Akichan
nápověda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14761
  • Uživatelů: 35697
  • Hostů: 26 + 54

Hodnocení doramy

<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  >   »

Dorama
Přidal
Hodnocení
Datum
Alhambeura Goongjeonui Chooeok Mellisek 6/10 12345678910 14.12.2019

   »    Těšila jsem se na tento seriál jelikož po dlouhé době - žádné klišé. Co se týče příběhu a zpracování tak je to skvělý seriál. OST - herecké výkony vše hodnotím kladně. Seriál třeba opravdu sledovat jelikož se tam několikrát prolínají linie aby vysvětlili jisté otazníky. Ale i tak mě to neoslovilo.

Ddanddara fancam 10/10 12345678910 14.12.2019

   »    Naprosto boží dorama!!! A to neříkám kvůli naprosto božímu Ji Sungovi, kterej je boží snad ve všem 😀 Jen mě trochu mrzelo, že víc nebyla rozvinutá romantická linka mezi ředitelem Shin Suk Hoem a Jung Geu Rin. A hlavní zpěvák Jo Ha Neul byl taaaak roztomilej. 🙂 Dala bych za tu nedotaženou romantiku asi 8/10...Ale Ji Sung je Ji Sung a prostě nemůžu jinak, konečné hodnocení 10/10 :D

Meitantei no Okite Roby 6/10 12345678910 12.12.2019

   »    Parodie na všemožná klišé detektivek s postavami, které si uvědomují svou roli v příběhu je sakra originální blbost na kterou, ale musíte být naladěni jinak seriál odhodíte po první nebo druhé epizodě. Ještě by to mohli vyšperkovat, tím, že by si postavy uvědomovaly, že jsou herci se svými skutečnými jmény a s tím i postupovaly příběhem, ale to už asi vymýšlím úplně kraviny :-)

Kilit Mellisek 9/10 12345678910 12.12.2019

   »    Seriál, který mě chytnul již v prvních minutách. Neuvěřitelné herecké výkony. Jediné co mě na tomto seriálu mrzí je to, že tento žánr pomsty skončí na 90% stejně. Doporučuji

Maerineun Uibakjoong Roby 7/10 12345678910 11.12.2019

   »    Začalo to slibně, ale druhá polovina seriálu padá do propasti průměrné šedi ze kterého se už do konce nevyhrabe. Oba hlavní představitele mám docela v oblibě, ale oni jsou tak nesourodý pár a to na mě působilo po celý seriál. Je to sice poměrně vtipná dorama plná s láskou neslučitelných nedorozumění, ale taky velmi předvídatelná a to u seriálu nebo filmů nikdo vidět nechce.

Jue Ji·Linjie Tianxia Lex-san 7/10 12345678910 08.12.2019

   »    L.O.R.D. Critical World patří do té skupiny seriálů, na které jsem si musel bohužel delší dobu počkat – nejdříve na samotné uvedení a pak ještě na titulky. Uznávám, že tenhle počin pravděpodobně nesedne každému a to hlavně po vizuální stránce. Herci se totiž většinu času pohybují před zeleným plátnem nebo pobíhají kolem kartonových kulis. Celý seriál tak leží na příběhu a na postavách. Co se týče příběhu, tak se jedná o klasické téma s hrdiny a velkým nebezpečenstvím. Kdo má tohle rád, tak se tady v tom jen zhlédne. To, co činí seriál v mých očích nadprůměrným, jsou ale postavy. Ač to ani na první pohled nevypadalo, tak právě žáci a jejich mistři mě udrželi u obrazovky, i když jsem třeba ani někdy nepobíral, co se to právě děje. Jejich osudy a příběhy za to stály – hodně silných 7b.

Gireumjin Mello Pethushka 10/10 12345678910 03.12.2019

   »    Tak jsem si chvíli myslela, že tentokrát přijdu s fakt dobrým komentářem, který bude mít nějakou váhu a třeba i někoho přiměje, aby na seriál koukl. Výsledek vylekal i mě samotnou, ale třeba se tady najde podobně emoční jedinec, co mě pochopí a shodneme se na tom, že tohle rozhodně není jen průměrná záležitost. Mezi herci funguje tak strašně silná chemie, že se mi nechce věřit, že by to všechno jenom hráli. Postavy a vůbec celý příběh se vyvíjí neobvykle a tak, že mi to zkrátka dělalo radost. Dialogy dávají smysl, postavy mají svoji hlavu, ale zároveň se respektují. Věci jako rozvod nejsou sprostý slovo, polibky působí opravdově. A pak je tu kuchyň... tam jsem se opakovaně a několikrát zamilovala. Naprosto nechápu, jak se hercům podařilo ovládnout všechny ty pohyby při vaření, krájení a míchání tak, že vypadali, jako kdyby to byla jejich profese celý život. Příprava jakéhokoliv jídla byla koncertem pro oči. Každý záběr byl vymazlený do posledního puntíku. A nejhezčí na tom bylo, že ta...

Ssawooja Gwishina Roby 7/10 12345678910 02.12.2019

   »    Docela slušný duchařský seriál u kterého by bylo asi lepší, kdyby byl buď čistou komedií nebo hororovým dramatem než, aby kombinoval oba žánry dohromady. Hlavní duo bylo sice fajn, ale ty dva trhlé kamarádi si budu pamatovat ještě dlouho. Pochválit musím určitě efekty, které byly parádní, ale ta plachá romance mi k už dospělým vysokoškolákům moc neseděla. Přišlo mi, že hlavní hrdinové měli citovou vyzrálost srovnatelnou se středoškoláky v nějakém shoujo anime.

Gisaengchoong Ziza 4/10 12345678910 30.11.2019

   »    Bohužel se s proudem nesvezu. Naprosto uznávám, že film je skvěle natočený. Kamera byla pro mě to nejlepší ne celém filmu. Ale ten zbytek... špatné nalazení? Protože mi to nepřišlo vtipné. Nemám ráda, když se lidi takhle podvádějí a tady to na můj vkus došlo až do záhodných výšin. Co toho ten konec, který se od určité chvíle dal čekat. Nemyslím si, že by to bylo něco novátorského. Nemyslím si, že si to zaslouží takovou pozornost, ale film zřejmě přišel ve správnou chvíli na správné místo. Hlavně mi také přišlo, že byl až příliš dlouhý. Nepřišlo mi to na 132, ale tak na tři dny. Asi potřebuju navázat nějaký vztah s postavami, potřebuju, aby mi byl aspoň někdo sympatický, tady se nestalo. Ani jsem s nimi nedokázala soucítit, nic. Chladno. Možná to tak mělo být, v tom případě je to pro mě naprosto nevyhovující snímek. Skvělá kamera, kvalitní obsazení, ale totálně zpruzelá Zíza.

Baegabondeu ainny 9/10 12345678910 29.11.2019

   »    Prvních šest dílů mi přišlo tak nějak v rámci žánru obyčejných. Ti, kteří museli přežít, byli patřičně nesmrtelní, zkušení střelci se ne a ne trefit a tak podobně. Ale pak už jsem jela i po dvou dílech. Výborná zápletka, ost i lokace na jedničku. Lišáka a Suzy netřeba komentovat, že si ti dva sednou je už pár let jasné. Celkové finále překvapilo a jestli bude druhá sezóna, která se v tomhle případě přímo nabízí, tak u ní rozhodně nebudu chybět.

Hotel Delluna Pethushka 8/10 12345678910 25.11.2019

   »    Hotel Del Luna byl od začátku velkolepý, úchvatný a úžasné nápady z něj sršely v každé epizodě. A uprostřed toho kouzelného světa září i dojímá IU, která je bezesporu hvězdou seriálu. Kromě práce scénáristek a hereckých talentů by se dala vyzdvihnout překrásná kamera, originální outfity, velkolepé interiéry, nádherný soundtrack... a tak dál. Až by to mohlo vypadat, že je to celý dokonalý. Ale to zase není, i scénář má svoje drobné mouchy (rozuměj trochu opakované, natahované pasáže) a zaregistrovala jsem i herce, u kterých mi přišlo, že ještě nemají tak úplně rozvinutý talent. Stejně mě to ale (zejména ke konci) plně pohltilo.

Hotel Delluna ainny 10/10 12345678910 24.11.2019

   »    Neskutečná záležitost. A v mnoha směrech. Tak jako Yeo Jin-goo strhl celého Crowned Clown svým výkonem na sebe, tak tady to udělala IU. Všichni byli dobří, ale ona byla jedinečná! Že umí hrát dokázala už ve Scarlet Heart, ale tohle byla její zatím životní role. Těch výrazů, těch poloh, co tam zahrála. Opravdu nemám slov a ani dost vhodných superlativů. Že sestry Hong umí psát, je bez debat. Na moji první Koreu (My Girlfriend is a Gumiho) Hotel svým způsobem nemá a ani mít nemůže. Je to něco úplně jiného. Je to nejenom příběh, ale i filmový obraz, v kterém si kamera úžasně vyhrála i s barvami. A hlavně je to smutný seriál. Ale vlastně to není smutek, který vás rozpláče. Naopak vnese vám do duše klid. Přesto i tady jsou vtipné scény a nejednou se člověk usměje. A ještě jeden nezvyklý aspekt má. Prakticky v každém díle je nějaké luxusní cameo. Nemám co vytknout a podle toho taky můj komentář vypadá.

Ikemen desu ne Roby 8/10 12345678910 23.11.2019

   »    Je to v podstatě to samé jako korejská verze jen s tou výhodou, že to je o polovinu kratší. Crossdressing seriály mají své unikátní kouzlo a pokud je to dobře natočené, tak je to pak vždycky hodně velká sranda. Pokud vás bavila korejská verze, tak shlédnutí tohoto by měla být povinnost. Bavit se budete i s japonskými A.N.Jell.

Baegabondeu Roby 10/10 12345678910 23.11.2019

   »    Bůh války Lee Seung Gi předvádí životní výkon a tenhle typ akčního seriálu mu prostě svědčí. Ale není to jen Lee Seung Gi, ale i Bae Suzy, Shin Sung-Rok a nebo skvělá Moon Jeong-Hee jako charismatická Jessica Lee se ve svých postavách neztratili. Obsazení skvělé, akce i výprava velice nadprůměrná. V některých dílech sice až přespříliš roztřesená kamera, ale to je asi tak jediná věc, která mě teď napadá, že by potřebovala napravit. Každopádně to je skvělá jízda, která blížícím se koncem graduje a velkolepé Grande Finále zvládl režisér Yu In-Sik na jedničku. Vynaložené prostředky na seriál jdou vidět a tvůrci díky nim dokázali natočit skutečně něco velkého... Něco na co můžou být pyšní.

Romaenseuneun Byulchaekboorok belbor 8/10 12345678910 19.11.2019

   »    Tohle je typický „feel good“ seriál. Všichni jsou v podstatě hodní, chovají se dospěle a nevyskytují se zde ani složité intriky a zápletky. Chemie mezi většinou postav mě bavila a navíc umístění do knižního vydavatelství bylo zajímavé. Je to spíš o práci než o romantice, takže to není ani moc přeslazené. Jako oddechovku určitě doporučuji.

Zhi Wo Men Nuan Nuan De Xiao Shi Guang Ziza 7/10 12345678910 17.11.2019

   »    Taková pěkná pohodovka, ústřední pár je roztomilý, nedochází k nějakým brutálním zvratům. Všechno se to odehrává pomaličku a divák jen kouká na to, jak se ten jejich nešikovný vztah posouvá dál. A on se posune. Koukala jsem na to asi tři měsíce, protože jsem neměla potřebu honem honem koukat na další díl, ale vždycky jsem se k tomu ráda vrátila. Odpočinkové a hlavně roztomilé. Rozhodně ne ztráta času.

Je3ui Maeryeok EunB 7/10 12345678910 17.11.2019

   »    Nikdy by sa mi nestalo pri dráme, že by sa spojili dva aspekty: 1. V tomto prípade chválim hranie hlavných hercov, ALE bavila ma viac línia vedľajších postáv 2. Bavila ma posledných 5 častí z celého seriálu (malo to svoje napätie, hĺbku, rozuzlenie) Preto neviem ako by som mala hodnotiť celkovo seriál. Neviem či by som si to pozrela niekedy z nostalgie. Ale obávam sa, že to bude jeden z mála seriálov na ktoré po čase zabudnem.

Don Quixote Roby 9/10 12345678910 14.11.2019

   »    Dokáže mě fascinovat jak jsou některé průměrné seriály vyzdvihovány jen díky počátečnímu marketingu a s tím souvisejícímu overhypu přebíjející výrazně lepší seriály jako je třeba tenhle. Dorama mě neuvěřitelně překvapila jak dokázala být citlivá a vtipná zároveň. Už mám něco s hercem Matsudou nakoukáno a tohle je teprve podruhé co můžu jeho herectví upřímně zatleskat. Seriál je skvěle napsaný a dobře prolíná vtipné a vážné pasáže tak, aby plynule navazovaly. Není to žádný Shakespeare, ale mě seriál pobavil a to je myslím to nejdůležitější.

Raia Gemu - Saisei - Roby 5/10 12345678910 13.11.2019

   »    Tenhle film ukázal, že značka Liar Game je v téhle podobě vyhaslá. Už to zdaleka nemá ten náboj jako na začátku a i soupeři proti kterým Akiyama bojoval byly o třídu slabší než v předešlých sériích. Nedůstojné ukončení série.

Fukunaga VS Yokoya Roby 7/10 12345678910 13.11.2019

   »    Dost průměrné, ale zase né tak špatné, abych se nedodíval. Mám rád postavu Yokoji a byl jsem rád, že dostal celý jeden díl, aby zase ukázal, že po Akiyamovi je druhým nejlepším hráčem v sérii. Vše je v podstatě stejné jako v předešlých dílech, takže jen další nástavba pro fandy série.

Chen Qing Ling Kiriu 10/10 12345678910 13.11.2019

   »    Doramu The untamed jsem začala překládat do češtiny na přání fanoušků a nelituji toho. Je to, podle mne, jedna z nejlepších čínských doram posledních let. Má v sobě silný příběh, akci, napětí, plno tajemství a hádanek, vtip, vynikající charaktery a vynikající herce. Příběh doplňuje skvělá hudba. Dorama byla natočena podle novely a anime Mo Dao Zu Shi a mohu říci, že seriál předčil čekávání a zdá se mi i lepší než anime. Hlavní postavy Wei Wuxian a Lan Zhan mají rozdílné protichůdné povahy a přesto k sobě najdou cestu. Kromě těchto hlavních postav jsou vynikají i další se svými vlastními příběhy. Mě osobně se velmi líbila postava a výkon herce Generála duchů Wen Ninga a záporňáků Xu Yanga a Jin Guanghuao. Děj doplňuje skvělá krajina, kostýmy, bojové umění se skvělými filmovými triky. Co ještě dodat. Stojí za shlédnutí. Dávám 10/10 bodů.

Chen Qing Ling Zhi Sheng Hun Kiriu 10/10 12345678910 13.11.2019

   »    Doramu The untamed jsem začala překládat do češtiny na přání fanoušků a nelituji toho. Je to, podle mne, jedna z nejlepších čínských doram posledních let. Má v sobě silný příběh, akci, napětí, plno tajemství a hádanek, vtip, vynikající charaktery a vynikající herce. Příběh doplňuje skvělá hudba. Dorama byla natočena podle novely a anime Mo Dao Zu Shi a mohu říci, že seriál předčil očekávání a zdá se mi i lepší než anime. Hlavní postavy Wei Wuxian a Lan Zhan mají rozdílné protichůdné povahy a přesto k sobě najdou cestu. Kromě těchto hlavních postav jsou vynikají i další se svými vlastními příběhy. Mě osobně se velmi líbila postava a výkon herce Generála duchů Wen Ninga a záporňáků Xu Yanga a Jin Guanghuao. Děj doplňuje skvělá krajina, kostýmy, bojové umění se skvělými filmovými triky. Co ještě dodat. Stojí za shlédnutí. Dávám 10/10 bodů.

14nen-goshi no Koi ni Eien wo Chikau... Roby 7/10 12345678910 10.11.2019

   »    Trochu odlehčenější speciál než původní seriál a to mi vyhovovalo. Pěkné zakončení.

Proposal Daisakusen Roby 5/10 12345678910 10.11.2019

   »    Nemůžu si pomoct, ale hlavní hrdina se mi jevil až do posledního dílu jako naprostý ubožák. Po celý čas jsem nechápal proč veškerá vina za nenaplněný vztah dvou lidí padá jen na hlavu našeho hlavního hrdiny, který by se nedokázal vymáčknout, ani kdyby mu strčily do zadku katanu. Hlavní hrdinka byla na vině stejnou měrou. Seriál se mi zdál příliš křečovitý a bohužel nenaplnil očekávání, které jsem před ním měl. Průměrná záležitost, která mi v paměti bohužel neutkví déle než týden.

The King 2 Hearts Roby 10/10 12345678910 09.11.2019

   »    Tahle dorama je vážně jiná nejen svým zaměřením, ale i tím, jak příběh postupuje. Velmi dobře zahrané od Ha Ji-Won, ale podle mě největší kus práce odvedl skvělý Lee-Seung-gi, který skvěle zahrál krále, který projde v příběhu skutečně velkým osobnostním vývojem. Pro mě je to nejlepší a hlavně nejkomplexnější dorama jakou jsem kdy viděl. Moje jednička mezi korejskými seriály 100%.