akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14326
  • Uživatelů: 32901
  • Hostů: 66 + 36

Hodnocení doramy

«   <   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Sekando Rabu GingerHimari 5/10 12345678910 17.04.2018

   »    Bylo to na můj vkus takové prapodivné. :D Postarší neprovdaná učitelka se tahá se ženáčem kolegou a do toho přijde mladý, ambiciózní a vlastně dosti sobecký tanečník, nezáviděníhodný trojúhelník. Nesmím zapomenout započítat ještě vyšinutou (traumatizovanou) matku hlavní hrdinky. Nejsympatičtější byla nakonec kolegyně učitelka, která na stará kolena zahořela láskou k zajíčkovi. Kdybych tento seriál neviděla, o nic bych nepřišla, asi tak.

HIStory2- Shi Fei Lex-san 9/10 12345678910 16.04.2018

   »    Je libo příjemná BL romantika na deštivé odpoledne? HIStory2: Right or Wrong byl svěží a sympatický příběh, který problémy řešil lidskou cestou. Ústřední dvojici snad nešlo nefandit a malá dcerka jen jasně ukazovala, co znamená pojem rodina a na čem vlastně doopravdy záleží. Fanoušci BL tématiky si pak mohou mnout ruce, protože o pěkné momenty není nouze – 9b.

Hwayugi Mellisek 6/10 12345678910 16.04.2018

   »    Nevím, když pominu fakt, že hlavní zápletka byla o snězení hlavní hrdinky tak se mi to líbilo. A na to jak byla v celém seriálu krásné udělaná grafika mi přijde až k zasmání konec aneb ztvárnění draka. Na mě natáhnuté, ale svým způsobem se mi to líbilo byť jsem po trailerech očekávala úplně něco jiného.

Saengdongsung Yeonae GingerHimari 8/10 12345678910 15.04.2018

   »    Kraťoučký seriál který neurazí. Yoon Dong Gu umí hrát přiblblé a neatraktivní mladíky velice dobře, to se mu musí nechat. O to lepší jsou pak jeho proměny. :) Příběh o tom, jak se zvrtne jeden medicínský experiment a jak je život prostě někdy nefér, i když se snažíte až do roztrhání těla. Skvělé titulky od DoramaQueen. 

Shinira Bulriwoon Sanai Himari 9/10 12345678910 15.04.2018

   »    Tak toto bola pecková dorama! Od začiatku do konca ma držala v napätí. Čakala som, či dajú rozuzlenie a koniec také, aké som tušila alebo ma šoknú. Hlavný herec sa mi zo začiatku veľmi nepáčil, ale čím častejšie sa na obrazovke objavoval, tým viac som ho žrala. Dokonalá postava. Vivien som vôbec nemala rada ale... Ach zase odbočujem. Proste všetko TOP. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi akciu a sem-tam aj kúsok romantiky.

Chong sheng zhi ming liu ju xing Himari 8/10 12345678910 15.04.2018

   »    Ma Ke v hlavnej úlohe a jedna z mojich obľúbených kórejských herečiek tiež. Príbeh od začiatku veľmi zaujímavý, nápad síce menej originálny, lebo som také už videla, ale spracovanie bolo dobré. Páčilo sa mi skoro všetko, vyzeralo to tak dôveryhodne, nádejne a potom prišiel koniec. Fakt. Chcela by som vidieť človeka, ktorý spravil taký úžasný príbeh a tak ho dodrbal tým koncom. Dala by som mu na hlavu korunu za debilizmus. Normálne neviem, ako mám hviezdičkovať. Vyzeralo to, že dám 10/10 ale koniec ma dosť zabil, pretože bol úplne odveci, takže to bohužiaľ moje hodnotenie zníži.

Kiseki - Ano Hi no Sobito Ziza 6/10 12345678910 12.04.2018

   »    Greeeen a jejich Kiseki je moc fajn, dozvědět se něco o jejich vzniku bylo také moc fajn. Suda je prostě herec, který zřejmě umí, tak jen doufám, že v záplavě projektů, které dělá, se nepřepálí. Příjemný snímek s biografickými prvky, ale vzhledem k textu písně to bylo takové moc chladné – bylo to moc skutečné, chybělo mi tam to nadšení a verva, o které se zpívá, kterou mám spojenou s písní. Ale jestliže chcete poměrně uhlazený snímek, žádné přehrávání a velká gesta, tak tohle je určitě ono. Lehký spoiler! Díky tomuhle filmu jsem se vlastně dozvěděla, že skupina Greeeen přes svou popularitu je vlastně neznámá, nikdo neví, jak členové vypadají, protože jsou to všichni zubaři. Kchůl. Rozmýšlela jsem se mezi 6 a 7, ale nakonec to moji pozornost zase tak dobře neudrželo.

Maenmomui Sobanggwan GingerHimari 7/10 12345678910 11.04.2018

   »    4 díly jsou naprosto dostačující pro tento miniseriál. Hlavní hrdina je sice trochu rapl, ale jinak je to dobrá a čistá duše...nebo ne? Všechno do sebe krásně zapadá a před námi se rýsuje jasná podoba vraha. Nebýt toho přehnaně dramatického konce dala bych lepší hodnocení. Pěkná oddychovka.

Busanhaeng GingerHimari 9/10 12345678910 11.04.2018

   »    Brečela jsem jak malá holka u závěrečných minut tohoto filmu, ne, nečekala jsem, že to dopadne tak jak to dopadlo. Jak mi nevadí zombie v americké produkci, tak tihle hnusáci mě dost znervózňovali. Gong Ji Cheol i Kim Soo Ahn podali skvělý výkon. SPOILER! Vím, že je zcela nelogické aby zombie vzhledem ke stavu jejich těl běhaly, ale lidi, fakt mě to děsilo a sledovala jsem tenhle boj o přežití nastartovaná utíkat taky, kdyby se nedajbože ukázaly u mě v obýváku. :)

Liteul Poleseuteu Ziza 6/10 12345678910 10.04.2018

   »    Jako v japonské verzi - krásné obrazy všechny čtyř období, ale jak píše Jirka, tahle verze je více zaměřená na příběh. Japonský film je o náznacích, co se asi tak mohlo hlavní postavě přihodit, je spíše zaměřený na jídlo, přírodu, souznění, klid v duši. Je málomluvný. Na druhou stranu korejský film má toho hodně na srdci, nemá tolik klidu. Jestli vám jde o příběh, který je jasný, sáhněte po tomhle, jestli jste spíš na vaření, klid, silnější pouto s přírodou, tak sáhněte po japonské verzi. Ucházející slice of life, takže pro někoho to může být pekelná nuda – bacha na to. :-)

Code Blue Eti 9/10 12345678910 08.04.2018

   »    Bezpochyby nejlepší doktorský seriál, co jsem viděla. Soustředí se hlavně na medicínu, a lékařské problémy zobrazuje velice věrohodně. Osobním životům jednotlivých představitelů se moc nevěnuje, romantiky tady není ani trošku, přesto si myslím, že ani laik se u toho nudit nebude. Čtveřice mladých doktorů jsou totiž osobnosti, a i když seriál není vztahové drama, jejich charaktery ukazuje velice detailně a divák má šanci, se s nimi ztotožnit. Jejich starší kolega je ztělesněním jednoho doktora, co působí v naší nemocnici - opravdu ohromující podoba. Holt je tahle povaha asi pro podobnou pozici nutná. Epizody jsou kratší a dynamické. Jeden bod musím odebrat za scénu, kdy jeden z hlavních herců brečí a já mu to vůbec nevěřila. 

Jojo no kimyou na bouken: Diamond wa... Ziza 7/10 12345678910 08.04.2018

   »    Rozhodně se mi to líbilo víc jak seriál z roku 2012, kde silnými slovy mávají macha. Hezky stylované, schůdné, zábavné a poměrně dobře obsazené. Bohužel na to jde také vidět nešvar toho, že je to film a předloha je dlouhá – řekla bych, že spousta věcí je vypuštěná a občas něco nedává úplně smysl a troufám si věřit, že v manze to všechno smysl má. Film je dělaný tak, že bude následovat další díl, zda to tak opravdu bude, je asi zatím ve hvězdách, ale určitě bych se mu nebránila. Efekty se mi i přes svou jednoduchost (v porovnání s USA blockbustery) líbily a po Jamazakiho グレートだぜ (guréto da ze) ho chci tak za patnáct let vidět v novém zfilmování GTO v roli Onizuki. :-D Pro fanoušky fajn, pro někoho, kdo to nezná, trošku zmatené, postav je dost, ale dostane se nám poměrně dobré představení (ne všech tedy). Vyzdvihuji Makkenjúa, ten si mi zdá z nové generace mladých herců asi nejlepší – proměňuje se s každým filmem jako chameleon.

Survival Family Ziza 5/10 12345678910 07.04.2018

   »    Na Jagučiho až moc vážné, ale v podstatě sále tak trochu postavené na hlavu. Přiznávám, že jsem během sledování zažívala muka, protože jsem nedokázala vystát tu jejich rodinu – rozhodnutí, která dělala, byla prostě strašná (nejde ani ta o ignoranství během začátku výpadku proudu, jako spíš to, co se dělo posléze). Do toho se tam objevovala spousta nelogických věcí. Pokud se nad tohle dokážete povznést, mohli byste si film užít. Rozhodně se na to pak snáze kouká. Nápad zajímavý, pro mou hlavu špatně provedený. Ale určitě je zajímavé se na to podívat a sám se zamyslet nad tím, co by člověk v takové chvíli dělal. Film rozhodně umí rozproudit debatu.

Sanpo Suru Shinryakusha Ziza 4/10 12345678910 07.04.2018

   »    Poměrně nezáživný film o tom, kterak Zemi chtěli dobýt mimozemšťané. Přesto nelze čekat nějakou mimozemskou technologii. V podstatě mi to jen přijde jako satyra na současnou japonskou společnost, ve které jsou jevy, které je nutné vymýtit. Bohužel celé je to nemastné neslané, moc dlouhé a ani zajímaví herci to nezachrání. Chyběl tomu náboj, aby si to člověk doopravdy užil. A v podstatě to dopadlo stejně jako u Murakamiho 1Q84 – je to vlastně jen romantika schovaná pod nánosem špíny.

Kazoku wa tsurai yo Ziza 6/10 12345678910 07.04.2018

   »    Pohodová podívaná, na kterou si Jamada přizval herce již z Tokijské rodiny (ten film byl ovšem lepší). Tohle je spíše náhled do takové normální rodiny, kde to poměrně klape, až na to, že to vlastně neklape, ale vlastně klape. Tedy má to prostě své mouchy a divák se v nich může vidět a říkat si, že je to všude stejné. Čili na filmu je dobré, že se s ním starší divák dokáže ztotožnit. Jinak je to průměrný film, který má skvěle ozvučené závěrečné titulky. Rodinná podívaná na klidný večer či odpoledne.

Sandome no Satsujin Ziza 6/10 12345678910 06.04.2018

   »    Já jsem za ta léta stejně pořád tomu Kore`edovi na chuť úplně nepřišla. On má pěkné filmy, civilní, všední, obyčejné, ale řemeslně poměrně pěkné a navíc si docela dobře umí ošéfovat herce, takže ti mu na placce nepředvádí kraviny (viz třeba Hirose, podobný charakter hrála ve filmu Sensei, ale zde byl podaný věrohodněji)). To samé platí i o tomto filmu. Detektivka to samozřejmě není, sice tam asi probíhá nějaké minimální pátrání, ale přesto bych to v tom žánru neviděla, natož v thrilleru. Pro mě je to obyčejné drama, které ukazuje jen jakýsi výňatek ze života pár lidí (především obžalovaného a obhájce). Na filmu je dobré, ale i špatné to, že je tak vícevrstvý – divák si ho může vysvětlit po svém, konec si také může domyslet, vzít v potaz všechny indicie, co mu byly předloženy a poskládat si vlastní obraz. A jak bude spokojený, tak to prostě bylo a basta. V tomhle je sice krásná svoboda, přesto mi přijde trochu alibistické – tak diváku, ty sám rozhodni, jak to bylo, rozhodni se podle...

Areugon Lex-san 6/10 12345678910 05.04.2018

   »    Názor na Argon jsem snad díl co díl měnil a poupravoval. Zpočátku mě seriál moc nenadchnul a u sledování mě drželo především hlavní duo (ani mi zde nevadilo, že hlavní hrdinka byla trochu ten kuňkací typ, líbilo se mi na ní totiž to, že se jen tak nevzdávala). K vedlejším postavám jsem měl zprvu výhrady, ale nakonec i ony dostaly trochu prostoru a já si na ně i zvykl. Zvyknout jsem si musel i na pojetí samotného námětu seriálu. Mrzelo mě totiž, že se seriál hodně soustředil na boj o moc uvnitř televizní stanice a samotné reportáže a kauzy byly upozaďovány. Hudba byla protentokrát sice stažena na minimum, ale i tak byla zajímavá. V tomto případě je škoda, že měl Argon jen 8 dílů, když se totiž začínal seriál zdát zajímavým a postavy sympatickými, tak byl konec – 6b.

Sensei! Ziza 6/10 12345678910 03.04.2018

   »    Ono to bude asi tím režisérem, máloco se mu povede natočit lépe jak průměrně. Na dvojici Ikuta-Hirose jsem se těšila, ale nakonec nějaká ta chemie chyběla. Na film, který se snaží působit hluboce, bylo vše podané poměrně plytce – na všechno, co film naznačoval, toho dal dost málo. Kamarádství mezi těmi třemi, vztahy mezi učiteli, vztah mezi Itóem a Hibiki; to vše bylo jen načrtnuto, nikoliv dostatečně vykresleno, takže to má i takový dopad – naprosto polovičatý. Přitom věřím, že tenhle příběh někdo odvyprávěl mnohem zajímavěji a barvitěji. Přes všechna očekávání to byl jen jakýsi fádní snímek o tom, jak se studentka zamilovala do učitele. Veškeré vztahy však byly zahalené v závoji nedostatečnosti, takže člověk nemohl nikomu fandit. Herci sice mohli hrát o život, ale vlastně svým postavám při tom, co bylo řečeno, nemohli vůbec poskytnou nějaký život a 3D rozměr. Škoda. Ale fanoušci Ikuty nebo Hirose by se mrknout měli. Potěšeni budou tak či tak.

Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu Eti 7/10 12345678910 03.04.2018

   »    Líbil se mi jemný styl humoru, hudební doprovod a líbily se mi postavy. Líbilo se mi to jemné ťukání do palčivých společenských témat. Příběhově mi to ale moc nesedlo. Mrzelo mě, že žádné to ťuknutí se nezměnilo v nic významnějšího. A hlavně se mi nezdál přerod hlavního hrdiny. Na to, jaký to byl na začátku nerd, se do role chápajícího a veskrze dospělého partnera vpravil nějak moc snadno.

Baekmanjangjaui Cheotsarang kubka4 10/10 12345678910 03.04.2018

   »    Jak já korejská melodramata nenávidím... a jak já korejská melodramata naprosto zbožňuji... Korejci prostě ty emoce umí vyjádřit... Opět další skvělý korejský film... Více k tomu momentálně neřeknu.., Snad jen krátký citát z filmu: SPOILER!!! "Doufám, že s tebou budu moct zůstat do prvního sněhu, abych mohla nosit ty ponožky, co jsi mi koupil. Ale umřu už předtím. Kvůli tobě."

Beulraek lorelei 7/10 12345678910 02.04.2018

   »    Není to úplně perfektní, ale má to velice zajímavý příběh s několika překvapivými momenty. Propojenost minulosti a přítomnosti je velice zajímavá a do tajemství je zapojeno víc postav, než jsem očekávala. Smrťáci jsou ponuří, ale i docela zábavní a scény mezi hlavním hrdinou a smrťákem číslo 007 patří k těm nejvtipnějším v celém seriálu. Jinak má dorama většinou ponurou a skvěle tajemnou atmosféru. Jediným záporem je hlavní hrdinka (přemýšlím, jestli je Go Ara opravdu tak špatná herečka, nebo si prostě vybírá špatně napsané postavy) a romantická část, která mě vůbec nezaujala a nedojala.

Bimilui Soop lorelei 9/10 12345678910 02.04.2018

   »    První díly vypadaly hodně pomalé a zmatené, ale nakonec mě příběh úplně pohltil a pokud budu mít čas, podívám se na toto dorama znovu, Mám dojem, že mi určitě spoustu věcí uniklo. Postavy, které ztvárnili výborní herci, byly velice zajímavé. Policistka Han Yeo Jin, kterou hrála Bae Doo Na, je jedna z nejlepších ženských postav, které jsem dosud v korejském dorama viděla. Doporučuji všem, kdo mají rádi propracovaný záhadný příběh plný politických intrik.

Chotto Ima Kara Shigoto Yamete Kuru Ziza 4/10 12345678910 02.04.2018

   »    O šikaně v práci, přepracování a pocitu totální odevzdanosti a nevnímání světa kolem sebe Japonci natočili mnoho filmů či seriálů, protože to je něco, s čím se běžný Japonec prostě setká. Tenhle film je jedním z nich, ale snaží se trochu až nadpřirozeně z té hrůzy vybruslit. Bohužel je to neskutečně naivní a nedokáže to nijak zasáhnout (minimálně mě). Do toho ještě Fukuši Sóta, který občas hraje, občas to dost fláká... Pro mě vyprázdněný film. Jestliže na tohle téma (šikana v práci, zneužití moci) hledáte něco skutečného, tady to nezkoušejte. Průměrné.

Naege Geojitmaleul Haebwa Eti 6/10 12345678910 31.03.2018

   »    Zezačátku to bylo uhozené, nepravděpodobné ale aspoň vtipné. Hlavní hrdinka není nejinteligentnější nebo nejkrásnější bytost pod sluncem, ale je pracovitá, ví co chce a je trochu praštěná - a tahle poloha prostě Yoon Eun Hye sluší. Jenže se nám zamiluje. A zatímco její partner (do té doby dost bručoun) něco z té její ujetosti pochytí a stane se tak charizmatickou hlavní postavou, ona ztratí jakoukoli jiskru, po zbytek seriálu už jen chodí z místa na místo a vzdychá nebo přímo brečí. Nesnáším tento typ hlavních hrdinek. No a zápletka s vedlejším párem tam byla jen jaksi z povinnosti, ale vlastně vůbec nic nepřinesla. Mrhání penězi na výplatu herců, kteří u dobře napsaných postav umí být skvělí. Pro mě byla tedy druhá polovina výrazně slabší, dokoukala jsem to jen a jen kvůli Kang Ji Hwanovi a jeho roztomile trhlým nápadům. On a první asi 3 díly, během kterých jsem se několikrát nahlas zasmála, mají taky na svědomí docela vysoké hodnocení, které si podle mě seriál nezaslouží...

Hyeong Eti 10/10 12345678910 31.03.2018

   »    Čím jsem starší, tím menší odvahu mám pouštět se do filmů/seriálů, o kterých vím, že všechno neskončí dobře pro všechny postavy. Ale to je v podstatě moje jediná výtka. Příběh, herci, atmosféra celého snímku, konec , všechno bylo uvěřitelné, všechno ladilo. Člověk se mohl s postavami zžít, pobavit se, zamáčknout slzu a pokračovat dál ve svém vlastním životě.