akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14102
  • Uživatelů: 31091
  • Hostů: 148 + 108

Hodnocení doramy od uživatele Ziza

Datum Abecedně Hodnocení
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >   »

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 07.05.2010     Dorama: Keopi peurinseu 1hojeom

Myslím, že když odcházíte od PC s úsměvem tak širokým, až vás lidé podezírají, že potají upíjíte rodičům z baru nebo fetujete, tak tenhle 17-ti dílný seriál splnil svou funkci. Celé si to drží pro mě vysokou úroveň zábavy, až je mi líto, že už jsem to viděla celé. Naštěstí ještě existuje jeden speciál (jak se co točilo, nepovedené scény, rozhovory s herci a režisérkou), takže se na něj vrhnu hned, jak bude čas. Líbilo se mi, že hlavní představitelka opravdu jako kluk vypadá, samozřejmě občas její ženství vykouklo, ale na těch správných místech. Navíc tohle je první dorama, kdy jsem prvně slyšela OST, než jsem to viděla, takže když hrál ten krásný hudební doprovod, cítila jsem se jako doma, jako bych si už se seriálem potykala a byla velmi familiérní. :-)) Prostě - během sledování jsem byla velmi šťastná a za ten pocit si to méně než 10 nezaslouží!

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 11.05.2010     Dorama: Nodame Cantabile

Co mě opravdu iritovalo, byly ty "fackovací" a "teatrální" scény. V anime, manze tam to může fungovat, někdy poměrně dobře, ale tady to pro mě bylo docela utrpení. Ale jinak celkem ucházející. Nejprve jsem viděla anime, pak četla mangu, takže mě nic nepřekvapilo. Nic nového pod sluncem. Ale ta hudba byla ženiální (ostatně kde u "Nodame" není? :-)). Možná že kdybych tohle viděla před anime a mangou, asi bych dala vyšší hodnocení.

Edit. květen 2014, viděla jsem to znovu a tak nějak se do toho zamilovala – najednou jsem zjistila, jak pěkná romantika to je, víc jsem ocenila příběh a i všechny ty fackovací scény, co najednou měly funkci. Celkově jsem si to na druhé zhlédnutí neuvěřitelně užila, a proto zvedám hodnocení.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 11.05.2010     Dorama: Nodame Cantabile Shinshun Special in Europe

Líbilo se mi to víc než seriál, asi hlavně proto, že zde nebylo tolik "achich-echich" scén, ale zase na druhou stranu se tady hodně brečelo a já jsem byla chvílemi trošku dojatá... asi za to může ten alkohol, co jsem pozřela předtím... X-D Ale hudba byla opět skvělá, "cosplay" taky, Praha hezky vyslovovaná. Tak proč ne? S chutí do toho! :-)

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 11.05.2010     Dorama: Hanazakari no Kimitachi e

To je super! ^_^ Jako s klukama jsem se fakt pobavila :-D A Mizuki... konečně nějaký ženská charakter, který mi byl po dlouhé době opravdu sympatický. Dakara... :) Bože, vždyť já jsem vysmátá ještě několik dní poté a vím, že nebudu litovat, když si to pustím znovu, klidně ještě 100krát! :-) Tahle verze je hodněkrát vtipnější než ta taiwanská, ale ta taiwanská se zase skoro do deitalu drží mangy, takže které je lepší? ^___^ já mám jasno. Jedno z mých nejoblíbenějších dorama.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 11.05.2010     Dorama: Atashinchi no Danshi

Je to legrace. Je v tom špína. Jsou v tom prachy. Jsou v tom pěkní kluci. Hraje zde Maki Horikita. Nenudila jsem se a chtěla pořád vidět další a další. Jedno z lepších dorama roku 2009. Mrkněte a uvidíte. Ale to s Čisato jsem tušila X-D

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Kaeinui Chwihyang

Když tak o tom přemýšlím, tak tady jsem rozhodně viděla ten nejkrásnější polibek ze všech asijských seriálů ever. :-) Romantika, vtipné momenty, mrcha, zklamání, slzy, bolestná minulost - to všechno tu člověk najde a i když by to mohl najít všude jinde, tady to je tak hezky naskládané, že se to prostě musí líbit. Vtipných okamžiků není po málu, takže se člověk pobaví. Myslím, že tenhle počin je spíše pro holky, vzhledem k Min-ho Leemu, který je naprosto úžasný, rozkošný a vůbec, jako kluka byste ho brala každá! ;-)) Má to šestnáct dílů, ani málo ani moc, a pokaždé jsem se na konci jednoho těšila na další. Pro mě to byla naprosto odpočinková pohoda.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Hua Yang Shao Nian Shao Nu

Rozhodně to není tak vtipné jako japonská verze. Vlasně ty její ksichty se vám přejí už hned po tom prvním. Vlastně jediné, co je tu o něco lepší než u Japonců, je hezčí hlavní představitel - dobře, aspoň mně se líbí víc než Shun. ;-) Ale jinak? Občas moc zdlouhavé, stupidní. Kladem zase naopak je, že to šlo opravdu podle mangy, takže když jsem se dívalala, bylo to jako by manga vyskočila, nabrala barvu a začala se hýbat. Bohužel to končí pěkně blbě, asi jako některé anime - zbytek si doluštěte v manze, což mně nevadilo, protože tu už mám přečtenou, takže vím, jak dál, přesto by bylo asi lepší, kdyby seriál měl lepší konec. Říkalo se, že bude mít i druhou sérii, ale pak z ní nějak sešlo, proto... je to tak divně useknuté v polovině.Pokud se vám líbila japonská verze, tahle se vám také bude líbit, těžko říct, jestli víc nebo míň. Každopádně zdejší skokan není "chladný čumák" jakým byl Sono, tenhle dokáže projevit spousty emocí. A to je fajné. Určitě to není seriál, u kterého byste měli potřebu ho shlédnout hned od začátku až do konce, jak se to u některých seriálů stává. U tohohle bohatě stačí si pustit jeden díl před spaním a vaše zvědavost není tak moc na pozoru, ačkoliv to říká ten, kdo viděl japonskou verzi a četl mangu... Završuje to chytlavý opening od skupiny S.H.E., který jsem si neprodleně stáhla. Spoustě kamarádů se líbila, njn, popík, teď na něj občas narazím, když mám nastavené náhodné přehrávání... P.S.: Velikým šokem pro mělo bylo... když jsem se dozvěděla, že té herečce je 25 let... Jako nejvíce šokézní X-D

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Nobuta wo Produce

Viděla jsem to dvakrát. Po druhé se mi to líbilo ještě víc. Jen na začátek - všimli jste si/všimněte si ve 3. dílu České vlajky?! Nobuta wo produce je opravdu krásný příběh o přátelství. Sledovat rodit, vzkvétat a zrát ten vztah mezi třemi lidmi je opravdu něco krásného. Méďa Brumík (Kazuya Kamenashi), Yamapi i Maki výborně ladí dohromady, jejich hra vydává zvuky lahodící mému uchu. Jsem moc ráda, že jsem to viděla. A takový "přednobutovský" speciál si také pusťte, je to legrace, když hlavní postavy mezi sebou soutěží :-)

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Hana Yori Dango

Jo, mně se to líbilo. Moje nejoblíbenější scéna - a fakt je, že jsem na ni čekala od té doby, co jsem viděla, jak Makino ochraňuje snad v každé fázi věku svou kamarádku - je ta, kde dá Domyoujimu pěstí. Jo, to jsem si pěsti připravovala s ní a fandila a když ho položila jednou ranou na lopatky, tak to bylo takové veselé victory! :oD Takže já jsem spokojená. Je to seriál na úplnou pohodu :-)

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Shinobi

Neboť jsem prvně viděla Basilisk, tak jsem ze začátku byla zklamaná, nemile překvapená a připadalo mi, jako by ty, mně známé postavy, byly tvůrci tohoto filmu znásilněny. Ale protože to nakonec mělo jinou pointu, jiný konec, tak jsem se uklidnila a přijala to. Přesto... Myslím, že kdo neviděl anime, bude se v tom trochu ztrácet, protože je to dosti ohryzaný film. Lepší by bylo, kdyby z toho udělali seriál o někalika dílech... ale proč plakat nad rozlitým mlíkem? Basilisk mě dojal, prožívala jsem s ním dobré i špatné a tohle byla jen pastva pro oči, jelikož miluji pohledy na přírodu, a těch jsem si tady užila docela dost.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Hana Yori Dango 2 - Returns

Taky pěkný, jako ten první díl, to jsem jen koukala (...); konečně mám po konci takový lepší pocit, ačkoliv tam bylo znenadálé zjevováníse snad všech postav, které bylo trochu moc, ale... Každopádně je to romanťák jak hrom, po první sérii jsem jednoznačně musela fandit Domjódžimu a Makině, ačkoliv mi bylo líto Ruie, když i ta jeho první láska byla taková nepovedná (on v manze a pak i korejském dorama je ten vztah Makiny a Ruie vysvětlen o mnoho lépe, takže tady vám opravdu nezbyde nic jiného než ho litovat, navíc když je zahraný Ogurim). No, dopadlo to, jak to dopadlo. Taky chci prožít příběh o Popelce... ^^

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Hana Yori Dango: Fainaru

Co je to za den? Jsem sentimentální až hanba! Vždyť mě tohle dojalo :-D Od začátku do konce se mi to prostě líbilo, už si připadám jako notorický romantik... Je to takové sladké završení toho, co člověk s těma postavama zažil v předchozích seriálech. A já si říkám, že mi takovéhle završení není vůbec proti srsti, naopak líbí se mi a vyhovuje mi. Ano, začátek byl takovej nemastenej neslanej, ale konec... hm, hm, ráda budu pokračovat v sentimentu :-D

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Kurosagi

Je to dobré, protože jsem se ani jednou nezačala ni trošičku nudit. Hrdinové sympatiční, policejní komisaři dostávající záchvat smíchu v nejnevhodnějších situacích, závistivá mrcha, spousta podvodníků a hlavní postava, která svou "držku" z obrazovky neodlepí :oD, je kupodivu přeze všechno přece jen ještě dítě, což je fajn. Bang! :-)

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Eiga: Kurosagi

Předem říkám, že seriál se mi líbil víc. Ale i film měl něco do sebe. Jen je škoda, že tam více nebyla Maki... každopádně prvotřídní podvrh, prvotřídní Caesar, skvělý hudební doprovod. A Yamapi si to dával jako vždycky :-) Pokračování bych se vůbec nebránila, třeba kde by dostal Mikimota... ale manga je ještě v plném proudu, takže si zřejmě - když by něco bylo - musíme počkat :-) btw. konečně se policajt smál jednou ve správné chvíli, ale... až moc dlouho :-D

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Kurozu zero II

Zklamání? U mě se nekoná. Ano, je to o něco horší než jednička, ale jen o malinkou píď. Hudba, souboje, lidé - všichni tu jsou. A mají stále ty své kvality. Jediné, co mi vadilo, bylo to, že jsem se pořádně nevyznala v některých soubojích, bylo zřejmě roztržitou kamerou, ale jinak? Pořád je to pro mě adrenalinový film, kterrej to umí pořádně roztočit. Pěkně se všichni vykoupali v krvi. Navíc se mi líbí, jak si muži vyřizujou účty, jak jim stačí rvačka k uzavření přátelství, k vyřešení problému. "Není nic špatného na tom být vrána.Když to porovnáte s chudáky ptáky v kleci, kteří zapomněli létat, Vrány jsou mnohem lepší. Být Vrána je dost dobré i pro mě." První a poslední písnička, ta samá písnička, suki desu! :-)

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Nae meori sogui jiugae

S lehkým srdcem a čistým svědomím můžu dát 10, protože se hora pohnula. Nejkrásnější scéna je, když spolu ti dva sedí u toho stolečku, on jí naleje skleničku a povídá: "Jestli to vypiješ celý, tak spolu budeme chodit." A když to do sebe opravdu "kopne", dá jí takový krásný polibek! Romantický, dojemný příběh, který mě opravdu nutil ronit slzičky, a já mu to vůbec nezazlívám. Možná je jen dobře, že tam nebyl konec, protože takhle jim člověk může vysnít chvilku společného štěstí, štěstí, kde vzpomínky mají označení jsoucno. Jsem ráda, že jsem monitoru mohla darovat nenucený - snad šťastný - úsměv.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Ping Pong

Konec dobrý, všechno dobré? Myslím, že je to film o velkém rozhodnutí a určitě stojí za to ho zhlédnout.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Jui kuen II

Pořád se perou a pořád a pořád, pěst sem, kop tam. Ale už vim, jak to Lee myslel aneb opilecký box vypadá opravdu zajímavě :-D No, ale nejvíc jsem se pobavila u závěrečných titulků. Nicméně Jackie tu opět předvádí, co umí, a jako vždy vítězí. A největší zklamání - celej film čekám na Andyho, až se objeví znovu a ono nic...

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Keulraesik

Romantický a svým způsobem dojemný dvoupříběh. Co se nepovede jedné generaci, splní ta druhá. Je to hodně pomalý film, ale to mu k mému podivu neubírá na kráse. Nenudila jsem se, ale ani si neodnáším kdoví jaký zážitek. Bylo to příjemné, ale tak na jedno shlédnutí. A myslím, že druhou polovičku tím do varu nedostanete, pokud nejste oba dva vyslověně vymazlení romatikové, kteří hlavu nejraději nechávají v oblacích... I guess so.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Moon Child

Děj je docela hloupý, místy až stupidní, což ale zaručuje, že se tomu aspoň občas zasmějete. Vtipné jsou třeba kostýmy hlavních postav v některých scénách. Od tohoto filmu opravdu nečekejte nic skvělého. Gackta mám sice jako zpěváka ráda, ale jako herec za moc nestojí.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Kimi wa petto

Nemám ráda hlavní představitelku, nepadla mi do noty, takže celé to pro mě zachraňuje MatsuJun a občasně povedené okolí. Námět určitě zajímavý, dobře provedený, jen občas moc omlouvání :-) Mohlo by být líp, ale i podstatně hůře. Ale občas to byla vážně docela nuda, naopak občas mě to docela chytlo (bohužel tato část nepřevažovala).

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 3/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Saishû heiki kanojo / SaiKano

Co se týče filmu - ne že by nudil, jen nezaujme. Toporné herecké "umění" hlavních představitelů je velmi... dejme tomu inspirativní pro kritiky. Občas to nedávalo smysl, jelikož jsem neviděla anime, tak jsem jen hádala, proč se tohle děje, proč se on/ona takhle chová... Myslím, že 3 jsou dostatečným ohodnocením. A pokud by se někdo rozhodoval pustit si tento film nebo nějaký druhý, doporučuji ten druhý, ať je to, co je to.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Ichi

Podařený kousek s nabroušenými katanami, jen tomu leckdy - pro mě - ubíraly zbytečně dlouhé a táhlé sekvence. Herci jsou příjemní, nikdo protivnej se tam nenašel. Jen jsem asi chtěla trochu víc adrenalinu.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Taiyo no uta (film)

Téměř od začátku je jasné, jak to dopadne. Ale komu to u tohohle filmu vadí? Mně rozhodně ne. Je to tak krásně civilní, jemný, nespěchající snímek s příjemnou písní po ruce, že si ji jdu stáhnout.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Koizora

Už je to sice delší dobu, co jsem seriál viděla, ale jedno vím, každý díl ve mně zanechal nějakou silnou emoci. Film jsem neviděla, nesrovnávám. Ale jsem trochu zvědavá, jak to běželo tam. Rychleji? Tady to šlo krásnou plynulou chůzí k cíli, který byl jasný, přesto jsem se nevyhnula slzám, obzvláště když jsem věděla, že je to podle pravdivého příběhu. Bylo to opravdu dojemné :-)

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Nana

Moc pěkné. Tohle přátelství se dá jedině závidět či oslavovat ;-) Film má šmrnc, styl a nebojí se do toho praštit. To je přesně ono, co hledám všude. Lidé jsou zde sví, mají své charaktery a ty si navzájem neprohazují. Kdo se podívá, neprohloupí. Nejkrásnější film o přátelství, jaký jsem kdy viděla!

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: I Jukilnomui Sarang

Kromě pár okamžiků a kromě celkem zajímavě řešeného posledního dílu jsem se docela nudila. Roztřesená kamera a dlouhé pohledy na ubrečené tváře nebo krajinu (ano, snažíme se být umělečtí, ale to se do takového seriálu nehodí) tomu také moc nepomohly. Určitě by se to dalo redukovat na polovinu a bylo by mnohem lepší. Nevadí. Co mě naopak drželo u obrazu, byla velice povedená hudba. Písničky prolínající děj - nic nového, ale tady něco tak krásně fungujícího. OST by mohlo stát za stažení (stálo ;-)). S postavami jsem ani moc nesoucítila, prostě jsem na koukala jako nelítostný Bůh, jako někdo nezůčastněný, jako někdo, kdo sleduje hemžení v mraveništi. Jediné, co mnou alespoň trochu hnulo, bylo, jak Kim hrál na ten dechový nástroj (sry, nevím, jak se mu nadává) + plus to věnování předtím. !Možný Spoiler! On to byl vážně nakonec dobrák. :-) A poslední díl, možná trochu očekávaně, to zakončil, no, nejsem kus ledu jako někdo (trochu černého humoru, pochopí, kdo to uvidí/viděl), to bylo taky takové smutné, ale k slzám to prostě nedožene. Konec možného spoileru! Máte rádi asijskou kinematografii, dlouhá zima? Směle do toho!

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Mei-chan no Shitsuji

No, trochu jsem se nudila. Tak nějak mě nebavil ten prostředek. Takový nemastný, neslaný. Ano, něco bylo povedené, jenomže celkový dojem to nijak nezachrání.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Tada, kimi wo aishiteru

Začátek mě trochu štval. Přišlo mi, že se nic neděje, že bych chtěla být v ději dál. Ach, já bláhová! Měla jsem si více užívat té pomalé přírodní krásy. Protože potom, v New Yorku, mi tekly slzy. Prostě se jim asi nechtělo u mě zůstávat. Nedivím se. Hele, Makoto, že jí to na té výstavě slušelo, viď? Nehorázná slaďárna s velmi ulepeným koncem. Ale zuby se po ní nezkazí.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Baekmanjangjaui Cheotsarang

Tak nějak se nemohu ubránit srovnání s japonským filmem Tada, kima wo aishteru. Obě hrdinky jsou na tom podobně, jen hrdinové ne - neb tady on ví, že jeho milovaná trpí nemocí, která ji zakrátko připraví o život. Tada... u mě rozhodně vede jak v romantice tak v té "dojmové" části. Nějak se mi tady nezdá ten přerod z rozmazleného hošánka v zamilovaný "ocásek", ale budiž. Co musím pochválit je hudba, některé sekvence byly opravdu velmi podařené, přesto mi přišlo, že mezi naší dvojicí to moc nejiskří, a když tak leda od slz, co jim kanou po tvářích. No a ten konec, po sněhu, po maturitě, s právníkem... to si klidně autoři mohli odpustit. I tu zbytečně dlouhou stopáž. A společnou minulost, i když bez ní by se asi nenašli...

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: LIFE

Krásný příběh koloběhu šikany a týrání. Tohle by se mělo pouště snad na každé škole, ovšem ne jako inspirace ale jako ponaučení. Copak by člověku nepřišlo nechutné? Jak takoví nemají být žáci, když sami profesorové si nevedou lépe? Když jsou tak lhostejní? Doufám, upřímně doufám, že nikdy nikdo nezažil takovou šikanu jako Ayumu, je škoda, že vím, že doufám zbytečně. Ze začátku mě netečnost k týrání ze strany Ayumu velmi štvala. Copak ta holka si všechno nechá líbit, proč se neozve? - ptala jsem se sama sebe. Ale překvapila mě, holka jedna. Začala se bránit. Našla si přátele. Někdy jsem ji obdivovala, jak může zůstat v klidu, nechat všechny vypodívat se, vyřvat, nechat se obvinit a potom, až když jsou oni hotovi, začne se bránit - když už. No nic, řadím do velmi povedených doramat. Pozor ale, je to opravdu drsné, obzvláště ze začátku. Jediné, za co srážím body dolů, je děsná kamera. Vážně mi občas kazila dojem z celé scény. Naštěstí hudba to občas dokázala urovnat.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: E Mo Zai Shen Bian

Má to 20 dílů a kdo čeká, že se hlavní hrdinové dají dohromady až v tom posledním, tak se šeredně plete. Vrčí to mezi nimi už od prvního dílu a myslím, že ve druhém, maximálně ve třetím, už jsou spolu, už "randí". Tenhle seriál mě nepřestal překvapovat, čekala jsem takovéto ohrané drama; "vidí ji objímat se s někým, ona vidí jeho dělat to samé a šup, už je tu nedorozumnění, šup, už je tu velké drama", ale ne to se nestane... ano, žárlivost je tu, a když někoho ten druhý obejme, tak hrdinové většinou použijí daru řeči a promluví si, což je fajn, protože to by přeci každý normálně uvažující člověk udělal, ne? Promluvil si s tím druhým, vysvětlil, jak to vlastně bylo. Všichni tu hrají na "přímost", takže divák nemá pochyby o tom, kdo s kým a za kolik ;-)) Jediné, co mě občas švalo, byla kamera, někdy IMHO dost nevhodně zvolené úhly pohledu. V polovině jsem si myslela, že tomu dám 7, u začátku 16. dílu jsem se v tom utvrdila, protože koho zajímá láska nějakého profesora, učitele z hrdinčiny minulosti? Mě teda rozhodně ne, ale potom se ten díl zvrhl. Změnil náladu a tak nějak mě vtáhl. A ejhle - je tu 20. díl. Je to legrace, je to drama (ale nic přehnaného), jen to občas ujeté (obzvláště scény, kde hrdinka plete rukavice...). Myslím, že některé scény bych si klidně a s chutí pustila znovu. A mít takového ďábla vedle sebe... no, nebylo by to špatné.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Pool Hawooseu

Bavilo mě to. Smála jsem se. Kroutila nad nimi hlavou. Byla jsem překvapená některými činy. Trochu mi přišlo, že se celý seriál jen křičí, čistí zuby, uklízí a jí. Ale to zase tak nevadí, protože i přes tento dojem je to velmi příjemně koukatelné. Velmi mě pobavilo, když "slípka" nesla babi na zádech do domu; i když to tady trochu spadlo do grotesky... Myslím, že abyste si užili sledování tohohle seriálu, musíte mít po boku trochu romantické nálady, chtít vidět dva lidi jak se pomalu slibižují, nebát se trochy romantiky a ujetého humoru. Co mě rozčilovalo, byla občas splašená kamera. Přijde mi, že to s ní v Korei ještě nemají pořádně vychytané... Ale hlavním představitelům to spolu slušelo, takže promíjim. Něco za něco :-) Ale co neprominu, jsou ty ujeté polibky. Už by je někdo měl naučit, jak mají polibky vypadat! Polibek není, když k sobě dva lidé přitisknou rty a půl minuty je mají k sobě přitisknuté... Sakra už! ;-) Na tohle jsem prostě vysazená. Když už polibek, tak ať to nějak vypadá... Ale zase je pravdou, že tento nedostatek kompezují štěněčí výrazy, které Rain používal, vždycky když jsem je viděla, musela jsem se umívat, ne-li smát. Jo a teď si vzpomínám, co mě ještě během sledování štvalo - těhotná kamarádka s plochým břichem. Kde to dítě schovala? A vzhledem ke stopáži 1 hodina a kus na 1 díl... občas to bylo zdlouhavé.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Maigeol

Pozor, uprostřed komentáře je miniaturní spoiler. Myslím, že by se mělo scénáristům zakázat citové týrání (tělesné zas až tak nevadí :-D) zženštilých asijských mužů. Jako když Woovi začly rudnout oči a vhánět do nich slzy, byl tak trochu k sežrání a politováníhodný. No, u konce už jsem mu to tak trochu "přála", nebo spíše si za to mohl sám a navíc to začalo být otravné. Hezky to všechno plyne, krásně se seriálem utíká, občas to utíkání unaví, ale přesto po chvíli je celkem snadné chytit druhý dech. Možná teď trochu zaspoileruju, ale opravdu jen maličko a zanedbatelně, myslím však, že to dítě tam bylo šoupnuté scénáristy, aby tomu v tu chvíli, kdy o něm divák uslyší, dostal trochu šok. Ono vůbec "o 2 roky později" je takové trochu ujeté. Ono vůbec, jak jsem si mohla všimnout, je snad trendem, že v asijských seriálech se zamilovaní nevidí delší dobu. To se jakože testuje jejich láska či co?! A poslední díl... byl trochu krutý k mým citům, naštěstí city přežily a doběhly do cílové rovinky, za níž se krásně vydýchaly. Ale poslední scéna je prostě... teď nevím, jestli mě štve nebo se jí mám smát. O čem mluvím? Podívej se - od začátku do konce :-) Takové lepší 8, protože jsem se dost nasmála a dokázala soucítit s hrdiny. (Ale ta Seo Hyun byla pěkně sobecká na začátku, což? Pěkně mě štvala!!)

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Kurozu zero

Wow. Konečně jsem viděla Shuna hýřit nějakými emocemi :-) 100% musím shlédnout dvojku, protože tohle byl opravdu nářez. Bitky, bitky, bitky, krev, krev, déšť, přátelství, oddanost, spravedlivost... bože, to bylo super...! Oči navrh hlavy, bušící srdce, no, já hořela :-D Prostě dobrej film, kde mě občas štvala kamera, protože jsem si pořádně nemohla prohlédnout všechny rány, co kdo dostal...

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Train Man: Densha Otoko

Jo, někdy je lepší se zvednou od počítače, ale právě u něj získáváte všechny ty myšlenky, které byste chtěli dělat, ne? :-) Romantika jak hrom! Vážně, sladší než cukr. Ale pořád se to dá krásně strávit. Takayuki Yamada (btw všimli jste si toho, jak krásně má tvarované oči?) byl jako Densha otoko skvělý. Všechno bych mu sežrala. Ale bylo to pro mě těžké, protože jsem ho nejprve viděla jako Serizawu v Kurozu zero a teď na mě vybafne jako chlapeček, který brečí, třese se, koktá... tohle mě málem položilo do kolen. Taková změna! Ani bych ho málem nepoznala... Je hezké vidět, že i takovíto lidé mají možnost někoho potkat, zamilovat se, uspět. Jé, jé, taky bych chtěla :-)

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Shindo

Pořád jsem si říkala: "Proč je tak našvaná? Proč se tak chová?", už to chápu. Jenomže i když je to krásné lidské dění, točí se převážně podle piána, hudby. Poznala jsem - spíše omylem - kdo hraje lépe, ale nevím proč. Nevím v čem. Tenhle film si více užijí lidé, kteří hudbě rozumí, kteří mají hudební sluch. Obojí mi chybí. Ale líbila se mi ta přirozenost, se kterou film přišel. Tu musí ocenit každý. Uspěte si trochu odpoledne! Pusťte si tenhle film - myslím to v dobrém.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Naesarang Ssagaji

Nevím, nevím, jestli zrovna Jae-won Kim, jak ho prezentují, by podlamoval dívkám kolena (myslím, že v Jižní Korei na to mají jiného borce, viď Bi? :-D), ale tak budiž, sem tam se totiž zablýskne jeho roztomilost... Začátek ujde, máme vztah pán + otrok -> zamilovaní; jednoduchá chemická reakce, ani dočíslovat se nemusí. Občas příjde moment, kdy se zamějete. Jenomže druhá polovina filmu. O čem to bylo? Jaký to mělo smysl? A vůbec?! Trochu zbytečný film, řekla bych. Ale pokud nemáte co dělat, nemáte "nastudované" asijské romatické komedie a chce se vám spát, tak proč ne - lepší než pohádka na dobrou noc. Jen ten usoplenej začátek je pěkně nechutnej.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: 46-okunen no koi

Lyrično. Fantaskno. Detektivní příběh. To vše se proplétá a velmi pěkně to svazuje hudební doprovod. Myslím, že to zajímavým způsobem odráží japonské myšlení, nebo spíše to jací jsou, v co věří. Jun, Shiro i kouřící detektiv byli výborně zahraní. Sbližování, pomalé rozplétání minulosti, kterou je v určitém aspektu stejně velmi těžké pochopit, zanechalo velmi zajímavý filmový zážitek. Nečekejte zběsilé tempo, nečekejte krvavé souboje, nečekejte "plynulý" příběh. Tenhle film je o obrazu, je o tom, co nelze vyjádřit perpnými dialogy. Dívej se a poslouchej, hlavně nic neočekávej.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Yeopgijeogin Geunyeo

No, na to jak to všichni všude zmiňují a jak se pojem "My Sassy Girl" ustálil jako označení toho a toho typu ženské, tak jsem čekala větší pecku. První část pro mě byla naprosto ztrátová, to jsem se vážně nudila a nevědala, jak si na té židli sednout. Druhá část už byla o hodně lepší, obzvláště když si oblékli uniformy ze střední školy a epilog... takových už jsem zažila a i lepších. Myslím, že Korejská produkce má mnohem, mnohem lepší díla. Je to odpočinkový film, od kterého však nesmíte nic očekávat, aby pro vás ten konec byl úchvatným. Ale zase musím uznat, že se mi u toho dobře balily dárky pod stromeček.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Tasogare seibei

Překrásné. Poetické. I když by se to mohlo zdát usoužené a táhnoucí se, pro mě to tak není. Vše je tu pravdivě ukázáno, vše je špinavé a přitom krásně jasné. Nikdo nic nepřibarvil, všechny barvy, co tento film obsahuje, by se daly označit za původní. Všimněte si, až se budete dívat, ke konci, v průběhu boje, když ti dva stojí naproti sobě v tom pokoji, toho okna - přišlo mi tím nejdůležitějším prvkem v celé scéně, papírové okno, skrze které lze vidět vítr hrající si s větvemi stromu. Teď zřejmě trochu zaspoileruju, ale musím to zmínit - když se vracel domů, celý zakrvácený, a ona tam stále byla, cítila jsem to jako naprostý happy end, říkala jsem si, že i kdyby teď umřel na ztrátu krve, stejně by to byl happy end, protože ona tam byla. ~ Ten film dovolí se záhadný způsobem vžít do Seibeie, že s ním cítíte jeho radost, a když se tak stane, ten konec se stává vskutku trošku smutným.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Brother

Velmi pomalý rozjezd, prudké stoupání pod vrchol, kde vás čeká pád. Vy prostě víte, že příjde a že to bude pád do pekel, tak proč utíkat? Prostě se zasmějte! I přes dlouhou stopáž se vyplatí počkat si do konce filmu, protože ten je typicky japonský. Asi proto se mi tolik líbil. Díky tomuto filmu se pomalu začínám zamilovávat do tvoby Takeshi Kitana. Pomalu ale jistě :-) Co mi trošku vadilo, byly tichá místa ve filmu - a to doslova. Ta místa, kde se nic neříkalo a hudba také mlčela. Není to akční film, rozhodně vám do žil nevstříkne adrenalin, ale mrtvých přec není málo.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Oechul

Kdyby mi někdo řekl, aby shrnula tenhle film jedním slovem, určitě by to bylo slovo "modrá". Ten film má nejasnou modrou. Celou dobu jsem čekala, pořád jsem čekala, jak to bude těžké, ale ono to bylo lehké, jen jim to trvalo trochu dlouho, než si to uvědomili. Film rozhodně není špatný, jen je na můj dnešní den pojatý moc lyricky, asi moc umělecky, abych ho mohla lépe ohodnotit. Díky dvou hlavním herců jsem občas dokázala pochopit, poznat, vědět, co cítily postavy. Což na film, kde se pocity nejadřují slovy, není rozhodně špatný výkon. Ale když to tak musím říct - čekala jsem větší drama. Tohle opravdu bylo jen modré lechtání, které mou touhu po pořádné emoční ždímačce neuspokojilo. Padnoucí hudba, krásné záběry, sníh, "zakázaná láska", a přesto mě nic z toho nedokázalo zasáhnout, dojmout, rozbrečet. Prostě to tak nějak proběhlo.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Swing Girls

Bavila jsem se, hodně jsem se bavila. Scéna, kde jede "Wonderful life", je opravdu - nemůžu si pomoct, ale musim použít tento výraz - kulervoucí. X-D Ne, že by se člověk smál od začátku do konce filmu, to ne, směje se tu (nahlas) opravdu jen párkrát, ale přesto tenhle film je napuštěný pohodou, milými lidmi a jazzem v takové koncentraci, že je úplně jedno, jestli z toho vzniká hydroxid nebo kyselina. Navíc jsem tu sledovala mladičkou Nodame a to mě opravdu bavilo. Další velikým plusem je, že každá postava, ať už dostane hodně prostoru či málo, má svůj vlastní, ujetý charakter - hráč baseballu, kamarádi (?) našich kytaristek nebo sensei od dechového sboru.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Dolls

Buď jsem to pořádně nepochopila, nebo to bylo až moc pomalé, uťapkané, nic neříkající, přesto s překrásnými obrazy přírody. Nebo možná jen dnes nedokážu přeladit na lyričnou temnou stránku svou. Některé záběry vás přímo uchvání, některé scény ve vás dokáží vyvolat úsměv, jiné ve vás zanechají prázdno, možná i beznaděj. Co mi opravdu docela zkazilo "výhled", bylo u druhého příběhu, když už jako pořádný jakuzák přišel do parku a tam uslyšel si povídat ty dva mladíky. *Spoiler* To, že ona tam chodí každou sobotu, se dá přežít, dá se tomu ještě jakž takž uvěřit, ale to, že si právě v tu chvíli o ní povídají dva mladíci, a děda opodál to uslyší a tím je mu jasné, kdo ta dáma s dvěma obědy je, je pro mě prostě naprosté a neodpustitelné vytvržení. Nechápu, co mne na tom tolik rozezlelo, ale stalo se. *konec spoileru* Sthrnutí: tragédie, která ve mně slzy nevyvolala, natož soucit, přesto mne uchvátila nádhernými obrazy. Možná že nádherné obrazy na 109 minut nejsou dostačující. Ale to ať posoudí někdo jiný, já dávám 6.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Kgotboda Namja

O malinko delší a o malinko lepší než japonská verze. Pomalu to vypadá, že bohatí trpějí nejvíce, ale to nevadí, protože je čeká happy end na prosluněné pláži, že jo... a taky se mi zdá, že náš milý Goo Joon Pyo ztrácel na kudrnatosti hezky díl za dílem. Některé scény byly až příliš dlouhé. Tak a tím končí všechno, na co bych si mohla stěžovat. Zbytek byl pro mě na jedničku. Hudba - stahuju OST. Možná snad mi přišlo, jako by si herci nastudovali Hana Yori Dango, protože některé jejich výrazy a ksichtění byly úplně stejné. Ale proč ne, nevadilo mi to. Doufala jsem, že se tady budu moct vychloubat, jak jsem to dala vechno na jeden zátah, ale po 23. dílech (ano, nespala jsem více jak 24 hodin :D) mé oči začaly protestovat a já se musela na chvíli rozloučit. Nevadí, aspoň jsem si ty poslední dvě epizody užila vyspaná ^___^ Bylo to pěkné, byly tam mrchy, přišli hajzlové i gentlemani, viděli jsme dojemné i veselé scény. Usmívali se s nimi, možná plakali, měli z nich husí kůži. Nelituju toho, že jsem s nima strávila celý den, i když jsem věděla jak to dopadne, nemohla jsem to prostě jen tak vypnout a dělat něco jiného. //// <b>21. 8.2013</b> O tři roky a půl jsme to viděla znovu. Páni, to už je to taková doba? A musím snižovat o jede bod, abych byla spravedlivá. Co mě tenkrát tolik pohltilo se pro mě ztratilo v přemíře patosu a špatného hraní Hyun-joong Kima. I tentokrát jsem se u toho ovšem dobře bavila a užívala si seriál. Spousta pozitiv totiž zůstalo. A tak dále, a tak dále; jsme v Koreji a základ je japonský příběh…

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Sekai no chûshin de, ai o sakebu (film)

Vzhledem k popisu jsem si myslela, že to bude větší doják. Ne, že by jím nebyl. Občas z toho filmu cítíte ty palčivě bolestivé scény, můžete uronit slzičku, ale film pokračuje. A končí, jak by měl. Rozhodně doporučuji ke zhlédnutí. Výkony Mirae Morijama, Masami Nagasawy a Takaa Osawavi byl skvělé, alespoň pro mě - vážně mě to s nimi bavilo.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Love Com

Typický japonský rabukom. Ten čibík byl vážně kawaiii :-D Jako culila jsem se u toho, až ty skřeky,co jsem vydávala, nebyly hezký X-D Jako anime to taky musí bejt docela dobrá podívaná, akorát si to nedokážu představit ve 24. dílech... Nenudila jsem se vůbec, za což převelice děkuji! Príma to bylo, užila jsem si ten čas při sledování. Dokonce jsem i zapomněla, že se musím naučit 15 otázek na aj, 2 na IVt a 1 na matiku, njn, maturita :-)) Roztomile trhlý to bylo. Jenom ty jejich pusy japonský, co to je pořád, jednou bych taky chtěla vidět nějaký pořádně vášnivý hudlan v japonské produkci X-D Rozumíte, jo? Vzhledem k tomu, co píšu, vážně mě to docela rozdovádělo... A taky se mi líbil Hiro, hezky ve vedlejší roli a za šprta, vzhledem k tomu, co hraje v pozdějších letech, tohle byl vážně skvělej úlet! :-) Jorošiku Queen!

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Hotaru no Hikari

S Hotaru vám čas utíká rychle, tedy kromě několika chvil, kdy se opravdu nestydíte, že posunete přehrávání trochu dopředu. Aniž byste to tušili, najednou konec epizody a vy máte chuť koukat se dál, přesto to není seriál, kdy máte nervy na dranc a musíte se za každou cenu na ten další díl podívat, nebo zvědavostí puknete, což je svým způsobem také výhoda. Hotaru je chvílemi opravdu otravná, nejen svému Managerovi, ale i mně. Opravdu jsou chvíle, kdy ji nemohu vystát, ale naopak jsou i chvíle, kdy se nedivím, že se do ní někdo zamiloval... Hudba vám asi v hlavě nezůstane, ale dobrý pocit z některých chvil určitě. Není těžké se pousmát nad rozmluvami Hotaru a managera a nakonec *teď trochu spoileru* se mi opravdu ulevilo, když se on s ní rozešel. *konec spoileru-čan* Možná to od začátku vypadá, že je jasné, jak to dopadne, přesto mi věřte, že cestou necestou přece jen tam hlodá ten červíček, že to bude jinak - během 1. dvou a dvou posledních dílů je jasné, jak to skončí, ale těch šest mezi... myslím, že není na škodu se na to podívat.

    Přidal: Ziza     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 25.05.2010     Dorama: Long Love Letter

Abyste pochopili, jak to dopadlo, musíte koukat až úplně do konce... Po titulcích :-) A pokud to ani pak nepůjde... Napište mi do pošty, vše vysvětlím... Fyzika hadr, ale jinak je to opravdu romantický příběh s prvky akce, scifi a dejme tomu napětí. Není to špatný, jen to chce možná trochu pochopení pro námět. Co mě občas iritovalo, byla nepřítomnost hudebního podkladu některých scén.