akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14254
  • Uživatelů: 32199
  • Hostů: 25 + 1915

Hodnocení doramy

<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Abeojiga Isanghae Daisy400 8/10 12345678910 05.08.2019

   »    Nevěděla jsem příliš co od této dramy čekat, zvlášť když jsem byla dosud zvyklá na počet dílů kolem 16 a samozřejmě jsem nepředpokládala, že seriál dokončím. Nakonec mě seriál velmi upoutal a zvládla jsem jej zhlédnout velmi rychle. Moc se mi líbilo, že příběh se nezabýval jen "hlavním párem" ale bylo jich tu víc a každý měl něco do sebe. No a když mě některý z těchto příběhů příliš nezaujal, s napětím jsem čekala na svůj oblíbený pár či jinou zajímavou zápletku. Některé díly byly trochu slabší, ale to se dá předpokládat, když jich je tak hodně. Celkově odcházím od seriálu spokojená a příjemně naladěná.

W Roby 3/10 12345678910 03.08.2019

   »    Nevěřil jsem, že se objeví ještě otravnější postava než Go Hye Mi z Dream High, ale ano... opravdu se taková postava objevila. Oh Yeon Joo je pro mě suverénně nejotravnější postavou jakou jsem dosud v doramách viděl. S herečkou Han Hyo Joo nemám jinak žádný problém. Lee Jong Suk hrál dobře a konečně mě na pátý pokus přesvědčil, že opravdu dokáže něco nadprůměrně zahrát. Kromě ubrečené Oh Yeon Joo, která hravě strčí do kapsy většinu postav brečící královny Park Shin Hye mi hrozně lezl na nervy labilní Park Soo Bong. Ano, dle recenzí jsem očekával od W velké věci a už po cca šesti dílech jsem pociťoval obrovské zklamání a do zbylých dílů jsem se skoro nutil a říkal si, ať už to mám konečně za sebou. výběr této doramy byla velká chyba a ačkoliv jsem v hodnoceních docela mírný, tady být nemůžu.

Tikkeulmoa Lomaenseu lyraell 8/10 12345678910 31.07.2019

   »    Milý příběh jakéhokoli patosu. Dějová linka byla plynulá a naprosto smysluplná, herci své postavy zvládli skvěle. Určitě doporučuji pro každého, kdo nehledá drama a klasickou korejskou telenovelu. Za mě palec nahoru.

Ai Shang Ge Men eliza56 6/10 12345678910 28.07.2019

   »    Začnu tím, že hlavní hrdina/ka je očividně žena už asi od prvního pohledu. Nebo ne, ať nežeru možná první tři epizody bych jí toho chlapce s oběma zavřenýma očima i věřila. Jenomže jak šel děj dál tak se z našeho milého "kluka" čím dál víc stávala holka a bylo to tak do očí bijící, že každá rádoby "nebezpečná" scéna hrozící odhalením velkého tajemství (a tady bych nejraději přidala těch uvozovek deset) byla prostě trapná. Ale ok, když pominu tenhle očividný nedostatek a taky celkově ten příběh, který měl jediné plus - na to, že to je drama a je tedy zvykem že od nějaké půlky se z veselého a vtipného seriálu stává cosi u čeho by labilnější jedinci potřebovali minimálně kamion kapesníků tady se to nestalo. Nějak jsem extra nezaznamenala rozdíl mezi 5 epizodou a 25 epizodou. Nebyl tu ten typický skok z veselého k melodramatu. Neslo se to ve stejném duchu, děj se nějak teda posouval, vtipu ani moc neubývalo a celkově po téhle stránce asi dobrý. A věřím tomu, že být i o 5 let méně jsem z...

Bombam Pethushka 9/10 12345678910 25.07.2019

   »    Och, jak krásně vyspělé drama. Je téměř nemožné seriál nesrovnávat se Something in the rain, protože stejný režisér jde cítit téměř na každém kroku. Seriály také spojuje obsazení (minimálně) šesti herců. Velmi podobný je i soundtrack, také tady byla zvolena písnička od zpěvačky, jež zazněla ve zmiňovaném seriálu. Zřejmě (ale nejen) proto je atmosféra seriálů obdobná. A není to na škodu. Oba seriály jsou vyzrálé, dospělé a krásné. A i když je pro mě první z odvysílaných větší srdcovka, tenhle za ním moc daleko nezaostává. A teď už konec s porovnáváním. Ne že by nebyl příběh hlavní dvojice dostatečně zajímavý, ale teprve když k tomu přihrnu vztah mezi sestrami, s rodiči a problémy obou rodin, vzniká z toho krásný, dojemný, a přitom normální a nestrojený příběh dvou rodin. Zejména osud nejstarší ze sester a způsob, jakým se s tím její nejbližší vyrovnávali, mě uvnitř rozebral na kousíčky. One spring night je pro mě seriál plný naděje, čistý lásky a pochopení. Odnáším si z toho, že i když...

Alhambeura Goongjeonui Chooeok Roby 8/10 12345678910 16.07.2019

   »    Seriál mě bavil až do konce, což je velké plus této doramy, ale styl neustálého kouskování příběhu, kdy dílky celkové mozaiky divákům dávkují tvůrci pomalu a vždy o něco později mi vůbec nesedí. Seriál se rozjížděl dost pozvolna a každou další epizodou se tempo stupňovalo a to se mi moc líbilo. Hlavní herecké obsazení zahrálo velmi dobře a uvěřitelně a to se rozhodně cení. I přes netradiční konec, který mi zase tolik nevoněl si to tu osmičku i zaslouží.

Midas Eti 8/10 12345678910 14.07.2019

   »    Příběh mi přišel dobrý v hlavní dějové lince, byl promyšlený a i když obsahoval typická klišé, nejel úplně podle klasického schématu, ale některé vedlejší příběhy bych vyhodila stejně jako postavy. Herci byli standardně dobří, především hlavní trojka a starší právník si každou scénou získávali moje sympatie. Ne snad, že bych milovala každou věc, co udělali, ale cítila jsem z těch postav opravdovost a tak jsem jim dokázala odpustit, když udělali něco, s čím jsem nesouhlasila. Ovšem spoustu vedlejších postav takovou hloubku nemělo, byly dokonale schématické - přítel/opora, bratr/otloukánek/třídní kašpar, otec/v podstatě to samé, bratr/tragická postava/napravený hříšník, a tajemný padouch s nekorejským jménem, no, mohla bych tak pokračovat. A k tématu seriálu - i když smekám klobouk před množstvím úsilí, které vydali tvůrci ve vzdělání se o světě investic - ten chlad a vypočítavost, s jakou postavy manipulovaly s penězi se jaksi promítl i do celkového vyznění seriálu, což mi bránilo se...

Shopingwang Looi Roby 9/10 12345678910 12.07.2019

   »    Tohle bylo celkem příjemné překvapení. Takový seriál na pohodu 9/10.

Kimbiseoga Wae Geureolgga Eti 7/10 12345678910 12.07.2019

   »    Já vím, že to není snadné. Když člověk tvoří scénář k romantickému seriálu, vždycky se bude potýkat s tolika předchůdci a tak je nejspíš pochopitelné, že tvůrce vsadí na jistotu a narve tam pár klišoidních momentů, aby bylo jasné, že se diváci ztotožní. Ano, já to chápu. Nicméně je to strašná škoda. Hlavní dvojice totiž mohla v klidu utáhnout čistě romantický seriál, který by bez všech těch opiček, křivd z dětství, propletených osudů a amnézií působil naprosto dokonale. Když se povedou napsat dobře postavy a svěří se dobrým hercům, nic z toho není třeba. Bohužel tvůrci takovou odvahu neměli a tak vznikl až bolestný kontrast mezi nádhernými, úsměvnými, dojemnými a hlavně dospělými scénami sbližování dvou lidí na jedné straně a kostrbatými a schematickými klišoidními scénami, které zápletkami připomínají seriály, co jsem sledovala ve dvanácti, na straně druhé.

Bombam Ziza 10/10 12345678910 11.07.2019

   »    Po dlouhé době – jestli vůbec někdy – mi bylo velmi líto, že korejský seriál nemá víc dílů. Tady bych klidně ještě jeden dva díly snesla, protože postavy byly výborně napsané. Na druhou stranu to končí ve skvělém okamžiku, tak je možné, že bych to při dalších dílech už nehodnotila tak kladně. Přesto už teď se mi po nich stýská. Byla s nimi něžná legrace, správné trpění i drama a zajímavé rozhovory. Není to úplně ten seriál, který vás přiková do židle a prostě ho musíte zhlédnout celý na jeden zátah, ale spíš ten, u kterého se rádi vrátíte druhý den k dalšímu dílu. Prostě si ho vychutnáte. Všichni si na začátku mysleli, jak to bude podobné Something in the Rain, ve kterém hrál Jeong Hae-in. Kromě kritiky společnosti a jejího nastavení to ale nemá nic společného. One Spring Night je o dost lepší. Zdejší protagonisté jsou v úplně jiném postavení, mají úplně jiné charaktery, působí reálněji a dospěleji a jde jim o jiné věci. Je to poměrně troufalý seriál, který ukazuje správnost některých...

Romaenseuneun Byulchaekboorok Eti 8/10 12345678910 09.07.2019

   »    Je to dospělý příběh o dospělých lidech. Nic se příliš nedramatizuje, nevznikají nedorozumění, poněvadž postavy spolu normálně mluví a problémy nenechávají vyhnít. Příběh citlivě zpracovává téma ztíženého uplatnění na trhu práce po návratu do pracovního procesu. Seriál je ke svým postavám neobyčejně laskavý, každé dovoluje vyspět a stát se lepším člověkem. Nevyvolá nejspíš v nikom silné emoce, ale zaujme a zahřeje u srdíčka. Hlavní postavy spolu mají nádherný vztah a jeho vývoj mi přišel neskutečně přirozený. Ani na minutu jsem neměla pocit, že by se příliš tlačilo na pilu nebo se mezi nimi odvíjelo něco, co v danou chvíli nedávalo smysl. Ubrala bych klišoidní a zbytečné zápletky a přidala scény s dcerou a bylo by to dokonalé.

Pool Hawooseu Eti 5/10 12345678910 09.07.2019

   »    Mám pocit, že v tomto seriálu se postavy přetahovaly o titul nejsobečtější osoby pod sluncem. Kdo ho nakonec vyhrál? Hrdinčini "přátelé"? Její vyvolený? Jeho dlouholetá přítelkyně? Nevím, nějak se nedokážu rozhodnout. Nicméně Song Hye Kyo je vynikající herečka a krásná žena a s rainem měli dobrou chemii, tak úplná tragédie to nebyla.

Dakteo Peurijeuneo Eti 9/10 12345678910 07.07.2019

   »    Dílem to připomínalo Falsify, dílem Cross, z obou si to vzalo to lepší a zkombinovalo to do dechberoucího příběhu o hledání pomsty. Pokud vás, stejně jako mě rozčiluje, že údajně geniální postavy s několika měsíční přípravou v revange-dramatech obvykle selžou během prvních deseti minutách, co se do pomsty skutečně pustí, tady se to nestane. Hlavní postava, což rozhodně není kladný hrdina, vyráží do boje s desetihlavou saní připravený na desítky scénářů a je rozhodnutý jít přes mrtvoly. Divák ze začátku neví, proti komu vlastně jde a postavy neustále mění strany, navzájem si podráží nohy a hledají nečekané spojence. Není jich tu málo, takže když člověk nedává pozor, snadno se v příběhu ztratí. Dávám sice přednost seriálům typu Secreet forest nebo Life (který pořád nemám dokoukaný, ale nesmírně se na něj těším), které typově stejný příběh vypráví pozvolna s ponurou atmosférou inteligentní kriminálky, ale toto mě taky dostalo. Seriál byl mnohem surovější a brutálnější, trochu hraný na...

Jiltooui Hwashin Eti 8/10 12345678910 07.07.2019

   »    Jsem rozpolcená. Seriál má tolik co nabídnout - plejádu výborných herců, dobře napsané postavy, zajímavý příběh v hlavní dějové lince, vedlejší postavy, které všemu přidávají nový rozměr a člověka nenudí, je to dojemné i komické a v obou rovinách si to vede dobře. S každou postavou jsem sympatizovala a málem jsem nahlas jásala, že taky někde dokázali ztvárnit postavu toho třetího způsobem, kdy se za jeho chování člověk nestydí. Bylo tady několik milostných trojúhelníků a všechny mě bavily. Nedokážu říct jedinou věc, co by na tom byla špatně. Ale emocionálně mě to minulo. Strašně jsem se snažila se do příběhu ponořit, ale seriál nedokázal navodit tu správnou atmosféru na těch správných místech, především pokulhával ve vážných scénách. Možná by tomu pomohla výraznější hudba. Doufala jsem, že to bude můj nový favorit mezi k-d. ale to se nenastane.

Ssam Maiwei Roby 7/10 12345678910 07.07.2019

   »    Konečně slušná dorama o lidech, kteří nemají na kontech milióny a neřeší jen kdo ukořistí křeslo generálního ředitele. Líbily se mi MMA zápasy, ale je škoda, že jich nebylo více. Je to takový lepší průměr, ale nebyl to seriál, který bych nějak zvlášť hltal.

Jiltooui Hwashin ainny 9/10 12345678910 04.07.2019

   »    Hodně povedená záležitost, sice se tam našla slabá chvilka, ale po jejím skončení byl Jo Jung-suk takový, jakého ho mám nejraději, takže ji mileráda odpouštím. A musím říct, že i zvolené téma bylo excelentní, o rakovině prsu u mužů se málo mluví i u nás, takže i v tomhle ohledu jde rozhodně o průkopnické dílo. Když si k tomu připočtete parádní české titulky, tak se vám dostane 24 dílů smíchu i trochu toho pláče. Velké plus dá seriálu i překlad písniček, které dokonale doplňují děj a přibližují nekorejsky mluvícímu divákovi pocity hlavních hrdinů.

Kingdeom EunB 10/10 12345678910 01.07.2019

   »    AKO?!! Tento web - seriál ak sa to dá tak nazvať hodnotím ako najlepším za rok 2019! Inak to neviem nazvať ako totálna pecka...mám veľmi rada filmy a seriály, ktoré Vás prinútia vytvoriť si nejakú predstavu ako by to mohlo skončiť, alebo kto je za to zodpovedný! Ale tak toto zvratov som naozaj nečakala, veľmi dobrý počin a bude škoda čakať tak dlho na druhú sériu! Ale jednoducho, klobúk dole..

Ansisung Roby 6/10 12345678910 29.06.2019

   »    Korejská super-bitva ve stylu bitvy o Helmův žleb z Pána prstenů dvě věže. Je to v podstatě film, kde sledujeme několika měsíční průběh jedné bitvy u které, ale nejde předvídat jak dopadne a kdo nakonec zvítězí. Posledních 30 minut mělo dobrý náboj a patří jednoznačně k tomu nejpovedenějšímu co tenhle film nabízí.

Woonmyungcheoreom Neol Saranghae Roby 10/10 12345678910 29.06.2019

   »    Výborná dorama, která úspěšně kombinuje dramatickou složku příběhu s komedií, přičemž nenarušuje plynulost děje. Rozvoj postav v průběhu taky potěší a smích hlavního hrdinu je naprosto geniální. Takhle si nějak představuji pohodový seriál na který se čas od času my všichni potřebujeme podívat. Vypnout a prostě se bavit. Po delší době dávám opět plný počet 10/10.

Jojakdwen Doshi dodo134 10/10 12345678910 26.06.2019

   »    Film mě opravdu zaujal a po celou dobu děje udržel mou pozornost. Plné akce a skvělých hereckých výkonů. Film ve mě nechal emoce přímo vřít.

Akmongseonsaeng dodo134 9/10 12345678910 23.06.2019

   »    Nemohla jsem se odtrhnout, jednotlivé díly byly pro mě plné napětí a úžasu. Myslím, že 15 minut na díl opravdu seriálu prospělo. Nic podobného jsem zatím neviděla. Spoiler: Nový učitel dává dětem postupně šanci splnit si nějaký sen, který se obrátí proti nim v noční můru a oni mizí.

Kimbiseoga Wae Geureolgga dodo134 7/10 12345678910 22.06.2019

   »    Upřímně jsem čekala delší a složitější zápletku, každopádně velký vysněný romantický cíl byl splněn. Kdo miluje přehnanou romantiku a šťastné konce si tenhle seriál zamiluje.

Chanranhan Yusan Roby 7/10 12345678910 22.06.2019

   »    Lee Seung Gi byl jediným důvodem proč jsem se rozhodl tento seriál sledovat. Věděl jsem, že mě to pravděpodobně bavit moc nebude, ale nakonec mě seriál překvapil a docela jsem si ho i užil. I délka 28 epizod mi přišla přiměřená zvlášť k docela rozvětvenému příběhu, který nabízel několik obsáhlých příběhových linek. Hlavní herci to zvládly a zvlášť herečka ztvárňující babičku, která dle všeho dosáhla statusu legendární postavy. I já musím uznat, že to byla jedna z nejlepších postav v seriálu. Seriál doporučuji, ale člověk na to musí mít i náladu, aby si ho patřičně užil 7/10.

Yiootjib Kkotminam dodo134 4/10 12345678910 22.06.2019

   »    Hlavní hrdinka byla otravná, ale muži okolo ní byly tak odlišní a zábavní, že jsem u seriálu díky nim vydržela. Dost částí jsem přetáčela, ale dalo se to přetrpět.

Pooreun Badaui Junsul dodo134 7/10 12345678910 18.06.2019

   »    Typický romantický s happy-endem. Velmi jsem si oblíbila vtipnou hlavní hrdinku, která se na vše dívá dětskýma neodsuzujícíma očima. Akorát 60minut na díl bylo až moc a chvílemi mi přišel příběh zdlouhavý. Ale i tak jsem ráda, že jsem se na tenhle seriál podívala. :)