akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14363
  • Uživatelů: 33136
  • Hostů: 16 + 222

Hodnocení doramy

«   <   11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Sanpo Suru Shinryakusha Ziza 4/10 12345678910 07.04.2018

   »    Poměrně nezáživný film o tom, kterak Zemi chtěli dobýt mimozemšťané. Přesto nelze čekat nějakou mimozemskou technologii. V podstatě mi to jen přijde jako satyra na současnou japonskou společnost, ve které jsou jevy, které je nutné vymýtit. Bohužel celé je to nemastné neslané, moc dlouhé a ani zajímaví herci to nezachrání. Chyběl tomu náboj, aby si to člověk doopravdy užil. A v podstatě to dopadlo stejně jako u Murakamiho 1Q84 – je to vlastně jen romantika schovaná pod nánosem špíny.

Kazoku wa tsurai yo Ziza 6/10 12345678910 07.04.2018

   »    Pohodová podívaná, na kterou si Jamada přizval herce již z Tokijské rodiny (ten film byl ovšem lepší). Tohle je spíše náhled do takové normální rodiny, kde to poměrně klape, až na to, že to vlastně neklape, ale vlastně klape. Tedy má to prostě své mouchy a divák se v nich může vidět a říkat si, že je to všude stejné. Čili na filmu je dobré, že se s ním starší divák dokáže ztotožnit. Jinak je to průměrný film, který má skvěle ozvučené závěrečné titulky. Rodinná podívaná na klidný večer či odpoledne.

Sandome no Satsujin Ziza 6/10 12345678910 06.04.2018

   »    Já jsem za ta léta stejně pořád tomu Kore`edovi na chuť úplně nepřišla. On má pěkné filmy, civilní, všední, obyčejné, ale řemeslně poměrně pěkné a navíc si docela dobře umí ošéfovat herce, takže ti mu na placce nepředvádí kraviny (viz třeba Hirose, podobný charakter hrála ve filmu Sensei, ale zde byl podaný věrohodněji)). To samé platí i o tomto filmu. Detektivka to samozřejmě není, sice tam asi probíhá nějaké minimální pátrání, ale přesto bych to v tom žánru neviděla, natož v thrilleru. Pro mě je to obyčejné drama, které ukazuje jen jakýsi výňatek ze života pár lidí (především obžalovaného a obhájce). Na filmu je dobré, ale i špatné to, že je tak vícevrstvý – divák si ho může vysvětlit po svém, konec si také může domyslet, vzít v potaz všechny indicie, co mu byly předloženy a poskládat si vlastní obraz. A jak bude spokojený, tak to prostě bylo a basta. V tomhle je sice krásná svoboda, přesto mi přijde trochu alibistické – tak diváku, ty sám rozhodni, jak to bylo, rozhodni se podle...

Areugon Lex-san 6/10 12345678910 05.04.2018

   »    Názor na Argon jsem snad díl co díl měnil a poupravoval. Zpočátku mě seriál moc nenadchnul a u sledování mě drželo především hlavní duo (ani mi zde nevadilo, že hlavní hrdinka byla trochu ten kuňkací typ, líbilo se mi na ní totiž to, že se jen tak nevzdávala). K vedlejším postavám jsem měl zprvu výhrady, ale nakonec i ony dostaly trochu prostoru a já si na ně i zvykl. Zvyknout jsem si musel i na pojetí samotného námětu seriálu. Mrzelo mě totiž, že se seriál hodně soustředil na boj o moc uvnitř televizní stanice a samotné reportáže a kauzy byly upozaďovány. Hudba byla protentokrát sice stažena na minimum, ale i tak byla zajímavá. V tomto případě je škoda, že měl Argon jen 8 dílů, když se totiž začínal seriál zdát zajímavým a postavy sympatickými, tak byl konec – 6b.

Sensei! Ziza 6/10 12345678910 03.04.2018

   »    Ono to bude asi tím režisérem, máloco se mu povede natočit lépe jak průměrně. Na dvojici Ikuta-Hirose jsem se těšila, ale nakonec nějaká ta chemie chyběla. Na film, který se snaží působit hluboce, bylo vše podané poměrně plytce – na všechno, co film naznačoval, toho dal dost málo. Kamarádství mezi těmi třemi, vztahy mezi učiteli, vztah mezi Itóem a Hibiki; to vše bylo jen načrtnuto, nikoliv dostatečně vykresleno, takže to má i takový dopad – naprosto polovičatý. Přitom věřím, že tenhle příběh někdo odvyprávěl mnohem zajímavěji a barvitěji. Přes všechna očekávání to byl jen jakýsi fádní snímek o tom, jak se studentka zamilovala do učitele. Veškeré vztahy však byly zahalené v závoji nedostatečnosti, takže člověk nemohl nikomu fandit. Herci sice mohli hrát o život, ale vlastně svým postavám při tom, co bylo řečeno, nemohli vůbec poskytnou nějaký život a 3D rozměr. Škoda. Ale fanoušci Ikuty nebo Hirose by se mrknout měli. Potěšeni budou tak či tak.

Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu Eti 7/10 12345678910 03.04.2018

   »    Líbil se mi jemný styl humoru, hudební doprovod a líbily se mi postavy. Líbilo se mi to jemné ťukání do palčivých společenských témat. Příběhově mi to ale moc nesedlo. Mrzelo mě, že žádné to ťuknutí se nezměnilo v nic významnějšího. A hlavně se mi nezdál přerod hlavního hrdiny. Na to, jaký to byl na začátku nerd, se do role chápajícího a veskrze dospělého partnera vpravil nějak moc snadno.

Baekmanjangjaui Cheotsarang kubka4 10/10 12345678910 03.04.2018

   »    Jak já korejská melodramata nenávidím... a jak já korejská melodramata naprosto zbožňuji... Korejci prostě ty emoce umí vyjádřit... Opět další skvělý korejský film... Více k tomu momentálně neřeknu.., Snad jen krátký citát z filmu: SPOILER!!! "Doufám, že s tebou budu moct zůstat do prvního sněhu, abych mohla nosit ty ponožky, co jsi mi koupil. Ale umřu už předtím. Kvůli tobě."

Beulraek lorelei 7/10 12345678910 02.04.2018

   »    Není to úplně perfektní, ale má to velice zajímavý příběh s několika překvapivými momenty. Propojenost minulosti a přítomnosti je velice zajímavá a do tajemství je zapojeno víc postav, než jsem očekávala. Smrťáci jsou ponuří, ale i docela zábavní a scény mezi hlavním hrdinou a smrťákem číslo 007 patří k těm nejvtipnějším v celém seriálu. Jinak má dorama většinou ponurou a skvěle tajemnou atmosféru. Jediným záporem je hlavní hrdinka (přemýšlím, jestli je Go Ara opravdu tak špatná herečka, nebo si prostě vybírá špatně napsané postavy) a romantická část, která mě vůbec nezaujala a nedojala.

Bimilui Soop lorelei 9/10 12345678910 02.04.2018

   »    První díly vypadaly hodně pomalé a zmatené, ale nakonec mě příběh úplně pohltil a pokud budu mít čas, podívám se na toto dorama znovu, Mám dojem, že mi určitě spoustu věcí uniklo. Postavy, které ztvárnili výborní herci, byly velice zajímavé. Policistka Han Yeo Jin, kterou hrála Bae Doo Na, je jedna z nejlepších ženských postav, které jsem dosud v korejském dorama viděla. Doporučuji všem, kdo mají rádi propracovaný záhadný příběh plný politických intrik.

Chotto Ima Kara Shigoto Yamete Kuru Ziza 4/10 12345678910 02.04.2018

   »    O šikaně v práci, přepracování a pocitu totální odevzdanosti a nevnímání světa kolem sebe Japonci natočili mnoho filmů či seriálů, protože to je něco, s čím se běžný Japonec prostě setká. Tenhle film je jedním z nich, ale snaží se trochu až nadpřirozeně z té hrůzy vybruslit. Bohužel je to neskutečně naivní a nedokáže to nijak zasáhnout (minimálně mě). Do toho ještě Fukuši Sóta, který občas hraje, občas to dost fláká... Pro mě vyprázdněný film. Jestliže na tohle téma (šikana v práci, zneužití moci) hledáte něco skutečného, tady to nezkoušejte. Průměrné.

Naege Geojitmaleul Haebwa Eti 6/10 12345678910 31.03.2018

   »    Zezačátku to bylo uhozené, nepravděpodobné ale aspoň vtipné. Hlavní hrdinka není nejinteligentnější nebo nejkrásnější bytost pod sluncem, ale je pracovitá, ví co chce a je trochu praštěná - a tahle poloha prostě Yoon Eun Hye sluší. Jenže se nám zamiluje. A zatímco její partner (do té doby dost bručoun) něco z té její ujetosti pochytí a stane se tak charizmatickou hlavní postavou, ona ztratí jakoukoli jiskru, po zbytek seriálu už jen chodí z místa na místo a vzdychá nebo přímo brečí. Nesnáším tento typ hlavních hrdinek. No a zápletka s vedlejším párem tam byla jen jaksi z povinnosti, ale vlastně vůbec nic nepřinesla. Mrhání penězi na výplatu herců, kteří u dobře napsaných postav umí být skvělí. Pro mě byla tedy druhá polovina výrazně slabší, dokoukala jsem to jen a jen kvůli Kang Ji Hwanovi a jeho roztomile trhlým nápadům. On a první asi 3 díly, během kterých jsem se několikrát nahlas zasmála, mají taky na svědomí docela vysoké hodnocení, které si podle mě seriál nezaslouží...

Hyeong Eti 10/10 12345678910 31.03.2018

   »    Čím jsem starší, tím menší odvahu mám pouštět se do filmů/seriálů, o kterých vím, že všechno neskončí dobře pro všechny postavy. Ale to je v podstatě moje jediná výtka. Příběh, herci, atmosféra celého snímku, konec , všechno bylo uvěřitelné, všechno ladilo. Člověk se mohl s postavami zžít, pobavit se, zamáčknout slzu a pokračovat dál ve svém vlastním životě. 

Naega Salinbeomida Eti 9/10 12345678910 29.03.2018

   »    Výborný film. Skvělá zápletka, napínavý děj, pointa na konec. Akční scény byly originální a nápadité a donutily mě nejednou zadržet dech. Hlavní postava byla výborná - ač alkoholik a sarkastický hrubián, co si nikdy nebere servítky, stále schopný policista a člověk, co umí rozeznat dobré a zlé. A i když prožívá těžké období, nestane se z něj taková troska, aby diváka odpuzoval (jak se mi ve filmech tohodle typu mnohokrát stalo). Abych dala desítku, musel by ve mě konec vyvolat dojem dokonalosti, a to se bohužel nestalo, ten vyvolaly jenom ty akční scény. Takže za devět, ale je to hodně těsné :)

Gongjo Lex-san 8/10 12345678910 29.03.2018

   »    Confidential Assignment je slušnou akční podívanou s několika vážně vtipnými scénami, svižným hudebním podkresem a nekompatibilně kompatibilní ústřední dvojicí. V průběhu filmu zazní hned na několika místech narážky na fungování a společnost Severu a Jihu, ale scénáristům se povedlo vybalancovat vše na únosnou míru, tudíž já jako divák odcházím od filmu spokojen – 8b.

Missing Nain Eti 7/10 12345678910 28.03.2018

   »    Seriál má vynikající příběh, skvělé herce a unikátní typ humoru. Ale má taky asi ten nejzvláštnější narativní postup, jaký jsem kdy v korejském seriálu viděla. Kdybych vám tu sepsala děj, určitě by vás napadlo, jak krásně by se z toho dala vyždímat atmosféra pro korejské seriály tak typická. Chyba lávky - tento počin pro korejské seriály naprosto netypicky záměrně narušuje spoustu potenciálně dojemných scén a slibně se rozvíjejících vztahů a vkládá tam za vlasy přitažené gagy a sympaticky trhlé momenty a jakýkoli patos často sráží. První polovinu seriálu mě to rušilo a kazilo celkový dojem, ale v té druhé jsem si to pak docela užila. Ani k charakterům nemám jednoznačný postoj. Postavy Ra Bong Hee a Seo Joon Oa mají sice některé velice sympatické momenty, ale jsou zároveň tak zvláštní a to jejich špičkování v posledních cca 6-ti epizodách mi tak moc připomínalo sourozenecké haštěření, že jsem měla problém si tam dosadit jakoukoli romantiku. Hudba jen umocňovala psychadelické vyznění...

Radio Romaenseu nikkimalina 9/10 12345678910 28.03.2018

   »    Tato dorama se vážně povedla. Krásné postavy, svěží příběh, lehká zápletka, vývoj postav byl plynulý, ikdyž občas ne úplně jednoznačný, skvělá hudba. Příběh mě zaujal hned od začátku, ikdyž nerada sleduji teprve vycházející doramy, dychtivě jsem čekala na nové díly. Vystupuje zde má oblíbená herečka v hlavní roli, samozřejmě opět nezklamala ^_^. Jediné co mi trochu vadilo byl ne zrovna dechberoucí konec, čekala jsem něco ve stylu: wow! Tak ten konec byl jak třešnička na dortu. K tomu se místy nezdálo, že hlavní postavy k sobě vážně něco cítí, což mě občas trošku vyvedlo z míry a začala jsem uvažovat kde je problém. Avšak i přesto jsem si sledování této doramy náramně užila, stálo za to se na to podívat, vřele doporučuji! Nebudete litovat ;)

Demo, kekkon shitai! Ziza 6/10 12345678910 27.03.2018

   »    Pěkná jednohubka. Jedno zhlédnutí a stačí. Je to televizní speciál, takže je to poměrně levná šou, ale taková „sladká“. Herecké obsazení také nebylo špatné, především Kaname Džun překvapil – po všech těch rolích záporáků si střihnul takového roztomilého matematického ňoumu, až jsem koukala, jak sebou hezky šije a opravdu mu ta role padla jako ušitá. Rychlé, nenáročné, po náročném dnu perfektní.

Ru Guo Wo Niu You Ai Qing Lex-san 7/10 12345678910 27.03.2018

   »    When a Snail Falls in Love bylo jiné, než jsem čekal, ale i tak jsem si sledování užil. Podle synopse to vypadalo, že budeme sledovat příběh formování týmu skrze vyšetřování vražd. Tak to ale vůbec nebylo. Vyšetřovací tým již šlapal jako dobře promazaný stroj a dvě nově příchozí kolegyně do něj prostě zapadly. Též se neřešily případy, ale jen případ. Ano šlo jen o jednu kauzu, ale opravdu hodně rozvětvenou. I v charaktery hlavních protagonistů byly jiné, než jsem předpokládal. Xu Xu sice byla více než schopná, ale nebyla neomylná a sem tam šlápla vedle. A tak jí byl Ji Bai opravdu učitelem, protože velitelem svého týmu nebyl jen tak. Pálilo mu to a dokázal se i dobře ohánět. Díky případu se příběh přesouval z Číny do Barmy a nazpět a z exkluzivních vil do chudinských čtvrtí. Což mi vyhovovalo, prostředí se tak neokoukalo a bylo vždy co sledovat. Kromě toho i Xu Xuiny kresbičky přidávaly něco navíc. Samozřejmě i tak mě některé pasáže trochu nudily, ale jakmile se vyšetřování dalo do...

Unnatural Ziza 8/10 12345678910 27.03.2018

   »    Opět zase jednou dospělý seriál, kde jsou všichni lidmi, nikdo není karikaturou na člověka. Díky Akiko Nogi, na tebe se dá spolehnout! Navíc to mělo skvělé obsazení... zatím to hodnotím jako nejkvalitnější dílo sezóny. Ač je to krimi (k těm jsem přísná), ač to má slabší momenty, tak prostě z hlediska vývoje postav a celkově jejich rozhodování to je prostě na špici.Povedené.

Himitsu The Top Secret Ziza 6/10 12345678910 27.03.2018

   »    Hezky udělaná kancelář. Zajímavý thriller, bohužel divně naporcovaný, že to jako celek docela křupe.Navíc Ikuta Tóma tu celou dobu vypadá jako chodí zombie. Těžko říct, jaký ten film vlastně je. Dobře udělaný, ale nemastný neslaný, občas hodně dobrý, delší dobu nudný, pak přijde něco zajímavého... Pěkně nasnímaná scéna, „pěkný“ záporák, psychopatická husa, uječená Japonci, stoický Tóma, nic moc Kurijama... Zvláštní film, ale určitě má smysl se podívat a udělat si vlastní názor. Je to zase něco trošku jiného, než uječené romantické komedie.

Geunyang Saranghaneun Sai kubka4 9/10 12345678910 25.03.2018

   »    Po delší době jsem se opět dostal k nějakému dramatu... (studium v Korei je hold docela časově náročné...) Ale naštěstí jsem měl šťastnou ruku, protože tohle drama se opravdu povedlo. Přestože zde nenajdete mnoho super známých herců, tak na hereckých výkonech rozhodně neztrácí. Příběh je drsný a vcelku realistický, což oceňuji. Upřimně jsem čekal naprosto něco jiného, ale zklamán rozhodně nejsem.

Beuiaipi Ivuse 9/10 12345678910 24.03.2018

   »    Byla jsem hodně zvědavá na Lee Jong Suka v roli psychopatického vraha a rozhodně mě nezklamal! Nepochopte mě špatně, neobdivuji jeho postavu, ale to jak skvěle to zahrál. :D Při sledování takovýchto filmů bývám v úžasu z toho, jak se toho herec dokáže zhostit a zahrát to tak přesvědčivě. Jong Suk zde neměl moc dialogů, jeho výrazy mluvily za vše. Musím říct, že mě vývoj děje ve dvou chvílích velmi nemile překvapil, obzvlášť mi bylo líto severokorejského policisty (hraného Park Hee Soonem), který po něm šel tak dlouho... a scénu na mostě jsem taky nečekala. Hrozně se mi líbila povaha detektiva Chae, v podání Kim Myung Mina. Závěr se mi líbil hodně... nemohla jsem se dočkat, až toho haj*** někdo oddělá! V případě tohohle psychopatického vraha jsem si vzpomněla na filozofickou otázku "Monstrem se člověk rodí, nebo se monstrem stává?", v tomhle případě je to dost jednoznačná odpověď... tenhle se monstrem narodil.

Keuroseu Eti 7/10 12345678910 23.03.2018

   »    Místy mi to připomínalo seriál Defendant, který běžel loni začátkem roku. Ani tam se scénárista nevyhnul dějovým přešlapům. Jenže měl v hlavních rolích dva úžasné herce, kteří strhli pozornost na sebe, když hrozila ostuda. Cross buď neměl takové suverény nebo neuměl dát takový prostor, abych nevnímala dějové i nedějové nesmysly. V čele s těmi medicínskými. Což byla škoda, protože zápletka byla rozehraná dobře. A seriál uměl pracovat s napětím, nedokázala jsem odhadnout, co se bude dít, jen se do toho scénárista občas zamotal a vysvětlení pak byla idiotská. Přesto bych dala i o jeden bod víc, ale to by seriál musel vygradovat. Pro mě byl vrchol zhruba 5./6. epizoda. Co mě tu potěšilo, že jsem se díku tomuto seriálu seznámila s Go Kyung Pyem nebo že poprvé od Empress Ki jsem zase viděla představitele Tal-Tala.

Gohoui Byuli Bitnaneun Bame belbor 8/10 12345678910 23.03.2018

   »    Na tenhle seriál se dívá dost dobře. Často je to vtipné, herci také fajn a romantiky tak akorát. Navíc má jeden díl 20 minut, tudíž děj není přehnaně natahovaný a pěkně to odsýpá. Chemie u hlavního páru také funguje. Naštěstí se vyhneme i hrozícímu klišé, kdy se po dlouhé době objeví expřítel hlavní hrdinky. Místo toho aby mu padla opět kolem krku a vznikl milostný trojúhelník, nechce ho ani vidět. Pro mě určitě nadprůměr.

Myeongbulheojeon kiki78 9/10 12345678910 23.03.2018

   »    Seriál jsem si užila od začátku do konce. A Kim Nam-Gil si to zjevně užíval také. Je pravda, že jeho herecká partnerka mě moc nenadchla, ale on mi to na 100% vynahradil. Téma seriálu bylo také dle mého gusta a ještě k tomu nijak nezkazili konec, co víc si přát.