akichan
napoveda vypnout Akichan patička
  • Dorama: 13689
  • Uživatelů: 28518
  • Hostů: 7278

Hodnocení doramy od uživatele doramaqueen

Datum Abecedně Hodnocení
1  

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 27.09.2016     Dorama: Shang yin

Ak máte radi BL, tak myslím, že vám príde hlavná dvojka cute. Mne teda prišla. Bavilo ma to. Od momentu, ako sa začali spoznávať až do momentu, kedy si obaja uvedomili, že sa majú radi. Teda jeden skôr, než ten druhý, ale čo... :D Samozrejme som si pozrela aj vymazané scény, alebo nezostrihané :D dokonca som si kukla aj BTS a hlavný pár bol roztomilý aj mimo hlavnú kameru. Málokedy tieto BL sledujem, ale toto bolo fajn. Taká oddychovka. Nič svetoborné a neskutočne náročné sa tu nerieši. Osem bodov dávam ale kvôli tej omáčke okolo. Vedľajšie postavy mňa osobne nejako neohromili. Ale zase je to web, takže asi nemôžem čakať nič viac - ale čakala som... :D Prvé čínske BL, čo som videla - a fajn. To je to, čo toto vystihuje. "Fajn" Bolo to fajn a hodnotenie 8 je tiež fajn.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 04.11.2016     Dorama: Dakteoseu

Konečne. Konečne si herečka Park Shin Hye nevybrala postavu uplakanej blbky. V tejto sérii hrá naopak nezávislú a silnú ženu, ktorá nepotrebuje nikoho pomoc na to, aby prežila. Ak už aj náhodou plače, tak je to v situácii, kedy to chápem a príde mi to prirodzené. (no plač je tu fakt na minime) Taktiež nepadne hlavnému hrdinovi okolo krku. Musí si k nej nájsť cestu.

Keď k tomu pridám ešte jej chuť po pomste, či spravodlivosti tak mám z tejto postavy konečne dobrý pocit. Príbeh sa mi tiež páči. (čo je tiež dôvod, prečo to prekladám, že?) Na začiatku nastane situácia, ktorá hrdinku zmení a vďaka čomu má silu stať sa doktorkou. Vedľajšie postavy ma tiež zaujali. Niektoré majú svoj vlastný príbeh, ktorý zaujme a iná dvojica je v seriáli hlavne preto, aby pobavila. Celkovo seriál oživia a je hneď ešte zaujímavejší. Hudba sa mi tiež veľmi páči. Nijako ma pri sledovaní neruší, práve naopak.

Takže u mňa je to za 10 bodov pre postavy, pre hudbu, pre príbeh. Rozhodne toto pokladám za jeden z najlepších projektov Park Shin, aké sa rozhodla hrať. Len dúfam, aby jej to vydržalo aj na ďalšie projekty ktoré si vyberie.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 03.03.2017     Dorama: Hyeong

D.O. je naozaj dobrý herec a dôležité momenty filmu vie precítiť neskutočným spôsobom. Či už keď sa rozbehol za bratom, alebo volal na záver jeho meno, oba momenty sa mi vryli do pamäte ako jeho scéna z filmu Pure Love, keď skočil do vody. Hyeonga som si vďaka jeho výkonu naozaj vychutnala. Popasoval sa s tou úlohou veľmi dobre a bavilo ma sledovať, ako sa popasuje so svojím problémom až do samého konca.

Film bol spracovaný veľmi dobre. Obaja bratia si prechádzajú náročným obdobím a tieto problémy im napokon pomôžu, aby si k sebe našli cestu. A keď sa do toho pridá ešte Park Shin Hye, ktorá si nedá pokoj a otravuje oboch bratov a vtipné scény Kim Kanga, tak vám vyjde film, ktorý vás proste baví až do konca. Na záver si ale pripravte vreckovky. Emócie oboch bratov vás proste prevalcujú.

Filmu dávam 9/10.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 23.05.2017     Dorama: Himssenyeoja Dobongsoon

Môžem ohodnotiť niečo, čo som celé preložila? Môžem, pretože to práve spravím. U mňa absolútne bez výhrad za 10 bodov z 10. Asi najlepší projekt, aký som si na preklad vybrala. (zatiaľ) Vtipné, premyslené a s kvapkou vážnosti, ktorá bola v podobe kriminálneho prípadu. Hlavnej hrdinke to dalo skvelého darebáka s ktorým mohla bojovať. Do Bong Soon je silná žena. Nadprirodzene silná a celé je to také roztomilé a vtipné, že až. Chlapi, ktorí sa okolo nej motali, boli neuveriteľní. Človek nevedel komu fandiť a aj keď vám bolo jasné, pre koho sa rozhodne, tak vás to mrzelo kvôli tomu druhému. Koncom si ma dráma získala. Spravili ho napínaví a bolo to skvelé. Hrdinka tiež nikam neodišla, aby zistila kto je, alebo aby si niečo dokázala, ako to v niektorých doramách na konci býva, nie, nie. Moja Bong Soon zostala na obrazovke pekne až do konca a bojovala. Skvelé, skvelé, skvelé. Určite sa z toho stala TOP 10 dorama. A i keď som to prekladala, tak si to za nejaký čas pustím znovu ako divák a vychutnám si to potom ešte viac. Ja teda vrele odporúčam. Do Bong Soon má všetko, čo by mala komediálna dráma mať. A ešte dodám, že som už veľmi, alebo naozaj veľmi dlho nevidela tak skvelý bozk - aka. piano kiss. :D No skvelí boli. Hrali naozaj úžasne. Stážistka DOOOO - zaujímalo ma, či si Hyung Sik zaspieva, ale keď operne volal Stážistka Do, tak som umierala. :D No nič. Ak sa na to chystáte, užite si to. :) Ja som si to teda užila.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 2/10.00     Přidáno: 06.10.2017     Dorama: Manyeobogam

Toto je tak za dva body. Jeden bod za efekty očí, ktoré sa mi fakt páčili a ktoré ma už v ukážke zaujali natoľko, že som to chcela preložiť a druhý bod je za tých pár dobrých scén. Lenže keď by sa všetky tie dobré scény dali narvať do pol hodiny/hodiny a dráma má pritom 20 dielov, tak mi to nestačilo. Nie...

Ak prežijete prvé dve/tri časti, tak už to asi aj dopozeráte, ale rozhodne sa tento seriál nedá brať vážne. Scéna, ktorá mala byť intenzívna a desivá ma rozosmiala. V dráme je tiež veľmi veľa hluchých miest. Možno by pomohlo, keby to malo častí len 16, ale takto to museli roztiahnuť a miesto vyplnili hlúposťami, ktoré v príbehu vôbec nemuseli byť. Pre mňa bolo Mirror sklamaním. Dopozerala som to v nádeji, že niektoré veci na konci objasnia, no nestalo sa tak. Čo sa stalo s princom? Odkiaľ bol prízrak? Prečo bol v lese práve tiger? Kam sa podel úlomok? Prečo nikto neriešil, keď videli, ako sa kráľovná vznáša vo vzduchu, ale proti hlavnej postave sa obrátili úplne všetci. Veľa nelogických vecí a efekty čiernej mágie... to bolo zúfalstvo. Ale tak ak chcete zabiť čas, tak toto je úplne ideálne. Na nič iné sa Mirror podľa mňa využiť nedá. Len na zabitie času. Dopozerala som to a pri preklade s drámou trávim viac času než vy a aj tak to vo mne nezanechalo žiaden dojem. Ale kto vie... niekto to možno bude milovať.

Postavy plakali. Veľa plakali a so mnou to nič nerobilo. Romantika medzi hlavnou dvojkou, ktorá sa mala milovať mi prišla takmer nulová. Žiadna chémia medzi nimi nebola. Joon mal pár dobrých scén, kde dal city najavo, ale ako vravím - "pár" a pár sú aj dve, že? Majú sa milovať tak, že sú pre seba ochotní umrieť, ale na obrazovke to nevidno. No neviem... ja Mirror teda nikomu neodporúčam. Takže za mňa skutočne len 2/10.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 30.10.2017     Dorama: Hwangjereul Wihayeo

Toto sa hodnotí tak ťažko. Ono to nebolo vyslovene zlé, ale k najlepším to tiež nepatrí. Výkon hlavného hrdinu (Lee Min Ki) bol značne skvelý, pretože jeho psychopatické pohľady vedeli človeka presvedčiť o tom, že je schopný zabíjať, avšak jedna postava na utiahnutie filmu nestačí. Záporákovi som síce verila, že je sviňa a bol nechutný, ale nebol z neho záporák, ktorého by som si pamätala dlhší čas. Niektoré scény boli podľa mňa prehnané a niektoré zase zbytočné. Prišlo mi to ako Rómeo a Júlia ala bromance. Mohli to spracovať lepšie. Napriek tomu nie som z filmu sklamaná. Vedela som, do čoho idem, takže za mňa napokon 7/10. Film ale v sebe nemá nič, vďaka čomu by som ho mohla odporúčať. Jedine ak Lee Min Ki.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 3/10.00     Přidáno: 11.11.2017     Dorama: Aetaneun Romaenseu

Toto bol taký podpriemer. Nuda. Sladká nuda, nič viac. Teda dráma na vypnutie mozgu, pretože tu fakt nie je nad čím uvažovať. Príbeh absolútne povrchný a človek ani nemá nutkanie si hneď postiť ďalšiu časť, pretože je to až ohavne predvídateľné. Nejakým zázrakom som to dopozerala, ale to len zo zvedavosti, či tam predsa len niečo zaujímavé nevymyslia. Nevymysleli. Takže za mňa 3/10

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 31.12.2017     Dorama: Beulraek

Za mňa teda rozhodne a bez pochybností 10/10. Tento seriál bol dlhý a pokryl všetko, čo mal. Výkony hercov boli skvelé. Hlavne teda všetky smrtky. Bavila som sa hlavne na raperovi a 007, ktorí to v nečakanej chvíli vedeli zabiť. Osobne som chcela aj trochu romantiky. Stačili by mi náznaky, proste niečo a nečakane som sa dočkala aj toho v tejto temnej jazde. Scenáristku dotlačili do iného konca, než chcela, ale čo... aj tak sa mi to páčilo a ten koniec nestojí za strhnutie bodu, pretože napokon všetko dopadlo tak, ako som chcela. Ja som spokojná. Dokonca by som ten koniec roztiahla a pridala ešte dve časti, aby to nebolo také hrr, ale už tak to predĺžili zo 16 dielov na 18, tak som radšej ticho. :D Boh vie, ako by to vyzeralo, keby to skrátili o tie dve časti. Ja si túto jazdu ešte niekedy zopakujem, pretože toto je hotové dobrodružstvo pre neuróny.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 15.01.2018     Dorama: Hooayoo - Hakgyo 2015

Za mňa je to 10/10. Nič mi tu nechýbalo, ani nevadilo. Ako to už u School série býva zvykom, tak sa tu rieši nejaká záhada a potom sledujeme príbeh/problémy hlavných hrdinov. Kim So Hyun, ktorá tu hrá rovno dve postavy, to zahrala neskutočne dobre a presne ste vedeli, kedy je ktorou postavou. Bol to príjemný kontrast. Jej hranie si vždy užívam a tu som taktiež nebola sklamaná. Nevidela som všetko, kde hrala, ale tuším bola toto jedna z prvých sérií, kde hrala hlavnú úlohu a celý seriál sa točil okolo nej. A ujala sa toho skvele.

Nam Joo Hyuk tu dobre nehral. Nie...... fakt nie. Videla som už jeho novšie série, ktoré natočil a veľmi sa zlepšil, tak ak nič iné, toto bola preňho skvelá skúsenosť, ktorá mu pomohla dostať sa tam, kde je ako herec teraz. Viac ma tu zaujal druhý chalan, ktorého hral Sungjae a hral vierohodne. Čo sa týka hereckého výkonu, tak som mala pocit, že si s Kim viac sadol a jeho výkon mi prišiel lepší, než Nam Joo Hyuka. Takže ak si chcete pozrieť seriál kvôli obsadeniu, toto je môj názor na hercov. Napriek všetkému to herci držali v určitej rovine a musím povedať, že Jo Soo Hyang tu zahrala neskutočne dobrú záporáčku. Ona a Kim celý seriál ťahali a ich konflikt bol podľa mňa skvele zahraný a spracovaný. Seriál poukazuje hlavne na šikanu a Jo Soo Hyang to hrala tak, že som z nej mala sama stiahnutý žalúdok. Bola na facku, pretože bola mrcha. Na obrazovke som ju znenávidela, ale ako herečka... klobúk dole. Na to, že predtým nikde veľmi nehrala... páni. Užila som si to. Nie je to zase úplne prelomový seriál, ale od sledovania som sa nevedela odtrhnúť. Neľutujem, že som to videla (už dvakrát) a ani to, že som to preložila. Stálo to za preklad, preto verím, že vám to bude stáť za pohľad.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 1/10.00     Přidáno: 21.02.2018     Dorama: Tteutbakkui Hieorojeu

Toto je taká hlúposť, až je to neskutočné!! Totálna strata času. Jedine ak som tu mohla vidieť známych hudobníkov K-popu ako hlavné postavy seriálu, tak len to ma utešuje po zhliadnutí. Za hlavné postavy dávam ten jeden bod. Pretože nič iné si tu bod nezaslúži. Ale že absolútne nič. A prvýkrát, úplne prvýkrát, som sa stretla s takto hrozne odfláknutým koncom. Lebo toto nie je "otvorený koniec", toto je katastrofa. Taká strašná katastrofa, že som musela hľadať na internete, či to má len 10 častí (má...) a či sa náhodou nechystá druhá séria (nechystá...). Nepozerajte to. Koniec vás naštve, to vám garantujem. A ak nie (možno ste pokojnejší, než ja), tak vám môžem povedať, že z tohto konca nebude nadšený nikto... Je to fakt zlé. Veľmi zlé... Najhoršia web, čo sa týka deja, akú som videla.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 26.02.2018     Dorama: Singwahamkke: Joewa Beol

Skvele spracovaný film s úžasným obsadením, pretože do tých úloh by sa im snáď nikto nehodil lepšie. Postavy vás vtiahli do deja už v prvých minútach. Dej som hltala neskutočne a zrazu bol koniec, ktorý ma chvíľami odrovnal. Nemám tomuto filmu veľmi čo vytknúť. Ani tie špeciálne efekty neboli také zlé, ako som očakávala, že budú. Kostýmy super, hudba tiež, herecké výkony úplne parádne. Určite si tento film ešte niekedy pustím a odporúčam ho, ak máte radi prvky fantasy. Bohovia, smrtky, ghúlovia, ľudia, boje, sny a silná pointa filmu. Za mňa bezkonkurenčne 10/10.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 08.08.2018     Dorama: Neodo Inganini

Moje úbohé nervy... Toto bola neskutočná jazda, ktorej teda dávam 10/10 úplne bez výčitiek. Výkony skvelé, záporák parádny, hudba úžasná, kamera dobrá, efekty super. Určite jedna z tých lepších drám, ktoré sa fakt nemusím hanbiť odporúčať. Čeština v seriály prekvapila a teda mne sa tam spomínané Česko páčilo, dráma mi tak bola akosi bližšie. Seo Kang Joon stvárňoval dve postavy a zvládol to na výbornú. Človek ho vedel v jednom zábere milovať a v druhom poslať do horúcich pekiel. Ale pochopiť som dokázala oboch, tak skvele to zahral. Plakalo sa, ale myslím, že nie tak veľmi, aby to vadilo. Malo to 18 častí, takže som myslela, že tam bude pár hluchých miest, ale nespomínam si na jedinú scénu, ktorá by ma nudila. Naozaj seriál, ktorý ma po dlhom čase bavil každou jednou scénou. Ja nemám, čo vytknúť. Robot, ktorý učil ľudí, čo je ľudskosť.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 9/10.00     Přidáno: 09.08.2018     Dorama: Daeribgoon

Išla som do toho kvôli obsadeniu a dočkala som sa skvelého príbehu. Vývoj postáv bol za ten čas filmu jasne viditeľný a mne sa to páčilo. V podstate ma ani veľmi nenapadá, čo by som tomuto filmu mohla vytknúť, ale predsa mohli niektoré scény spraviť trochu inak, za čo teda stŕham jeden bod. Páčil sa mi barbar, ktorý sa mohol zdať nepodstatný, ale nakoniec priniesol príbehu zaujímavé zvraty vo chvíľach, kedy som to nečakala.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 19.08.2018     Dorama: Minyeo Gongsimi

Nie že by ma to úplne sklamalo, ale nadšená nie som. Táto dráma je ako telenovela pre 12 ročné. Zvraty, ktoré čakáte a koniec, ktorý ste si predstavili už v prvých častiach, naozaj nastane. Hudba nezanechala žiadny dojem a kamera bola slabá. Jediné, čo spracovali celkom dobre, bol humor. Áno, niektoré scény vás pobavia. O pár dní si ich ťažko vybavíte, ale v danom momente? V danom momente si vás nimi postava získa a vy to potom dopozeráte, aby ste vedeli, či spraví ešte niečo. Myslím, že 6/10 tomu odpovedá. Druhý raz to vidieť nemusím.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 6/10.00     Přidáno: 28.08.2018     Dorama: Beoning

Nebolo to zlé, ale nemôžem povedať, že to bol nejaký úplne úžasný film. Nebol. Čistý priemer, ktorý vám do života nič moc neprinesie. Ale jeden bod navyše dávam za výkon hercov a zo zaujatosti, pretože Steven. Neľutujem, že som si film pozrela, ale druhý raz ho vidieť nechcem. Taktiež má dva a pol hodinovú minutáž, takže má film veľa hluchých miest, ktoré som osobne mala nutkanie preskákať. Ale niekomu môže to pomalé napredovanie príbehom vyhovovať.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 8/10.00     Přidáno: 17.09.2018     Dorama: Yeojungsaeng A

Veľmi pekne, jednoducho spracovaný film o tom, že by si mali ľudia veriť a nenechať sa zdeptať ostatnými, alebo nasledovať dav ako ovce. Že by sa ľudia mali postaviť za to, čo je ich a veriť si. Film mal pár momentov, ktoré tam byť nemuseli, ale na druhú stranu... prečo nie. Bavilo ma to a na záver som si povedala, že to bol krásny film. Myšlienka bola jasná a k tomu Suho v hlavnej úlohe. Nemám čo dodať.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 10/10.00     Přidáno: 03.10.2018     Dorama: Singwahamkke: Ingwa Yeon

Musím povedať, že osobne sa mi dvojka páčila o trochu viac, než jednotka a už tej som dávala 10/10. Skvele spracovaný film. Priame pokračovanie na jednotku, takže proste potrebujete vidieť prvú časť, než si pozriete dvojku. Zatiaľ čo jednotka riešila súdne procesy pekiel, tak dvojka sa viac zaujíma o samotných hrdinov, pretože s prostredím sme boli zoznámení už v jednotke. Máme tu kopec zvratov a je to úžasne premyslené. Zamilovala som si hlavných hrdinov ešte viac a už sa teším na ďalšie pokračovanie. Možno to trojkou pokazia (nemyslím si, lebo D.O.), ale teda druhé pokračovanie príbehu vôbec neuškodilo. Nenapadá ma, čo by som vytkla. Odporúčam všetkými desiatimi. Jeden z najlepších filmových kúskov tohto roku, ktorý nám Kórejci poskytli.

    Přidal: doramaqueen     Hodnocení: 7/10.00     Přidáno: 14.10.2018     Dorama: Goraemeonji

Nebolo to také zlé, ako som si myslela, že bude, pretože 4 časti a každá cca 10 minút na takú náročnejšiu tému... Ale v závere ma až sklamalo, že to nie je dlhšie, takže to beriem ako úspech. Samsung sa tu pohral s myšlienkami, ktoré boli dosť hlboké, ale zároveň si na to môže človek odpovedať sám, čo bolo asi cieľom a dôvodom, prečo to nie je dlhšie. Nemala som pocit, že sa mi seriál snaží niečo nanútiť, skôr mi nechal v predstavivosti voľnú ruku a nebolo to zlé. Za mňa 7/10.