• Dorama: 12938
  • Uživatelů: 22905
  • Hostů: 73

Hodnocení doramy od uživatele Ivuse

Datum Abecedně Hodnocení
1  2  >  

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.50/10.00     Přidáno: 14.03.2014     Dorama: Sikeurit Gadeun

Hodnocení příběhu: 8.00/10.00

Příběh je velmi pěkně udělaný, nadpřirozeno vždy zaujme a přitáhne pozornost. Příběh mě chytl a nepustil až do samého konce.

Hodnocení postav: 9.00/10.00

Chemie mezi hlavními postavami funguje naprosto dokonale. Ha Ji Won je prostě nádherná herečka a v kombinaci s úžasným Hyun Binem nemám co vytknout. Ha Ji Wona je hlavně okouzlující v bojových scénách. Další velmi oblíbené postavy byl Yoon Sang Hyun jako Oska, který mě vždy pobavil, když se na scéně objevil :-) a také Lee Byung Joon, který bojoval o místo ředitele :-)

Hodnocení hudby: 9.00/10.00

Hudba posouvá toto dorama na vyšší úroveň. Jako nejlepší hodnotím "That Man/Woman" - to je prostě srdcovka :-) a další, které stojí za zmínku: "Scar", "Here I am". 

Hodnocení kamery: 8.00/10.00

Kameře nemám co vytknout i bojové scény byly krásně udělané. Nemám žádné výhrady :-)

Celkové hodnocení: 8.50/10.00

Nadpřirozená dějová linka je vždy velmi lákavé téma. Děj mě zaujal už od začátku je zde napětí, akce, zábava, dojetí.... no prostě vše, co správné dorama musí obsahovat :-) Seriál u mě byl dlouhou dobu na prvním místě, ale po shlédnutí dalších jsem muselo bohužel toto prvenství přehodnotit. Nic méně, tohle je seriál, který si vždy ráda pustím znovu, protože se na celou sestavu krásně kouká :-D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.50/10.00     Přidáno: 14.03.2014     Dorama: Hero (MBC)

Hodnocení příběhu: 10.00/10.00

Děj je dobře napínavý a dramatický - po shlédnutí jednoho dílu jsem prostě musela vidět další, kdybych neměla i jiné povinnosti, tak bych byla schopná zkouknout to mnohem dřív. Chvilku trvá než se akce rozjede, ale pak to stojí za to.

Hodnocení postav: 8.00/10.00

Lee Joon Gi - tyto tři krátká slova by u mě vysvětlovala úplně vše. Jakákoliv objektivita jde stranou :-) Takže pokud bych hodnotila pouze jeho byl by tam plný počet. Ale některé postavy by bylo dobré trochu vypilovat.

Dalším plusem je Beak Yoon Shik, který zde ztvárnil bývalého mafiána, byl postavou, kterou si prostě člověk zamiluje. Lee Han Wie, který ať je kdekoliv tak je prostě geniální - generace herců z této věkové skupiny hraje tak výborně, že jim nemám co vytknout :-)

Hodnocení hudby: 8.00/10.00

Seriál je samozřejmě provázen hudbou, která je, jak je u korejských seriálů zvykem, velmi dobrá.

Hodnocení kamery: 8.00/10.00

Kamera... tak tady nemám co vytknout. Nic, co by mi vadilo, co by mě nějak rozčilovalo.

Celkové hodnocení: 8.50/10.00

Komediální seriál, který je krásně zkombinovaný s napínavým příběhem, absence citově vydírajících scén je také velkým plusem. Romantická linka, která je tady jen okrajově krásně koresponduje s celkovou vizáží seriálu. Pro mě jeden z nejlepších seriálů vůbec.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 07.05.2014     Dorama: 7 Geup Gongmooweon

I když tento seriál nepatří mezi špičku v Jihokorejské kinematografii, bavila jsem se velmi dobře. Pokud se to vezme, jako parodie na tajné agenty, pak to člověka prostě musí bavit :-) . Joo Won je obrovskej sympaťák a krásně se na něj kouká. Viděla jsem ho zde poprvé - chvilku mi trvalo si na něj zvyknout, ale teď na něj nedám dopustit. :-D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 07.05.2014     Dorama: Alangsattojeon

Lee Joon Gi = veškerá objektivita jde stranou :-D Miluji ten jeho úžasný hlas, který v tomto historickém, mysteriózně laděném seriálu krásně vynikl, miluji, jak úžasně umí hrát, miluji, jak nádherně ten chlap vypadá.... no raději se dál nebudu rozepisovat :-D V kombinaci s druhou úžasnou osobou v podobě Arang (Min-a Shin) je tohle prostě skvost. Po shlédnutí jsem si uvědomila, že většinu času trávili na obrazovce právě oni dva, a že v mnoha dílech se v podstatě nic nedělo a nic se nevyřešilo, každý díl uběhl jak voda a já nevěřícně koukala, že už je ho konec. OST seriálu je jeho další přidanou hodnotou. Celkový dojem prostě na 1.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 24.07.2014     Dorama: Do Mang Ja: Plan B

Nečekala jsem až takovou pecku, jakou jsem dostala. Kombinace komedie + akční - to je prostě moje krevní skupina :-) Rain se už krásně vyhrál, na akční scény je jak dělaný a k tomu ten jeho roztomilej úsměv ;-) :-D Velmi vtipné, napínavé každým coulem, dramatické, když je potřeba a hlavně minimum přehrávajících scén a klišé:-) Skvělý výběr herců k postavám, které dokáží být humorné, ironické, podlé, spravedlivé, tvrdé, arogantní, něžné, pokoušené a odolávající zároveň. Až do konce jeden neví, jak to vlastně dopadne. James a Nakamura neměli chybu :-D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 5.00/10.00     Přidáno: 24.07.2014     Dorama: Yeongeo wanjeonjeongbok

Když jsem si uvědomila, že ta s ofinou jak na blbečka, nevýrazná a bláznivá hlavní hrdinka hrála v akčním seriálu Domangja: Plan B , skoro jsem tomu nemohla uvěřit. Člověk se u tohoto dílka pobaví a to je to, co člověk od filmu očekává, ne? Taková nenápadná oddychovka.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 24.07.2014     Dorama: Running man

Tohle je asi ten nejzábavnější televizní zábavný pořad, který jsem kdy sledovala - během dvou měsíců jsem shlédla něco málo přes sto dílů. Za necelý rok mi zbývá už jen posledních pár. Je to jak droga... poznat skutečné charaktery herců, které znám ze seriálů a filmů je bomba. Korejci si zde na nic nehrají, jsou prostě takoví jací jsou :-) a proto je přece milujeme ;-) :-) Nenarazila jsem zatím ani na jeden díl u kterého bych se vyloženě nudila. Někdy mi přijde, že Running man si vzal za cíl naučit lidi: "Nikomu nevěř" :-D Lee Kwang Soo = zde bych, být hostem, vyřadila Kwang Soa hned při první příležitosti a to asi i kdyby byl můj partner a byli bychom v týmu sami :-D :-D ... HaHa, tahle osoba je tak dokonale roztomilá a neuvěřitelně vtipná. Kim Jong Kook, kterému jsem propadla hned na začátku. "Mondey couple" neuškodilo by, kdyby to dali dohromady i v reálu :-) mimochodem Garyho humor je prostě zabijáckej :-D Yoo Jae Suk je prostě Yoo Jae Suk :-) no prostě celá sestava stojí za to. Dokonce i abeoji Ji Seok Jin sem prostě patří. Nemůžu jinak než dát celých 10 bodů

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 24.07.2014     Dorama: Boseureul Jikyeora

Není zvykem, aby jednání hlavní hrdinky člověka nedohánělo k šílenství... kupodivu i takovou postavu dokážou Korejci vytvořit :-D To. že si hlavní hrdinka nenechá nic líbit mi bylo velmi sympatické. Vtipné bez přehnaně doramatických a ubrečených dílů, které mě moc neberou, soupeření mezi pánskou dvojicí rivalů, dokonalý polomafiánský otec, babča a bezkonkurenční Zmrzlina - dělá z tohoto seriálu úžasnou komediální podívanou. P.S.: Když jsem zjistila, že tomu roztomilému klučinovy (hlavní mužská postava :-D) táhne na čtyřicítku málem jsem to nerozdýchala :-D 

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 10.09.2014     Dorama: Hua Li De Tiao Zhan

Dokonalá Ona man Show - Ivy Chen je prostě borka, která by to zvládla i sama :D Nicméně seriál je plný tak dobře ustřelených vedlejších postav až z toho nemůžu. Myslím si, že tvůrcům se to podařilo ztvárnit na výbornou a nebýt ksichtíků Ivy Chen nevím, nevím, jak by to dopadlo.Seriál sleduji již podruhé a znovu se královsky bavím ;) Určitě stojí za to :)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 28.04.2015     Dorama: Heelreo

Tak rok teprve začal a začal tak krásně, hned první seriál roku a já mám pocit, že to bude moje letošní jednička! Ostatní seroše se budou muset sakra snažit, aby ho překonaly. Dokonale vymyšlené postavy... nerozčilující hlavní hrdinka, žádná pipka, která by se snažila rozbít vztah, žádná zbytečná nedorozumění, která nadzvedávají diváka ze židle... ale hlavně, hlavně ta nejúžasnější hackerka, jakou jsem kdy viděla :-D Já prostě miluju akční komedie, takže si nemůžu pomoct, navíc jsou zde naprosto kouzelné romantické chvilky hlavní dvojice. Mě osobně seriál bavil po celou dobu, ani jednou jsem se nenachytala, že bych se nudila... tak, byla jsem prostě dokonale nekritická. :-) Takže závěrem: kdo neviděl rychle napravit :-D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 03.08.2015     Dorama: Peurodyusa

A mně se to líbilo a to moc. Proč? Protože je to jiné. :-) Sestava mých oblíbených herců tomu jistě napomohla a ach ten soundtrack (u mě vede Beak Ji Young – And… a Ali – The two of us). Žádné dramatické zápletky, zbytečné komplikace a zamotávání děje se nekoná. Je to milé, zábavné a svěží. Konec je přesně podle mých představ. A navíc je to tady jedno lepší cameo za druhým. :-)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 19.08.2015     Dorama: Joseon Chongjapi

Já nevím, asi jsem čekala víc akce, Lee Joon Ki je můj nejoblíbenější herec, ale prostě to nebylo úplně ono. Já ani nevím, co mi tam chybělo, nebo možná přebývalo. Něčím mi to prostě nesedlo, takže proto nedokážu jít s hodnocením výš. Seriál jsem měla rozkoukaný hodně dlouho a pořád jsem se nemohla dohrabat konce, prostě mi nevadilo, že nevidím další díl. Ani teď, s odstupem času, prostě nedokážu přijít na to, co mi tam tak vadilo. Nicméně je to zlatá střední cesta, takže určitě je dobré tomu dát šanci, třeba to i další chytne tak jako některé jiné. Musím souhlasit s Pethuskou, že mě více zaujali postavy záporné a člověk je někdy ani jako záporáky nebere (obchodník a jeho dcera). Soundtrack tentokrát nic moc výjimečného, nic, co by mě zaujalo.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 22.09.2015     Dorama: Dream High

Jedná se o jeden parádní kousek, který si jistě ještě někdy znovu zopakuji. :) Seriál mě chytl hned od začátku a držel mě až do samého konce. Hudbu miluju a sama do ní fušuju :D takže jsem prostě nadšená. Tanec, hudba, zpěv.... jedna velká nádhera. Suzy, Taecyon, Woo Young, UI a Kim Soo Hyun všechny je zbožňuju, takže žádná výtka, což platí naprosto přesně i na učitele. Uhm Ki Joona jsem tady viděla poprvé v kladné roli a naprosto mě překvapila, to byla prostě roztomilost sama. :) (jo a JYP je borec, ať dělá cokoliv :D ). Palce jsem ovšem držela tomu druhému, kterého jsem milovala už od prvních záběrů. Krásné písně, krásná choreografie, po shlédnutí jsem byla tak nadšená, že jsem si s chutí stáhla i Dream High 2 a málem jsem to nerozdýchala (jedna velká stupidita a naprosté zklamání).

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 19.10.2015     Dorama: Gwaenchanha, Sarangiya

Co k tomu napsat, abych dokázala tím nejlepším způsobem vyjádřit své pocity? A kde jen začít? Jak to vychválit, abych něco důležitého neopomenula? Já byla snad spokojená na 100%. Já prostě nemám co vytknout. Člověk si při sledování uvědomuje, že každý člověk si prošel určitou bolestí, která na něm mohla zanechat nějaké stopy, jen na někom to zanechá následky větší a potřebuje to řešit s něčí pomocí. Člověk se zamyslí nad tím, jak pohlíží na lidi s nějakým psychickým problémem... Obdivuji psychiatry a psychology, protože to musí být opravdu silné osobnosti.
Zde nám to je podáno vtipným, odlehčeným způsobem. Každý z našich milých doktorů je tak trochu blázen a proto si je každý tak zamiluje. :-) Ať už šlo o ústřední dvojici, která byla nabytá energií nebo o psychiatra Dong Mina, který byl prostě kádr nebo o Soo Kwanga, který byl tak roztomilým spolubydlícím. Mě sedli úplně všichni, takže je zbytečné je vyjmenovávat. Pro mě velkým plusem, že se zde trpí (a přijde mi, že ne až tak moc) asi jen dva díly a to nejdůležitější, že konec je pěkně dotažený do konce - já totiž zrovna neměla náladu chytat něco v éteru a přemýšlet, co ten konec vlastně znamenal. :-D Ach a ten dokonalý soundtrack. Byla jsem toho tak plná, musela jsem si ulevit. Dokoukla jsem to teprve včera... hmm vlastně dnes ráno :-D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 21.10.2015     Dorama: Bameul Geotneun Sunbi

Tak konečně dokoukáno. Tohle byl zase jednou páreček, Yoo Bi od samého začátku sršela roztomilostí, až to nakonec úplně zabila opileckou scénou v pátém dílu. Joon Ki má tak dokonalý makeup, že jsem místy skoro ani nedýchala. No a Soo Hyuk jako Gwi? Ten měl skoro po celou dobu tak geniálně arogantní výraz, že by mu jeden dal nejradši přes držku. :-D Ach ten jeho hlas a temná vizáž... Bojové scény opět na vysoké úrovni, jak bývá u Joon Kiho už zvykem, + krásné záběry kamery. Zápory? Jeden hodně podstatný = Chang Min, nevzpomínám si jestli jsem ho někde viděla (jestli ano tak jen dobře, že jsem zapomněla) tady ale bohužel určitě nezapomenu, skoro při každém záběru si říkám "A co takhle nějaký jiný výraz?". Nechápu co je vedlo k výběru právě jeho. Byla to kečupovka a mnohdy jsem se i nahlas smála při některých takových scénách, hlavně ty upíří zuby mě bavily. :-D Seriál mě celkově chytl a bavil až do konce, takže za mě 8 bodů.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 09.12.2015     Dorama: Hateu Too Hateu

Moc příjemný seriál, kde se konečně věci řeší a nikdo po nikom nechce, aby chytal něco v éteru. Když nastane nějaký problém, tak si to prostě, jako normální lidé, vyříkáme. Tohle bylo mé první setkání s hercem Chun Jung Myungem a bylo to moc příjemné setkání, ten chlap je tady až neuvěřitelně roztomilej... ach ta jeho dětinskost. :D Moc příjemná mi přišla i hlavní hrdinka, Choi Kang Hee nepatří mezi mé oblíbenkyně, ale tady měla moc fajn povahu... sice trpí fóbií, ale snaží se s ní bojovat a zároveň není žádnou padavkou a s komplikovanou povahou našeho milého doktůrka si dokáže poradit. Třešničkou na dortu je zde doktůrkova sestra - Ko Se Ro - ta její optimistická povaha a bojovnost si musí získat každého.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 02.01.2016     Dorama: Black Pearl

Tak tohle je skutečně perla a to ne jen názvem. :) Divadelní záznamy minuluju, obzvlášť pokud se jedná o komedie a když se k tomu ještě přidá pár skvělých japonských herců... tak vaše bránice dostane zabrat. Já se u toho řezala od začátku až do konce. Jedinou chybičku je kvalita záznamu, protože to jejich ksichtění by zasloužilo HD kvalitu. Nejvíc mě dostal detektiv Takizawa a mafián Yasuo. Člověk musí pozorně sledovat, aby mu neunikly žádné souvislosti - já se musím přiznat, že mně jich pár uniklo a některé mi docvakly až při překladu a dvě dokonce až při třetím sledování. :D Rozhodně tohle divadlo doporučuju všem.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 21.02.2016     Dorama: Uri yeopjibe exoga sanda

Parádní oddychovka, když chce člověk úplně vypnout. Nic hlubokomyslné nečekejte, prostě taková blbost na pobavení. 15 minut na díl = ideální délka. Navíc se člověk podívá na pár fešných chlapců z EXO. ;-) Takoví sousedi by se mi líbili :-D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 25.02.2016     Dorama: Yeonaesepo

Moc fajn web seriál, velmi krátké díly, ale překvapivě plný zajímavých cameo postav. :D Úžasné byly dodatky na konci každého dílu, které mě vždycky naprosto odrovnaly. Nejdokonalejší je nemluvný soused (Jang Hyuk) :) a pak ještě Chun Ji Woonův manažer s těma svýma suchýma poznámkama. Pokud máte chuť na něco nenáročného, zábavného a hlavně krátkého, tak se určitě mrkněte.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 02.04.2016     Dorama: Vampire Geumsa

No, tak tohle z hlavy hned tak nedostanu! První záběr na hlavního hrdinu a mě se podlomila kolena... nebo to byla zástava srdce? Možná bych dokonce řekla, že jsem zástavu srdce prožívala při každém záběru na něj. :-D Seriál mě chytil hned od prvního dílu a já se nedokázala udržet, abych si nepustila další. Dokonale jsem ho zhltla a nevšímala si ničeho, co by mi snad mohlo zážitek pokazit. Případy řešené v každém dílu mě neskutečně bavily, až jsem občas zapomínala na hlavní zápletku. ;-) Ale hlemýždí (opravdu hlemýždí) tempo při odhalování hlavní zápletky mi přišlo moc fajn. Upíry moc nežeru, ale tady je to moc pěkně zakomponované do děje. Nazvala bych to spíš takovou ozdobou seriálu, která působí velmi přirozeně.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 03.04.2016     Dorama: Sigeuneol

Krimi seriály jsou moje krevní skupina, a když se k tomu ještě přidá "cestování časem" (nebo jak to tady mám nazvat :D ), tak jsem jasná. Seriál je příjemně napínavý a plný nečekaných zvratů. Neokoukané tváře tomu na zajímavosti jen pěkně přidávají. Myslím, že detektiva s neoblomným smyslem pro spravedlnost a s neskutečnou vytrvalostí i v těch nejbeznadějnějších situacích, si divák musí zamilovat hned při prvním setkání. Aspoň já to tak měla, detektiv Lee Jae Han si získal celé mé srdce. Závěr byl také velice povedený, i když mi tam chyběla jedna malá drobnost, ale tu nehodlám prozrazovat. :) Že by plánovali pokračování? :D OST zde není moc bohatý, ale těch pár, co tam je, je fakt povedených, tohle už nějakou dobu nemůžu dostat z hlavy: https://www.youtube.com/watch?v=JKrKVx7IHU4 (ten závan minulosti, který na vás zavane je jednoduše nádherný) 

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 26.04.2016     Dorama: Ten

Hmm, jak jen tohle popsat, aby to nebyla změť nepochopitelného? :-D Dojmy z prvního dílu: Důkazy ukazují na někoho, pak zjišťuji, že tahle osoba to neudělala.. ukazují se další... ne, ta to taky není... tak možná to bylo takhle... ne, tak taky ne? Dobře, já se vzdávám, vyřešte si to sami. :-D Tenhle případ je brutalita, závěr případu mě odzbrojil a já na konci možná vlastně ani nevím, kdo byl oběť... 

Tak a teď už trochu srozumitelněji. Případy nám nevrhnou všechno na bílém podnose tak, že hned na začátku všechno víme. Ne, řešíme je pěkně s nimi, s nimi si vytváříme domněnky a závěry, s nimi procházíme úvahami, s nimi prožíváme nepochopení a beznaděj, s nimi jsme prostě u všeho. Naše závěry velmi často utrpí smrtelnou ránu a zjišťujeme, že jsou zcela špatné. Ale nebojte, nemýlíme se jen my, ale i naši hrdinové. Myslím, že dva případy jsem vlastně možná ani nepochopila. :-D

Jestli něco postrádá logiku, ano, hned u prvního můžeme nelogičnost najít, ale co je mi do toho, když mi tak zamotali hlavu, že ani nevím, čí jsem. :D Hlavně, že mě to bavilo a případy překvapovaly.

Tak k hlavním hrdinům: vedoucího týmu Yeo Ji Hoona (Joo Sang Wook) je možné velmi často zaměňovat za skutečné monstrum a já vám to jistě nebudu zazlívat, na druhou stranu je to charizmatickej chlap, tak mu to odpusťte. :-) Ezoterickou Nam Ye Ri (An Jo) jsem na začátku nemohla vystát, hlavně v prvním díle, ale pak se začala zlepšovat a přiznávám, že jsem si i ji oblíbila. Kdo mě ale dokonale chytil hned od prvního záběru byl detektiv Baek Do Shik (Kim Sang Ho) - čím, to já fakt netuším, ale hned od začátku mě zajímal nejvíc. Asi proto, že jsem věděla, že to je ten, který má srdce na pravém místě a bude to ten správnej starší kolega. :-) No a pak samozřejmě miláček Park Min Ho (Choi Woo Shik), ten jeho nakažlivý optimismus a vtipkování... Za mě 9, protože to byla velmi rychlá jízda, a to jak s jedničkou, tak s dvojkou.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 26.04.2016     Dorama: Teugsusageonjeondamban TEN 2

Páni, ještě, že jsem obě série zhlédla až teď, když už jsou dvě! Nedovedu si představit to otřesné čekání na druhou po konci té první. :-D Monstrum se stává lidštějším a zapomíná na minulost, ezoterická slečna už vlastně ezoterická vůbec není, starší kolega je pořád správnej (možná ještě správnější) než v té první a miláček je ještě víc optimistickej a roztomilej. Případy jsou opět zamotané až hanba, ale já jsem chytřejší a tentokrát to nechávám radši na nich a nic si nedomýšlím, stejně tomu houby rozumím. Bez mučení přiznávám, že moje domněnky jsou asi v 85 % stejně úplně blbě.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 02.05.2016     Dorama: Taeyangeui Huye

Co je mi do toho, jestli tam byly hluchý místa, když tam sem tam proběhla tlupa, do půli těla svlečených, krásných chlapů! :-D Joong Ki se nám vrátil z vojny a o to tady přece jde, ne?! :-D Joong Ki, vojáci, Joong Ki, uniformy, Joong Ki v uniformě... o to tu nešlo? Ne, teď už vážně. :-D Mě bavily všechny postavy, všechny mi byly sympatické, hlavní dvojici to spolu moc sluší, vlastně i druhé ústřední dvojici, po stránce postav nemám prostě co vytknout. Žádná pitomá husa se mezi ně neplete, protože už tak mají dost problémů sami se sebou. Seriál oplývá vtipem, který mi dokonale sedl (chlapa s takovým smyslem pro humor bych si hned nechala líbit:-D). Po dějové stránce mě nejvíc bavil úsek se záchrannými pracemi. Dobrá, řekněme, že scénu "do roka a do dne" si mohli odpustit, ale já jim odpouštím... už jsem se vám zmiňovala, že je tam Joong Ki v uniformě? :-D OST se vám také silně vryje do paměti. Hodnotím ihned, takže zatím prožívám takové to klasické nadšení. Ale myslím, že tady to nikdy níž jak pod 8 b. nepůjde. ;-)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 24.06.2016     Dorama: Manyeoui Yeonae

Parádně oddychový seriál. Prvních asi pět dílů jsem umírala smíchy, jedna lepší scéna než druhá. Vtipné situace, ale hlavně, hlavně dokonalá chemie mezi hlavní dvojicí. Klobouk dolů, protože věkový rozdíl mezi nimi je skutečně velký, i přesto se jim podařilo zapálit jiskru, která vás silně popálí hned jak se poprvé dotkne vaší kůže. Celkové obsazení nemělo chybu, ať už to byla matinka, ředitel, trhlej vedoucí nebo slaďouš "špenát". :D Pustila jsem si to, moc jsem nečekala, ale seriál opouštím nadšená. Máte chuť na pohádku se šťastným koncem, tak honem do toho! ;) :)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 30.06.2016     Dorama: Riset

Tak mám za sebou další parádní krimi seriál, začínám milovat tyto 10 až 12-dílné krimi seroše. Ať už to byl Ten, Vampire prosecutor nebo Reset, všechny mě velmi rychle chytli. Méně dílů = rychlejší spád. :) Zápletka nápaditá, děj dostatečně zamotaný a hlavní hrdina, včetně své party, si vás rychle získá. Bavilo mě, že divák, spolu s hlavním hrdinou, odkrývá jeho uzamčené vzpomínky, ve kterých leží odpověď i vodítka k případu. Určitě parádní počin, který stojí za to!

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 08.07.2016     Dorama: Baempaieo Tamjung

Na co je režisérům skvělé herecké obsazení, když scénář stojí za pendrek. Tady mi nepomohlo ani to, že jsem to překládala. Na postavy je radost pohledět, ať už to byl Yoon San, Goo Hyung, Gyeo Wool nebo doktor Hwang, Se Ra a detektiv Park nebo krásná a nebezpečná Yo Na. Všechny jsem si zamilovala... bohužel, má to jeden velký háček a tím je scénář. Navíc Lee Joon neměl moc prostoru předvést, co v něm skutečně je, scénář mu to nedovoloval a držel ho v dost úzkých mantinelech, což je velká škoda. Ať se herci snažili jak se snažili, jednotlivé případy mě nedokázaly pořádně chytit. A i když vás hrdinové jistě budou bavit, nejsem si jistá, jak to bude s dějem. Možná to chtělo povolat scénáristu, který měl na starosti sérii s prokurátorem (Vampire prosecutor), protože to byly teprve zajímavé případy, které vás baví i bez hlavní dějové linky. Rozhodně nejsou na vině herci, těm tleskám, protože nebýt jich, tak nevím, nevím, jestli bych měla sílu na celý seriál. Prosím, žádné pokračování a jestli ano, tak vyměňte scénáristu... nebo raději natočte 3. sérii prokurátora. 6 dávám za herce!

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 12.07.2016     Dorama: Dakteo Yibangin

Těžké, těžké to rozhodování. Víc jak první polovina mě bavila, a to že hodně. Jong Suk zde předvádí neskutečné, naprosto neskutečné divadlo. Jeho lásku bych oželela, protože upřímně, mnohem lepší chemii předváděl s Kang So Rou, která se také krásně předvedla. Choi Jung Woo alias doktor Moon zde má tu nejlepší roli, v jaké jsem ho kdy viděla - komická postava mu sedla jak prdel na hrnec - doufám, že ho v ní uvidím častěji. :) O dalších hlavnějších postavách je zbytečné psát, protože snad ani nestojí za řeč (nejspíš charakterem). Děj... hmm... víc by mu prospělo zaměření na operace a možná něco s tou pomstou... ale ta hlavní zápletka? Poslední asi čtyři díly byly utrpení a konec to naprosto zabil. Zkazilo mi to celkový dojem a já nevím, jak to ohodnotit. Kvůli Jong Sukovi jsem ráda, že jsem to viděla - mimochodem, je možný, aby měl chlap tak dlouhý a krásný řasy? :D pokaždé, když ho někde vidím, nemůžu od nich odrhnout oči. :D - jo, a mám další oblíbenou scénu (která pro mě byla vrcholem seriálu) a to scéna se záchranou mimča, doják neskutečnej = dokonalá kamera, neměla chybu! Dávám 6

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 01.08.2016     Dorama: Ddo Oh Hae Yeong

Myslím, že se mi při psaní komentáře zavaří mozek! Nevím, kde začít, co vyzdvihnout, co okomentovat jako první, s čím se podělit a ještě to udělat tak, aby to dávalo smysl... je toho tolik, že vám nebude stačit jen přečíst pár řádků od těch, kdo to viděli - tohle, TOHLE se prostě musí vidět. Ne, opravdu musí, myslím to naprosto vážně! Seriál se vymyká snad všemu, co jsem doposud viděla. Všechno sedí tak jak má a přesto divák při sledování neodhadne, jak se seriál bude vyvíjet, s jakýmikoliv předpoklady se můžete rozloučit. Uchvácená jsem ze všeho, ano, opravdu ze všeho. Seriál ani po pár dílech neupadá do klasických útrpných dílů, "musíme je přece nechat pořádně trpět" - ne, zde se komediální prvky drží až do posledního záběru. Dějovou linku prolíná tak úžasný smysl pro humor, že nestačíte vycházet z údivu. Obsazení nemá chybu, ani jednoho herce bych nevyměnila. Neřízená střela v podobě Oh Hae Young vám vtrhne do života se stejnou zuřivostí jako hlavnímu hrdinovi a vy se zamilujete, hluboce a upřímně! Zamilujete se vlastně do každé postavy a na ten fantastický koncert hereckých dovedností všech herců budete zírat s otevřenou pusou. Herci si to užívali a to do jednoho, což je jasné z každého záběru. Nemůžu se více rozepisovat nebo bych tady napsala celou esej, takže už raději končím. Jen ještě vyzdvihnu kameru a střih - dokonalé, dokonalé, dokonalé! Jo a ještě samozřejmě soundtrack.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 19.08.2016     Dorama: Hak Gyo 2013

A víte, co? Tohle jsem zrovna potřebovala! Seriál jsem si vybrala asi v té nejlepší možné chvíli, hrozně mě totiž bavil. Vím, že to není žádné veledílo, ale prostě si nemůžu pomoct. Potřebovala jsem oddychovku, žádné řešení partnerského vztahu... tady se řeší vztahy úplně jiné. Vím i to, že se tam problémy postupně opakovaly stále dokola, ale kupodivu mi to bylo úplně putna. Seriál jsem si úžívala až do konce. Jang Na Ra a Daniel Choi byli perfektní a krásně se doplňovali, a i když netvořili pár v pravém slova smyslu, měli mezi sebou moc dobrou chemii. Jo a ještě něco... byl tam Jong Suk a Woo Bin a na těch já teď prostě letím, o důvod víc, dát tak vysoké hodnocení. ;) :D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 21.08.2016     Dorama: Seumool

Tak tohle byla pecka! Pro korejskou tvorbu neobvyklé, za to velmi pobavilo! Bavila jsem se neskutečně, a o to tady myslím i šlo, ne? :) Bitka v baru mě naprosto uzemnila! Teď jsem dokukala, takže žádný srozumitelný komentář nečekejte! :D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 23.08.2016     Dorama: Gogyocheosewang

Tento seriál stojí prakticky na vedlejších postavách. In Gook hraje roli pubertálního středoškoláka velmi obstojně, nicméně jeho seriálová partnerka mu nestačí. Ha Na a její pojetí hlavní hrdinky mi lezlo krkem, její postava mi nebyla vůbec sympatická a důvodem bylo právě její ztvárnění postavy - byla trapná, ne vtipná, ale dokonale trapná. Nedovedu si představit, z jakého důvodu by se do ní jeden mohl zamilovat. Když se později změnila, tak mi až tak nevadila, nicméně, podle mého názoru, není dobrá herečka. Ke konci jsem si velmi jasně uvědomovala, že mě více bavily vedlejší postavy, protože když v závěru prakticky zmizely, tak jsem měla co dělat, abych dokoukala do konce. Nasmála jsem se díky nim nejvíc. Ať už to byl vedoucí Kim, který jediný z obchodního týmu věděl o tom, že ředitel není ředitel, ale osmnáctiletý středoškolák. Ti dva jeho pubertální kámoši neměli chybu a senilní děda taky válel. Ředitel Yoon mě bavil při každém záběru. Nevlastní otec nebo i Min Sukova stalkerka a ostatní z obchodního oddělení... hmm, vlastně všechny vedlejší postavy dodávají seriálu šťávu a bez nich by to ani nestálo za to. Co vás bude rozhodně bavit, je dětinské zápasení mezi Min Sukem (In Gook) a ředitelem Yooem (Lee Seo Hyuk), oni mezi sebou nebojovali nijak tvrdě, oni se vlastně jen popichovali a škádlili, což se mi moc líbilo. Takže mě vlastně bavily více scény bez hlavní hrdinky. :D Dávám osm bodů, být lepší hlavní hrdinka, tak by se to zvedlo snad i na deset.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 30.08.2016     Dorama: Pongdangpongdang Love

Roztomilá, krátká záležitost. Nic nečekejte a bude se vám to líbit. Parádní, pokud chce člověk na chvíli vypnout a neřešit nic dramatického (ono se to ani v tak krátkém čase nedá, že?)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 09.09.2016     Dorama: Mop Girl

Příjemná záležitost... vlastně asi první hraný japonský seriál, který jsem kdy shlédla. Rozhodně mě nejvíc bavil komediální prvek seriálu, případy nic moc, ale způsob jakým se to roztomilá hlavní hrdinka snažila řešit rozhodně baví. Ótoma jí k tomu krásně přizvukoval a usměrňoval ji do patřičných mezí. Za mě pohodových 7 bodů.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 18.09.2016     Dorama: W

W začal a já byla u vytržení, nápad geniální, herci úchvatní. Seriál mě strhl a já se těšila na každý další díl a nemohla se dočkat až následující týden ty další vyjdou. Jenže pak se něco stalo a já si u jedenáctého nebo dvanáctého dílu naplno uvědomila, že mi něco chybí, a že už to vlastně trvá déle. Kde se to jen zlomilo? Co se vlastně stalo? Nejspíš v bodě, kdy jsme uviděli vrahovu tvář a autorovi se stalo to, co se mu stalo, v tu chvíli byla moje reakce: WTF?. V mnohém souhlasím s komentářem na csfd od Tomas.Senti. Hlavně souhlasím s "uspěchaností příchozích scén" a také to považuji za největší problém. Myslím si, že když člověk W sledoval zároveň s překladem, tedy s odstupem týdne mezi díly, tak měl možnost lépe se zamyslet nad vývojem a tím pádem mu docházelo, že má seriál jisté mezery (sledovat ho bez větších pauz, tak věřím, že bych od seriálu odcházela jako smyslů zbavená) :D nezamýšlela bych se, ale hltala to se vším všudy. Na konci mi zůstalo hodně otázek, nedořešené věci a já byla docela vytočená. Chemie mezi hlavními hrdiny byla, ale vztah mohl být lépe do hloubky rozvinutý, abychom pochopili, proč se do sebe vlastně tak šíleně zamilovali. Hyo-joo jsem viděla asi poprvé, ale určitě ne naposledy - dialog u výtahu mě dostal do kolen = „Jsem jedna z těch, kteří si přejí, aby měl váš příběh šťastný konec.". Doufám, že si Jong-Suk příště vybere nějaký méně překombinovaný seriál a konečně mu budu moct dát plný počet, protože toho chlapa žeru, i ten jeho široký úsměv. Ale víte, co mě bavilo nejvíc? Přechody scén z hraného na kreslený webton (to mi přišlo naprosto špičkové).

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 6.00/10.00     Přidáno: 18.09.2016     Dorama: Hambooro Aeteuthage

Tak tohle bylo moje žánrové šlápnutí vedle, mé hodnocení sestává čistě z osobního vkusu, takže mě neberte moc vážně. :) Pokud máte rádi dobrovolné sebetrýznění, tak jen do toho, tady si přijdete na své. Seriály o pomstě mi nijak nevadí, ale těžké melodrama, kde se útočí na divákovy city fakt nemusím. Začátek mě bavil, ale jakmile jsem pochopila, že tady se zázrak konat nebude, hlavní hrdina neskončí dobře a všichni vybrečí potoky slz, tak mě to bavit přestávalo. Vyhýbám se tragickým příběhům, takže si nemůžu pomoct. Herecké obsazení a samotní herci jsou skvělí, v tomhle ohledu nemám jedinou výtku. Soundtrack nádherný a záběry kamery mi občas přišly kouzelné, ale vážně mi to bohatě stačilo jednou.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 08.10.2016     Dorama: Bongi Kimseondal

Byla to parádní jízda! První čtvrtina velmi zábavná, pak zvrat a zbytek filmu se nese na vážnější vlně Pro mě velmi strhující příběh, který mě bavil od začátku až do konce a já si říkám, že asi nemám jedinou připomínku. Banda podvodníčků mě bavila a bylo vidět, že Seung Ho si svoji roli dokonale užívá. Závěrem? Skvělý film na večer! 

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 05.11.2016     Dorama: Dalui Yeonin - Bobogyungsim Ryeo

Tohle byl tedy nápor na emoce! Nevím, kdy naposledy jsem u něčeho brečela a už vůbec ne, abych probrečela celé čtyři poslední díly! :-D Všechny aspekty seriálu jsou v dokonalé harmonii, že nemám prostě jedinou výtku. Děj, herci, hudba a dokonalý závěr! Tohle pro mě bude na dlouhou dobu historický seriál číslo jedna!
Seriál má jen 20 dílů, ale i za tak krátkou dobu může člověk porozumět všem princům, pochopit jejich jednání a rozhodování. Za všechno mohou hlavně herecké výkony všech zúčastněných, kteří diváka vtáhnou do děje tak, že zapomene, že je to jen seriál! :-D To, že Joong Ki je herec s velkým H, tady jen ve velkém potvrdil! Asi jsem ani netušila, že existuje taková škála emocí. :-D Nestačí to jako důkaz toho, že ten chlap je korejská špička? Poprvé jsem ovšem zažila, aby mu všichni ostatní herci tak skvěle stačili! IU? Ta stála hned v těsném závěsu za ním! Věděla jsem, že je dobrá, ale tady jsem si uvědomila, že "dobrá" je dost slabé slovo! Ostatní princové? Všechny jsem už viděla v jiných rolích, ale tady mi jen potvrdili, že jsou to do jednoho skvělí herci! Ráda bych vyzvedla hlavně Baekhyuna - byla to jeho první pořádná role a nijak nezaostával, což je, v porovnání s hlavním hereckým představitelem, neskutečná poklona! Ji Soo - toho jsem viděla v Angry mom, kde mě zaujal hned po prvním záběru - tady jen potvrdil, že se můžeme těšit na další jeho díla a že z toho kluka bude něco velkýho! Joo Hyuk další ukázka skvělého herce. Vypisovat všechny, tak napíšu slohovku! :-D Proto končím a půjdu se vykecat na svůj web. :-D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 05.01.2017     Dorama: Cinderellawa Ne Myungui Gisa

Moc krásná pohádka! Seriál je hned od začátku nabitý hodně vtipnými situacemi, hlavní hrdinka není žádná křehká květinka, se kterou by mohli mladí páni tak lehce zametat. Ano stává se, že ji vyvedou z míry a ona v dané chvíli nic neudělá, ale zanedlouho jim to krásně vrátí. Hlavní hrdina zase není žádný rozmazlený fracek a už od začátku přispěchá vždy, když to hlavní hrdinka potřebuje. Přišlo mi, že to bylo postaveno spíš na formě škádlení a žádného k slzám vedoucího trápení. Jistě, komplikace být musí, obzvlášť když se jedná o chudou dívku a svět boháčů, ke konci linka opět zvážněla, ale nebylo to nic dramaticky přehnaného. Já vám nevím, ale zatím mi přijde, že jediný, kdo ze CN Blue neumí moc hrát, je jediný Yong Hwa, Jung Shin mě příjemně překvapil, byl mnohem přirozenější, než jsem očekávala. Rozhodně bych tento seriál doporučila.

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 07.02.2017     Dorama: Pooreun Badaui Junsul

Dávám skoro plnej počet, protože seriál se celou dobu nesl v odlehčené atmosféře a i když tam byly dramatické okamžiky, stále se snažil navodit úsměv. Hned začátek mě chytl a neslo se to se mnou celou dobu. Bavily mě všechny postavy, hlavně Jo Nam Doo a jeho výlevy. :-D Historické scény mi učarovaly, hlavně ve druhé epizodě, hned na začátku (lampióny nad mořem, loď a ta doprovodná píseň) - tu scénu jsem si musela pustit víckrát. Min Ho vypadá v historickém hávu tak charismaticky, že člověk (možná jen ženy :-D ) zapomíná dýchat, Ji Hyeon je neskutečná tak, jako ve všem, Její naivní a roztomilá, ale zároveň silná mořská panna... v téhle roli bych si nedovedla představit někoho jiného. Já se prostě bavila a i když si v závěrečném dílu mohli něco odpustit, tak nemůžu jinak, než vřele doporučit. Protože tahle jízda stojí rozhodně za to!

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 24.02.2017     Dorama: Dakteoseu

Seriál má hned několik velkých plus! Park Shin zde nebulí tak, jak jsme na ni zvyklí, tady je to silná žena (není se co divit, když si její postava prošla tím, čím si prošla...) a pro ránu nejde daleko. Krásně zde dokazuje, že už dokáže hrát vyspělou ženu a ne jen mladé naivní dívky. Další plus shledávám v hlavním hrdinovi, jeho krásně optimistický přístup a... usměrňování hlavní hrdinky? Jo, tak bych to nazvala. Tím se totiž dostávám k dalšímu plusu a to je jejich nádherně vykreslený vztah! Hlavní hrdinové si vše řeknou na rovinu a bez obalu, i když to toho druhého může naštvat, snaha dát tomu druhému i jiný náhled na věc, ale ujistit ho o tom, že ať se rozhodne jakkoliv, budu na jeho straně, bylo to ve stylu "řeknu svůj názor a pak popřemýšlím i nad názorem toho druhého a možná dojdu k závěru, že měl pravdu a zachovám se podle jeho rady."   Není zde žádná potvora, co si jde za svým cílem i přes "mrtvoly", ani žádnej křen, co by vás svým chováním doháněl k šílenství, ne! Tady je to parta dospělých lidí, kteří spolu jednají (skoro vždycky) na férovku. Má to vtipné situace, parta internistů a jejich starších kolegů mě dokázala pobavit, hlavně rozkošný Kim Min Suk v roli Kang Sooa (kterého jsem si oblíbila už z Descendants of Sun), jo a skvělá kamarádka hlavní hrdinky, kterou jste si prostě chtě nechtě, museli zamilovat - Moon Ji In v roli Soon Hee. Úžasné případy z oddělení neurochirurgie (nejednou mi zůstával rozum stát) a úžasný příběh samotný! Tohle dílo vřele doporučuji!

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 13.03.2017     Dorama: Hwarang

Miluji historické seriály! A když mají odlehčenější atmosféru, je to o to lepší! :-) Seriál se mi líbil neskutečně, a to doslova od začátku až do konce! Park Hyung Shik v roli krále Jinheunga byl naprosto neskutečný! Majestátnost, která z něj zde srší až na míle daleko, vás nejednou uzemní. Pravdou je, že mi učaroval víc, než hlavní hrdina, šla jsem z něj do kolen pokaždé, když se objevil na obrazovce, ale v pozdějších dílech si získal můj obdiv i Ptačí pes, tedy Park Seo Joon, jeho postava totiž získávala na důstojnosti (i tak se ale nemůžu ubránit přesvědčení, že jemu více seknou seriály ze současnosti :-) ). Minho a jeho rošťácký kukuč si vás musí získat taky, :-) obrovským překvapením pro mě ale byl Tae Hyung z BTS, nebo-li V, nečekala jsem, že odvede tak skvělou práci! Byl pro mě jednou z nejúžasnějších postav. :-D Go Aru miluji, ale myslím si o ní to stejné, co o Seo Joonovi, že jí to víc sekne v moderní době, spíš než v té historické :-) přesto odvedla skvělou práci, obzvlášť se mi líbila v posledních dílech, kdy ji hodili více do gala. :-D Celkově herecké obsazení nemělo chybu, hlavní mistr v podání mého milovaného Sung Dong Ila, obchodník v podání neméně zbožňovaného Kim Kwang Kyua a v neposlední řadě otec A Ro, zahraný Choi Won Youngem... mohla bych vyjmenovávat dál, ale to by bylo na slohovku. :-D

Vývoj děje mi šel velmi po chuti, takže k němu nemám jedinou výtku, jen si myslím, že hlavní hrdina by byl již nespočetně krát dávno mrtvý :-D ale to se u historických seriálů stává často. :-D Konec se mi také moc líbil, nebylo tam zbytečné natahování, ale mělo to krásný závěr.

Po hudební stránce si mě získala nejedna píseň a ani mi nevadilo, že vykradli hudbu z Pirátů z Karibiku, protože se tam hodila a protože ji miluji. :-D Ovšem někdy přemýšlím, jestli Korejci prostě nemají dobré orchestry, nebo se jim prostě nechce nic nového vymýšlet, protože písně k seriálům bývají moc krásné, myslím si tedy, že by zvládli složit i originální skladby tohoto typu. :-)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 24.03.2017     Dorama: Missing Nain

Tak, začnu nezvykle od konce, protože ten mi zážitek celkově dosti pokazil. Sice jsem tu závěrečnou scénu brala spíše jako rozloučení herců s diváky, přesto dojmu dost poškodila. Člověk z ní prostě nabude dojmu, že zlo nebylo potrestáno. A přitom by tam stačilo dát jen lepší střih.
Nicméně i navzdory této výtce, musím říct, že seriál mě velmi chytl hned od začátku, herecké obsazení bylo perfektní, napínavý, mnohdy až děsivě mrazivý průběh děje a postupné odkrývání událostí, které se staly na ostrově, mě bavily asi nejvíce. Děj byl prokládán skvělým humorem, Seo Joon Oh, v podání skvělého Jung Kyoung Hoa, mě prostě nutil k úsměvu, mnohdy tedy spíše dusivému smíchu, neméně zdatně mu u toho sekundoval Jung Ki Joon, zahraný Oh Jung Seem (kterého po Vampire Detective prostě zbožňuju ). Hlavní hrdinku jsem ještě nikde neviděla, přesto se mi velmi líbila a určitě chci mrknout ještě na něco, v čem hraje. Prokurátor Yoon a jeho až nesnesitelně klidný tón hlasu v rozhovorech se záporáky mě neskutečně bavil, jsem si vždy říkala, že jak hrozně by je musel vytáčet, kdyby to byla skutečnost. :-D Na hvězdy jako Kim Sang Hoa a Min Sung Wooka se vždycky ráda podívám, takže i ti mi šli velmi po chuti.  Když tedy přehlídnu ten úplný závěr, tak musím objektivně uznat, že níž než pod 9b jít nemůžu.  Rozhodně doporučuji shlédnout.

 

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 21.04.2017     Dorama: Myungtamjung Honggildong

Mně se teda film moc líbil, ze všeho nejvíc měl teda moc zajímavou kameru i celé prostředí filmu. Lee Je Hoona jsem si velmi zamilovala od seriálu Signal a tady rozhodně v ničem nezklamal! Go Ara měla méně prostoru, než jsem čekala, ale i tak její účast velmi potěšila. :-) Nejmenší herečka mě moc bavila a nutila mě k úsměvu, i když dějově do smíchu zrovna moc nebylo... za mě prostě parádní počin... ale protože jsem to překládala, tak myslím, že objektivita nebyla zrovna úplně na místě. :-D Ale posuďte sami. :-)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 10.00/10.00     Přidáno: 18.05.2017     Dorama: Himssenyeoja Dobongsoon

Tak tady je to bez debat za plnou palbu!! Komiksově laděný seriál, se silnou ženou v čele, byl naprostá chuťovka, navíc byla ztvárněná úžasnou a neskutečně, ale opravdu neskutečně rozkošnou Park Bo Young. Líbilo se mi, že až komičně laděný seriál, byl zvážněn kriminální zápletkou, proto se mi tahle záležitost také tak moc líbila. Park Hyung Shik v roli ředitele byl taky ukázkový, charizmatický, ale mnohdy stejně tak roztomilý jako hlavní herečka. Ji Soo coby zapálený policajt nijak nezaostával a přiznávám, že mi ho bylo i dosti líto, doufám, že se konečně brzy objeví v nějaké hlavní roli (a vůbec bych se nezlobila, kdyby mu partnerku ztvárnila právě Bo Young :-D). Banda "gangsterů" v čele s pitomým bossem Baek Takem (Lim Won Hee), neměla chybu! :-D Kim Won Hae ve své dvojroli bavil opět neskutečně, toho chlapa můžu v jakékoliv podobě. :-D Všechno mi sedlo a nic a nikoho bych neměnila, konec byl také velmi vydařený a vztah hlavních hrdinů byl ke konci sladší než med, tak si možná připravte něco hořkého na zajezení. :-D :-D Jo a ještě mě velmi zaujal brácha Bong, na toho si určitě pořádně posvítím. :-D Pokud se tedy chcete královsky pobavit, ale zároveň pořešit i něco závažnějšího, tak jen směle do toho, tady máte obojí! :-)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 02.07.2017     Dorama: Tamjung: Deo Bigining

Asi mi stačí ke štěstí málo, ale mě tahle záležitost bavila neskutečně. :-D :-D A ne jen mě, dívala jsem se na to s rodiči a ti se u toho očividně bavili stejně tak, jako já. Krimi přímo zbožňuju a ráda hádám, kdo zločin udělal, ale tady bych to teda nikdy nedala dohromady! Hlavní dvojice mě bavila. O to více, že Dong Il Seong je můj herec číslo jedna, co se týče starší generace herců a se Sand Woo Kwonem jsem právě dokoukala seriál. Jejich špičkování, kočkování a následné porozumění :-D dávalo parádní šťávu. Rozhodně budu tento film doporučovat!

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 9.00/10.00     Přidáno: 09.07.2017     Dorama: Maen too Maen

Asi jsem jednodušší, ale mně se tohle dílko velmi líbilo. Bavila jsem se od začátku až do konce, seriál neztratil vtip ani v pozdějších dílech, ale krásně bavil až do úplného konce. Myslím, že tajný agent duch K si získá srdce nejedné divačky. :-D Tahle role Park Hye Jinovi sedla jako prdel na hrnec! Odměřený tajný agent se kvůli misi stane ochrankou náladového herce a snaží se dokončit svoji misi, vše se zkomplikuje, když započne vztah s manažerkou herce. Když se na obrazovce objevil agent a herecká hvězda, tak jsem umírala smíchy. :-D Vedlejší postavy mě taky moc bavily. Hlavní zápletka mi přišla taky moc fajn. Pro mě jsou tyto náměty velmi přitažlivé...  mnohokrát se mi připomněl Healera... i když s ním neměl nic společného :-D asi právě ten námět... přišla na mě nostalgie a vybavily se mi mnohé scény z Healera. :-D

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 28.09.2017     Dorama: Goohaejwoe

Tohle byl pro mě první seriál s podobnou tématikou a musím říct, že po prvním dílu jsem myslela, že to možná ani nedám. :-D Seriál mě ale nakonec velmi chytl a bavil... což je dost divné, říkat něco takového u tohoto typu seriálu.Temná atmosféra dýchá celým seriálem, což dokonale dolaďovala kamera, díky které vypadalo celé město tak pochmurně, i když se na obrazovce odehrávaly vtipné, nebo dobré věci. Člověk prostě cítil, že ve vzduchu něco visí a maska poklidnosti a krásy za sebou skrývá zkaženost a odpornou špínu. OCN prostě opět dokázala, že krimi a mysteriózní seriálu jsou její parketou a dokáže si udržet pozornost diváka až do konce. :-)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 8.00/10.00     Přidáno: 20.10.2017     Dorama: Kimgwajang

Musím říct, že šéf Kim mě velmi mile překvapil. :-) Ani jsem netušila, o čem to je, ale na doporučení jsme se do toho s mamkou pustily a můžu říct, že jsme se bavily od začátku do konce! Grimasy, které tam Namgung Min házel byly opravdu neskutečný! Celkově jeho ztvárnění šéfa Kima bylo excelentní! Navíc dvojka šéf Kim a ředitel Seo (Junho z 2PM) měli parádní chemii, když se spolu objevili na obrazovce... jejich postavy mezi sebou opravdu zažívali vztah "lásky a nenávisti". :-D :-D To, že zde nebyla žádná romantická linka mi taky velmi sedlo, romantika by tomu jen ubrala na zajímavosti. :-) Zamilovala jsem se tady do herce Dong Ha, který zde ztvárnil syna ředitele společnosti Kang Myun Suka (který hrál v seriálu Suspicious Partner), jeho role bohatého a namyšleného mladého boháče neměla chybu a jeho pozvolná změna ve zkroceného beránka, díky šéfovi Kimovi se mi moc líbila. 

seriál velmi doporučuji, pokud se chcete pobavit! :-)

    Přidal: Ivuse     Hodnocení: 7.00/10.00     Přidáno: 30.10.2017     Dorama: Keurimineol Maindeu

Seriál se liší od těch, které Joon Gi většinou točí, tady mi na jeho styl chyběla akce! :-D Musím říct, že abstinenční příznaky se projevovaly tak, že jsem si těch pár, co tam měl, přehrávala několikrát. :-D :-D Řekla bych, že i on si možná představoval té akce víc, protože mi přišlo, že z jeho hraní nečiší úplně to jeho proslulé zapálení. Na druhou stranu tam neměl ani moc toho prostoru, takže se ani nejspíš není co divit, že to na mě tak působilo. :-D Ale i tak se mi seriál líbil a někdy mě i velmi zaujal. Mám ráda, když se v krimi seriálech tohoto typu, řeší více různorodých případů a při tom nahlížíme do psychologie postav, jejich důvodů, motivů atd. Některé případy mě bavily víc, jiné míň. Hlavní linka ustoupila do pozadí až trochu přehnaně, když se jednalo o sériového vraha na útěku. Po pár dílech, kdy se o něm nezmiňovali, mi došlo, že jsem na něj zapomněla a tudíž pro mě nebylo už tak důležité, aby se to dořešilo, což mi přijde jako dost závažná chyba seriálu. Pak mi vadilo, že nevyřešený případ z minulosti dvou hlavních hrdinů, byl docela odbytý. Na to, jaké z toho měli trauma, si myslím, že měl být probrán podrobněji.

Když to teď celé tak sumarizuju, tak si uvědomuju, že to bylo docela jak na horské dráze, jednou nahoře, podruhé dole. A na konci bych se obešla bez toho epilogu.