akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14344
  • Uživatelů: 32953
  • Hostů: 15 + 209

Hodnocení doramy

<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Bungaku Shojo Ziza 5/10 12345678910 05.06.2019

   »    Není to špatný příběh, je to zajímavé, ale tak strašně uspěchané, povrchní a jen to naznačuje. Nejde to do hloubky, jak to občas japonské seriály umí. Co taky chcete od formátu osm dílů po cca. 25 minutách. Ale je to škoda. Působí to nakonec jako dobrá reklama na předlohu, která se teprve rozjíždí. Není proto divu, že ani seriál nemůže mnoho nabídnout. Naštěstí Morikawa Aoi je roztomilá slečna, dobře se na ni kouká a herecky vybavená také není špatně. Širato Jú na druhou stranu mi nikdy k srdci nepřirostl, ani v tomto seriálu to není výjimkou. Jako malina je to skvělé, zhltnete to, nepřijde vám to úplně blbé, zabavíte se, má to pár povedených scén. Klišé jsou využity poměrně něžně, až na to s traumatem pana spisovatele, které je ale povrchně a neúplně zahnáno pryč, až z toho prýští trochu prázdno. Do seriálu se nezamilujete, ale ani ho nebudete nenávidět, takže pokud chcete klasickou japonskou vztahovku, která se netáhne, rozhodně po tom sáhněte.

Ggeuteomneun Sarang Eti 7/10 12345678910 05.06.2019

   »    Tenhle seriál je pro mě dost těžké hodnotit. Za prvé proto, že jsem ho neviděla celý. Je dost dlouhé a já si ho bohužel rozkoukala v době, kdy jsem neměla několik týdnů volno. Myslela jsem, že ho zkouknu během 3-4 dní, jak jsem zvyklá, ale nedalo se to. Děj je totiž o hledání spravedlnosti a jejím prosazování. Je to zobrazené realisticky - což znamená, že to jde hrdince neskutečně pomalu. A kdo by se chtěl 36 epizod dívat na to, jak se znovu a znovu nedaří dobru zvítězit... Ne, pustit si to najednou, to prostě nejde. Nicméně postavy jsou zajímavé. Hrdinčin "vyvolený" je zbabělý i obětavý, hrdý i bezcharakterní, prospěchář i člověk schopný velkých obětí. Druhý bratr je po většinu seriálu neuvěřitelně oddaný, přesto není ani na chvilku nezajímavou postavou (jestli ono to nebude hercem). Hlavní hrdinka sama by se dala nejspíš vystihnout slovy - naprosto nekompromisní. Tak nějak jsem si asi představovala povahu Milady Horákové. Velice potěšující je velké množství charakterních...

3D Kanojo: Riaru Gaaru Roby 8/10 12345678910 04.06.2019

   »    Film lze rozdělit na dvě části na první vysoce komediální a druhou až znepokojivě dramatickou. Je velmi těžké říct, jestli se mix žánrů v tomto filmu povedl, ale já si film docela užil. Je to relaxační film, ale uvítal bych, kdyby na té dramatičnosti v druhé půlce filmu trochu ubraly.

Neukdae Sonyeon dodo134 9/10 12345678910 31.05.2019

   »    Herecké výkony dokonalé, příběh úžasný. Film mě chytl za srdce a určitě se na něj znovu ráda podívám.

Cheese in the Trap meggi 7/10 12345678910 31.05.2019

   »    To bylo roztomiloučký :-) Líbila se mi ta myšlenka, víc si ve vztahu věřit, nesoudit hned lidi... Taky se mi líbil výběr herců dvou hlavních postav. Herečka je skvělá - není moc pěkná (oproti jiným!), takže se na tu roli fakt hodí. Herce jsem nedávno viděla v Bad Guys, kde hrál psychopata a tady teda své zkušenosti mohl částečně taky uplatnit. Super bylo, jak je hlavní mužská postava komplikovaná - na začátku jsem si o něm myslela úplně něco jiného než na konci. Co se mi nelíbilo. Uprostřed hrozná odrnkávačka. Měla jsem pocit, že to je pořád to stejný dokola. Nečetla jsem mangu takže neporovnávám s předlohou, ale možná si ji přečtu :-) Tak závěrem to vidím na 7 až 8 bodů.

Oh Naui Gwishinnim Mellisek 7/10 12345678910 27.05.2019

   »    Upřímně do nějaké poloviny jsem pořád zvažovala jestli si pustím další díl. Nakonec jsem se do toho zakoukala a nebylo to vůbec špatné. Líbil se mi námět i provedení - trochu tajemna a srdcervoucí rozloučení se stínovou hlavní hrdinkou velice pěkná kdrama za mě moc povedené a OST paráda :)

Nappeun Nyeoseokdeul meggi 8/10 12345678910 27.05.2019

   »    Bad guys je zase trošku jiná kriminálka. A mě neskutečně baví. Skvěle obsazané a zajímavě vymyšlené doramko. Romantika nebyla, ale myslím, že to by se ani nehodilo. Děkuji Ainny za titulky - skvělé jako vždy. Dávám 8

Banjiui Yeowang meggi 8/10 12345678910 26.05.2019

   »    Ach jo, to je hrozný, jak jsou korejci povrchní. Doufám, že to mají v doramku přehnané a že realita je jiná, nicméně tuším že není. :D Ještě že to končí tak hezky :-) Děkuji DQ za titulky.

Moojungdoshi Eti 7/10 12345678910 25.05.2019

   »    Jung Kyung Ho je krásný chlap a výborný herec. A umí si vybírat zajímavé projekty. Kvůli němu jsem už zvažovala sledování všeho možného. A tenhle seriál rozhodně je zajímavý projekt. Má vynikající herce, a to nejen v hlavní roli ale i v těch vedlejším. Mají mezi sebou úžasnou chemii, ty interakce jim prostě věříte stoprocentně. Ať už se jedná o vztah milenecký, vztah mentora-žáka, vztah dvou velice blízkých přátel nebo nepřátel. Má opravdu ukázkovou atmosféru. Má skvělý soundtrack a snad ještě lepší background music. Najdete tu akční scény (ale připravte se při nich vypnout mozek, smysl vám moc dávat nebudou...), romantickou linku, zradu, usmíření, pak zradu odjinud a sladkobolný konec. Největší problém jsem měla se scénářem. Příliš často se tu opakoval motiv osamělého hrdiny, co nakráčí do pasti, je mnohonásobně přečíslen, ale ze situace vyvázne pouze se šrámem na čele. A ještě větší problém jsem měla s počtem "tajných policistů". To jako vážně?

Maison de Police Lex-san 7/10 12345678910 25.05.2019

   »    Maison de Police je odlehčenou detektivkou, které jsem, nejen díky Nishijimovi, odpustil, že nás maličko tlačí do výchovných konfliktů mládí vs. stáří. Ale herecké obsazení je sympatické a jednotlivé případy nikoho neurazí. Prostě klasický japonský průměr, kdy jsem rád zase viděl Nishijimu v něčem lehčím a ne tak tragickém – 7b.

Seoreunijiman Yeolilgobibmida meggi 9/10 12345678910 25.05.2019

   »    Tohle mě překvapilo. Fakt super nápad! Takové doramko jsem ještě neviděla. Líbilo se mi, že hlavní hrdinka byla opravdu naivní jako sedmnáctka. Prostě hezký romantický doramko. Dávám 9

Hwangjereul Wihayeo 18+ Mellisek 5/10 12345678910 23.05.2019

   »    Velice otevřený film o vzestupu hlavního hrdiny filmu. Velice mě překvapila otevřenost sexuálních scén. Herecké výkony byli skvělé. Ale prostě mi na tom něco vadilo. Kamera nebyla nejlepší, příběh má občas němé místa. Čekala jsem od tohoto snímku více.

Seuwichi - Sesangeul Bakkwora meggi 7/10 12345678910 23.05.2019

   »    Super výplň zevl času. Kombinace dvojníků s podvodníky je fakt zábavná. Znovu se asi nepodívám, zas tak úžasné to nebylo, ale i tak doramko doporučuji pro ty, kteří nehledají nic složitého. Děkuji za titulky Sonney. Dávám 7

Orenji Mamalreideu LukynNar 7/10 12345678910 22.05.2019

   »    K tomuto zajímavému počinu jsem se dostal na doporučení, tak jsem byl velice zvědav. Když začnu plusy, tak jednoznačně hudba! Celkově velice pěkné, melodické písně, výběr herců byl za mě velice povedený, jediný herec který mě moc neseděl byl představitel hlavního hrdiny, tam si myslím, že by mohly být lepší volby. Co se příběhu týče, tam bych viděl jako mínus středovou pasáž, ta mě tam dost štvala. Osobně bych ji tam vůbec nedával a dal tam víc situací ze soužití lidí a upírů v běžném životě. Jinak je to jak jsem psal výše velice zajímavá romantická dorama s velmi pěkným námětem o soužití mezi lidmi a upíry. Byť je toto dílo na které se asi už znova nepodívám, rozhodně neuděláte chybu, když se na to podíváte. Zdarec

K-POP Choigang Seobaibeol fancam 7/10 12345678910 22.05.2019

   »    Dorama se mi moc líbila! Bylo to milé, nenáročné a taaak sladké. A ty ďolíčky Kang Hwoo Hyuna 💝💝💝.... Pokud jde o konec, tak ten mě přímo nasr... Plno nedořešených otázek... A proto dávám sedmičku :)

Bimileun Eobda Mellisek 5/10 12345678910 21.05.2019

   »    Upřímně, nevím co si o tomto kousku myslet. Trailer vypadal velice zajímavě no nicméně film sám o sobě tak zajímavý nebyl. Divák pořád čeká co bude a natahování zápletky je skvělé. Bohužel je to takové v jedné rovině. Mohlo se to pojat i jinak.Film je občas opravdu nepřehledný a nešťastně natočený, ale hlavní hrdinka byla neskutečná. Výborný výkon.

Cheazeu In Deo Teuraeb Ziza 3/10 12345678910 20.05.2019

   »    Neměla jsem úplně potřebu to srovnávat se seriálem, protože ten jsem si do detailů nepamatovala. Kdybych vlastně do filmu šla jen s vágní vzpomínkou na seriál, tak bych dost tápala, protože to bylo zmatené, podivné a vůbec to bylo docela závádějící. Já jsem se ale na film podívala na přečtení všech dostupných kapitol předloha, a tak jsem se chytala. Byla jsem docela mile překvapená, že se scény dost věrně drží předlohy, na rozdíl od seriálu. ALE! vyznívají trochu jinak, jsem poskládány tak, že si stejně o hlavím hrdinovi můžeme tak maximálně myslet, že to je to dost velký manipulátor a skrytý násilník. Kdybych na to koukala jen takhle, jak to vyznívá, tak film hodnotím ještě trochu hůř. Takhle to bylo docela zajímavé obživnutí oblíbených postav. Zmatený, temný film, kdy vám nebudu moc jasná motivace postav, natož příběh. Jediné, v čem jsem srovnávala se seriálem, je chemie mezi hlavními představiteli. Tady nebyla moc dobrá, taková obyč, tak akorát aby to zhruba odpovídalo tomu, co mají...

Pasukkun meggi 9/10 12345678910 19.05.2019

   »    Popravdě přemýšlím i nad hodnocením 10. Ale to bych asi byla hodně unáhlená. Doramko mě bavilo, zdálo se mi to zase trochu jiné od ostatních mstitelských doramek. Konec byl jiný než jsem očekávala. Trochu mě mrzelo, že tam nebyla žádná romantika, jak je u korejských doram běžné (Zamilovanost vedlejších postav nepočítám). Dnes jsem nějaká bez nápadu s tím hodnocením. Prostě za mě jo, asi se podívám někdy i znovu.

Sotus S: The Series nettiex 7/10 12345678910 19.05.2019

   »    Uplynuly dva roky a Kongpop se ocitá v kůži Arthita, coby "head hazer", zatímco Arthit zažívá krušné chvilky v prvním zaměstnání. Strašně se mi líbila postava studenta, který se odmítl "hazingu" účastnit. Konečně někdo klade správné otázky! :D (Přestože bylo od počátku jasné, jak to dopadne. xD)

SOTUS: The Series: Phi Wak Tua Rai Kap... nettiex 8/10 12345678910 19.05.2019

   »    Od první epizody jsem pořád čekala, až konečně někdo vstane a prohlásí, že celý tento "hazing" je jedna velká neetická kravina a on se toho tedy rozhodně účastnit nebude. Postupem času má nechuť lehce vymizela, nicméně k srdci mi tyhle praktiky nepřirostou asi nikdy. (Ale musím říct, že posledni zkouška i závěrečný ceremoniál byly krásné.) Líbilo se mi.

Duean kiao duean the series nettiex 7/10 12345678910 19.05.2019

   »    Musím se přiznat, že že mi při sledování nejednou uniklo tiché "aaawwwwwww". :D Příběh je jednoduchý - velmi stručně shrnuto, oba se milují, oba jsou idioti, ale oba jsou velmi přitažliví idioti, takže jim to lze sem tam prominout. :D Jestli hledáte BL, u kterého se dá totálně vypnout a jen odpočívat, jděte do toho.

Mai Onri Leobeusong dodo134 9/10 12345678910 19.05.2019

   »    První čtvrtina mě neskutečně bavila, charaktery jsou úplně rozdílné, takže člověk má od všeho něco. Postavy se nějak zásadně neměnily a hlavního záporáka jsem měla také ráda pro jeho trapný charakter, kdy jsem se musela smát. Poslední díly byly trošku vážnější, ale postavy se dál držely své charakteristiky. Romantika, zábava a akce s trapným záporákem, prostě boží :D Konečně hlavní hrdinka, co ze sebe nedělá chudinku.

Alhambeura Goongjeonui Chooeok Pethushka 4/10 12345678910 15.05.2019

   »    Dlouho jsem se držela představy, že se mi seriál nakonec přece jen zalíbí. Vždyť tam hraje Hyun Bin! Tak kde se stala chyba? V jedné ukázce - kde mě hlavní hrdinové mimochodem bavili - Hyun Bin říká, že v seriálu uvidíme krásnou scenérii. To je pravda, to je rozhodně ta nejsvětlejší stránka seriálu. Park Shin Hye zase slibovala pěknou romanci - tu jsem ale bohužel neviděla. Emočně mě to naprosto minulo. Hyun Bin byl celou dobu strašně chladný. Většinu času mě nudil a absolutně jsem se nedokázala s jeho postavou sžít. Prostě nezajímavej, navíc arogantní ahjussi. Vůbec se nedivím, že hlavní hrdinka nechápala, co tam po ní pod tím deštníkem chce. Fajn, ne každý muž musí být romantik, ale co aspoň trochu vášně, když má někoho rád? Shin Hye tradičně pasovali do role plačky, která brečí už jen tak ze zvyku. Romantickou linku si dlouho vede sama, a k tomu si pro jistotu pláče. Jasně, láska si nevybírá, ale stejně nechápu, proč by se do toho podivína, který lítá bez vysvětlení po městě, a skoro...

s.c.i. mi an ji Lex-san 7/10 12345678910 13.05.2019

   »    Je libo dobrá detektivka? Tak to běžte o dům dál. Pokud ale hledáte tu správnou bromanci, tak to jste tady správně. S.C.I. spadá do kategorie adaptací BL novel, které byly pod vlivem čínské cenzury přetvořeny na bromanci. I tak ale scénáristé hodili do příběhu velké množství narážek a situací, které potěší nejednoho fanouška této tématiky. Bohužela ale tak jak S.C.I exceluje na poli bromance, tak příběhem dosti pokulhává. Teď mám na mysli vyšetřování jednotlivých případů, které byly mírně řečeno diskutabilní. Nadměrné zapojení psychologických machinací dělalo ze všech pachatelů vyšinuté šílence a ponechávalo obyčejné lidské aspekty stranou. Proto i přes kvalitní bromanci si ode mě S.C.I. odnáší slabých 7b s tím, že mě ale svým závěrem navnadilo na potenciální pokračování (pokud se jej tedy dočkáme).

Soosanghan Pateuneo Pethushka 10/10 12345678910 13.05.2019

   »    Po dvaceti hodinách čistého rozplývání se nad Chang Wookem oznamuji, že bych se klidně dokázala rozplývat ještě pár desítek hodin. Ale ráda rozdám body i ostatním. Jeho holka je skvělá, rozumná a neskutečně zábavná hlavní hrdinka. Jejich zamilované oťukávání mě ani ke konci nepřestávalo bavit. Jenže já si v podstatě ujížděla na všech, včetně toho nejzlejšího. Případy mě bavily, velmi nadprůměrně jsem se nasmála, a ani slzy nechyběly. O motýlích v břiše a přehrávání si některých scén opakovaně asi slyšet nechcete. Budu tedy na konec trochu objektivní, a přiznám, že u jednoho dílu jsem se asi půl hodiny nudila. Důvod? Málo Chang Wooka. Bože, co to se mnou zase udělalo?