akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14012
  • Uživatelů: 30186
  • Hostů: 21 + 29

Hodnocení doramy od uživatele Pethushka

Datum Abecedně Hodnocení
1  2  3  >  

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: Bomui Walcheu

Pěkný a zajímavý scénář je pojat pomalým a melancholickým tempem. Nejsilnější stránkou je právě příběh a krásná hudba. U některých dialogů jsem měla husí kůži, u několika scén zase slzy v očích. Přesto si myslím, že by 16 dílů bohatě stačilo. Dětské herecké obsazení mi sedlo, to dospělé už o trochu méně. Je to milé dorama, ale nedokázala jsem se do něj úplně vžít.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: Geomsa Princess

Jsem mile překvapena pestrým a naprosto nepředvídatelným dějem, který mně ani chvíli nenudil. Nejedná se pouze o hloupou romantiku, ale skvěle promyšlený příběh. Perfektním zpestřením jsou zejména případy, které prokurátoři řeší a celkové rozuzlení. Milostná linie je pojata zajímavě a hlavní zápletka není tak jednoduchá jak se na první pohled může zdát. Ma Hye Ri je sice ze začátku naivní až to bolí, ale přesto si získala moje sympatie hned v prvních dílech. Seriál je navíc obdařen hezkým a chytlavým soundtrackem.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: Maigeol

V průběhu prvních dílů jsem si říkala, že těch absurdních situací je až moc. Často mě také štvalo, jak se děj vyvíjel. Lee Da Hae je ale sympatická herečka a Lee Dong Wook je zase neuvěřitelně charismatický. I celkové obsazení vedlejších postav mi vyhovovalo. Ze všeho nejvíce mě ale zasáhl perfektně vymyšlený konec... u něj jsem nestačila stírat slzy. Pochválit musím i skvělou hudbu, spoustu vtipných situací a konečně (!!!) krásné polibky.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: Dream High

Od prvních dílů jsem se nadchla a nadšení mě nepustilo do poslední chvíle. Nic mi tu nechybělo... láska, zpěv, tanec, žárlivost, přátelství, zlo, nenávist, zklamání, touha po vítězství. Bavilo mě pozorovat jak se charaktery jednotlivých postav zajímavě vyvíjely. I když jsem občas byla tím vývojem zaskočena. Pochválit musím také skvělou hudbu a moderní šmrnc. Hlavní zásluhu ale mají úžasní herci, tanečníci a zpěváci.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: Komapseumnida

Něuvěřitelně nádherné a lidské dorama, které musí dojmout i to nejtvrdší srdce. Rozhodně se jedná o jednu z nejkrásnějších věcí, kterou jsem kdy viděla. Bom, Young Shin, doktor Min i dědeček mi budou moc chybět. Obzvlášť herec, který ztvárnil dědečka, by si zasloužil stovky ocenění. Bylo mi ctí dívat se.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: The World That They Live In

Režisér Min-soo Pyo mě opět nezklamal a dorama pojal (podivínsky) po svém. On prostě umí z herců dostat něco zvláštního a udělat ten ten jejich svět tak optimisticky barevný. Až se mi chce kolikrát v tom jejich světě žít. Příběh je poměrně otevřený a pravdivý. Ikdyž dávno vím, že Bin Hyeon a Hye gyo Song jsou skvělí, tady jsem dostala desítky důvodů, abych je měla ještě radši. I ostatní herecké obsazení mi velice sedlo. Atmosféra a hudba je lehce podobná jako v Coffee house.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: Oktapbang Goyangee

Několik prvních epizod bylo 100%. V poslední třetině se ale začaly zápletky trochu opakovat. Já to ale seriálu odpouštím, protože takhle to v životě opravdu chodí. Všechny scény jsou natočeny hodně reálně a hercům jsem věřila každý pohyb i slovo. Perfektně propracované charaktery jsem si postupně zamilovala. Je tu obrovský rozdíl oproti novějším jihokorejským seriálům. V některých směrech jsou ale ty rozdíly pozitivní. Ústřední dvojici nemůžu vytknout vůbec nic. Pro mě byla radost se dívat. Jen na polodořešené konce si bohužel nemůžu pořád zvyknout.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: Naege Geojitmaleul Haebwa

Nečekaně pro mě není hvězdou seriálu Yoon Eun Hye, ale Kang Ji Hwan. Jeho postavu vnímám jako hlavní pozitivum. Hudba je sice pěkná, ale divák by to nezjistil, kdyby to vzdal po první polovině. A vlastně bych se tomu ani nedivila, protože ta je opravdu slabší. Někdy kolem 8. dílu se ale situace obrací a vše se zlepšuje. Zápletky se řeší rychle, zloduchové dlouho nezlobí a některá gesta se zdají být originální. Zklamaná jsem byla až zase při první části posledního dílu. Konec se ale povedl a já mám pocit radosti. Bylo to jako na houpačce, ale...

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: Yeonaesidae

Vyzrálé drama plné obyčejně neobyčejných dialogů. Musím přiznat, že to na mě místy bylo dost těžké sousto a musela jsem si ho pouštět postupně. Za jeden den bych ho rozhodně nedala. Dějově se sice nic moc velkého neděje, ale i tak je tenhle pohled do vztahu dvou normálních lidí jedinečný. Jen těžko jsem si na konci přiznávala, že to herci hráli, protože jejich výkony jsou neskutečně opravdové. Znovu se asi nepodívám, ale hudba mě bude hladit ještě dlouho. Specialita pro gurmány.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 30.06.2012     Dorama: Dalryeora Godeungeo

Jediným lákadlem pro mě byl Lee Min Ho. Nebýt jeho, tenhle seriál bych si pravděpodobně nikdy nepustila. Dějově to bylo docela chabý, ale nemůžu říct, že bych se chvilkami nebavila. V šestém díle jsem se zasekla s tím, že to nedokoukám. Trvalo mi dva a půl roku, než jsem se k tomu opět vrátila. A bylo to z jediného důvodu, leželo mi v hlavě, že je to jediný korejský seriál, který jsem nedokoukala. Teď můžu klidně spát. I když vlastně nemůžu, protože to dopadlo jinak, než jsem doufala. Lépe řečeno, Min Ho si vybral jinou, než jsem doufala. Ale co už...

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 3/10.00     Přidáno: 06.07.2012     Dorama: Dagchigo Kkochminambaendeu

Bez přemýšlení zatím nejhorší korejské dorama, které jsem viděla. Herecké obsazení mi nebylo sympatické, hudba mě moc neoslovila a příběh byl dost depresivní. Ne moc příjemná atmosféra a roztřepaná kamera mi bránila dostat se do děje. Jediný důvod, proč jsem se dodívala do konce, byly titulky od KatySchky.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 06.07.2012     Dorama: Keopi peurinseu 1hojeom

Perfektní komický začátek, vtipné poznávání se a úžasný romantický střed. Atmosféra kavárny byla perfektní a po pár hodinách jsem se tam cítila jako doma. Trošku mi ale chyběla nějaká vlezlá hudba pro dramatické situace. Yu Gong si mě maximálně získal. Ještě ve 14. epizodě jsem byla rozhodnuta, že se přikloním k vyššímu hodnocení, tedy za předpokladu skvělého konce. Ten mě ale taaaak moc zklamal, že dávám sotva (!!!) 8. Ráda bych zapomněla na dva poslední díly a uchovala si tak pěknou vzpomínku na Coffee prince... trrr, jsem tak naštvaná!

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 06.07.2012     Dorama: Kkotminam Ramyeongage

Konečně zase jednou pořádný polibek!!!:)) Tak jako jsem hlavní dvojici ze začátku nemusela, tak jsem si ji později zamilovala. Cha Chi Soo mě nejprve malinko rozčiloval, na konci jsem se na něj nemohla vynadívat. Celkově je herecké obsazení moc milé a trefné. I vážnější situace se zde berou s dávkou nadsázky. Občas ta nadsázka hraničí s parodií, ale to mi vůbec nevadilo. Příběh je moc hezký a situace se zde neopakují. Navíc ta vůně ramenu...aaach

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 06.07.2012     Dorama: Minami Shineyo

V žebříčku korejských seriálů to sice není úplně 100%, pořád je to ale oproti americkým seriálům zázrak. Herecké obsazení pro mě bylo vynikající. Na Tae Kyunga jsem si musela chvíli zvykat, ale Jeremyho jsem si zamilovala na první pohled. Mojí největší hvězdou zářící je samozřejmě Go Mi Nam. Příběh krásný, ale místy trochu jednoduchý. Uvítala bych více zápletek a nástrah pro naše milence. Měla jsem na konci pocit, že ten boj o lásku bych docela snadný. Každopádně to nějaké svoje charizma mělo. A ta nádherná hudba.. ááách.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 06.07.2012     Dorama: Nae Ireumeun Kim Sam-soon

Nejdříve jsem nebyla spokojená se Seon-a Kim. Vůbec mi tam neseděla a v prvních dílech jsem si klepala na čelo a ptala se "proč zrovna ona?". Pak jsem ale pochopila, že její půvab je v tom, že se nebojí ze sebe udělat před kamerou totálního idiota. Hlavně, že se divák baví.. já se bavila. Funguje to jako dobrá komedie a dramatická stránka je také docela vyvedená. Jen ta hromada vyhrocených situací mi znepříjemňovala celkový požitek. Hlavní dvojice se k sobě moc nehodí, za to Henry a Joo Hee-jin jsou jako páreček vytstřihnutý z časopisu. Bin Hyeon byl jako vždy skvělý a zase úplně jiný než ho známe.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 06.07.2012     Dorama: Pool Hawooseu

Seriál, který je nejen nesmírně romantický, ale od začátku do konce také vtipný. Ideálně nakombinované veselé a vážné pasáže, vynikající hudba a báječné herecké obsazení. Příběh se musí brát sice trochu s nadsázkou, ale je chytlavý a nenudí. Musím souhlasit, s tím, že kamera nebyla úplně dokonalá. Na druhou stranu herecké výkony byly nadprůměrné. S Hye-gyo Song jsem se setkala poprvé a udělala na mě dojem. Rain je svým způsobem jedinečný. Konečně jsem také spokojená s koncem. Moc pěkné.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 25.09.2012     Dorama: Manyeo Yuhee

Příjemné dorama, které sice postrádá originalitu a nevyhne se řadě klišé, ale přesto diváka baví. Těšila jsem se na každý další díl, nenudila jsem se. Bylo tu několik kouzelných okamžiků, které jsem si musela přehrávat několikrát. Ga-in Han mi do role čarodějky sedla perfektně. S Jae Hee tvořili opravdu hezký pár, který mě rozesmíval od začátku až do konce.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 25.09.2012     Dorama: Gaewa neukdae saiui sigan

Perfektní a smyslný seriál, který mi svým příběhem vyrazil dech. Nesdílím názor, že první díly byly slabší. Já se zakoukala už při prvním díle v Thajsku. Akční scény byly výborné a ta romantická stránka hodně, hodně silná. Není totiž nad lásku v akci. Soudtrack přesně vystihuje atmosféru. Na diváka tu čeká spousta zlomových okamžiků, u kterých člověk sotva dýchá, fantastické herecké obsazení (včetně toho dětského) a skvěle propracované charaktery postav. Jun-gi Lee se mi obvzlášť líbil. Role mu sedla více než ve všech ostatních filmech a seriálech dohromady. Největší hrdina je ale stejně záporák Mao.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.09.2012     Dorama: Jangnanseureon Kiss

Ano, po celou dobu jsem se nadstandartně bavila! Kim Hyun Joong tu předvádí mnohem lepší výkony než v BOF, kde mi nebyl vůbec sympatický. Přesto mě Baek Seung Ja i Oh Ha Ni často štvali. Po romantické stránce je seriál dost chladný. A Ha Ni by se mohla třeba na hlavu postavit, stejně by byla jen páté kolo u vozu. Možná kdyby se náš ledový kluk trochu více rozpustil a Oh Ha Ni si zanechala špetku hrdosti, měla bych z toho lepší pocit. Hezké a zábavné jsou ale speciální díly. Bez těch by to byl jen takový polo happy end.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.09.2012     Dorama: Paradise Ranch

Příběh je sice poměrně jednoduchý, nečeká na nás spousta zvratů a silných momentů, ale i tak jsem se bavila. Jsem ráda, že jsem si mohla užít atmosféry ostrova Jeju a ranče. Max Chang Min moc hrát neumí a často vypadá dost křečovitě, ale obličej má jako obrázek. A sem se vlastně hodil docela přesně.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.09.2012     Dorama: Kgotboda Namja

Při sledování jsem byla plná emocí, které možná ani neexistují. Vím, že jsem prosila obraz na plátně, aby už se hlavní hrdina vzpamatoval. Vím, že mi zářily oči při každém tónu Almost Paradise. Vím, že nekonečně obdivuji vzhled i herecké výkony Min-ho Lee a že Bum Kim je jako obrázek. A také vím, že jsem 20 dílů zhlédla za jeden den. K happy endu jsem se ale občas musela hodně prokousávat a trpět (!!!!). Ikdyž byla spousta scén zbytečně natahovaná, nakonec jsem byla neuvěřitelně šťastná. Tenhle seriál se mi dostal do srdce a pak ho začal mačkat. Byly chvilky, kdy jsem myslela, že to nedopadne tak jak si představuji. Nedovedla jsem si ale představit, co by to semnou udělalo. Takže za tu moc ovládnout člověka a udržet ho hodiny u televize, dávám 9. Ale znovu to trápení nepodstoupím..a nebo ano?

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.09.2012     Dorama: Boseureul Jikyeora

Asi stokrát jsem při sledování měnila názor. Jistá jsem si jen tím, že tohle dorama je nečím jiné. Ať už postojem hlavní hrdinky, otevřeností nebo řešením vztahů. První díly mě moc bavily. Nebylo tu mnoho slabých chvilek, nikdo mi nijak zvlášť nelezl na nervy. Herečku Kang-hee Choi většinou moc nemusím, ale tady je jako No Eun Seol fakt skvělá a není vůbec těžké si ji zamilovat. Stejně tak Cha Ji Heona a vlastně i všechny ostatní

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.09.2012     Dorama: Paesyeonwang

Podle mě unikátní, ojedinělé korejské dorama, které nabízí něco nového. Téměř nikdy jsem nebyla schopna odhadnout situaci a často jsem byla překvapena. Charaktery jednotlivých postav jsou dokonale zpracované. Tvůrci se nebáli intrikovat a podvádět. Docela přesně popsali vztah člověka k penězům. Jedinou slabinou tohoto seriálu jsou první dvě epizody. Pak se to ale rozjelo a já nedočkavě čekala na každý další díl. Největším překvapením byl konec seriálu. Nejdřív jsem si sice přála poslední epizodu vymazat z hlavy, ale teď ji vidím jako zlatý hřeb celého seriálu.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.09.2012     Dorama: Coffee House

Zejména první díly jsou velice vtipné. Dlouho jsem se nenasmála tak, jako u scén mezi spisovatelem a jeho sekretářkou. Ji-hwan Kang je neuvěřitelný herec a ani tady nezklamal...a ten jeho smích!!! Hudba perfektně ladí v každé situaci. Děj je neokoukaný a není předvídatelný. Já osobně čekala úplně jiný vývoj děje. Ty vztahy tam byly moc pěkné. A musím uznat, že mi jednotlivé postavy budou moc chybět.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 13.10.2012     Dorama: Do Mang Ja: Plan B

Možná jsem z prvních dílů nebyla úplně nadšená, ale to se měnilo s každým dalším dílem. Postupně jsem podléhala úžasným akčním scénám, dokonalé hudbě a kombinaci Raina s Na Yeong Lee. Navíc Rain je rok od roku lepší. Ocenit musím i ostatní herce, kteří příliš nezostávají, i když jim ústřední dvojice nasadila laťku opravdu vysoko. Zejména pak detektiva Do a detektivku Yoon, jejichž vztah mě také dostal. Rozložení žánrů je perfektní, proto by mohlo vyhovovat ne jedné skupině diváků. Jak už jsem napsala nahoře, akční stránka je velice vyvedená. Ji Woo určitě většinu pobaví řadou svých originální hlášek a gest, a romantika je tu zlatou nití, která vše drží dohromady a dává tomu smysl.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 13.10.2012     Dorama: Maerineun Uibakjoong

Pravdou je, že je tu mnoho přehraných scén. Na druhou stranu to ty scény dělají napínavější. Úsměv Kang Moo Kyula pro mě vždy byl očekávanou odměnou, na kterou jsem se těšila. Postava Wi Mae Ri mi nejprve přišla naivní a dětinská. Později jsem si ji také oblíbila. A kupodivu mi tu nevadil ani náš křen Byun Jung In. Vše doladěno chytlavou hudbou a pestrým příběhem.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 13.10.2012     Dorama: 49 Il

49 days má mnoho silných stránek...krásnou hudbu, příjemné herce, originální zápletky, spoustu úžasných dialogů a další. Pak jsou tu ale ty stinné stránky...Některé situace jsou až moc dramatické (i na Korejce), občas musíte nad hloupým jednáním hlavní hrdinky opravdu kroutit hlavou a z toho se třeba pár minut nudíte. Opět si myslím, že by 16 epizod bohatě stačilo.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 13.10.2012     Dorama: I Jukilnomui Sarang

První tři díly jsou podle mně podprůměrné a nudné. Nikoho přeci nebaví dlouhé záběry, kdy si divák stihne udělat a vypít kafe. A už vůbec ne na začátku, kdy k seriálu ještě nemá žádný vztah. Je velká škoda, že právě v prvních dílech nebyl nápad využit smyslněji. Od čtvrtého dílu jsem tomu ale podlehla a moje hodnocení se rapidně zvýšilo. Zklamání v podobě "o rok později" přišlo až zase někdy kolem 11. - 12. epizody. Je zbabělé takhle z toho vyklouznout v tom nejlepším a připravit diváka o tak silné chvíle. Naštěstí se děj začal opět rozbíhat zajímavým směrem. U finální epizody mi došly slova... Rain i Min-a Shin patří k mým předním oblíbencům a ani tady mě nezklamali. Další výhodou je krásná, melodická hudba

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 17.12.2012     Dorama: 9 End 2 Outs

Co napsat? První tři epizody jsou luxusní. Tolik jsem se už dlouho nenasmála. Dokonce jsem si každou z nich pustila hned dvakrát. A pak se nám to začíná komplikovat, občas někdo přijde, občas někdo odejde. Někdo se po čase vrátí, někdo odejde navždy. Tohle dorama je zkrátka jako život. Někdy nejsme s jeho vývojem spokojeni, ale pak jsou chvíle, kdy se nám zdá všechno přesně takové, jaké má být. A to krásné nás často nutí zapomínat na to špatné. A takový je i můj pohled na tenhle seriál. Láska není jednostranná, lásek je víc, některé trvají pár chvil, jiné třeba desítky let. Láska bolí, přináší potěšení a umí nám zamotat hlavu. Občas si jí nejsme jisti, občas zase víc než bychom měli. A dál? Hlavní hrdiny jsem si zamilovala pro jejich otevřenost a přirozenost. Seriál se vyhýbá řadě obvyklých klišé. Každým dílem hraje optimistická, krásná hudba. Herecké obsazení hlavních hrdinu je dokonalé, vedlejších převážně také. I když se objevily i případy, kterých bych byla ráda ušetřena.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 17.12.2012     Dorama: Kwaegeol Choon-hyang

Seriál, který mě několikrát hodně rozesmál, a občas i dost dojal. Mong Ryong a Choon Hyang mezi sebou mají naprosto jedinečný vztah, proto se dá dívat i na přihlouplé situace, u kterých bych jinde zavírala oči. Scénáristky sestry Hong mi opět dokázaly, že mají perfektní smysl pro humor. Negativní postavy tentokrát opravdu nešetřily, proto je děj poměrně pestrý. Jinak Jae Hee se mi ze svých seriálových rolí zatím líbil nejvíc právě tady.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 17.12.2012     Dorama: Ajikdo Gyeolhonhago Shipeun Yeoja

Šance, že si člověk tohle dorama zamiluje, je vysoká. Když vám nesedne jeden příběh, sedne vám druhý. Navíc "holky" jsou expertky, takže nuda nehrozí. Po romantické stránce nejsem naplněná úplně tak, jak bych si představovala, ale kompenzuje to fakt, že těch milostných párů je tu víc. Samozřejmě to nemohu řadit mezi korejské seriály typu Snow Queen, Secret Garden nebo IRIS, ale zároveň nemám důvod dávat nižší hodnocení.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 17.12.2012     Dorama: Oh! My Lady!

Tohle dorama se v mnoha věcech vyhýbá řadě stupidních a ohraných klišé, což je u romantické komedie téměř nevídaný jev. Nic se zde zbytečně moc nedramatizuje a hlavní hrdinka umí řešit situace tak, že její chování neleze na nervy. On je sice malinko jednodušší, ale přesto bych ho řadila k těm lepším hlavním hrdinům. Těch 16 hodin mi uteklo rychleji než u některých dvouhodinových filmů.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 17.12.2012     Dorama: Sikeurit Gadeun

Kaskaderské prostředí ve filmu je pro mě novinka, kterou jsem unešená. Ji-won Ha byla v akčních scénách překrásná. Jednotlivé postavy byly dokonale vykreslené do těch nejmenších detailů. Můj největší obdiv ale má Bin Hyeon. Až neuvěřitelně dobře ztvárnil výměnu. Jeho pohyby i pohledy byly přesné jako Ra Im. A v roli arogantního muže, který ale udělá pro lásku všechno, mu to mooc slušelo. Hádám, že se mi o něm bude ještě pár nocí zdát. Druhá polovina seriálu (zejména díly 13 a 17) byla velkou zátěží pro moje oči. Jedno z těch nej.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 17.12.2012     Dorama: White Christmas

První dva díly bych přirovnala k pomatenému míchaní karet, kde je zajímavé jen to, že nikdo neví, kdo je míchá. Já se začala bavit až při rozdávání karet na stůl. Až v té době mi začaly první díly dávat najednou smysl. Jakmile se začne hrát, napětí značně roste. Dostáváme se až do nejhlubšího nitra všech postav, skládanka začíná zapadat, přesto se všichni topí v nejistotě. Když se hra chýlí ke konci, člověk už ani nedýchá...Je to svým způsobem geniální. Abych to ale úplně pochopila, musím to vidět ještě alespoň jednou.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 17.12.2012     Dorama: Yeonin

Asi jsem měla tento komentář zapisovat průběžně, protože potom, co jsem viděla velké (opravdu velké!) finále, tady budu pět jednu ódu za druhou. Tak já začnu... Jestli má tenhle seriál nějaké chyby? Nemá. Herecké obsazení? Úžasné, vyzrálé a neokoukané. Příběh? Jeden z nejlepších. Hudba? Přesně vystihuje atmosféru. Kolikrát jsem v průběhu seriálu brečela? To si raději uchovám jako malé tajemství.:) Tohle drama řadím ke korejské špičce.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 17.12.2012     Dorama: Neon Naege Banhaesseo

U každého korejského dorama mě většinou zajímají především osudy hlavních hrdinů. Tady je ale dobře, že se vše netočí jen kolem hlavní dvojice. Ostatní příběhy jsou totiž také zajímavé a baví. Sin-hye Park je mojí velkou oblíbenkyní, proto jsem byla ráda, že zde dostala dost prostoru. Yong-hwa Jeonga jsem se naopak docela obávala, ale po pár dílech jsem si ho také moc oblíbila. Heartstrings nemá sice takové kvality jako Dream high, ale obsahově se mu dost podobá. A konečně zase kvalitní OST. Děj je pestrý, hudební scény plné energie.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 17.12.2012     Dorama: K-POP Choigang Seobaibeol

Seriál plný otravných klišé, kdy na ulici potkáte přesně toho, na koho si zrovna vzpomenete a kdy váš rozhovor poslouchá přesně ten, kdo by ho slyšet neměl. Samozřejmě musíte úplně přehlédnout fakt, že hlavní hrdinka, které všichni žerou, že je kluk, jako kluk vůbec nevypadá. Skvělou práci neodvedli ani maskéři, jejichž monokl by jim neuvěřilo ani tříleté dítě. I přes tyto nedostatky (a řadu dalších), pro mě bylo sledování tohoto dorama docela příjemné. Herecké obsazení je obstojné, hudba místy moc hezká a atmosféra optimistická.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 02.01.2013     Dorama: Kaeinui Chwihyang

Jelikož se jednalo o první dorama, které jsem kdy viděla, byla jsem samozřejmě nadšená... První díl mě zaujmul, druhý upoutal a u třetího jsem už ani nedýchala. Hodně poutavý příběh, který nenudí a nepůsobí jako klišé. Překrásné interiéry a mimořádně úžasná hudba dělají seriál ještě dokonalejším. Největší hvězdou je tu ale samozřejmě nádherná Ye-jin Son. Nutno říct, že ani Min-ho Lee za ní vůbec nezaostává.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 02.01.2013     Dorama: Nae Yeojachinguneun Gumiho

Nádherná Gumiho, sympatický Cha Tae-Woong, dobře zvolené vedlejší postavy, chytlavý děj, překrásná hudba, jedinečný humor, silná romantická stránka... Chybí mi tu něco? Nasmála jsem se, pobrečela jsem si (hodně, hodně, hodně), byla jsem napnutá a často i ohromená. Asi 2 díly byly sice trošku slabší, ale ani to neubere na mém hodnocení. Shin Min-a je sama o sobě nadpřirozeně krásná a když ji k tomu v jednom díle navlnili vlasy, její roztomilost oslňovala. Opět jsem našla v srdci místo,o jehož existenci jsem nevěděla.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 02.01.2013     Dorama: Sarang Bi

I když se snažím brát tohle dorama jako celek, pořád mám tendenci dělit ho na dvě části. První čtyři díly ze 70. let se mi strašně moc líbily. Celá ta doba je taková kouzelná, svěží a smyslná. Hlavním hrdinům šlo na očích vidět, že tahle láska je ta pravá. Do toho mé oblíbené "tři vteřiny", několik nádherných gest a citátů. Na přechod do současné doby jsem si chvíli musela zvykat, ale po nějaké době jsem tomu také podlehla. Jelikož měl příběh dospělých moc dobrý základ, jejich setkání mě dojalo více než prvotní oťukávání mladých. Je fakt, že Yoona nepatří mezi TOP herečky, ale Geun-suk to se svým talentem utáhl za oba. Celým seriálem hraje nádherná hudba, kterou si budu do uší pouštět ještě dlouho.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 02.01.2013     Dorama: IRIS

Tenhle seriál nabízí nespočet situací, při kterých se mi tajil dech a při kterých se mi z očí draly slzy. Jsem moc spokojená s celkovým hereckým obsazením. Myslím, že neskutečného talentu Lee Byung Huna si člověk nikde neužije tak, jako tady. Milostná i přátelská linie má díky prvním dílům neskutečnou sílu. Nenacházím tu žádná negativa a chválit bych mohla celé hodiny. Stejně bych ale slovy nepopsala tu krásu.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 03.01.2013     Dorama: Athena: Jeonjaeng-ui Yeoshin

U Atheny jsem zažila spoustu krásných chvil, bohužel ale také pár těch nudných. Místy se to docela vleče, konce epizod nejsou dost napínavé na to, aby měl člověk touhu okamžitě vidět další. Někteří si chválí, že tu bylo méně romantiky, já bych jí naopak uvítala více. Pak by to možná dostalo silnější příběh a i ta akční stránka by byla rázem smyslnější. Herecké obsazení je ale fantastické. Hodně jsem si zde zamilovala Seung Won Cha-a a znovu se přesvědčila o kvalitách Soo Ae. Woo Sung Jung zářil všude jinde o trochu více než tady, ale to bude tím, že to nebyla "jeho" role. Potěšilo mě i další vedlejší obsazení. Z nich musím jmenovat So Yeon Kim jako naši milovanou Kim Sun Hwa a Choi Si Wona, který mě nejednou dojmul. Nabízí se přirovnání k IRIS, já to ale přirovnávat nemohu. V době, kdy jsem sledovala IRIS, jsem jí žila. Athena mi "jen" zpříjemnila pár večerů. Takhle to zní, jako by se mi to nelíbilo, ale vůbec to není pravda. IRIS prostě nasadila laťku strašně vysoko, a už jen kvůli ní nemohu dát Atheně plný počet. Ještě musím zmínit moc pěknou hudbu.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 25.01.2013     Dorama: Noon Eui Yeo Wang

Pro mě (asi navždy) nejkrásnější dorama, které jsem kdy viděla. Tak jako nemá mezi filmy konkurenci A moment to remember, nemá ji ani Sněhová královna. Nic mi ještě tolik neotevřelo srdce, jako tohle.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.01.2013     Dorama: The King 2 Hearts

Stejně tak, jako umí být tenhle seriál krásný, umí být i krutý. A i když Korea moje srdce zasáhla už několikrát, zase mě dostala na plné čáře. Na tohle se člověk psychicky prostě nepřipraví. Drama o královské rodině je samo o sobě obrovské téma. A pak je tu ta "věc" mezi severem a jihem...Ta je tu využita opravdu fantasticky. Hudba je sice poměrně nenápadná, ale ve mně toho zanechala spoustu. Nemluvě o tom, že hlavně díky ní byly některé klíčové scény tak velkolepé. Výkony hlavních dvou představitelů a celý jejich vztah snad ani není třeba komentovat. Fascinována jsem byla také princeznou a synem hlavního tajemníka. Jediné, co se jim podle mě až tak moc nepovedlo, bylo celé to MS (14. a 15. epizoda). Brzy jsem jim to ale odpustila a nechala se unášet dál. Dorama, které mi nedalo spát a vrátilo mě někam na začátek, kdy jsem se u sledování uměla opravdu nadchnout. Dorama, které mě ne jednou dostalo...

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 28.01.2013     Dorama: Sesang Eodiedo Eobsneun Chakhan Namja

Všechno, co si jen dokážete v korejském drama představit, to všechno tady najdete na jednom místě. A kupodivu to nepůsobí nijak přehnaně. Si Yeon Park konečně dostala roli, ve které se mohla pořádně vyřádit. Já ji vždy chtěla v nějaké takové roli vidět. Přesto pro mě byla hvězdou seriálu Chae Won Moon, která mě hodně překvapila. Její dřívější výkony v jiných seriálech nedosahovaly ani zdaleka takové kvality. Joong Ki Song je moc fajn herec, i když mě pořád víc bere právě takový Hyun Bin, Rain či Jang Hyuk. Ale to nemění nic na tom, že svoji roli zvládl neuvěřitelně dobře. Občas jsem z jeho pohledů měla až husí kůži a nikdy jsem nevěděla, co od něj čekat. Hezký seriál.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 02.03.2013     Dorama: Big

Scénáristky ségry Hong se opět vyznamenaly. Big vás okouzlí nadprůměrným humorem, řadou dojemných scén i atmosférou s kapkou fantasy. Jak už bylo řečeno, Yoo Gong tu předvádí neskutečné herecké výkony. Troufnu si říct, že je to dost možná jeho nejlepší role vůbec. Min Jung Lee vedle něj nijak extra zazářit nemohla, ale rozhodně obstála. Vedlejší role mají pestré charaktery, takže ani s nimi se divák nenudí. Z toho, co jsem zatím viděla, tenhle kousek patří ke třem NEJ z loňského roku.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 11.03.2013     Dorama: Inhyeon Wanghuui Namja

Začátek na mě neudělal úplně nejlepší dojem, ale jakmile na sebe narazí "ti dva", je vymalováno. Vůbec se nedivím, že se do sebe zamilovali i v reálném životě, protože z tak hezké pohádky by se mi také nechtělo. Zkrácená stopáž jednotlivých dílů je v tomto případě velkým plus. Příběh je moc hezky promyšlený, až mě to několikrát překvapilo. Do toho hraje nádherná hudba. Tady láska opravdu překonala čas i místo.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 28.04.2013     Dorama: Alangsattojeon

Joon-Gi a Min-a, zase jednou kombinace, které jsem totálně podlehla. Oba mají sice ve skříni i lepší kousek, ale tohle dílo prostě vzniknout muselo! Nejen oni dva, ale i vedlejší postavy mají skvěle promyšlené charaktery, takže hluchá místa tu vůbec nehrozí. Krásný příběh, na který jsem se nedívala jen očima, ale i srdcem. K tomu ta hororová atmosféra a překrásná hudba. Arang a magistrát se mi zkrátka dostali pod kůži.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 28.04.2013     Dorama: Agassireul Pputakae

Na to, že hlavní čtverku tvoří jedna hvězda větší než druhá, se z toho dalo vyždímat určitě víc. Scénář je prostě slabý, a ani těch pár kouzelných scén ho nezachrání. Některé věci mi navíc přišly nedotažené. Nejvíc mě asi štvaly podivné účesy a někdy i outfity Eun Hye Yoon, a to zejména v prvních dílech. Jak už řekl Vavča, ani Sang Hyun Yoon to s účesem zrovna nevychytal. Pochválit musím naopak pěknou a chytlavou hudba, kterou si teď nevědomky broukám téměř každý den. Sotva průměr.

    Přidal: Pethushka     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 03.05.2013     Dorama: Myung Wol the Spy

Čekala jsem další hezké romantické k-drama, a dostala jsem nepopsatelně krásnou srdcovku. Eric Moon tu měl tak fantastickou roli, že se mi z toho jen při vzpomínce podlamují kolena. Bože, on má ale charisma! Myung Wol byla v první polovině děsný éro, hrozně moc mě bavila. Zápletka je sice docela směšná, objevilo se tu dost začátečnických chyb, ale to já nevidím. A ani to vidět nechci. Kolik záchvatů smíchu jsem měla, a kolikrát mě zabolelo u srdce. A ty konce...nikdy jsem nezůstala u jedné epizody. Nedalo se od toho odlepit, takže mi na zhlédnutí stačily pouhé tři dny. Práce nepráce, spánek nespánek. Něco podobného jsem naposledy zažívala u Boys before flowers. Jedinečný zážitek, který jsem si určitě nedopřála naposledy. A ještě...ta hudba k tomu!