akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14012
  • Uživatelů: 30186
  • Hostů: 21 + 29

Hodnocení doramy od uživatele Roby

Datum Abecedně Hodnocení
1  2  >  

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 30.10.2018     Dorama: Nado, Kkot!

Tak svou první doramu mám za sebou. Přiznávám, že jsem koukal jeden díl za druhým a nějak jsem se nemohl odlepit od obrazovky. Je to fantastický seriál, který mi sedl ve všech ohledech. Chemie mezi hlavními postavami je nejlepší jakou jsem, kdy v životě v jakémkoliv filmu či seriálu viděl :-). Nebyla nouze ani o vtipné scénky a záplatka byť tuctová, tak byla velice dobře zpracovaná. Jedinou věcí kterou bych ubral je rozplakanost hlavní hrdinky a v druhé polovině i hlavního hrdiny. No jo... Emocemi je to nabité... 10/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 02.11.2018     Dorama: Aetaneun Romaenseu

Já se docela dobře bavil a na rozdíl o většiny jiných korejských filmů/seriálů mě konec svým zakončením uspokojil. Šel jsem do toho s tím, že neočekávám žádné Shakespearovo drama, ale odlehčenou zábavu a tu jsem také dostal. Jako obvykle první polovina bylo parádní a i díky povedenému konci a soundtracku o něco zvedám hodnocení na 8,5/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 05.11.2018     Dorama: Cheongdamdong Aelliseu

Začátek seriálu byl velmi dobrý a je jen škoda, že nepokračoval ve stejném duchu o něco déle. Už jsem si zvykl, že je první polovina korejských seriálů podstatně lepší, než ta druhá a tak mě často nezbývá nic jiného než doufat, že tvůrci konec nepokazí a já těch několik hodin nestrávil civěním na televizi zbytečně. Naštěstí to do sebe, tak nějak zapadlo a jako celek hodnotím tento seriál jako povedený 7/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Sikeurit Gadeun

Když jsem dokoukal asi tak 2/3 seriálu, tak jsem netušil do jaké úrovně se dorama dostane v poslední třetině. Šel jsem do tohoto seriálu docela skepticky, protože nejednou mě vysoká hodnocení navnadila, ale dostalo se mi zklamání. Tady to, ale neplatí... Neopakovatelný příběh s nádechem záhadné síly, humor, který baví a romance zvládnutá na jedničku. Tato dorama si zaslouží plné hodnocení a už se těším až si na ní podívám někdy znovu 10/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Eorin shinbu

Tento film patří mezi moje první korejské filmy, které jsem viděl a rozhodně nelituji. Svým vtipem mě bavil od začátku do konce a patří mezi to málo filmů, které jsem si zálohoval jako nepostradatelné 10/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Oldeuboi

Onehdy, když jsem na tohle koukal, tak jsem ještě moc nečetl synopse k filmů a prostě do toho skočil. Film mě celkem bavil, ale nebyl to ten typ filmů u kterého mám přilepené oči na obrazovce a v puse žvýkám deku. Konec filmu dělá tento film jakým je, protože průběh se celou dobu nezdá být ničím významným, ale s vyvrcholením zápletky si člověk řekne, že tento film je docela dobře promyšlený thriller 7/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Shi Gan

Velmi specifický film, který si do morku kostí oblíbí jen velmi malé procento diváků. Není to špatný, ale nevím jestli takové hloubaní u filmu očekávám. Je to dobrý film, ale není to film pro mě 6/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Yeongeo wanjeonjeongbok

Zvláštní film, který nemusí sednout každému. Lehký i když občas přehnaný humor, který vás někdy nutí říkat co to sakra je? Je to oddechovka a nic jiného od toho nečekejte 7/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Kimssi Pyoroogi

Všichni lidé v mém okolí co tohle viděly ultimátně tento film vychvalovaly u kterého jsem kroutil hlavou co je na něm tak skvělého. Za celý film jsem hlavnímu hrdinu nijak zvlášť nefandil už jen z toho důvodu, protože jsem vůbec nechápal jeho myšlenkové pochody. Neříkám, že to bylo protrpěných 120 minut, ale napadá mě hromada lepších věci co bych za ten čas mohl udělat 5/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Geunyeoreul midji maseyo

Skvělý film, který mi sednul a svým vtipem mě bavil až do konce. Chronická lhářka a chudák, který v podstatě za nic nemůže. Pro mě nezapomenutelný film, který patří mezi mé nejoblíbenější 10/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Dakteo

Poněkud zvláštní a temný film, každopádně jsem si ho docela užil. Prohnanost a následná rafinovanost hlavního protagonisty mě po shlédnutí pobavila asi nejvíce. Film, který bych označil jako ten typ filmu, který svým koncem celý dosavadní příběh zcela přebije 7/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Yeopgijeogin Geunyeo

Neopakovatelná záležitost a asi nejlepší romantický film jaký jsem kdy viděl. Parádní příběh se skvělou ústřední dvojicí hlavních postav. Film mě rozesmál, podivil i rozesmutnil... Na tenhle film nikdy nezapomenu 10/10

    Přidal: Roby     Hodnocení: 3/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Geunyeoreul moreumyeon gancheob

Průměrný film se zcela podělaným koncem. Tohle bylo šlápnutím vedle 3/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Nae yeojachingureul sogae habnida

Po shlédnutí jsem si nebyl jistý, zdali režisér věděl co chce vlastně točit. Film je divně rozdělen na dvě půlky, které jsou si podobné asi jako bahno a víno. je to prostě divný film, který nesedne každému 5/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 3/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: B Hyeong Namjachingu

Film s hlavním hrdinou, kterého by jste nejraději nakopaly do prdele a hrdinkou, kterou by jste do té prdele nakopaly třikrát. Myslím, že naše evropské ženy musejí být tímto filmem trochu uražené 3/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Eodiseonga Nugungae Museunili Saengkimyeon Teulrimeobshi Natananda Hong Ban Jang

Zábavný film od kterého jsem žádný hluboký příběh nečekal, ale zmílil jsem se. Až do konce si film udržel svůj jedinečný humor což u korejských filmů je zázrak rovnající se mému studiu na vysoké škole. Jako odpolední odpočinkovou záležitost tohle doporučuji 8/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 07.11.2018     Dorama: Jambok Geunmu

Komedie od které jsem čekal trochu něco jiného. Herečka co ztvárnila hlavní hrdinku mi celý film přišla, že se jí tenhle film nějak natáčet moc nechce a z toho jejího věčně otráveného obličeje jsem se otrávil i já 4/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 09.11.2018     Dorama: Boseureul Jikyeora

Klidně můžete mít seriál s fádní zápletkou, ale když je dobře zpracovaná, tak je vše v pořádku. I finální fáze doramy je oproti konkurenci dost odlehčená a i opravdu vážné věci jsem sledoval s lehkým úsměvem. Dětinský hlavní hrdina je fajn a brzy si ho člověk oblíbí, ale na hlavní hrdinku, kterou ztvárňuje herečka s největšíma očima v celé jižní Koreji a hlasem tak hrubým, že by vyplašilo i medvěda si musí člověk zvyknout a chápu i ty, kteří si na ní za celý seriál nezvykly. Je to nadstandardní komediální seriál se sympatickýma postavama, který můžu jen doporučit.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 11.11.2018     Dorama: Keopi peurinseu 1hojeom

Velkým kladem této doramy jsou jednoznačně postavy. Všechny hlavní postavy jsem si během pár dílů oblíbil a jsou hnacím motorem série. Největší krajíc si samozřejmě ukrojilo ústřední duo, kterým to před kamerou vážně šlo. Palec nahoru za výběr hlavní představitelky v podání Yoon Eun Hye a Gong Yooa ze kterého jsem měl troch obavy, protože mi zatím žádný jeho film nějak nesednul. Snad poprvé se mi víc líbila druhá polovina doramy za což jsem rád, protože rozjezd seriálu byl vážně nudný a pomalý. Nakonec se vše včas rozjelo a zábava mohla začít 9/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 15.11.2018     Dorama: Nae Yeojachinguneun Gumiho

Velmi povedená romantická komedie s neskutečně roztomilou Yang Min Ah ze které dostane běžný smrtelník těžkou cukrovku. Musím připustit, že tato dorama je dost odlišná od běžných komedií podobného typu. Nenajdete tu otravné příbuzné, kteří udělají pro rozpad páru cokoliv, žádnou vyloženě zápornou postavu a světe div se si hlavní hrdinové nenechávají tajemství pro sebe a jsou k sobě upřímní. Všechno se motá kolem komediálně-tragicky zápletky, která obstarává doslova 90% celého seriálu... a ono to funguje.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 17.11.2018     Dorama: Itazura na Kiss - Love in Tokyo

Nakonec to bylo lepší než jsem původně předpokládal. Bavil jsem se, ale ten konec byl na mě až moc rychlý. Celý seriál jsem stejně jako Kotoko ani za mák nevěděl co se Naokimu honí hlavou a jaký mechanismus pohání jeho přemýšlecí soustavu. Ideální seriál na odreagování a relaxaci, ale to je tak asi vše 8/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 17.11.2018     Dorama: Itazura na Kiss 2 - Love in OKINAWA

Pištící Kotoko, kterou na Okinawě nadchne i dlažební kostka a vedle ní stojící věčně nezaujatý Naoki... Úsměvná představa svatební cesty převedená do reality.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 20.11.2018     Dorama: Nae Ireumeun Kim Sam-soon

V průběhu jsem pociťoval mírné Déjà vu, když jsem viděl postavu, kterou hrál Hyun Bin. Až neskutečně podobná té, kterou hrál v Secret Garden. Jedna z mála doram, kde jsem nenašel žádnou slabší část ve, které by měl seriál nudil. I tady se tvůrci nevyhnuly některým zaběhlým stereotypům, ale i tak tam byly prvky, které se jen tak nevidí. Myslím, že tak ráznou a přímou hlavní hrdinku ještě dlouho neuvidím. Série mě bavila a potěšila svou plynulostí a upřímností.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 21.11.2018     Dorama: Kaeinui Chwihyang

Abych pravdu řekl, jsem z toho trochu zklamaný. Začátek se hodně povedl a mělo to dobře našlápnuté, ale postupem času mě začal hlavní hrdina dost srát a jeho míra zbabělosti mě udivuje doteď. Vedlejší postavy se docela povedly, ale i tak seriál patří mezi slabší doramy co jsem zatím viděl 7/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 24.11.2018     Dorama: Gugaeuiseo

Na moje první historický kousek jsem si nemohl vybrat lépe. Příběh byl svižný, stále se něco dělo a na některé postavy nezapomenu. Seriál stojí na pevných základech postav, které herci výborně zahráli. Je těžké vybrat ty nejlepší, ale nejvíce mě oslovily charakterní super-záporák Jo Gwan woong v podání Lee Sung Jaeho, který byl doslova perfektní, Dam Yeo woo v podání Suzy byla super roztomilá a velké uznání si zaslouží Lee Seung-gi, který zahrál Choi Kang Chia svým nenapodobitelným charismatickým projevem. Jako už tradičně nešťastně provedený poslední díl tvůrci zachránily poslední pětiminutovkou 10/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 15.12.2018     Dorama: Naege Geojitmaleul Haebwa

Souhlasím, že to je docela průměr, ale mělo to své světlé chvilky. U tohoto díla se výjimečně povedla spíše druhá polovina než ta první, ale i v té první polovině to nebylo nějak strašné. Celý seriál jsem zápasil s nesympatickým hlavním protagonistou, kterého hrál stejně nesympatický Kang Ji Hwan, který mi tam neseděl ani na dvě vteřiny. typ herce jako je on mi spíše sedí do nějaké kriminálky nebo akce. Každopádně se to nějak dalo a s odřenýma ušima 7/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 15.12.2018     Dorama: Ouran Koukou Host Club

Tak Ouran je děsná ptákovina, ale anime verze mě kdysi dost pobavila tak jsem byl hodně zvědavý jak to ujetí Japonci dokážou zpracovat. Až na některé přehnané scénky ze začátku se to docela drželo v normálních kolejích čímž mě tvůrci překvapily. Způsob „vypnout mozek a bavit se“ tady prostě funguje.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 15.12.2018     Dorama: Itazura na Kiss 2: Love in Tokyo

Druhá řada se nese docela v podobném duchu avšak plně se zaměřuje na manželský život hlavních postav, který z nějakého mě neznámého důvodu funguje. Kotoko pořád neumí prakticky nic, pišťí a sní co pět minut + stále nemám tucha co se Naokimu honí hlavou. Je to docela dobré, ale popravdě jsem čekal od druhé série trochu víc.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 15.12.2018     Dorama: Areumdaun geudaeege

Snad každá třetí dorama, kterou shlédnu stojí na principu hrdinky co se vydává za kluka. Už je to docela ohrané, ale jestli to herečka dobře a hlavně uvěřitelně zahraje, tak to může být i zajímavá podívaná, jako v tomto případě. Je to docela pohodová oddychová záležitost, takže jsem si sledování užil.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 15.12.2018     Dorama: Oktabbang Wangseja

Začátek byl skvělý, ale pak do začalo dost upadat, ale i tak jsem si užil úžasnou charakterní záporačku Hong Se-Na a neméně úlisného Yong Tae-Mooa. Takové hajzly snad ani nejsou možní :-D. Nebavilo mě neustále prolínání zábavných momentů s okamžiky a to si dovolím říct i šikany a temných momentů, kdy mi přišlo, že jen tak si někoho zabít je v Soulu pro smetánku vlastně denní chleba. Zábavnost se mísila s odporností což mě mate jak pro tuto doramu hlasovat.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 15.12.2018     Dorama: Byeoleseo On Geudae

Jo... tak nějak takhle by se to mělo dělat. Inteligentní klidný chlápek se superschopnosti a hloupá herečka, která těží ze svého vzhledu. Tomu říkám parádní kombinace, která už od začátku zaručovala kopu zábavy. Je to zábavné, ale i napínavé zároveň, akorát bych se obešel bez flashbacků, které nemám rád a přeskakování důležitých rozhovorů, aby se dokončil na konci dílu při dalším flashbacku. Jinak rozhodně doporučuji se na tuto doramu podívat, protože je skvělá.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 10.01.2019     Dorama: Neoheedeuleun Powidwaetda

Lee Seung Gi opět prokázal svůj herecký talent a svou rolí super-vzteklého detektiva si zaslouží veškeré uznání. Zdatně mu sekundoval Cha Seung Won, který podle mě dával seriálu šťávu. Casting byl celkově povedený a za mě je trochu škoda, že Lim Won Hee v roli kapitána Cha Tae-Hoa dostal tak málo prostoru. Náramně jsem se bavil a docela se těším až si tuto doramu zase jednou pustím.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 16.01.2019     Dorama: Maigeol

Mělo by se to jmenovat „We are lying“, ale co už... Začátek mi sednul a smíchy jsem se válel na zemi, ale to co se dělo v druhé polovině doramy a hlavně na konci, tak to mi dojem ze seriálu až zhnusilo. Herci hráli dobře i když se mi zdálo, že to Lee Dong Wooka nějak nebaví, ale asi je to jen můj dojem. Poslední třetina seriálu stahuje celkové hodnocení dolů a v mém pomyslném žebříčku okupuje dorama spodní příčky.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 26.01.2019     Dorama: Yeokdoyojung Kimbokjoo

Po delší době jsem si vytáhl doramu, která mi sedla. Oba hlavní představitelé Nam Joo Hyuk a Lee Sung Kyung se do svých rolí docela položily, což mě po celý seriál těšilo. Úšklebky a culení s věčně vyšpulenou pusou v podání Lee Sung Kyung mě dostávalo doslova do kolen. Bývá velmi ojedinělé, že mě v seriálu zajímají vedlejší postavy a proto mě situace kolem trenérů ve vzpěračském oddílu nebo vztah tří mušketýrek dost zajímaly. Líbila se mi realističnost vztahů mezi postavami a uvěřitelné reakce hlavních postav na dané situace. Vážně jsem to nečekal, ale tohle musím zařadit do svých TOP 5 doram.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 26.01.2019     Dorama: Neodo Inganini

Na tohle jsem se docela těšil o to více mě mrzí moje zklamání z této doramy. Ani v Dream High jsem neměl tolik postav, které mě vyloženě štvaly či přinejmenším vadily. V seriálu je asi padesát absurdních rozhodnutí, které mě nedávaly žádný smysl a postavy se předháněli v tom, kdo udělá více dementních rozhodnutí, které jim duo padouchů nečekaně vrátí i s úroky. Není to vyložena debakl, ale určitě byla tato dorama pro mě velké zklamání.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 3/10.00     Přidáno: 26.01.2019     Dorama: Dream High

Nevím... prostě nevím co bych na této doramě vyzdvihnul. Dorama mě zrovna dvakrát nebavila a při sledování plachých středoškoláků jsem si hrál na mobilu a tlačil čas očima vpřed. Snad až do dvanáctého dílu jsem čekal na to, že se tam snad už konečně začne něco dít, ale to už bylo pozdě. Za mě velké zklamání a takovou Go Hye Mi bych párkrát nejraději nakopal do prdele. Za celou dobu sledování mi postavy vůbec nepřirostly k srdci a zapamatovatelných okamžiků bylo velmi málo. Tenhle typ seriálů není prostě pro mě.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 26.01.2019     Dorama: Inhyeon Wanghuui Namja

Tak nebylo to úplně špatné a docela jsem si užíval jak hlavní hrdina používá cheaty. Mělo to vtip, napětí i přiměřenou romantickou složku a jako celek se mi to jeví velmi povedeně.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 26.01.2019     Dorama: Oneului Yeonae

Možná se ze mě mluví fanoušek Lee Seung-Giho, ale mě se tento film prostě líbil. Bylo to takové nenáročné a milé zpestření nedělního odpoledne. Šel jsem do toho s tím, že rozhodně nečekám nějaké úžasné shakespearovské drama, ale pohodový záležitost, kterou jsem nakonec skutečně dostal.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 26.01.2019     Dorama: Hwayugi

Na to jaké to má herecké obsazení se tohle tak nějak moc nepovedlo. Celou dobu jsem měl dojem, že koukám na nějakou divnou duchařskou kravinu do které se vměšovala nucená romantika a komediální scénky, které vážně nebyly vtipné. Tento seriál od mého nízkého hodnocení nezachrání ani fakt, že jsem Lee Seung-Giho velký fanoušek. Doufám, že to bylo poprvé a naposled co jsem viděl Lee Seung-Giho v takové kravině 5/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 26.01.2019     Dorama: Heelreo

Skvělá dorama, která má úplně všechno. Parádní počin korejského televizního průmyslu s nejlepším obsazením, které jsem v doramě, kdy viděl. Scénaristická trefa do černého se všemi čtyřmi hlavními postavami, které jsem si během seriálu nesmírně oblíbil. Se zatajeným dechem řadím doramu v mém žebříčku na druhé místo a dávám jasnou desítku 10/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 26.01.2019     Dorama: Gogyocheosewang

Za celou dobu co sleduji korejské doramy, jsem nebyl z žádné tak překvapen jako z této. Neskutečně mi sedly oba hlavní představitelé, kteří si v seriálu osobnostně na nic nehrály a byly sví. Poprvé jsem viděl hlavní hrdinku v romantické komedie, která by vzhledem neaspirovala na titul miss Korea. Nesmím zapomenout ani na výraz hlavního hrdiny, který bravurně vychytal obličej znuděně-drzého hokejisty. No a když jsem si myslel, že už to nemůže být lepší přišel skvělý konec, který oceňuji, protože Korejci mají tendenci poslední díly úplně podělat 10/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 30.01.2019     Dorama: Gwaenchanha, Sarangiya

Dorama o cvokařích, kteří sami mají psychické problémy. No skvělý... Na druhou stranu si fandové akčních seriálů přijdou na své. Hlavní hrdina byl už v šestém díle tak domlácení a pobodaný víc než Bruce Willis ve smrtonosné pasti. Pokud jde o postavy obecně, tak se mi líbilo, že se chovají podle rčení co na srdci to na jazyku a to je vítané osvěžení oproti standardním romantickým doramám. Před tímto seriálem jsem viděl Are you human too a je až úžasné, jak odlišně a neskutečně pitomě se postavy v Are you human too chovali oproti této doramě. Výsledný dojem u mě zachraňuje podařená koncovka 8/10.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 04.02.2019     Dorama: Sseulsseulhago Chalranhashin-Dokkaebi

Možná by se to mohlo jmenovat „Stalker“ nebo „Plačící smrtka“ protože oba názvy by perfektně seděly. Jde vidět, že když je rozpočet, tak to jde jak po másle, ať už to jsou speciální efekty, které byly nejlepší jaké jsem do teď v jakékoliv doramě, kdy viděl nebo hvězdní a drazí herci, kteří neberou zrovna malé peníze za jednu epizodu, či scénář, který se vyvaroval typickým klišé leč místy příliš poetický, ale to mi zase až tak nevadilo. Dorama je výrazně melancholická skoro bych řekl nudně zajímavá. Je zvláštní, že to na mě mělo takový dojem a přesto mě to neskutečně bavilo. Celý seriál s nese ve vážném duchu s občasnými prvky humoru, který tam perfektně sednul. Například dětinské chování Goblina nebo společné soužití Goblina se smrtkou nemělo chybu. Seriál doporučuji všemi deseti.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 06.02.2019     Dorama: Dalui Yeonin - Bobogyungsim Ryeo

Historické doramy dost vyčerpávají hlavně svým neskutečným intrikářským postojem, který mi dává pocit, že se tehdy jenom šikanovalo, vraždilo a mučilo a vlastně na nic jiného nebyl čas a to mě fakt nebaví sledovat. Seriál mě udržel asi, tak do toho dvanáctého dílu, ale pak jak se děj změnil jen na pletichaření o trůn, to už mě začalo nějak nudit a bylo mi v podstatě jedno, kdo z toho vyjde jako vítěz. Jediný komu jsem trochu fandil byl Baek-Ah a zbytek ať se pro mě za posekají jak chtějí. Velmi špatnou vizitkou seriálu je fakt, že když si neoblíbím z početného souboru postav ani jednu, které bych výrazněji fandil, tak je něco hodně špatně. Zjistil jsem, že na historický seriál musím mít fakt náladu a před dalším si dát několika měsíční přestávku na zotavení. Tento seriál v žádném případě není špatný, ale ani nikterak dechberoucí mistrovské dílo. Zhodnotil bych to asi jako nadprůměrný seriál se slušnou výpravou, kostýmy a hereckým obsazením.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 09.02.2019     Dorama: Himssenyeoja Dobongsoon

Nejkomediálnější seriál co jsem dosud z korejské produkce viděl. Hlavní hrdina byl natolik dobrý, že jsem si ho už v prvním díle dost oblíbil a co se týče Do Bong Soon, tak ta byla v podstatě celý seriál úplně k sežrání. Hltal jsem jak hlavní komediální příběhovou linku, tak i vedlejší příběh o násilném únosci, kde se překvapivě tvůrci nebáli drsnějších scén. Nebavil mě snad jen příběh o indickém mnichovi, který byl dost nevýrazný. Seriál jsem zhltnul za necelé dva dny a přesně tenhle typ seriálů je můj šálek kávy. Dávám plný počet za skvělou zábavu a fantastické hlavní hrdiny, parádně roztomilou Do Bong Soon a rozverného ředitele Ahn Min Hyuna.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 13.02.2019     Dorama: Jangnanseureon Kiss

Kdybych měl porovnat tuto korejskou verzi s tou japonskou tak s klidným srdcem preferuji tuto korejskou. Pokud jde o hlavní hrdiny, tak Oh Ha Ni je oproti japonské Kotoko asi 2x hezčí a roztomilejší. Japonský Naoki je neporovnatelně chladnější kus ledu než vcelku v pohodě působící korejský Baek Seung Ja, takže i hlavní hrdina v korejské verzi u mě vyhrává na plné čáře. taky mi toto zpracování přijde o dost uvěřitelnější než to japonské. V konečném součtu je korejská verze Itazury o dost lepší než ta japonská a teď už zbývá jen shlédnout anime verzi.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 16.02.2019     Dorama: Buzâ bîto: Gakeppuchi no hîrô

Japonské seriály mi nejsou tak po chuti jako ty korejské, ale tenhle kousek byl trochu jiný, než jsem měl možnost dosud z japonské televizní produkce vidět. Je to slušná zábava s nejzajímavějším seriálovým soundtrackem co jsem za poslední dobu slyšel. Znova jsem byl svědkem toho jak dokázaly scénáristé udělat hlavního hrdinu tak nezajímavého a nudného, kterému je snad všechno jedno a nic na světě ho nemůže rozhodit. Kromě Naokiho charakteru jsou ostatní postavy dobře vybalancované a realistické.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 19.02.2019     Dorama: Neoui Moksoriga Deulleo

Popravdě jsem překvapený a zároveň nadšený. Neviděl jsem moc takhle dobrých hereckých výkonů jako v podání Lee Bo Young, Lee Jong Suka a Yoon Sang Hyuna. Seriál z právnického prostředí měl výborné soudní případy, nebylo jich málo, ale zase ani moc a dobře propojovali právě probíhající problémy hlavních postav. Dorama, která perfektně ukazuje nemilosrdnost zákona. Pravda vítězí...

    Přidal: Roby     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 24.02.2019     Dorama: Kwaegeol Choon-hyang

Tenhle seriál měl podle mě neskutečný vývoj. Od komediální složky do čistého citového vydírání, abychom se pak dostaly do mafiánského prostředí špinavých peněz. Někdy jsem ani netušil co vlastně sleduji. Ve zkratce příběh a herci jsou OK, ale co jsem asi tak od devátého dílu už nemohl vystát byla ta příšerná písnička od zpěváka Iziho, která hrála vždy, když se na scéně objevil prezident Byun Hak-Do. V několika dílech hrála i osmkrát za epizodu... Neskutečně otravný Song. Myslím, že moje hodnocení odpovídá výsledku.

    Přidal: Roby     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 28.02.2019     Dorama: Pool Hawooseu

Hodnotit tento seriál je docela obtížné, hlavně kvůli jeho jednotvárnosti a taky neustále ječící Rain je dost otravný. Každopádně, když porovnám slavné klasiky z velké čtyřky z let 2004 a 2005 (My Lovely Sam Soon, My Girl, Sassy Girl, Choon-hyang a Full House) vychází mi právě Full House jako nejlepší dorama této čtvěřice.