehy až po ich problémy. Veľmi sa mi táto dorama páčila, posúvam ju na svoj zoznam rewatchov, pretože toto si určite ešte niekedy pozriem :)

Naeui Ajeossi Himari 7/10 12345678910 17.05.2018

   »    Popravde, čakala som od toho viac. Páčilo sa mi, aké temné to bolo, ako bola hlavná hrdina záhadná, ako menila svoj charakter a vyvíjala. Tam to ale skončilo. Zvraty boli dobré, často sa stalo, že ma niečo prekvapilo. Aj koniec bol pekný. Ale neviem, moje pocity po konci sú zmiešané. Nemala som od toho veľké očakávania, ani neviem, čo som čakala ale nejako ma to nechytilo. Musela som si aj kontrolovať, či je 16 diel koniec alebo nie.

Himssenyeoja Dobongsoon Pethushka 8/10 12345678910 16.05.2018

   »    Takže si to zrekapitulujeme. V čele skvělá hlavní hrdinka, kterou (skoro) nic nerozladí. Mužskému obsazení jsem zpočátku moc nevěřila, ale že jsem se spletla, jsem pochopila už po prvních dílech (miluju Hyung Sika, haha). Hlavní roli tady měla jednoznačně love story, a bylo to super, roztomilý a já se u toho každou chvíli hihňala a rozplývala zároveň. Řekla bych, že se tvůrci vyhnuli řadě běžných klišé, aspoň co se týká vztahu hlavních hrdinů. Jako divačka jsem ve velké míře dostávala to, co jsem chtěla a nemusela jsem kroutit očima nad hloupými nedorozuměními a dalšími malichernostmi. Dokonce někdo konečně pochopil i načasování prvního polibku. Navíc se jim pěkně dařilo - snad až na dvě epizody - odlehčovat dramatické chvilky slušným humorem. Obdivuji, jak dokázali přirozeně skákat z jednoho žánru do druhého, aniž by se to jako celek rozsypalo. Naopak to působilo přirozeně, a to říkám i přesto, že jsem si přišla trochu jako blázen, když jsem měla jednu chvíli téměř na krajíčku, z toho...

Oboreru Knife GingerHimari 9/10 12345678910 16.05.2018

   »    Já mám prostě tenhle typ divnofilmů a styl vyprávění fakt ráda, takže asi to nebude moc objektivní hodnocení. Líbilo se mi všechno, od výběru herců hlavních rolí, lokace, hudba, která nádherně dokreslovala scény, kamera i příběh, který ke konci sice nebyl podle mého vkusu, ale aspoň překvapil. Jsem ráda, že jsem film viděla a rozhodně ne naposled, emocemi je tento kousek opravdu napěchovaný. Některé scény mi braly dech. Děkuji za překlad, vyplatilo se počkat. :)

Asa ga Kita Ziza 8/10 12345678910 15.05.2018

   »    Veselé, neuvěřitelně dobře obsazené, dokonce i ta část v dětství se mi líbila (a to ji většinou na asadorách shledávám jako nejslabší, ale tady to bylo fajn, Suzuki Rio je neuvěřitelně roztomilá). Pokaždé jsem si nechala zahrát opening, protože ten mi k celému příběhu také velmi seděl. Nedivím se, že se to v Japonsku tak líbilo, protože oni fakt dokáží vlézt pod kůži a když si chcete prohřát ráno, tak není nad to si tyhle truhlíky pustit, protože Asa fakt jela. Člověk prostě v životě potřebuje inspiraci, potřebuje tahouna, který ho dobije. Tohle Asa uměla. Moc pěkné.

Saki Himari 9/10 12345678910 15.05.2018

   »    Skvelá dorama. Zo začiatku som ani nevedela o čom je príbeh a dala sa na to iba kvôli Nakama Yukie, ktorú mám dosť rada. No bolo to neuveriteľne peckové. Postavy, dej, vývoj, rozuzlenie... Všetko na jednotku. Hlavnú postavu - Saki, som žrala od začiatku do konca.  každú chvíľu som sa pýtala o čo jej vlastne ide a všetko pochopila až v posledných častiach. Nebolo to predvídateľné. Bolo to príjemné, dramatické, romantické, vtipné. Bolo tam všetko. Naozaj ma to milo prekvapilo.

Himitsu no Hanazono Ziza 5/10 12345678910 14.05.2018

   »    Hlavní herečka nic moc, možná to bylo i tou postavou. Ale přiznávám jí, že s ní občas byla legrace. Čtyři bráchové byli fajn, vztah měli skvělý, ale tak nějak nevím... herecké výkony byly průměrné. Na zabavení dobré.

Seoyanggol Dongyanggwajajeom Antique Himari 8/10 12345678910 13.05.2018

   »    To bolo také roztomilé. Naozaj sa mi film páčil. Každému rola dokonale sadla, postavy mali skvelý charakter. Bol to dobrý oddychový film, nesmierne som sa pri ňom nasmiala. :)

Nappeun Nyeoseokdeul ainny 8/10 12345678910 13.05.2018

   »    Hodně zajímavý počin. Nájemní vrazi jako hlavní a kladní (!) hrdinové. K nim polda, který si nebere servítky. Fakt jsem byla zvědavá, co se z toho vyvrbí. A nelituju. Zajímavý vývoj postav, o napětí není nouze a k tomu všemu famózní kamera. Za mě naprostá spokojenost. Těším se na druhou řadu, i když je s někým úplně jiným. Jedna postava mi tam ale bude chybět. Park Woong-cheol (Ma Dong-suk), jeho hlášky nemají chybu. :^)

Yibun Saengeun Cheoeumira Mellisek 6/10 12345678910 12.05.2018

   »    Já musím uznat, že se mi to líbilo. Viděla jsem něco podobného v Japan - Tchai verzi a Korea prostě vede. :) Trochu natáhnuté, ale přesto milé.   

HIStory2- Yue Jie GingerHimari 8/10 12345678910 09.05.2018

   »    Nebudu moc objektivní, protože jsem velkým fanouškem BL a tak shrnu jen to nejnutnější. :) Osm dílů bohatě stačí na takový základní přehled o postavách, ovšem třeba druhá dvojice by si určitě zasloužila mnohem víc pozornosti a prostoru, rozhodně si nemyslím, že milovat bráchu (sice nevlastního, ale podle úřadů pořád brácha), je něco s čím se lehce smiřuje. Prostředí volejbalového týmu je zajímavým zpestřením v jinak poměrně předvídatelných situacích. Mezi hlavní dvojicí to docela jiskří, za mě spokojenost i s množstvím scén, kde se něco opravdu dělo. :) 

Joseon Chongjapi Sasuke07 9/10 12345678910 09.05.2018

   »    Tak můj oblíbený herec history drama Lee Jun Ki na scéně....  Mě se to líbilo! Prolínání neuvěřitelné lasky a myšlení v one době. Intriky, nesmrtelní záporáci, taková ta jednoduchá historická oddychovka. Narozdíl od Moon Lovers, které jsem zkoukla před timto seriálem.   Zkrátka povedený seriál, který baví do konce.    1 hvězdu ubírám za Ho Kyunga! :( 

Geurin Rojeu s0037 10/10 12345678910 09.05.2018

   »    Tak tohle bylo velmi dobré! Postavám jsem jejich výkony věřil, soucítil jsem s nimi. Scéna, kdy se Lee Jung-Hyun a Oh Soo-Ah znovu setkávají, byla úžasně zahraná a vůbec - bylo tam tolik napínavých momentů. Co si budeme povídat, námět na motivy románu Hrabě Monte Christo, v moderním pojetí a po korejsku - to prostě musí být pecka! A taky že byla! Pokud máte rádi příběhy o zradě a pomstě, je tenhle seriál přesně pro vás. Mohu jen doporučit.

Midas s0037 6/10 12345678910 09.05.2018

   »    Kde začít? Na tuhle doramu jsem se tak moc těšil, ale bohužel to skončilo zklamáním. Vybral jsem si ji speciálně kvůli Lee Min Jung, která se mi moc líbila v Sly and Single Again a v Big, a také kvůli Jang Hyukovi, kterého jsem znal ze seriálu Thank You. Jenže... Po slušném začátku to pro mě začalo být čím dál tím méně zajímavé. Děj jsem sledoval víceméně nezúčastněně, nedokázal jsem se do něj vžít. Od takového páru bych čekal i nějakou romantiku, ale ta tam vůbec nebyla. Co nebyla... Vždyť já jsem ani nedokázal uvěřit, že by na něj tak dlouho čekala po tom, co jí provedl. Navíc, Lee Min Jung nedostala prakticky žádný prostor, aby projevila svůj komediální talent, který se mi tak zalíbil ve výše zmíněných seriálech. Smutné je, že řešení celé situace, ke kterému Jang Hyuk nakonec dospěl taky, mě napadlo hned, jakmile jsem se dozvěděl, odkud plyne bohatství celé rodiny, a celou dobu jsem jenom čekal, kdy k tomu dojde. Poslední díl už jsem prakticky nesledoval a byl jsem rád, když...

Aozora yell Ziza 5/10 12345678910 03.05.2018

   »    Generická středoškolská podívaná, kde jsou studenti ještě takoví naivní, dají se opít sladkýma řečma a jsou plni nadějí (to přejde, broučci, jen co začnete hledat práci, veškerá naděje z vás vyprchá!). Velké pozitivum je obsazení - fakt hvězdy roku 2016/2017. Jinak je to takové v žánru průměrné, ničím nevybočující, lehce zdlouhavé.

Hagane no Renkinjutsushi pokoj 10/10 12345678910 01.05.2018

   »    Bylo to perfektní efekty postavy vše tam bylo dobrý.

Byungwonsun Eti 6/10 12345678910 01.05.2018

   »    Na jednu stranu mě potěšilo, že tvůrci měli dostatek odvahy v Koreji pustit do éteru seriál se sebejistou, schopnou a emancipovanou hlavní hrdinkou, která navíc všemu dává punc věrohodnosti (aneb chce-li ženská uspět v tak čistě mužské disciplíně, jako je chirurgie, v podstatě nemůže být jiná). Na stranu druhou, ta její tvrdost a neempatický přístup prostě nejsou divácky přitažlivé. Ve skutečném životě bych byla nadšená z takové doktorky, ale méně z takové kamarádky potažmo partnerky. Hlavní hrdina byl ovšem zlatíčko. Učiněný anděl. Ale ta romance mezi nimi mi přišla velice násilná, já sama jsem mezi nimi nic necítila... Příběh měl zajímavé momenty, nudné a pak ještě nudnější. Neumím si představit, pro jakou cílovou skupinu to bylo myšlené, no já do ní nejspíš nezapadla. Nalejme si totiž čistého vína - sleduji-li korejské seriály, dělám to hlavně proto, že chci vidět krásné mladé lidi. Tady byla přemíra postav, co do téhle kategorie nezapadala... No, člověk, co se nepohybuje ve...

Dalui Yeonin - Bobogyungsim Ryeo meggi 9/10 12345678910 30.04.2018

   »    I přes to, že mě většina historických doram nebaví, tak tohle si mi docela líbilo. Teda alespoň po většinu epizod - konec už jsem přesouvala - byla to taková odkávačka, pořád dokola. Nápad určitě skvělý, herci špičkoví. Jediné pro mě velké mínus, které však nezapočítávám do hodnocení - hlavní hrdina je šíleně majetnický. Jako ona je snad dobytek, že řekne, že je jeho? Tohle mi dost vadilo, protože takové chování opravdu nemusím.

L-DK meggi 5/10 12345678910 29.04.2018

   »    Tak tady není nic překvapivého. Klasický film podle mangy. Totálně ulítlý, totálně sladký a totálně předvídatelný. Hlavní hrdinka je naivka a hlavní hrdina se chová jak pěkný kretén. Jako do ní je zamilovaný kluk, co umí vařit, ale ona si vybere toho největšího pablba v okolí - to si děláte srandu ne?