akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 14012
  • Uživatelů: 30186
  • Hostů: 16 + 27

Hodnocení doramy od uživatele ainny

Datum Abecedně Hodnocení
1  2  3  4  5  6  7  8  >  

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8.75/10.00     Přidáno: 02.01.2013     Dorama: Iljimae

Hodnocení příběhu: 10/10.00

Miluju romantické příběhy, miluju historii a miluju východní Asii. Toho všeho jsem se v Iljimae dočkala měrou vrchovatou. K příběhu samotnému nemám výhrad. Je v něm všechno. Boj, láska, intriky, napětí, nenávist, humor i pláč. Děj se pomalu skládal jako puzzle, takže skoro v každém díle se odhalí něco, co divák sice může tušit, ale nemůže vědět. Až do samotného závěru, kde se odhalí celá pravda o dvou sluncích na obloze a o tom, co vlastně mají společného.

Hodnocení postav: 8/10.00

Ne každá postava mi seděla, takže...

Yong - na začátku kluk, který nechápe, co se kolem něho děje a raději zapomene. Dospívající Yong je chvilkami na ránu a musím se přiznat, že byly chvíle, kdy mi přišlo, že Lee Joon-gi přehrává až moc. Sedl mi v podstatě až od doby, kdy si začal vzpomínat a zvážněl. Pak už to byl z jeho strany herecký koncert, na jaký jsem u něho zvyklá.

Si-hoo - skvěle napsaná postava, o které jsem až do samotného závěru nevěděla, co si myslet. Na čí straně vlastně je. Osud, tedy spíš jeho matka, si s ním dost nepěkně zahrál a on se s tím musel hodně těžce vyrovnávat.

Si-wan - i on mě hodně bavil, takového pitomce, aby jeden pohledal. Trochu mi ale vadilo, že v úplném závěru na něho tvůrci jaksi zapomněli.

Soe Dol - i pro Lee Moon-sika mám jenom superlativy. Miluju ten jeho bezelstný úsměv. A on jediný mě v tomhle seriálu dokázal rozplakat...

Eun Chae - Bože... co na ni napsat. Krásná a hodná. Tak hrozně hodná, až jí to člověk nevěří a stane se nemastnou, neslanou. Prostě v závěru už mi lezla tou svojí dobrotou dost na nervy.

Bong-soon - bezkonkurenčně nejlepší ženská postava. Ze začátku jsem s ní měla stejný problém jako s Yongem, ale jak šel děj, tak jsem si ji oblíbila.

Kong Gal-a-jae - je poslední, koho jmenovitě zmíním, protože i jeho postava byla skvěle napsaná a ještě lépe zahraná. Jeho zdánlivý klid, který v sobě skrýval rychlé zhodnocení situace či vyrovnávání se s minulostí, mě nepřestával fascinovat a na jeho kamennou tvář jsem se vždycky těšila.

Postavy hodnotím, tak za 8, protože jich tam bylo pár, které mě nebavily vůbec. Když nebudu počítat Eun-chae, tak další kdo mi hodně vadil byl král. Ta postava, ač měla být v podstatě jednou z nejdůležitějších, byla nudná až to bolelo. Kdybych mohla, tak jsem přetáčela, kdykoliv se objevil na scéně.

Hodnocení hudby: 10/10.00

Muzika byla jedním slovem skvělá. Dost často si pouštím OST a to nejenom písničky, ale i instrumentální skladby. Vždycky se mi vybaví příslušná scéna a nejraději ze všech mám tu, kdy Si-hoo rozsvěcí zapáleným šípem lampióny podél cesty...

Hodnocení kamery: 7/10.00

Standart. Nebylo tam nic, abych si kameramanovu práci zapamatovala, jako se to stalo třeba u Mao nebo teď naposled u Liar Game.

Celkové hodnocení: 8.75/10.00

Nevím jestli je to tím, že jsem byla díky překladu do příběhu víc ponořená, než když se "jenom" dívám, ale vždycky znovu mě překvapí reakce o otevřeném konci. Je pravda, že byl takový jaký byl, ale bylo tam IMHO dost náznaků, aby se dal domyslet. Možná tam chyběla ta jedna konkrétní scéna, ale v životě už to tak chodí, že člověk nemusí vidět ani vědět úplně všechno. Navíc ta scéna byla nahrazena jasně formulovanou - zdánlivě nelogickou - větou (zazněla ve chvíli, kdy Eun-chae stála u "Yongova stromu"). A pak ten začátek... Já nechci spoilerovat, ale pamatujete si všechny postavy, které byly v první scéně? Pokud ano, tak tu nemůže být o otevřeném konci ani řeč. :^)

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 19.04.2013     Dorama: Yeonaesidae

Já musím dát plný počet, protože tohle je svým způsobem o mně. Asi to bude znít blbě, ale prostě tam jsou situace, které jsem si prožila na vlastní kůži. Když je zahrála Son Ye-jin, tak to byl zásah do černého. Rozhodně to není lehká a snadná záležitost. Je do dospělé k-drama se skvělým obsazením, dějem a přesně ukazuje, jak to dopadá, když se lidé nejsou schopní domluvit.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 19.04.2013     Dorama: Chihwaseon

Rozháraná je duše umělcova a je úplně jedno jestli je v Koreji, na Tahiti nebo navštěvuje Moulin Rouge. Pořád je to ten samý umělec, který má "jenom" svůj talent, ale jinak je v podstatě nepoužitelný. Oh-wonův život snad nebyl tak nudný jako tenhle film. Pořád jsem čekala, co se bude dít a ono to bylo pořád jedno a to samé dokola... Víc než děj samotný mě zaujal pohled na Koreu druhé poloviny devatenáctého století, záběry krajiny a zahrad + jako většinou u Korejců, hodně poslouchatelná hudba. No a pak taky Son Ye-jin, i když tady jsem si jí zase tak moc neužila. :^)

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 19.04.2013     Dorama: Yeonae soseol

Tenhle příběh si dobré hodnocení zaslouží. I kdyby jenom za to, že v posledních dvaceti minutách mi se mi na těle usadily zimomriavky a nechtěly ty mrchy ani za nic pryč. Tak krásný a něžný "milostný trojúhelník" jsem ještě neviděla. A i když jsem si myslela, jak to má zase předvídatelný děj, tak jsem se hrubě zmýlila. Předvídatelný byl, ale jenom do určitého okamžiku... Krátce a jednoduše - zase mě ti Korejci dostali.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 19.04.2013     Dorama: Ossakhan Yeonae

Vůbec jsem netušila, co si vlastně pouštím. Tedy jo, pustila jsem si Son Ye-jin a to mi stačilo. Že se z filmu vyklube parádní duchařina, říznutá romatikou, ale i jemnou dávkou humoru, to předčilo moje očekávání. Všechno to bylo namícháno vkusně a s citem, takže ani slabší povahy jako jsem já, nemusely ze strachu zavírat oči a neutekla jim ani jedna scéna. Což bylo jenom dobře, protože jsem se bála tak akorát a nehrozilo, že mě klepne. Romantika pak tomu dodala ten správný punc.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 19.04.2013     Dorama: Anaega Gyeolhon Haeta

Kdyby tam nebyla Son Ye-jin, tak bych možná hodnotila o něco níž. Film to byl příjemný, oddychový. Nicméně pro mě bylo chování hlavních hrdinů naprosto nepochopitelné. Ještě bych možná pochopila ženskou hrdinku. Ono je možné milovat dva muže (ženy) zároveň. Ale její mužské už protějšky ne. Jednoho tolerantního bych ještě zvládla, ale dva stejné blbouny už ne. I když i taková "manželství" existují. No a taky je možné, že kvůli Ye-jin jsou muži schopní všeho. :^)

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 19.04.2013     Dorama: Alangsattojeon

Fakt mám k Arang ještě něco psát? Něco co jsem ještě nikde nenapsala ani neřekla? No, pokusit se můžu. ;^) Arang s magistrátem mě bavili od první minuty. Co díl to nějaký zvrat v ději, překvapení, které jsem nečekala a dokonale useknuté závěry, které mi nedovolily, dát si v překládání pauzu. A ten konec. Spoustě lidí se nelíbil nebo k němu měli výhrady. Mně jo. Nevím jestli to bylo tím překladem, ale stejně jako u Iljimae jsem si ho vysvětlila po svém a byla jsem spokojená. :^)

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 19.04.2013     Dorama: Yeongeo wanjeonjeongbok

Hlava rodiny v čudu, na stole dvojka červenýho a co k tomu? Volba padla na korejskou romantiku. A že byla sakra dobrá. Začalo to jako tolik příběhů O ošklivém kačátku, pak se mi vybavila Potrestaná pýcha, aby byla záhy vyměněna za Popelku. V tom všem spousta fórů, lekce angličtiny a nejlepší prodavč bot jakého znám. Kam se hrabe Al Bunda. Nic naplat Korejci prostě umí. Mistrně spojí romantiku s komedií a na závěr si zase vypůjčí Popelku a princovo hledání té které padne střevíček. Dokonalé a originální. P.S. Mám ráda i korejské závěrečné titulky s jejich "historkami z natáčení", ani tentokrát nezklamaly.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 19.04.2013     Dorama: Jeonwoo

Napsal si někdo, na starej kůl... Nemůžu jinak než dát plný počet a přehodnotit svoji topku. Určitě by přísné oko kritika našlo, co seriálu vytknout. Jenže já naštěstí nejsem kritik. Já jsem obyčejný divák, který každý z těch dvaceti dílů sledoval se zatajeným dechem. Který ocenil, že netlačil na patetickou strunu jeho já a který měl stejně v samotném finále slzy v očích a srdce v kleštích. Víc než kde jinde tu byla ukázána absurdnost války. O to víc, že ta válka byla/je ve své podstatě válkou občanskou. ...prostinkej nápis, válka je vůl!

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 20.04.2013     Dorama: Tôkyô shôjo

Dům u jezera nebo chcete-li Siworae po japonsku a úplně jinak. Tôkyo shôjo na mě působil mnohem silněji. Možná tím mnohem větším časovým rozdílem mezi hlavními hrdiny, možná tím, že ústřední dvojice byla v hlasovém kontaktu. Možná celkovým zpracováním, které nebylo překombinované, ale naopak hodně uvěřitelné pro ty, kteří jsou paranormálním jevům přístupní. Možná i díky krásné hudbě a dokonalé kameře. Možná pro všechno co jsem vypsala... Vlastně ne možná, ale určitě se tohle všechno spojilo v jeden celek, který pohladí, vyloudí úsměv i slzy a dlouho po skončení zůstane v myšlenkách...

    Přidal: ainny     Hodnocení: 5/10.00     Přidáno: 20.04.2013     Dorama: IRIS 2

Vážení přátelé, ne. Asi byla chyba se na dvojku IRIS tolik těšit. Ze začátku se to rozjelo docela dobře. Prvních deset dílů nasadilo laťku docela vysoko, ovšem druhá půlka ji snižovala a snižovala, až už skoro nebyla vidět. Od cca patnáctého dílu mě to přestávalo bavit a nezachránil to ani Jang Hyuk. A ten konec !!!SPOILER v duchu Armagedonu KONEC SPOILERU!!! ten mě tedy dožral. Taky nechápu, proč po skvělém začátku udělali z Lee Da-hae uslzenou agentku, která se nezmůže vůbec na nic. Natož pak na akci a veškerý její skvělý výkon jde do kopru stejně jako celý seriál. Tohle se Korejcům tedy moc nepovedlo a repríza u mě rozhodně nehrozí.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: Gwanghae, Wangyidoen Namja

Prej že i císař pán tam musí pěšky a sám. Tak musím říct, že větší blbost jsem ještě neslyšela. :^) Po Králi a klaunovi druhé korejské historické drama, které mě dostalo vyvážeností komedie, historie i drama. Jediné, co mi tam nesedlo byla královna. Han Hyo-joo jsem nepřišla na chuť v Iljimae a ani teď. Ještě že výborný Byung-hun to vyvážil.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: Joheun nom nabbeun nom isanghan nom

Otázka skoro hamletovská. Co je lepší kimchi nebo spaghetti western? Já hlasuju za A). Skvostně obsazený "western" odehrávající se v Mandžusku, říznutý chvílemi dost černým humorem a dokonale ujetý. Ale není tu nouze ani o napětí. V překvapivém závěru pak zjistíte, že to všechno bylo trochu jinak. Navíc jsem měla při sledování pocit, že se při natáčení docela dobře bavili i pánové v hlavních rolích a to je pak na výsledku sakra dobře vidět.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: Athena: Jeonjaeng-ui Yeoshin

Víc dát nemůžu, protože prostě to není můj milovaný TBDAW, kde jsem nedýchala celou druhou polovinu. Tady se mi dech zastavil jenom u jednoho dílu. Taky nejsem milovníkem pětiminutových přestřelek, kde jsou všichni v černém a já vím kulový, kdo je kdo. Chlapi ze zásahovky v ochranných vestách padají jak přezrálé hrušky a hlavní hrdinové v civilu se bravurně vyhýbají kulkám. Když pak jdou proti sobě hlavní záporák s hlavním hrdinou, střílí jako zběsilí a netrefí se, to je na mě docela dost, i když to k žánru patří. Ovšem to ostatní - plánování a odhalování akcí, láska, krapítko humoru i smutek to je špičkové a ty střílečky mi to vynahradilo. A ano, souhlasím s balonem. Těch flashbacků ke konci už bylo docela dost a poslední čtvrthodina byla hodně předvídatelná. A když už se tu srovnává s IRIS, tak já mám mezi nimi rovnítko. Tož Ahena a IRIS jsou za mnou a obě byly lepší než právě skončená IRIS 2. Anděl ahjussi promine.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: Saedu Mubi

Jsem trochu na rozpacích, ale tenhle film ve mně nezanechal vůbec nic. Nenudil mě, to zase ne, ale v životě už jsem viděla mnohem víc smutných filmů a ani ten smutek nemusely mít v názvu. Brečím skoro u všeho, ale teď nic. Nevím proč. Možná pro ten příšerně patetický konec. Možná má na tom podíl Im Su-jeong, která mi prostě nesedí a zatím nic v čem jsem ji viděla mě nechytlo za srdce. Sice to mohli vyvážit Jung Woo Sung a Shin Min-a, jejich dialogy znakovou řečí byly pro mě tím nejlepším, co ve filmu bylo. Ale bohužel...

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: Nae meori sogui jiugae

Kristova noho! Já tušila, že tohle bude malér! Já věděla, že to bude smutný a dlouho, předlouho jsem se odhodlávala si tenhle film pustit! Jenže Son Ye-jin se mi hrozně líbila v Personal Taste a dneska prostě nastal den D. Tak nádherný, láskyplný a tak smutný příběh dokáže napsat snad jenom život sám. Já nevím, co teď říct, protože tohle se fakt musí vidět. Čekala jsem cokoliv, ale tohle ne. Vydržela jsem nebrečet a už jsem si myslela, že tentokrát budu silná a bez slz se obejdu... Jenže ve chvíli, kdy se Su-jin zeptala: "Jsem v nebi?" šlo moje předsevzetí do kopru a kapesníky se zatetelily blahem, že budou mít práci... Poslední třetina filmu je tak nabitá emocemi, že i Choi Chul-soo sundal svoji masku drsňáka, odhalil láskyplné srdce a zpronevěřil se svému člověk přichází a odchází o samotě. Jsem tak plná emocí, že asi plácám páté přes deváté a možná to zítra opravím, ale prostě se z toho potřebuju vypsat a hodit svoje první dojmy na sklo. :^) P.S. Vyspala jsem se, nakoupila a měnit nic nebudu. Ještě pořád si film v hlavě přehrávám...

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: Musa

Já mám s tímhle typem filmů jeden zásadní problém - nevím kdo je kdo v bitvách. Potřebovala bych aby byli soupeři nějak barevně odlišení. Většinou se neorientuju a netuším jestli naši vedou nebo jsou biti. No jo, já vím, že je to hlavně můj problém a že se mám pořádně koukat... ;^) Ale ani to nic nemění na faktu, že film jsem musela vidět o to víc neb v hlavních rolích se objevili Jung Woo-Sung a Ziyi Zhang. Za zmínku stojí i skvělý soundthrack, i když to je u Korejců skoro klasika. Jejich muzika k filmům i seriálům je bezkonkurenční.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: IRIS

Je na pytel, když o něčem slyšíte/čtete superlativy. Pak čekáte něco mimořádnýho. Tak u mě dopadl tenhle seriál. První polovina tomu nasvědčovala. Děj odsejpal, napětí střídaly zvraty a... dost. Po desátém dílu najednou začali černí být černí a bílí byli prostě bílí. Až na jednu výjimku - a tou byl Sa Woo - muž, který přešel na temnou stranu síly. :^) Ten mě bavil. Pořád se to v něm pralo, aby si nakonec vybral, tak jak si vybral. No a ten konec... jeho napovídání textem písničky si mohli odpustit. Vlastně si ho mohli odpustit úplně celý. To byla podpásovka.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: Gaewa neukdae saiui sigan

Ty kráso! S plnou zodpovědností prohlašuju, že nic takhle strhujícího jsem ještě neviděla! Neskutečný příběh, neskutečný děj, neskutečné herecké obsazení a já nevím co ještě! Důkazem budiž fakt, že jsem poprvé v životě shlédla devět dílů v jednom zátahu. Já chtěla přestat koukat a jít spát. Čestný pionýrský, ale to nešlo. Původně jsem si to pustila kvůli hlavnímu hrdinovi (Lee Joon-gi), ale tenhle seriál nedělá svým fantastickým výkonem jenom on. Úžasní tam byli naprosto všichni. Musím vyzdvihnout, stejně jako ostatní přede mnou, Maa, to byl ten nejuvěřitelnější mafián jakýho jsem kdy viděla. On byl "normální" člověk, který měl rád svoji rodinu i přátele, jenže ho život postavil na opačnou stranu barikády. Divím se (a děkuju Bohu), že tohle ještě Amíci neznásilnili. Trochu to rozdejchám a pak vnutím reprízu manželovi. Ať si taky užije. P.S. O dvanáct hodin později: Moc jsem toho nenaspala, ale tlak mám pořád v nebezpečných výškách... ;^)

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: Nae Yeojachinguneun Gumiho

Korejská pohádka ze současnosti se mi líbila velice velmi. Natahovaný konec mi ani trochu nevadil. Vlastně jsem chtěla, aby to ještě neskončilo. Pravda, tak tři až čtyři díly mi trvalo než jsem rozdýchala režiséra Bana, dědečka a učitele Park Dong Ju. To mi ale bohatě vynahradili hlavní hrdinové. Nejen že se mi líbili (fakt krásný pár), ale oni mě i bavili. Předvedli celou škálu výrazů. Když se smáli, tak jsem měla úsměv na tváři taky. Když brečeli, tak jsem sahala po kapesníku. Kvůli Gumiho jsme se dokopali k nákupu stolního grilu a asi už nikdy nebudu jíst grilované maso aniž by se mi nevybavila Mi Ho kouzelná radost z každého sousta. :o))) Krásný příběh rámovala stejně krásná hudba, kterou si poslechnu kdykoliv znovu.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 21.04.2013     Dorama: Rock Rock Rock

Rockerská část mého já se málem rozpustila blahem. Něco podobného bych u dokonalostí posedlých Korejců nečekala. Před Kim Tae-wonem smekám, protože se odkopal jak nejvíc to šlo. Neuměla jsem si představit jak No Min-woo se svojí jemnou tváří zahraje drogám a alkoholu propadlého rockera. Teď už to vím a smekám. Byl výborný a hrál jako o život. Pokud vás zajímá i jiná tvář korejské hudby než jenom k-pop, tak si tuhle minisérii nenechte ujít. Pro mě je to jednoznačně srdeční záležitost.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 28.04.2013     Dorama: Galileo

U mě tedy dost dobrý. Čekala jsem co se z toho vyvrbí a dočkala jsem se. Tahle kombinace Akt X a Vražedných čísel se Japoncům povedla. Na začátku paranormální jev (Zvolení samovznícení hned v prvním dílu bylo IMHO dobrou volbou. Jev jako takový se zas tak často v kriminálkách nevyskytuje.), vyšetřování a následné Galileovy výpočty, které vedou k objasnění záhady. Na to, že je Galileo vědec vysvětluje to či ono tak polopaticky, že to pochopí i takový fyzikální antitalent jako jsem já a nijak není sníženo napětí a celkové vyznění každého dílu. Jako bonus beru, že jsou oba dva hlavní představitelé sympatičtí a já celou dobu čekám jestli přeskočí nebo nepřeskočí jiskra. ;^) Navíc závěr celé série je naprosto neskutečný - ani ne tak napínavý, protože je jasné jak to dopadne. Galileo má kouzelné hlášky, luští složité úkoly, aby se dobral k tomu úplně poslednímu a opět mu komentářem dodal tu správnou tečku... To všechno podmalované Ódou na radost nemá skulinu. Dala bych devět, ale za tohle musím jít až nahoru, protože takovou deaktivaci bomby jsem ještě neviděla. :^)))

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 29.04.2013     Dorama: Noon Eui Yeo Wang

Co jsem si to zase pustila?! Já, která se celý život smutným příběhům vyhýbala. Tohle je Nae meori sogui jiugae mezi seriály. Snad poprvé v životě jsem se bála posledního dílu a celou dobu jsem čekala na zázrak. Je to přece pohádka, ne? :^O Nějak nevím, co bych měla psát dál. Prostě jsem na šrot a ani k tomu nepotřebuju flašku něčeho ostřejšího. Jak Hyeon Bin tak i Seong Yu-ri byli úžasní, takže jsem jim věřila každé slovo a gesto. A nechtěla věřit, že vlastně "jenom" hrají. Děj nedrhnul snad ani na vteřinu. K tomu nádherný soundtrack... No nic, já fakt nemám slov, protože jak mě při sledování bolelo u srdce, to se popsat nedá.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 29.04.2013     Dorama: Wangui namja

Ode mě se asi jiné hodnocení nečeká, co? ;^)

Překvapení první - ta krásná holka na začátku promluvila a já zjistila, že je to ještě hezčí kluk (jde o moje první, nikoliv poslední setkání s Lee Joon-ginem). Překvapení druhé - skvělá "dobová" vystoupení hlavních hrdinů a vlastně celková atmosféra. Překvapení třetí - vtipné narážky a humorná stránka filmu vůbec. Překvapení čtvrté - králův šílený výraz střídaný neskutečně bezelstným a dětským úsměvem. Překvapení páté - závěr filmu. Podtrženo sečteno podívaná, která ani na minutu nenudí a rozhodně jsem ji neviděla naposledy. Už teď vím, že najdu něco, co mi při prvním zkouknutí uteklo.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 29.04.2013     Dorama: Peullai, daedi

Ach jo, chtěla bych aby byl Lee Joon-gi můj osobní trenér. Ale mám smůlu páč jsem drobný v týdnu odnesla do Spořky... Ale teď vážně, moc se mi to líbilo. Děj byl ze začátku rozvláčný, ale to bylo potřeba k vykreslení taťkova charakteru. Jak začal trénink začal i děj. Nic mi nepřišlo nějak extra přehnané, trochu jsem se bála, aby z fotříka po měsíci nebyl Rambo. Byl a nebyl, jak se to vezme. Konec byl famózní a dokonce ho tentokrát Korejci pocukrovali jenom lehce, takže přeslazenosti není třeba se bát. No a na závěr musím říct, že jsem ráda znovu viděla Kim So-Eun, i když tady měla malou byť důležitou roli.
Jo, a Lee Moon-shik ty tréninky Joon-giovi v Iljimae vrátil i s úrokama. :^)))

    Přidal: ainny     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 30.04.2013     Dorama: 1 Pound no Fukuin

S Kamenashim mám trochu problém, není mi nějak extra sympatický. Nebo si to aspoň myslím do chvíle než začnu na něco s ním koukat. Pak najednou zjistím, že mi vlastně nesypatický není a že mě i baví. Box spíš nesnáším než snáším, ale ta žravost hrdiny mi byla hodně blízká a cítila jsem s ním. :^))) A proč jsem si seriál teda pouštěla? Jednoduchá odpověď - hlavním důvodem byla Kuroki, která se mi moc líbila v obou dílech Vran a i jako jeptišce jí to moc slušelo. Jinak jde o dílko průměrné, nicméně jsou tam pasáže, které pobaví a vidět se dá, i když box nesnášíte stejně jako já. BTW Kamenashi má "typický" boxerský nos.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 30.04.2013     Dorama: 100 Scene no Koi

Málo známá věc a přece stojí za podívání. Kolik podob může mít láska? Už je to nějakou dobu, co jsem tuhle "drobnost" viděla a pořád mám v sobě ten příjemný pocit, který se ve mě po dokoukání usídlil. Určitě na tom má velkou zásluhu i Mizushima, který byl ve všech třech rolích prostě dokonalý.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 01.05.2013     Dorama: Naesaengae Gajang Areumdawun Iljuil

Krásné zakončení Velikonoc, které pro mě byly filmově průměrné. Osudy lidí v něm mě do sebe pomaloučku vtahovaly, abych ve finále zapomínala dýchat. Nemám nad čím váhat.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 01.05.2013     Dorama: Seulpeum Boda Deo Seulpon Iyagi

Hmm, málokdy se stane, že mě Korejci nedostanou. A tohle je přesně ta výjimka. Neukápla mi jediná slza a jediné, co mám v hlavě je to, že to bylo absurdní. Tohle nebylo o lásce, ale o sobeckosti. Je mi líto, ale prostě jsem to tak vnímala. Jediná postava, která se mi tam líbila byla "odstupující snoubenka". Ta se svým cynismem imho snažila, aby se Kang vzpamatoval. Žel se jí to nepovedlo. Druhý kdo u mě bodoval byl Lee Seung-chul, do kterého jsem čerstvě zamilovaná a jehož jedna z prvních pecek "Hee" je ve filmu zmiňována. :^)

    Přidal: ainny     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 01.05.2013     Dorama: Choejongbyungki Hwal

Bavil, nenudil. Byl kupodivu svým způsobem "civilní" bez zbytečných příkras, ale... Rozlítaná kamera ze začátku a při akcích mi dost vadila. Nakolik byli realističtí němečtí ovčáci (aspoň mám pocit, že to byli oni) v Koreji 17. století to ani neřeším. Ale to, že vesele minou sledované oběti, to na mě bylo dost silný kafe. Scéna s tygrem... tu snad ajťáci dělali na pravěkém Didacticu, jinak si takový amatérismus neumím vysvětlit. Za to bych je k počítači nepustila nejmíň týden.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 01.05.2013     Dorama: Baekyahaeng

No, tak tomuhle říkám lahůdka! V televizi včera běžel fotbal a já připojila externí disk s tím, že si pustím Virgin Snow. Jenže hned pod ním koukám White Night. Ještě ráno jsem o filmu přemýšlela. Kdo byl vlastně oběť a kdo byl pachatel? Už během sledování mě napadaly nejrůznější teorie a i když se konec dal tak trochu čekat, tak se mi moc líbil. Chtěla bych napsat, že ono otřepané ... Ale nenapíšu, protože bych ho tím prozradila. Nedočíst se, že jde o remake japonské doramy, tak bych si myslela, že ta role byla Son Ye-jin napsaná na tělo. Ona je skvělá ve všem, ale role tohoto typu jí podle mě sedí nejlíp. Může v nich ukázat, jak obrovský talent má a jak ho umí využít. Její obrovské charisma vynikne víc v dramatech než v komediích.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 01.05.2013     Dorama: Hometown Legends

Strašný. Mám poslední dobou nějak smůlu, že si vybírám slabší kousky. A to Legendy bezesporu jsou. Příšerná kamera, laciné triky. Kdybych to viděla někde na festivalu amatérských filmů, tak bych tvůrce ocenila. Ale protože jde o profesionální dílo, tak ani omylem. Některé příběhy se mi líbily alespoň dějem. Ale i to byla stěží polovina. Škoda, myslela jsem si, že se budu bát...

A ještě jedna věc, titulky... nebudu se opakovat, ale jsou prostě strašné. Jedny z nejhorších, jaké jsem kdy četla.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 01.05.2013     Dorama: Neukdae Sonyeon

Jsem už nějaká otrlá či co... Film se mi líbil, ale slzy se nekonaly. Nevím, kde se zasekly, protože jako profesionální plačka bych se uživila naprosto s přehledem. Na nedělní odpoledne to byla dobrá volba. Ale jedno ale tu zůstalo. No, třeba na to přijdu, až si to pustím podruhé.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 4/10.00     Přidáno: 02.05.2013     Dorama: Zettai Kareshi SP

Já nevím, asi bych speciály ve své podstatě zrušila. Proč přidávat konec k něčemu, co už bylo vyřešeno a uzavřeno. Riiko a Soushi se vrací z Paříže po třech letech a teprve na letišti Soushi navrhne Riiko, aby mu přestala říkat šéfe a říkala mu jménem. Po takové době v cizině, kdy byli odkázáni hlavně jeden na druhého, by ten vztah měl IMHO být poněkud dál... Motivy doktorky Kamiyi pro obnovení Nighta jsou celkem pochopitelné, ale proč tam - pro Boha - byli nasazeni američtí vojenští roboti? Pasáže pro děj filmu naprosto irelevantní. Night v úloze Supermana zachraňující Riiko či přeskakující tří metrovou ohradu byl spíš směšný... A konec téměř totožný jako u seriálu. Vážně zbytečný film, který by snad trochu pobavil ty, kteří neviděli seriál a díky rekapitulaci na začátku se dostanou do děje.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 03.05.2013     Dorama: Gojijeon

Proč? Nač? Jak? Nikdo, a to myslím opravdu vážně, neumí ukázat absurditu války tak jako Jihokorejci. Teď jsme dokoukali a já místo jedné dvojky vína musela dát dvě. Jinak bych to snad nezvládla. Poslední půlhodina mě zase jednou srazila do kolen. A první "nehistorická" role Lee Davida, v které jsem ho viděla, je nezapomenutelná.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 11.05.2013     Dorama: Hachimitsu to Clover

Srdeční záležitost dřív než jsem to viděla. Důvod je prostý, tahle dorama u nás odstartovala japonsko-korejskou mánii a nebýt jí, tak asi doteď nevím, o co přicházím. Série u které se člověk pobaví, ale zároveň si i zapřemýšlí. "Vypravěč" Takemoto se může zdát hloupý, ale jeho úvahy o tom, co prožívá a jak to vnímá, svědčí o opaku. Jako protipól jsem vnímala Moritu. Klasický bohém, který má všechno na háku, ale když dojde na lámání chleba, tak ukáže svoji pravou tvář. Dneska jsem Med dokoukala poprvé a určitě ne naposledy. Moc ráda se k němu časem zase vrátím.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 13.05.2013     Dorama: The Hotel Venus

Původně jsem si myslela, že to bude prostě takový "jiný" film... A nakonec jsem zjistila, že už dlouho jsem neviděla film, v kterém je tak málo dialogů a zároveň tolik lidských osudů a pravd. Navíc mu černobílá kamera neskutečně sluší. Přesně podtrhuje jeho atmosféru a celkové vyznění. Dokonalé prostřihy doplňující to, o čem ta která postava zrovna mluví. Stejně tak jsou černobílé i všechny postavy, není tu ani jeden klaďas ani jeden záporák. Jsou tu lidé z masa a kostí, stejní jako jste vy nebo já. Tenhle film patří k těm, které jsou jako život sám.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 20.05.2013     Dorama: Ningen Shikkaku

Film stejně těžký a ponurý jako doba, v které se odehrává. V Japonsku na prahu druhé světové války svádí hlavní hrdina svoji těžkou a nikdy nekončící bitvu. Podle těch pár hodnocení, které v tuhle chvíli na čsfd jsou, jsem čekala propadák, ale opak je pravdou. Film na mě hodně zapůsobil. Zase mám o čem přemýšlet. A Ikuta Tôma, ten Ikuta... je v roli Oby Yoza, tak přesvědčivý, že jsem si říkala, že to snad ani nemůže hrát.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 20.05.2013     Dorama: Tawo

Skleněné peklo pro mě není kultem, takže s jeho korejskou verzí jsem neměla nejmenší problém. Naopak, film se mi líbil od začátku do konce. Jenom tam snad Kim Ji-hoon nemusel na konci dávat tolik patosu. Ale takový on už je, že se z diváků snaží vyždímat maximum slz a mně to zase tak moc nevadí.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 24.05.2013     Dorama: The World That They Live In

První tři díly zabránily tomu, abych dala plný počet. Nevím proč, ale začátek mě vůbec nezaujal, Song Hye-gyo mi slušně lezla na nervy a vlastně jsem se do čtvrtého dílu prokousala kvůli Hyun Bonovi a Eom Gi-joonovi. Pak už mě to začalo bavit a pohled do zákulisí mi mnohé objasnil. I když asi i tady bývá realita přece jenom trochu jiná. Co se mi ale líbilo bylo samotné finále. Nebylo uslzené, naopak bylo vtipné a nevzpomínám si, že bych se u nějakého konce seriálu tahle nahlas smála...

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 22.06.2013     Dorama: Fan yi cho

Dokonalé. Příběh, kamera, hudba. A ústřední dvojice. Kelly Chen je nádherná a natáčení s Takeshi Kaneshirem jí sedlo. Angel byl navíc tak krásně dětsky naivní. Stejně jako dítě neznal nenávist, ale jenom lásku. Jeho představy o životě mezi lidmi byly zkreslené, ale o to víc byl uvěřitelnější. Dokonalý film pro chvíle smutku nebo nemoci. Což je zrovna můj případ. Na chvilku jsem zapomněla, že mě bolí každé nadechnutí (ten větrák do USB v parnu fakt nebyl dobrý nápad) a polknutí. Při tanci bot jsem snad ani nedýchala a při pohledu na ta Angelova bagančata jsem se musela s vypětím posledních chvil smát.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 25.06.2013     Dorama: Beach Boys

Po skončení doramy mám neodbytný pocit, že přesně takovou minšuku bych chtěla mít, přesně takové léto prožít a s přesně takovými lidmi. Nádhera, která pohladí na duši a vy zapomenete na to, že sedíte v pražském rozpáleném bytě a máte pocit, že moře šumí všude kolem vás.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 27.06.2013     Dorama: Gugaeuiseo

První dva díly to byla prostě fantazie. Ale nezklamal mě v podstatě žádný. Akorát té mystiky tam bylo čím dál tím míň. Vystřídala ji realita, příprava na japonsko-korejské války na sklonku šestnáctého století. Se spoilerem zízy až tak nesouhlasím, protože v případě prohry následuje dost tvrdý trest. A na začátku celého seriálu je  řečeno, co asi bude až těch 100 dní uplyne. Většina lidí je okouzlena tátou gumiho, já taky, ale daleko důležitější byl pro mě Gon. Jeho postava toho moc nenamluví a přitom mu vidíte až do hlavy. Dokonalá práce s mimikou tváře. Lee Seung-gi je prostě megastar, ale bohužel se cvičení a rychlé zhubnutí dost podepsalo na jeho tváři, takže už to nebyl on. No a Suzy... viděla jsem ji poprvé a líbila se mi moc. Žádná porcelánová panenka. Prostě normální holka a při tom půvabná i bez tun mejkapu. Jinak dokonalá hudba, výprava a práce kamery (a ajťáků) v té mystické části. Až na ty rychlé přesuny obou lišáků, to jsem měla co dělat, abych se nezačala smát...

    Přidal: ainny     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 08.07.2013     Dorama: Hero (MBC)

Kdo čeká korejskou srdce rvoucí klasiku, ten bude asi zklamán. Ona i tady láska je a dokonce je těch tvořících se párů víc, ale nejsou hlavní linií. Posláním seriálu je imho ukázat, že člověk by se neměl vzdávat. Nikdy. Ani když má pocit, že všechna jeho snaha vychází vniveč. A pak je tu ještě jedna důležitá linka. Tou je přátelství. Velké přátelství mezi tak nesourodou dvojicí, jakou jsou "temperamentní oheň a chladný led". Kriticky musím uznat, že to je asi to nejslabší, co zatím Lee Joon-gi natočil, ale to neznamená že je to špatné. Bavilo mě to od ztřeštěně komického začátku až po konec, který se nesl ve vážnějším duchu. Že byl Lee Joon-gi skvělý není třeba psát, protože on snad ani špatně hrát neumí a role si vybírá pečlivě. Musím ale vyzdvihnout i Eom Gi-joona, jehož Kang byl naprosto uvěřitelný. Na první pohled záporný, ale v nitru pořád bojující se svým lepším já. Prostě a mariášnicky: u mě dobrý.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 16.07.2013     Dorama: White Christmas

Bílé Vánoce mě udržely v napětí od prvních minut a jak se odvíjel děj, tak jsem byla čím dál tím zvědavější na další vývoj. Tohle rozhodně není jednoduchá záležitost a už vůbec ne povrchní. Po skončení každého dílu jsme doma diskutovali o tom co jsme viděli a co kdo jak pochopil. To už se nám dlouho nestalo a troufám si tvrdit, že zase nějaký čas nestane. Každá osoba může být pachatel ať už toho nebo onoho činu a každá může být obětí. A i když už víte, tak ještě zdaleka není konec a vy jste svědky ... ne, nemůžu to napsat, protože prozradit cokoli by ubralo na poutavosti a to bych opravdu nerada. :^)

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 22.07.2013     Dorama: Maou

Wow, wow, wow - došla mi slova a já jenom zírám s hubou dokořán. Miluju "věci", které mě nutí přemýšlet ještě dlouho po vypnutí televize. A to je přesně tenhle případ. I když se mi to hrozně líbí, tak nejsem schopná dát najednou víc než jeden díl. Nejdřív ho musím pořádně vstřebat, rozdýchat nečekané a až po tom můžu jít dál. Seriál je dokonalý mix minulosti, přítomnosti, nadpřirozených schopností a vývoje postav. Jsou černobílé a tak je to správné. Tak to má být... Teď sem u pátého dílu, až dokoukám, tak se - pokud se mnou finále nešvihne - ještě ozvu. ;^). P.S. 10.11.11 dokoukáno - jsem totálně rozhozená a vzpamatovávat se budu asi hodně dlouho. Ale určitě si Ďábla ještě někdy pustím.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 22.07.2013     Dorama: Majo Saiban

Já trochu zvednu průměr, protože když jsem se na Majo Saiban dívala, tak to bylo jedno z největších překvapení poslední doby. Tedy pro mě, protože jsem čekala něco úplně jiného. Pustila jsem si "Soud s čarodějnicí" s tím, že půjde o mystiku a nadpřirozeno... Utvrdil mě v tom i úvod kde hlavní hrdina mluví o podivných věcech, které se kolem porotců /o ty jde především/ začnou dít. A ono je to najednou úplně jinak. Jedna epizoda má cca 36 minut a na to abych se dívala vždycky jenom na jednu to bylo žalostně málo. Každý z porotců má slabé místo a nejde jen o hříchy z minulosti i láska matky k dítěti může být achillovou patou... Navíc se mi hodně, ale opravdu hodně líbila kamera. Přechody do černobílých snímků, zastavování záběrů... No a třešnička na dortu - Ikuta Toma - na začátku nevyzrálý kluk a na konci muž, který dospěl a zjistil jak je naivní.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 31.07.2013     Dorama: Kamisama Mou Sukoshi Dake

Opravdu moc, moc doufám, že české titulky trochu zlepší podvědomí o tomhle skvostu japonské doramy. I když od vzniku seriálu letos uteklo patnáct let, tak je pořád aktuální a ve své době musel působit jako bomba. Navíc má skvělé obsazení a Takeshi s Kyôko byla víc než dobrá volba. Kouzelný a naprosto uvěřitelný byl i příběh. Naděje i beznaděj se tu střídají stejně jako v životě. Chvilkami jsem se konce bála, chvilkami jsem zadoufala. I když jsem z konce měla vítr, tak byl prostě nádherný. Sem tam bych ho pouštěla Korejcům, aby viděli, že k pláči nejsou potřeba dlouhé pohledy a několika minutové ždímání emocí. Tady byl poslední díl namíchán bez patosu, s citem a stejně mě vzal za srdce a skoro na titulky neviděla.. To všechno rámovala příjemná hudba s kouzelným ústředním motivem a třešničkou na dortu byla ústřední I for You od kapely Luna Sea.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 01.08.2013     Dorama: Ru guo · Ai

Já dám zatím osmičku, ale až si to pustím po druhé (po třetí, po čtvrté), tak možná půjdu výš. Tohle není lehká a povrchní záležitost. To je něco, co člověk musí vidět víckrát, aby postřehl a vychutnal si všechny skryté myšlenky. Stejně jako si srovnal v hlavě kdo s kým a proč. Teď mám pocit jako kdybych rychle snědla svoji oblíbenou polévku tří chutí a ty chutě vlastně vůbec nerozlišila.

    Přidal: ainny     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 07.08.2013     Dorama: Sangeo

Váhám jestli jít na maximum nebo ne. Ale asi spíš jo. Mám slabost pro příběhy, které píše Kim Jee-woo a ani tentokrát mě její ponurý příběh lásky, zrady a temné minulosti nezklamal. Yi-soo hledá pravdu i za cenu vlastní bolesti a nevzdá se hledání ani když ví, že tím ubližuje lidem, které má rád. Obsazení seriálu bylo skvostné - od představitelů hlavních rolí až po ty úplně nejmenší. Mělo tradičně dobrý soundtrack, který nebyl přeplácaný písničkami, ale těch pár co tam bylo, přesně zapadalo do nálady. A pak měl tenhle seriál ještě jednu výjimečnou věc. A tou byla kamera. Ta byla naprosto famózní. Takové využívání hry světla a stínů, záběrů přes zlom skleněných tabulí, odrazů v lesklých plochách, nebo souběžného sledování dvou postav, jsem už dlouho neviděla. Vizuální pojetí díla mě naprosto uchvátilo a právě pro něj musím hodnotit tak, jak hodnotím.